Idag är det två veckor sen jag fick en fast gubbe på mina CB äl test. Ägglossningen kom senare än vanligt i oktober och idag är jag på cykeldag 30. Alltså borde jag kunna göra ett graviditetstest idag.

Ångrar att jag inte köpte fler tester i USA, det är så himla mycket billigare där.

Har bara 2 digitala CB hemma, så ska köpa en vanlig sticka och ta den först.

Den här månaden har jag gett upp lite, känns som jag aldrig kommer bli gravid 😥 Trots att jag vet att vi täckte upp hela min fertila period i oktober, trots besök av min familj.

Borde egentligen testa imorgon men eftersom min nästa jobbslinga börjar då så vill jag veta det innan jag åker iväg till jobbet. Får isåfall går jag rätt till min läkare för att bli sjukskriven. Har flera kollegor som har fått missfall efter att de fortsatte flyga som gravida...Så himla sorgligt!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Jag fick min mens i torsdags, på dag 29 så den var nästan 3 dagar sen. Jag började nästan tro på att jag var gravid 😑

Men nu blir det nya tag! Smidigt att få mensen den 1:e i månaden, är alltså på dag 4 idag. Har ägglossning på dag 11,12 eller 13. Denna månaden ska jag använda Clear Blue's digitala ägglossningstester. Tänkte börja på dag 7. Och så ska jag ge Bisolvon en ärlig chans också, från idag och fram till ägglossningen är färdig.

Något annat vi också ska göra är att ta flyget och besöka en privat fertilitetsklinik. Bakgrunden till det är att jag har en hjärtformad livmoder och att min fästman har vuxit upp, i en miljö där de närmaste rökte. Han har aldrig rökt själv men har varit passiv rökare i många år.

Vi vill hellre ta reda på hur det påverkar nu såhär tidigt, än att hoppas varje månad i ett år och sedan få det svart på vitt att vi inte kan bli gravida. Lite hysteriskt kanske? Eller väldigt förnuftigt?

Mitt jobb är ett annat stressmoment just nu. Hur påverkas min cykel av att jag byter tidszon varje vecka? Nu är ju min cykel väldigt regelbunden så det tror jag inte har påverkat nått ännu. Men man tänker ju!

Och det här att jag aldrig är hemma på rätt dagar?! Det gör mig ledsen.

Jag längtar så otroligt mycket nu, mer än jag visste att man kunde!

Jag har köpt en del små kläder i USA. Mest på rea och bara i neutrala färger. Sånt som man kan ge bort i present i värsta fall.

Ekologiska super mjuka set från GAP och Burts Bee, en underbar mörkblå pyjamas från Ralph Lauren och en 'I ❤️ NY' body 😍 Bland annat. Och såklart det bästa, en helt underbar gravidbok som det bara KLIAR i fingrarna efter att få börja fylla ut!

Kanske september är månaden när det händer? 🙏🏻❤️


Likes

Comments

Vi gick verkligen in stenhårt för vårt första gravid-försök den här månaden. De där två veckorna efter ägglossningen gick som i slow motion. Två dagar innan min mens var beräknad (att inte komma hoppades såklart jag på) fick jag veta att jag ska börja flyga långt !!!

Chock och kaos uppe i huvudet för att säga det milt. VARFÖR händer allt i livet samtidigt?! Här har man gått och drömt om att flyga långt i en hel evighet men accepterat att "tåget har gått" och istället fokuserat och drömt om livet med en liten familj.

Jag var uppe i det blå hela den här helgen och när jag väl kom ner på jorden igen insåg jag att det behöver inte vara svart eller vitt! Jag kan äta kakan och behålla den!

Och såklart vill jag flyga långt! Bara för att ha gjort det, få nya utmaningar i jobbet och få uppleva USA igen!

Jag fick min mens dagen efter jag fick veta att jag ska flyga långt. Under normala omständigheter hade jag nog blivit ledsen och uppgiven. Men nu känns det ändå som att detta var det bästa som kunde hända.

Barn kommer när de kommer. Man kan inte stressa fram dem ❤️

Nu har vi bestämt oss för att vänta, på obestämd tid. Det är såklart ett känsligt ämne att skriva om och jag väljer att vara anonym pga det.


Likes

Comments

En stund sedan jag skrev nu. Mars har varit ganska hektisk och lite jobbig faktiskt. Men nu mina damer och herrar, så har jag semester! Sitter på flyget hem atm. DEN känslan då! 😍

Är lite extra glad för att jag är ledig nu, med tanke på att jag har ägglossning. Yes ni läste rätt, vi har med andra ord börjat försöka få barn !! Och den känslan är ganska oslagbar. Vi har också börjat planera att byta bil. Idag har min sambo en Golf från -07 och just nu lutar det mest år en ny Nissan Leaf. Alltså en elbil. Vi kör mest korta sträckor så det hade passat oss väldigt bra!

