recept
Hej hörni!! som ni kanske har sett så har vi inte lagt upp något inlägg på ett tag och det beror på att vi tog en liten paus under sommarlovet men nu är vi till baka igen med massa goda recept! vi tänkte lägga upp ett recept per vecka troligtvis på lördagar eller söndagar. så vi börjar med ett recept från mig och det här receptet kommer ifrån Roy Fares bok united states of cake och dom här är såå goda måste verkligen rekommendera att prova! ps: tack så himla mycket till 90+ följare på instagram!! hur tycker ni att vi ska fira?​
Ingredienser:

330g vit choklad
160g smör
220g vetemjöl (3 3/4 dl)
10g vaniljsocker (1 msk)
7g salt (1 tsk)
165g ägg (3 st, rumsvarma)
90g strösocker (1 dl)
70g vita choklad knappar eller grovhackad vit choklad
30 färska hallon (jag använde lite mer än 30st)

Hur du gör:

sätt ugnen på 165 grader, varmluftsfunktion. Smöra kanterna på en form, 30x21 cm och täck bottnen med bakplåtspapper.
hacka den vita chokladen och smält den och smöret i ett försiktigt i ett vattenbad eller i micro.
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa äggen fluffigt i en annan bunke. Vispa ner sockret och rör ner den smälta choklad- smörblandningen.
tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. Fördela smeten jämt i formen, strö över de vita choklad knapparna samt hallonen och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Kakan ska ändest få lite lätt färg. Låt svalna helt och sär sedan i bitar.


hoppas ni gillar receptet så hörs vi snart igen!



Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

recept

Hej på er! idag har det blivit dags att baka min första tårta, eller en mini tårta. utanpå är det en lätt och fluffig choklad frosting och på insidan är grädde blandat med jordgubbar. hoppas ni gillar det här receptet och att ni kommer pröva något utav det ni ser här på bloggen!

jag ger det här receptet 5 av 5 emojis.

🍭🍭🍭🍭🍭

ingredienser till tårtbotten.

4 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
1dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

hur du gör tårtbotten.

sätt ugnen på 175 grader. 'Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. eftersom att jag gjorde mini så delade jag upp smeten i 2 små formar.
vispa ägg och socker vitt, fluffigt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. ha i karamell färgöm du vill. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. men eftersom jag hade mini så körde jag i 15 min.. Låt kallna. jag försökte göra mina bottnar lite ombre men det syns inte så mycket på bilderna.

ingredienser till choklad frostingen (jag har delat allt på hälften så ni slipper göra det 😉)

1/2 tsk vaniljsocker
125g mjölkchoklad
150g rumsvarmt smör
1 3/4 dl florsocker
3/4 dl kakao
1/2 dl vispgrädde
en nypa salt

hur du gör frostingen

Smält din choklad och låt svalna helt. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt. smaka så att man inte känner små korn av florsocker.
tillsätt vaniljsocker, kakao och chokladen som du smälte. ha i grädde och salt. vispa till en slät smet. om din smet blev lös kan du sätta in den kylen i 10 min. KLAR

sen är det bara att att montera ihop din tårta!

utanpå har jag choklad frostingen och inuti tårtan hade jag visspad grädde med hallon i. och när tårtan skulle ätas satte jag på en choklad ros.

Likes

Comments

recept, cupcakes

Hej hörni! nu är det dags för ett cupcake recept, nämligen en amerikansk favorit red velvet cupcakes. Om jag ska vara ärlig så är just den här smaken inte riktigt min favorit utan jag tar hellre en riktigt god choklad cupcake, men alla tycker ju olika så pröva gärna detta recept och komentera gärna vad du tycker om dom. Med frostingen så måste jag rekommendera att göra den dagen innan för att den är väldigt lös, det funkade inte alls att spritsa efter att ha låtit den vara i 2 timmar så jag väntade en dag med att spritsa så att frostingen hade tjocknat lite grann. det här receptet ger jag två av fem klubbor. hoppas att ni gillar receptet! // Liv

🍭🍭🍭🍭🍭

ingredienser till muffinsen:

3dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 dl socker
1 1/2 dl rapsolja
2 ägg
1 tsk ättiksprit
1 1/2 dl filmjölk
1 msk röd hushållsfärg

hur du gör muffinsen:

receptet ger 12st

Sätt ugnen på 200 grader. placera muffins formar i en muffins plåt eller ta dubbla muffins formar på en vanlig plåt. Blanda mjöl, kakao, salt och bikarbonat. Visspå samman olja och socker i en annan bunke.
tillsätt ägg och hushålls färg under fortsatt vispning. vänd ner mjöl blandningen, ättiksprit och filmjölk. fyll smeten i formar till drygt hälften. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna helt innan de dekoreras.


ingredienser till frostingen:

300g vit choklad
300g philadelphiaost


hur du gör: smällt chokladen i ett vattenbad. Vispa smält choklad med philadelphiaost till en krämig frosting. ställ den i kylskåpet så att det blir lite tjockare. ( visst är det enkel att göra!?)

(Och det som jag har uppe på är torkade hallon, det finns på den vanliga bak hyllan på affären)

Likes

Comments

recept

Hej! nu är det här officiellt våran nya blogg 😜 och det firar vi med Oreo brownies! det här receptet hittade jag på Leilas blogg så här är länken till hennes fantastiska blogg http://www.leila.se

Andvänd gärna ekologiska ingredienser.

// Liv

ingredienser

175g rumsvarmt smör
3 dl socker
1/2 dl ljus sirap
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 och 1/2 dl kakao
1 och 1/2 dl vetemjöl
1 paket oreo

hur du gör

  1. värm ugnen till 200g
  2. klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper
  3. Vispa smör och socker ljust och fluffigt, tillsätt sirap, därefter 1 ägg i taget under vispning.
  4. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao, rör även ner vetemjöl, blanda allt till en jämn smet
  5. häll ner smeten i lång pannan, dela oreo kakorna i 2 bitar och tryck ner i brownie smeten
  6. grädda mitt i ugnen mellan 25-30 minuter (jag körde dom i 22 minuter) kakan ska vara kladdig i mitten
  7. låt svalna helt innan du äter


Likes

Comments

recept

hej! idag har jag bakat vitchoklad och lime macarons, jag gjorde mina limegröna men färgen får man välja själv. // Liv

Ingredienserna

kakorna:

3dl florsocker
110g siktat mandelmjöl
3st ägg
2msk socker
några droppar karamellfärg

Fyllningen:

125g vit choklad
finrivet skal av en lime
1msk limesaft
2tsk honung
2msk vispgrädde

hur du gör kakorna

1. blanda mandelmjölet & florsocker (sikta)

2. ny skål, vispa äggvitan fluffigt tillsätt sockret fortsätt att vispa tills äggvitan blivit fast skum.

3. vänd ner mjölblandningen försiktigt så att skummet inte blir för löst, droppa ner färgen medans du blandar. smeten ska bli jämn.

4. spritsa ut rundlar lika stora som en 5 krona, på bakplåts-
papper. Kakorna ska nu vila minst i 45min på plåten. Så att ytan torkar.

5. sätt ugnen på 125grader, grädda i omgångar längst ner i ugnen, sedan låt kakorna svalna.


hur du gör fyllningen

1. bryt chokladen i små bitar

2. värm försiktigt alla ingredienser i en kastrull på spisen, krämen ska vara jämn och fin.

3. ställ fyllningen i kylen en stund så den tjocknar lite.

4. klicka i fyllningen i en sprits- påse.

nu är det dags att montera ihop kakorna! lycka till.


tips! när du ska fylla spritsen med smeten kan du ställa spritspåsen i ett glas så det blir lättare att hälla i.När du spritsar kaksmeten på plåten tryck spritsen mot plåten så att kakan blir kompakt = fylligare kaka. Försök att få kakan så slät som möjligt på toppen annars får kakan svårt att "stå"

ps. tryck inte på kakorna med fingret då spricker de.

