Idag är jag på dag 34, eller bim+4 och fortfarande ingen mens i siktet. Trots att två olika tester visade minus igår har jag börjat hoppas igen..

Igår fick jag lite mensvärk på dagen som sedan försvann framåt eftermiddagen. Och nu idag på morgonen känner jag av molvärk, men inte på samma sätt som när jag ska få mens. Svårt att förklara.

Tror det får bli ett nytt test om 2 dagar, om mensen inte har kommit. Så. Segt. Att. Vänta !!!

Igår var jag på en Lindex butik som hade MOM avdelning. Det har jag aldrig sett förr, eller jo på nätet såklart. Men iaf, de hade 70 % rea och även fast det tog emot lite så köpte jag en svart kjol och ett par svarta byxor för typ ingenting. Jag VET att jag hade ångrat mig om jag inte hade köpt det.

Men byxorna var väldigt tighta så de kommer jag säkert inte kunna ha så länge som jag hade hoppats. Men men 😊

Är så himla redo för att få ett litet barn nu! Det är det enda som fattas i vårt liv ❤

OM jag är gravid nu så skulle BF var runt 28:e september. Det är ju en fin tid på året. Somrarna här vid kusten i Norge är ganska milda så att vara höggravid då borde inte va nått större problem. Och både september och oktober förra året var super fina!! Minns att jag tänkte att det var perfekt väder för att gå långa barnvagnspromenader..

Vi bor väldigt nära naturen så en barnvagn i stil med Bugaboo Buffalo är ett självklart val. Jag drömmer om att åka till Holland och besöka min holländska kompis och samtidigt köpa barnvagn. Tror det får bli så minsann 😊

Och jag har börjat dagdrömma om hur vi placerar en Leandervagga vid sidan av soffan och hur vi fixar till vår nya tvättstuga med bebisgrejer så det blir det perfekta skötbordet.

Man måste våga drömma 💕

Nej, vi får se vad som händer helt enkelt. Kanske ägglossningen uteblev (trots flera positiva äl tester) den här månaden..Eller så är jag helt enkelt ovetandes gravid 💫

Likes

Comments

Jag vet ärligt talat inte vilken dag efter äl jag är på nu. Men tippar det är ca bim eller bim-1. Jag får ofta min mens på dag 28. Idag är jag på dag 29.

Börjar bli så trött på det här nu 😔 Jag vill bara bli gravid..Är i NY just nu. Klockan är halv 7 på morgonen. Ligger här i den fluffiga hotellsängen och överväger om jag ska stiga upp och ta ett nytt gravidtest. Men jag orkar bara inte med besvikelsen, igen...

Testade neg i onsdags, och det KAN ju ha varit allt för tidigt. Men jag har verkligen inte känt nånting den här månaden! Ingen pms, inga ömma bröst. Bara en otrolig längtan.

Vi har ju egentligen inte försökt som vi borde den här månaden. Pga influensa. Det är så j*vla typiskt och orättvist att vi fick den just i min fertila vecka.

Känner mig ledsen och uppgiven. Mycket pga mitt jobb. Jag som pendlare kommer drabbas hårt när min arbetsgivare tar bort programmet som gör att vi kan se crewlistor och passagerarprognoser för alla flyg inom bolaget.

Det är jag BEROENDE av för att kunna pendla!!

Så jag ska börja söka andra jobb..Även fast jag inte vill. Men om det ska till för att stressa mindre och kunna bli gravid så är det värt det!

Likes

Comments

December blev inte vår månad....Mensen kom två dagar för tidigt, på julafton. #skitkärring (men den är regelbunden iaf)
Och sociala medier har överöst mig med gravid nyheter i jul. Jag är självklart glad för deras skull. Men hela den här bli-gravid-karusellen börjar kännas så svår. Precis som om jag och min sambo gör "nått fel", för "alla" andra blir ju gravida liksom.

Idag köpte jag zink tabletter. R har redan ätit det i flera månader tillsammans med Omega-3. Och jag har tagit folsyra och Omega-3. Men jag läste att både mannen och kvinnan bör ta zink tillskott så då var det bara att köpa.

Jag har också beställt fler billiga äl tester och en tub med Conceive plus. Flyger till USA imorgon (måste sova snart!) och ska då köpa på mig lite fler tester etc.

Vi ska skratta mer och röra mer på oss tillsammans. Bara för att vi är normalviktiga så kan vi inte smita ifrån att träna !

Och viktigast av allt. Vi är hemma båda två, samtliga tre dagar före ägglossningen (om den kommer som planerat) Det är ju det viktigaste 💃🏼

Det enda positiva med att jag inte blev gravid i december; jag får dricka champagne på nyårsafton..
Ska gå all in på nyårspynt från USA i år vi blir 8 st på nyårsafton, himla kul!