Men nu till mitt lilla, egentliga obetydliga dilemma. Jag sökte om att flyga långt i höstas men hade för låg anciennitet. Ca 100 personer stod före mig i kön. Men nu, nu har jag helt plötsligt bara 30 personer framför och fler och fler får mail om att de ska på Airbus kurs !

Min ansökan ligger kvar i systemet så chansen/risken för att det trillar in ett mail om kurs är ganska stor. Och jag är SÅ delad nu!

Helst av allt vill jag få barn, det är liksom dags nu. Men realisten i mig säger att det kommer ta lång tid att bli gravid och att jag då lika gärna kan bli utcheckad på Airbusen. Men gör jag det så är jag ju ännu mindre hemma = ännu svårare att bli gravid. Ser ni mitt problem?

Jag vill gärna uppleva long-houl jobbet, och spendera massa tid i New York, Washington, Chicago och Miami. Men den vuxna delen (hehe) av mig säger att barn borde vara prio 1 nu. Världen känns dessutom lite mindre trygg efter allt som hänt, och händer, den sista tiden. 

Likes

Comments

Jobbdags igen, dag fem av fem. Alltså åker jag HEM ikväll! Har sovit i Kristiansand inatt och nu är vi på väg till Kjevik. Ska avsluta den här slingan med en tur/retur Alicante. Alicante är som regel lite småjobbig men med mitt dreamteam går det som en dans 😊

Vår i Kristiansand och vinter i Tromsø

Likes

Comments

Det har varit mycket på en gång den senaste tiden. Så det här med blogg har inte ägnats så många tankar åt.

Jag har stand by den här veckan, något som jag inte är överförtjust i. Jag vill hellre veta vart jag ska. Men jag hade tur och fick en jätte fin inrikes "slinga" som avslutas med en Alicante på måndag. Så det blir 3 extra övernattningar den här månaden = mer diet pengar.

Och jag sålde dessutom en fridag i förra veckan så lönen i mars kommer bli finfin 😍

Igår fick jag veta nått som gjorde mig otroligt glad. Det är inte 100 % ännu, men det ser verkligen lovande ut och pga det är jag HAPPY HAPPY HAPPY!

Och något annat som får mig att le stort är att jag och min älskade fästman har bestämt oss för att det snart är dags att försöka få barn ! Jag håller på att längta ihjäl mig.

Jag dagdrömmer om att få berätta för mina föräldrar att de ska bli morföräldrar för första gången, om hur jag och R går långa promenader nere vid havet och om att få uppleva hur vårt barn utvecklas och växer för varje dag som går. Min mamma vet jag kommer sy och sticka små söta barnkläder och pappa kommer helt säkert vilja fixa och måla min gamla Junosäng 😍

Jag äter folsyra sen 2-3 månader tillbaka och med hjälp av p-datorn jag köpte vet jag exakt när jag har ägglossning. Vi tränar och rör på oss både två, och det kan va så att jag får R till att äta extra mycket avocado 😜

Jag hoppas detta hjälper oss när vi väl börjar försöka på riktigt. Jag kommer aldrig ta det för givet att vi får egna barn. Vet allt för väl att det kan va svårt/ta lång tid.

Likes

Comments

På en av dagens flighter hade vi med oss en liten 2-veckor gammal bebis, som var SÅ söt!
Men det var nog väldigt ofrivilligt som de var ute och flög. Tror inte det är så väldigt kul att sitta i ett flygplan med en nyfödd och utsätta bebisen för passagerares baciller. Men i detta fallet var det av medicinska skäl, och måste man så måste man..

Iaf, så slog det mig att jobbet som flygvärdinna/flygvärd måste var den optimala förberedelsen till att bli förälder. Tänk er bara då. Vi stiger upp 03, 03:30, 04 and SO ON.
Vi hoppar ut av hotellsängen för att ta en snabb dusch, kliver i uniformen och ler som en solstråle. Oavsett hur trötta vi är så ler vi. Det blir en arbetsskada till slut. Och det värsta är att vi vänjer oss vid att stiga upp mitt i natten och vi vänjer oss vid långa dagar, lite sömn och lite mat. Men detta kan ju komma att bli en oslagbar styrka senare, som förälder?

Vi är (som jag skrivit tidigare) BEROENDE av att ha alla saker på rätt plats. Och rätt saker till rätt tid. Hela hela tiden. Skulle mitt id-kort eller certifikat, mobil eller nycklar komma bort är det = katastrof.

Jag ser för mig att föräldrar har samma utmaning; nappen eller gosedjuret är borta = katastrof. Rätt leksak, blöjor, våtservetter eller vattenflaska i rätt tid, det underlättar säkert massor.