Likes

Comments

recept

Ingredienser:

  • 200g margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

till granering ägg och pärlsocker.

så här gör du:

  1. blanda alla ingredienser till en smidig deg.
  2. Dela degen i 6 bitar. forma dem till rullar. lägg den glest på en plåt med bakplåtspapper. platta till rullarna lite.
  3. pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
  4. grädda mitt i ungnen cirka 15 minuter, 200 grader
  5. skär dem varma i cirka 2 centimeter breda, sneda bitar.

Likes

Comments

recept

hej! det här receptet måste ni bara prova, dom här kakorna är mina favoriter. Här får ni receptet.

ingredienser (botten)
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smält smör

ingredienser (glasyr)
75 g smör
2 dl socker
1 och 1/2 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

hur du gör kakorna


sätt ugnen på 200-250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ihop dom övriga ingredienserna. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 12-15 min i mitten av ugnen.


hur du gör fyllningen


Blanda samman alla ingredienserna till toscasmeten (utom kokosen) i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt kokosen. Ta ut kakan, bred på toscasmeten och grädda ytterligare 10 min.
Låt kakan kallna lite skär sedan i bitar.

tips! när du ska skära kakorna vänta inte för länge när du har tagit ut kakan ur ugnen, då stelnar toscasmeten uppe på.

Lycka till!

Likes

Comments

recept

Hej! den här gången har jag gjort tigerkaks muffins. Dom blev jättegoda, och är super enkla... Nästan. // Emma


Du behöver

Kaka

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Smaktillsats

  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram mufins formarna (jag gjorde 12st)
  3. Rör smör och socker poröst.
  4. Rör ner ett ägg i taget under omrörning.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i.
  6. Tillsätt mjölken och blanda väl.
  7. Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
  8. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
  9. Häll hälften av den ljusa smeten i formarna och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.
  10. Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
  12. Låt muffinsrna svalna innan du ätter upp dom.

Likes

Comments

recept

hej! idag kommer det ett enkelt frukost recept. Eller man kan äta dom när man vill men jag brukar äta dom till frukost hoppas ni gillar dom. // Liv

ingredienser
3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2,5 dl mjölk
1 ägg
2 dl blåbär
smör (till stekningen)

gör så här

1. blanda alla torra ingredienser

2.visspa snabbt ihop med mjölken till en slät smet

3.visspa in ägget

4. vänd i blåbär

5. stek plättarna. när det har blivit som en liten hinna uppe på och det burgar att bubbla lite. Då ska du vända. Men det beror ju också på hur hög värme du har jag brukar skifta mellan 4,5,6.

Likes

Comments

recept

hejsan! nu kommer ett cupcake recept, med en choklad muffin och en marängsmörkräm med smak av hallon. Men marängsmörkrämen blev inte som planerat den skar sig med smöret. Men dom är jätte goda ändå! hoppas att din marängsmörkräm blir bättre 💜

// Liv

ingredienser till muffinsen

2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
1 ägg
1 1/3 dl vegetabilisk olja
2 1/4 dl hett vatten

hur du gör muffinsen

sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktion. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt vattnet lite i taget och blanda till en slät smet smeten ska vara rinnande.
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller andvänd dubbla formar på en vanlig plåt.
Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17-18 minuter. Känn med en tandpetare så att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna helt.

ingredienser till marängsmörkrämen

200 g hallon
4 st äggvitor
2 3/4 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
eventuellt röd hushållsfärg
350g rumsvarmt osaltat smör


hur du gör marängsmörkrämen

mosa eller mixa hallonen och pressa dem genom en sil till en slät pure. Vispa äggvitor och socker förhand i ett vattenbad tills sockret har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och fortsätt att vispa, nu med elvisp, tills marängen är hård och har svalnat. Tillsätt vaniljsocker och eventuellt hushållsfärg (jag hade inte hushållsfärg i min). Vispa ner smöret i omgångar tills det blir en slät och fin kräm. tillsätt hallonpuren i omgångar och blanda väl. Jag toppade mina cupcakes med lite godis med du får göra hur du vill! kanske ett hallon?

Likes

Comments