Helgen rusade iväg som vanligt denna helgen har mannen varit iväg på jobb och tror inte jag lär se han på en vecka har förmågan att komma mycket I klump. Jag och lilleman hade mysdag I Helsingborg igår. Och idag va de städning inne och ute på gården välbehövligt. Avsluta helgen med en räkmacka och passa på att koka buljong.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lätt sagt och gjort, jag har så länge kämpat för denna dag att vara fri att få gå vidare, jag har längre frågat mig varför sorgen bitterheten sitter kvar när jag antagligen har blivit så fri jag möjligt kan bli och en helt annan fri än jag ens kunde våga önska mig för två år sedan. När jag levde i sen.. Sen när jag blir fri ska jag må bra. När jag blir fri blir allt bra...
Men när jag är de är jag  "fri"  är de inte så bra som jag trodde. Än  mår jag inte bra, jag än knappt orkar stå på bena undrar jag vad det är för fel på mig?!? Jag gör allt för att må bra eller snarare jag har allt för att må bra. Jag har ju blivit fri på en helt annan nivå än jag ens våga önskat. Varför är inte allt bra då när allt jag kämpat för sista nio åren allt jag önskat är framför mina ögon. När jag kan gå på gatan utan att titta mig bakom ryggen eller behöva tänka på allt jag gör och vem jag pratar med. När mitt liv inte alls är på en annans människas vilkor.

De har jag ifrågasatt mig sista året varför mår jag ändå inte bra varför känner jag mig fortfarande slagen men på ett annat sätt.
Men efter så många års misshandel av mig psykiskt så är de som fast de slutat fortsätter hjärnan. Informera om om allt som hänt nästan som en rutin eller en vana. Hjärnan är van vid det så när de sluta fortsätter hjärnan och då smäller det för då kommer orkes lösheten.
För målet är nått men de som plågat dig fortsätter. Du har blivit så hjärntvättad att allt är fast. De går inte skaka av hur mycket de försöker.

Sen kommer bitterheten. Jag känner av den jag avskyr den. Den drar ner mig varje dag. Att man inte är bra nog värdefull nog och först börjar de att man hugger sig själv men med tiden så förvänta sig hjärnan att allt ska hålla de strikta reglerna och då kommer de fast ilskan mot en själv alltid är tio gånger större förvänta man sig bättre av världen också.
Man förväntar sig att alla ska på något sätt hålla de sjuka idielen man har I huvudet och fast de kanske bara ger en irriterande kannsla I huvudet om ens medmänniskor inte håller de blir de ett rent jävla helvete för en själv om man bryter de.
Den pressen blir värre och värre man kan inte få vara människa mer man får inte gör fel då bryter man ihop totalt och blir galen på sig själv.
Ett krig mot en själv varje dag man kämpa för att vara något ingen är men sluta varje dag i att känna sig misslyckad i även de minsta sakerna som gör att man ligger sömn lös och grubblar hur man kan bli lite bättre lite smartare lite mer värdefull för att få vara med i gänget och för att få vara värdefull. Eller oftast bara för att få känna sig ok varken bra eller dåligt bara ok iallafall bättre än värdelös.
De är en daglig kamp hitta en jätte bra artikel om detta eller flera på sida.
Känner igen mig dag och natt i artiklarna. Ibland behöver man bara veta man inte är ensam. Jag har alltid älskat skriva mitt sätt att få ur allt vissa väljer att dölja visa fasad jag väljer de svenskar oftast inte gillar obekväma sanningen. För att när man är där jag och andra är vill man inte känna sig helt galen eller sjuk I huvudet. Man vill på något sätt känna behörighet att man inte är ensam och att det är ok att få känna inte gömma de tills de tar ens liv. Utan låta det existerar och veta att man inte är ensam alla har inte Instagram perfekt liv.
Vet människor ofta säger till mig visa inte skriv inte dölj det. Men tillslut kommer man till en punkt man antingen döljer de till graven eller man kämpar på och visa de med hopp om någon slags lättnad inte för man slutar kämpa utan för att man vill fortsätta inte ge upp.
Så om man behöver lite stöd lite igenkännande lite hopp. Titta på denna sida :

https://blimeradu.se
En favorit artikel

https://blimeradu.se/omfamna-din-inre-kritiker/
Läs den va du och låt inte din psykiska ohälsa och världens syn på det ta ner dig, du är inte ensam och så länge det finns liv finns det hopp även i mörkret utan ljus. Vi är inte enaama❤️
Urklipp från sidan :

"när vi går runt med en känsla av oduglighet skapar detta en genomgripande otrygghet i hela vårt väsen. Vi tvivlar ju på vår egen person. Vad vi än gör kommer det inte att duga eftersom vi är dömda till värdelöshet.

