Som barn gillade jag Bounty, ni vet de där chokladbarsen med kokos inuti? Sen glömde jag bort de någonstans på vägen och sedan slutade jag käka saker med socker i och har inte haft dem i direkt åtanke. Tills nu när mina favoriter Nicks (fd nutrinick) gjorde en sockerfri version på denna goding. Självklart måste jag då göra en remake på dem! Och vilken hit det blev sen! Tyvärr tycke mannen detsamma så de försvann fortare än kvickt!

Ingredienser:
200 gram kokosflingor (1 påse)
2 dl kokosmjölk
3/4 dl kokosolja
1 msk honung
1 msk sukrin
1 krm vaniljpulver
200 gram sockerfri choklad (gärna egengjord egengjord),'

Blanda samman kokosmjölk och kokosflingor, smält kokosolja och blanda ner tillsammans med sukrin och honung. Forma bars, bitar eller bollar och sätt i frysen. Ta fram efter någon timme (eller låt bara stå över natten), smält chokladen över vattenbad och rulla barsen i det. Förvara i kylen och ta fram när det skall ätas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så här till hösten växer det äpplen lite överallt. Tvååringen har upptäckt det vilket innebär äpplejakt i princip varje kväll. Det i sin tur innebär extra mycket äpplen här hemma och inte mig emot.

Hur fantastiskt gott är det inte med egengjord äppelmos, äpplesmoothie eller äpplemust? Just egengjord äppelmos är underbart gott och jag har det gärna i kylen konstant för att ha till maten eller på mackan.

Att göra utan socker är igen konst, det är bara det att en måste tänka på att konserveringen inte funkar på samma sätt och att ungefär en veckoranson kan stå i kylen - resterande får frysar in

Jag tar sisådär en tio stora äpplen och rensar, skär i bitar (och kastar ut kärnhuset till fåglarna) och lägger i en kastrull tillsammans med 1/2 dl vatten och kokar upp tillsammans på låg värme. Äpplena ger ifrån sig vätska och det kokar till en härlig röra med mjuka äpplen som en sedan får mosa runt med tex en gaffel (lagom för mig som vill ha den med härliga bitar i!) eller en mixer. Jag kryddar med min nya favoritkrydda morning wellness (innehåller kanel gurkmeja, kardemumma, ingefäa) men annars funkar vanilj, nejlika,kanel,kardemumma, ingefära och gurkmeja var för sig eller i en smarrig mix.

Likes

Comments

Då kom äntligen dagen då Lillebror anlände till oss. I en alldeles rasande fart, hemma på badrumsgolvet. Något chockade men oj vad perfekt det blev för precis just oss tre.

Kvällen innan var precis som vanligt. Milio väckte mig 4:30 och ville kramas, kände inte av något. Runt fem började det kännas lite, lite. 5:30 väckte jag mannen då det kändes so mensvärk och jag tänkte att han kunde vara beredd inom de närmsta timmarna.

5:50 ringer jag förlossningen för att kolla om det finns plats och de säger att jag ska komma inom en timme, känner mig helt lugn med det. 6:00 säger jag till mannen att de är tid att väcka Milio så de kan kära in mig NU. 6:05 går jag på toa och det kommer krystvärkar pang bom. Skriker att det är dax att ringa ambulans och kaster mig ner på golvet.

Stackars mannen rusar runt och tar hand om tvååring som vill till mamma, pratar med sos och förbereder sig för att eventuellt förlösa ett barn med hjälp av sos. Jag ligger och småskrattar mellan värkarna. Stackarn! Försöker hålla emot tills ambulansen kommer fast de är toksvårt, om något skulle gå fel vill jag ha dem här. Bebis är i princip ute. Ambulansen är här, jag får lustgas och tar några djupa andetag och ut kommer Lillebror 06:25, hostar till och jag känner mig helt lugn men hög på endorfiner. 25 minuter efter att värkarna började bli intensiva. På badrumsgolvet i vårt minimala badrum. Vi åkte in till sjukhuset för det sista, en halvtimmer efter mig och Lillebror kommer pappa och Milio som kastar sig upp i sängen till oss. Redan vid nio ville jag åka hem. Tolv blev jag hemsläppt.