Kom igen nu 2017 - låt det blir vårt år 💫

Likes

Comments

Jaha, here we go again. De längsta dagarna i månaden börjar nu...
Jag fick positiva äl test (billiga tester & CB digital) i torsdags CD12. Vi hade sex på dag 7, 8, 9, 10, 12, 13, 14 & 15.

Vi använde glidmedlet Conceive plus på dag 9, 10 & 12. Eller nej, jag använde det. Köpte sånna där engångs "shottar) som jag tryckte in före sex. HOPPAS att det gjorde skillnad. Jag har druckit grapfruktjuice dagligen sen dag 7. En liten kopp kaffe per dag. Ingen alkohol. Ingen Cola. Dagliga promenader och avslappning (pga semester) Jag försökte ligga kvar i sängen efter sex. Det gick inte alla gånger (är rädd för att få UVI så vill kissa med en gång) men ett par gånger lyckades jag ligga kvar 1 h.

Bim bli ca på Annandag jul 🙉 Jag flyger till USA 22-24 & 29-31 december. Får därmed fira både jul & nyår med nära&kära. Jag hade sjuk tur med mitt julschema i år 🙏🏻

Tänk om man fick en sån extra fin julklapp i år. Jag önskar mig inget annat.

Snälla snälla, låt det vara vår tur nu!!!

Likes

Comments

Idag är det två veckor sen jag fick en fast gubbe på mina CB äl test. Ägglossningen kom senare än vanligt i oktober och idag är jag på cykeldag 30. Alltså borde jag kunna göra ett graviditetstest idag.

Ångrar att jag inte köpte fler tester i USA, det är så himla mycket billigare där.

Har bara 2 digitala CB hemma, så ska köpa en vanlig sticka och ta den först.

Den här månaden har jag gett upp lite, känns som jag aldrig kommer bli gravid 😥 Trots att jag vet att vi täckte upp hela min fertila period i oktober, trots besök av min familj.

Borde egentligen testa imorgon men eftersom min nästa jobbslinga börjar då så vill jag veta det innan jag åker iväg till jobbet. Får isåfall går jag rätt till min läkare för att bli sjukskriven. Har flera kollegor som har fått missfall efter att de fortsatte flyga som gravida...Så himla sorgligt!

Likes

Comments

Jag fick min mens i torsdags, på dag 29 så den var nästan 3 dagar sen. Jag började nästan tro på att jag var gravid 😑

Men nu blir det nya tag! Smidigt att få mensen den 1:e i månaden, är alltså på dag 4 idag. Har ägglossning på dag 11,12 eller 13. Denna månaden ska jag använda Clear Blue's digitala ägglossningstester. Tänkte börja på dag 7. Och så ska jag ge Bisolvon en ärlig chans också, från idag och fram till ägglossningen är färdig.

Något annat vi också ska göra är att ta flyget och besöka en privat fertilitetsklinik. Bakgrunden till det är att jag har en hjärtformad livmoder och att min fästman har vuxit upp, i en miljö där de närmaste rökte. Han har aldrig rökt själv men har varit passiv rökare i många år.

Vi vill hellre ta reda på hur det påverkar nu såhär tidigt, än att hoppas varje månad i ett år och sedan få det svart på vitt att vi inte kan bli gravida. Lite hysteriskt kanske? Eller väldigt förnuftigt?

Mitt jobb är ett annat stressmoment just nu. Hur påverkas min cykel av att jag byter tidszon varje vecka? Nu är ju min cykel väldigt regelbunden så det tror jag inte har påverkat nått ännu. Men man tänker ju!

Och det här att jag aldrig är hemma på rätt dagar?! Det gör mig ledsen.

Jag längtar så otroligt mycket nu, mer än jag visste att man kunde!

Jag har köpt en del små kläder i USA. Mest på rea och bara i neutrala färger. Sånt som man kan ge bort i present i värsta fall.

Ekologiska super mjuka set från GAP och Burts Bee, en underbar mörkblå pyjamas från Ralph Lauren och en 'I ❤️ NY' body 😍 Bland annat. Och såklart det bästa, en helt underbar gravidbok som det bara KLIAR i fingrarna efter att få börja fylla ut!

Kanske september är månaden när det händer? 🙏🏻❤️


Likes

Comments

Vi gick verkligen in stenhårt för vårt första gravid-försök den här månaden. De där två veckorna efter ägglossningen gick som i slow motion. Två dagar innan min mens var beräknad (att inte komma hoppades såklart jag på) fick jag veta att jag ska börja flyga långt !!!

Chock och kaos uppe i huvudet för att säga det milt. VARFÖR händer allt i livet samtidigt?! Här har man gått och drömt om att flyga långt i en hel evighet men accepterat att "tåget har gått" och istället fokuserat och drömt om livet med en liten familj.