Vår inre kritiker dyker upp när vi upplever att vi gjort något, eller varit på ett sätt, som vi inte ska. I botten av vårt inre känner vi både skam och rädsla. Skam för att vi inte levt upp till våra egna värderingar och rädsla för att vårt felsteg ska leda till att vi blir utstötta från flocken.
Om vi, sedan barnsben, bär på en känsla av oduglighet (=skam) och otrygghet (=rädsla) kommer den inre kritikern blir ännu räddare och därmed ännu argare vilket i sin tur spär på såväl rädslan som skammen. Det är som om denna livsekvation går i en ständig loop:

(Skam + Rädsla) → Självkritik → (Skam + Rädsla)

Så, varför är detta viktigt?
Jo, eftersom självkritikern är sprungen ur vår skam och rädsla går det inte att tala den till rätta. Istället behöver vi omfamna den."

Likes

Comments

God dag. Här har de varit energi hela förmiddagen vaknade i ottan sanera rensa och städa Deans rum, skrubba bort färg från målningen när vi flyttade in på trappan och sen gjorde jag Dolma. Och slog in lite presenter till lilleman. Ja man kan ju lugnt säga jag jobbat hårt nu ska jag ta en vila innan vi ska iväg.

Likes

Comments

Helgen spendera vi I Stockholm och hälsade på mosters lilla prins ❤️
Mysigt att få mysa med han mindre mysigt helgen redan är slut.

Likes

Comments

Good morning!
Så trött vädret verkligen suger energin ur en regn I mängder och blåst varje dag.
Kommer bli en lång och tung vintern känns de som när man redan är vinter trött.
Men har varit mycket konstigt nog så innan när jag var själv och knappt fick ihop livet kände jag mig inte så trött och bitter. Nu känns allt bara Blä. Men antagligen så hinner väl jag känna av och stanna upp och på något sätt har all ilska kommit nu och missfallen gör Inget bättre blir en annan tyngd på en när man för engångs skull borde ha lättnad efter många tunga år kommer bara mer sorg och saknad. Försöker att inte tänka på det men de finns i mig varje dag. Fast jag är glad för det jag har och försöker fokusera på allt bra tar de tunga över. Men man får kämpa på tills man lyckas med att hålla de positiva i fokus.
Imorgon åker vi äntligen och hälsa på mosters lilla prins som jag längtat efter att träffa han får mysa med han i mängder.

En annan sak som jag stört mig på är min övervikt som stannade kvar efter missfallet äntligen är borta.. Lite iallafall. Man får hitta de lilla I mörkret.

Likes

Comments

Jaha var denna helgen slut och inte mycket gjort fika med grannarna och tagit fram vinterkläder köpt vinterskor till pojkarna. Försökt förbereda hösten då vi åker nästa helg bort med sommarkläder och fram med vinterkläderna.  Nu försöker jag bara vila och samla energi att orka en till vecka.

Likes

Comments

Good morning här har jag varit helt off, stressigt på jobbet och har fått en förkylning på de hela oxa som suger bort min energi. Det enda positiva just nu är min envishet att kämpa på I allt. Tror denna vinter kommer va fylld av förkylningarna när hösten börjar med världens virus som alla verkar plågas av. Helgen tryckte vi iallafall in middag på elpatio bästa resturangen bra mat super bra priser.

Likes

Comments

Igår var vi förlovade i ett år. Vi fira de inte med Polen men båt v de tvunget att vara så vi åkte över till Helsingör. Super mysigt och vi hade tur med vädret för trots regn på svensk sidan sken solen över sundet.
Riktigt mysigt första dagen på sommaren som vi suttit ute och bara njutit med god dryck.

Likes

Comments

Good middag här är vi än I pyjamas och så får de vara resten av dagen. Solen skiner till och från men riktigt kallt och blåsigt höst deluxe . så passar på att städa fixa dona hemma nu kommer vintern och man får börja bona inne hoppet om sommar har lämnat mig. Deppigt med tanke på att man inte fått sol och vi lagt hela sommaren ekonomiskt och tidsmässigt på att fixa utsidan av huset utan att riktigt kunna njuta av det. Men vi har ju inte så mycket val vi hade ju ändå inte kunnat åka på semester och de hårda arbetet ger värde i slutet ändå. Man får hålla ihop och äta vitaminer i mängder och hoppas att man orkar hela vintern. Nu ska jag mysa med lilleman sista dagen av sommarlovet.

Likes

Comments