Vilken upplevelse, något av de häftigaste jag gjort!

En alldeles perfekt Lillebror Lijon som har tagit våra hjärtan med storm. Ännu är Milio väldig glad i honom, kramas gärna (några sekunder i taget) och är väldigt mån om att han inte skall vara ledsen. Anpassningen för honom går över förväntan och vi försöker göra det så nära vi kan.

Likes

Comments

Denna graviditeten har det helt klart varit svårare att träna. Inte för att träningen i sig är svårare, det hade nog funkat lika bra som sist. Men med sammandragningar till tusen redan från väldigt tidigt har jag fått välja - fullt ös med barn eller träning. Vi har tränat på lite lätt halva vägen ungefär innan kroppen sa ifrån. Efter det har vi gått mycket, lekt, busat och ja - jag kan lova att det är lika tufft för kroppen med det barnet jag har.

Hur som längtar jag verkligen efter att komma igång igen. Ingen stress, men den dagen jag kan springa igen kommer jag nog gråta av svettlycka. Den dagen jag kan sätta mig på cykeln i källaren kan jag redan nu känna smaken av lycka och glädjen i att få använda mina nya vikter jag köpt hem - det spritter i benen bara av tanken. Snart är mitt hemmegym dessutom komplett!

Har klart laddat upp med nya träningsbyxor , skor och linne för att känna mig lite extra taggad. För jorå - det känns alltid lite extra bra (och dessutom är jag inte säker att jag kommer i mina gamla kläder till att börja med).

Likes

Comments

En av mina favoritsallader denna sommar har helt klart varit tomatsalladen. Till typ allt - eller bra precis som den är. Solmogna smarriga tomater tillsammans med rödlök, fetaost (finns vegansk med) och en riktigt god vinegrett. Simpelheten när den är som godast!

Tomatsallad:
4 stora tomater
1 stor rödlök
1/2 pkt fetaost
1/2 msk linfröolja
1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
1 msk frusen basilika
örstsalt, peppar

Rör samman ingredeinserna till vinegretten, skiva tomat och lök för att lägga på en tallrik. Ringla över vinegretten och smula fetaostehn ovan på.

Just like that!

Likes

Comments

Naturalbox var en av de första naturliga hälsoboxarna på marknaden (om inte till och med den första, låter det vara osagt). Jag har haft den stora förmånen att få den hem i min brevlåda (okej, postombud) sedan dess. Varje gång är det fantastiskt fina produkter i den och till ett ytterst förmånligt pris.

Jag brukar komma hem med den innanför dörren och slita upp den för att se vad som är i (nej jag fuskar inte och kollar innan utan låter den komma hem som en överraskning). Numera är jag dock inte ensam om att vilja öppna - mini kastar sig över den och det blir han som både öppnar och provsmakar först.

I denna box haffade han paws, bear yoyos och cassavachipsen. Själv smög jag undan favoritshockladen från Nicks och bovetekakorna första av allt.

Likes

Comments

Vi väntar på bebis. Och väntar, myser med magen (och äter gojibär) och tar det både lugnt - och kör på i full fart. Jag skall inte ljuga - det hade varit ytterst skönt att kunna lägga sig på soffan och vila såhär i vecka 40. Men med en vild tvååring är det mer en utopi det där. Dock vilar vi middag tillsammans varje dag, det är guld värt för både kropp ochsjäl.

Vi är nu inne på femte veckan av ledighet, bara jag och mini. Vi försöker komma iväg varje dag. Stranden, skogen, utegymmet, kossorna, promenader. Hade en kunnat aktivera ut bebis så kan jag lova att hen varit född vi detta laget.

Magen är större än vad som är vettigt nu och detta är första veckan jag faktiskt känner mig riktigt begränsad i vad vi kan göra tillsammans. Att ha haft dessa fem veckor tillsammans innan mini kommer till världen är verkligen guld värt för oss båda.