Vi är kreativa. Jag kunde skriva en novell om alla dessa små flygvärdinne knepen som finns. Men jag ska inte tråka ut er. Ni får nöja er med dagens gamla goda flygvärdinne-knep;

Ta en styck ny spypåse. Fyll med varmt vatten. Häll upp babyns ersättning i en nappflaska. Sätt ner flaskan i spypåsen och vänta ca 5 min. (Den tiden kan användas till att packa upp en cafévagn, multitasking) och så tadaa, färdig för att drickas av babyn.

Och inte sist men inte minst, SAFETY. Är det något vi flygvärdinnor är drillade på så är det säkerhet och att hela tiden tänka förebyggande. Detta blir också en arbetsskada till slut. Man har säkerhetstänket med sig alla dygnets vakna timmar. Hemma som på jobb. Men det är kanske inte så dumt? Och det passar ju ypperligt i föräldrarollen.

Mina och R's framtida (stackars 😉) barn kommer få stå ut med hjälmar och flytvästar i tid och otid. För att inte tala om mammas tjat om faror som lurar.

Likes

Comments

Det tar inte lång tid i det här yrket innan man inser vilka saker som är viktiga, och mindre viktiga att ha med sig i jobbväskan.

Som pendlare blir det extra viktigt att inte glömma nått livsnödvändigt, då det skulle ta lång tid att åka hem och hämta det man glömt. En gång glömde jag mina p-piller hemma och insåg detta när vi precis hade börjat boarda dagens första flight = NO way back. Så ja, jag hade paniik! Jag och R hade inte varit tillsammans så länge så ett barn var inte helt vad vi tänkte oss då.

Vi skulle på en kort övernattning på Heathrow utanför London den kvällen, och det första jag gjorde när vi kom till hotellet var att kasta mig i en taxi och bege mig till närmaste Tesco apotek. Självklart var det helt omöjligt att få tag på min p-piller sort utan recept i Storbritannien så det var bara att åka tillbaka till hotellet. 20 pund fattigare.

Men som tur var löste sig allt dagen efter.

Iallafall, rätt saker på rätt plats är SÅ viktigt när man jobbar som flygvärdinna.

Några av de saker som jag alltid har med mig är;

1. Rudolph Facial mist
Man blir så torr av flygplansluften så denna ansikts sprayen är jätte skön att använda på långa flighter

2. Handkräm
Igen, man blir en sån torris så handkräm är ett must!

3. iPad mini
No words needed. Min padda och jag är bästisar alla ensamma kvällar på hotell

4. Läppglans
En flygvärdinna utan läppglans? I don't think so!

5. Reservbatteri
GULD värt att ha med sig, så man kan ladda mobil och iPad

6. Daysy p dator
Nyaste tillskottet i min jobbväska, och liv för den delen. Den mäter min basal temperatur varje morgon och ger mig ett grönt, gult eller rött ljus. Kopplas sen till mobilen och så kan jag se min tempkurva och om jag är fertil/ej fertil. Helt hormonfritt. Love it! 😍

7. Philips wake up light
Åh, min älskade väckarklocka! Ett måste när man ska stiga upp mitt i natten för att åka till jobbet. Ljuset gör mig mycket piggare än om jag inte använder klockan. Har enklaste modellen med mig på jobbet och hemma har vi en riktig värsting, med fåglar och djungel ljud.

8. AXA havregrynsgröt med blåbär
Perfekt att ha med sig då det är enkelt att värma på hotellrummet eller ombord i flyget. Och mättande

Likes

Comments

Jo, jag vet att det är tisdag men för mig som flygvärdinna, är det min fredag! Är ledig i två dagar och ska till jobbet igen på torsdag kväll.

Sitter och väntar på mitt flyg hem nu och det ser ut att vara ganska fullt. Lite små jobbigt när allt man vill är att sitta för sig själv och halvsova. Tromsø flighterna var helt okej, men det var såklart massa handbagage och vi hade med oss ett par passagerare som var liite trögare än andra. Jaja, jag har varit med om mycket värre så jag ska inte klaga.

Flög med riktigt härliga kollegor den här veckan och då går tiden väldigt fort!

Fint det för nu längtar jag hem till min underbare man och vårt hus ❤️

Bild från igår, grytidig morgon på Trondheims flygplats Værnes

  • 11 lesere

Likes

Comments

Nu är snart denna jobbslingan över och efter en liten tur/retur Tromsø tar jag flyget hem till min käre. Denna dagen har gått lite i slow motion, men det blir väl så när klockan ringer vid 04.

Jag har inte bloggat på flera år och jag måste säga att jag har saknat det. Tänk så mycket som har hänt, på bara några år. Men mer om det senare. Nu måste jag börja gå till gaten, som idag är 19C. Dvs, låångt att gå..

Så fin soluppgång idag tidigt 😍

  • 13 lesere

Likes

Comments