Jag var uppe i det blå hela den här helgen och när jag väl kom ner på jorden igen insåg jag att det behöver inte vara svart eller vitt! Jag kan äta kakan och behålla den!

Och såklart vill jag flyga långt! Bara för att ha gjort det, få nya utmaningar i jobbet och få uppleva USA igen!

Jag fick min mens dagen efter jag fick veta att jag ska flyga långt. Under normala omständigheter hade jag nog blivit ledsen och uppgiven. Men nu känns det ändå som att detta var det bästa som kunde hända.

Barn kommer när de kommer. Man kan inte stressa fram dem ❤️

Nu har vi bestämt oss för att vänta, på obestämd tid. Det är såklart ett känsligt ämne att skriva om och jag väljer att vara anonym pga det.


  • 14 lesere

Likes

Comments

En stund sedan jag skrev nu. Mars har varit ganska hektisk och lite jobbig faktiskt. Men nu mina damer och herrar, så har jag semester! Sitter på flyget hem atm. DEN känslan då! 😍

Är lite extra glad för att jag är ledig nu, med tanke på att jag har ägglossning. Yes ni läste rätt, vi har med andra ord börjat försöka få barn !! Och den känslan är ganska oslagbar. Vi har också börjat planera att byta bil. Idag har min sambo en Golf från -07 och just nu lutar det mest år en ny Nissan Leaf. Alltså en elbil. Vi kör mest korta sträckor så det hade passat oss väldigt bra!

Men nu till mitt lilla, egentliga obetydliga dilemma. Jag sökte om att flyga långt i höstas men hade för låg anciennitet. Ca 100 personer stod före mig i kön. Men nu, nu har jag helt plötsligt bara 30 personer framför och fler och fler får mail om att de ska på Airbus kurs !

Min ansökan ligger kvar i systemet så chansen/risken för att det trillar in ett mail om kurs är ganska stor. Och jag är SÅ delad nu!

Helst av allt vill jag få barn, det är liksom dags nu. Men realisten i mig säger att det kommer ta lång tid att bli gravid och att jag då lika gärna kan bli utcheckad på Airbusen. Men gör jag det så är jag ju ännu mindre hemma = ännu svårare att bli gravid. Ser ni mitt problem?

Jag vill gärna uppleva long-houl jobbet, och spendera massa tid i New York, Washington, Chicago och Miami. Men den vuxna delen (hehe) av mig säger att barn borde vara prio 1 nu. Världen känns dessutom lite mindre trygg efter allt som hänt, och händer, den sista tiden. 

  • 15 lesere

Likes

Comments

Jobbdags igen, dag fem av fem. Alltså åker jag HEM ikväll! Har sovit i Kristiansand inatt och nu är vi på väg till Kjevik. Ska avsluta den här slingan med en tur/retur Alicante. Alicante är som regel lite småjobbig men med mitt dreamteam går det som en dans 😊

Vår i Kristiansand och vinter i Tromsø

Likes

Comments

Det har varit mycket på en gång den senaste tiden. Så det här med blogg har inte ägnats så många tankar åt.

Jag har stand by den här veckan, något som jag inte är överförtjust i. Jag vill hellre veta vart jag ska. Men jag hade tur och fick en jätte fin inrikes "slinga" som avslutas med en Alicante på måndag. Så det blir 3 extra övernattningar den här månaden = mer diet pengar.

Och jag sålde dessutom en fridag i förra veckan så lönen i mars kommer bli finfin 😍

Igår fick jag veta nått som gjorde mig otroligt glad. Det är inte 100 % ännu, men det ser verkligen lovande ut och pga det är jag HAPPY HAPPY HAPPY!

Och något annat som får mig att le stort är att jag och min älskade fästman har bestämt oss för att det snart är dags att försöka få barn ! Jag håller på att längta ihjäl mig.

Jag dagdrömmer om att få berätta för mina föräldrar att de ska bli morföräldrar för första gången, om hur jag och R går långa promenader nere vid havet och om att få uppleva hur vårt barn utvecklas och växer för varje dag som går. Min mamma vet jag kommer sy och sticka små söta barnkläder och pappa kommer helt säkert vilja fixa och måla min gamla Junosäng 😍

Jag äter folsyra sen 2-3 månader tillbaka och med hjälp av p-datorn jag köpte vet jag exakt när jag har ägglossning. Vi tränar och rör på oss både två, och det kan va så att jag får R till att äta extra mycket avocado 😜

Jag hoppas detta hjälper oss när vi väl börjar försöka på riktigt. Jag kommer aldrig ta det för givet att vi får egna barn. Vet allt för väl att det kan va svårt/ta lång tid.

Likes

Comments