Nu räknar vi dock ner dagarna. Söndag är hen beräknad, men så välkommen precis vilken sekund som helst.

Likes

Comments

Risenta har kommit ut med fantastiskt fina lasangeplattor gjorda på bönor - och bönpasta älskar jag/vi - hela familjen). Jag hittade mina på Willys med de finns säkert i de flesta matbutiker. Jag har gjort lasange på det flertalet gånger och det blir verkligen galet gott. Denna gången gjorde jag en mix av spenat/ricotta med quornfärs/havregrädde samt tomatsås/riven ost. Lite mer avancerat än lätt, men fortfarande väldigt snabblagat. Och förutom att det blev vansinnigt gott räcker det i flera dagar (winwin när en har småbarn behöver mat snabbt vissa dagar).

Ingredienser:
1 förpackning med lasangeplattor
lager 1
450 gram fryst spenat
1/2 solo vitlök
1 lök
1 buljongtärning
1 burk ricotta
2 msk basilika
lager 2
400 gram quornfärs
1 liten rödlök
1 frp havregrädde
sal, peppar
1/2 tetra krossad tomat
1/2 solo vitlök
lager 3 - samma som 1
lager 4

1/2 tetra krossad tomat
1/2 dl havregrädde
riven ost

Börja med att fräsa ingredienserna till lager 1 - lök och vitlök i lite olja tills det fått färg. Rör sedan ner spenat, basilika och buljong och låt det koka samman. Ta av från plattan och ör ner ricotta. Ställ åt sidan.

Påbörja sedan lager två genom att fräsa rödlök tillsammans med vitlök och färs i lite olja tills det blir mjukt. Rör ner krossad tomat, havregrädde och smaka av med salt och peppar.

Lägg ner hälften av spenatröran o botten av en stor ugnsform och täck sedan med lasangeplattor. Lägg sedan färsröran ovanpå plattorna och bred ut jämnt. På med nya lasangeplattor och resterande del av spenatröran. Lägg över sista lagret med lasangeplattor och bred över tomatsåsen och sprid över riven ost. Sätt in i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan servering och servera gärna med dagsfärska tomater från trädgården.

Likes

Comments

Nutri-nick har gjort en #lovebar av sina vanliga kexbar till förmån för Pridefestivalen. Härligt färgsprakande och prick lika god som den alltid varit!

Likes

Comments

Min sommar har börjat på riktigt nu. Jag checkade ut från jobb sista veckan i juli och återkommer sisådär i april 2019. Det låter som en evighet, men av erfarenheten med föräldraledigheten med Milio vet jag att det går så himla snabbt. Jag tänkte mig fyra veckors semester nu innan det är planerat att mini skall titta ut i världen. Bara jag och Milio i fyra härliga veckor. Jag megahöggravid och med något mindre ork än normalt. Om jag tyckte magen var stor sist är den än större denna gången.

Om jag var ute mycket innan är det inget mot vad en är nu. Att sitta i en solstol och ta det lugn är dock inget alternativ, inte heller sitta still på ett fik längre än tio minuter. Jag fick nämligen det vildaste av energiska barn en kunde få - hur härligt?!

Det rullas rundor på gräsmattor, springs maraton och plockas skogshallon i mängder.

Om en frågar Mr M skall vi helst mata ankorna dagarna i ända, men det funkar fint att dra med morsan på grymma backintervaller också.

Lik väl som jag ärligt skall säga att han suger musten ur mig med sin energi, så ger han mig minst lika mycket energi genom att vara just så energisk- och fantastiskt kärleksfull som han är.

Sommar, sommar! Snart är vi fyra i familjen och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. hur skall M ta det. Hur skall jag orka. Hur skall kärleken finnas till för alla? Hur i hela friden skall jag roka med sömnlösa nätter igen när jag nyss börjat få sova bra? Livets mysterium, visst.

Likes

Comments