V.40

Hemligheten till en stadig viktnedgång förutom en bastant vilja är planering och rutiner. Det är en genväg att följa rutiner, i början kan det vara kämpigt att ta sig an nya rutiner och komma ihåg saker. Jag gör nya tränings-och kostscheman till Fenix varje vecka, där vi hela tiden kollar av hur han mår och om han känner sig mätt under dagen. Tanken med att äta så många gånger under dagen och just var tredje timma är för att han ska ha en jämn sockernivå i blodet hela tiden, alltså att han aldrig ska känna sig hungrig, vilket gör att man håller ett jämt humör hela dagen baserat på kosten och aldrig behöver stressa med maten för att man är jättehungrig när man kommer hem från jobbet eller inte orka träna för att man inte har ätit.

Mängden energi som kroppen gör av med eller som man stoppar i sig mäts i kalorier. Vill du gå ner i vikt så måste man stoppa i sig mindre kalorier än vad man gör av med på en dag.
Jag har lagt honom på ett kaloriintag av: 2000 kalorier per dag. I och med att han tränar dagligen så gör han av med ca 3000 kalorier per dag, vilket blir ett underskott i energiintaget vilket leder till att han går ner i vikt.
Detta kan inte enligt mig bara mätas i siffror, utan att man dagligen och veckovis kollar av som sagt om man känner sig mätt när man har ätit och känner sig mätt under dagen. Tanken med detta är att man ska må bra varje dag, du ska må bra i kroppen och själen och inte känna att det tär på dig utan att du hela tiden stärker dig och bygger upp din kropp!

V.40 vägning ledde oss till: 98,6 kg, vilket är en viktnedgång på ganska precis 3 kg.

V.40

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När jag mötte Fenix så hade han på egen hand klarat av att förlora närmare 20 kg genom dieter som utgår från att äta så lite mat som möjligt.

V.26 har vi en startvikt på: 120 kg.
Sedan finns inte något dokumenterat.
V.38 började vi arbeta tillsammans.
V. 39 101,5 kg, första vägningen.

Att gå ner i vikt är en kamp, det handlar om en vilja till att förändra sitt liv och det stora målet är att göra en förändring dit man vill komma och stanna där!
Jag och Fenix har arbetat väldigt tätt, jag har under de få veckorna som gått följt honom varje dag, vi stöter och blöter allt. Det här är en resa som kräver att man är förberedd på allt som kommer komma: vad gör jag om jag blir förkyld? Sängliggande i feber? Får dålig motivation? Om viljan sviker mig?

Vi började med att kartlägga hans liv vad det gäller mat och träning. Vad som har hänt under hans liv som har gjort att han har gått upp i vikt och ner i vikt några gånger under livet och hur han har gjort det. Vad han har ätit, när han har ätit osv.
Detta för att jag skulle kunna kartlägga vart det brister i kost och träning och vad han speciellt behöver hjälp med.
Resultatet av det samtalet blev att jag fick information om att han har gått ner i vikt några gånger i livet men inte lyckats behålla vikten pga hårt arbete och andra saker som påverkat. Han hade då inga speciella matrutiner eller en större insikt om vad som var bra att äta eller i vilken mängd.

Jag förespråkar alltid att göra EN förändring, och med det menar jag att genom att testa olika dieter och olika metoder för att förlora vikt så är det en förändring, vilket betyder att du måste göra ännu en förändring när du genomfört dieten, det är enligt mig väldigt riskabelt genom att det är en kamp bara att bestämma sig, börja genomföra det och stå kvar i det och sen ska du hitta vilja, energi och lust till att förändra det igen.
Det jag alltid förespråkar är som sagt att göra EN förändring, det gör att du har EN sak att lära dig och fokusera på hela vägen och resten av livet:Att äta rätt, lära dig vad som är bra och nyttigt, vad som får kroppen att må bra och hur mycket du ska äta och hur ofta.

Med hjälp av Fenix arbetsschema, kartlade matider 6 gånger om dagen med tre timmars mellanrum.
Fenix hade redan innan börjat träna flera gånger i veckan och fokuserade på gym. Vilket vi också ändrade på, så nu tränar han 6 gånger i veckan, därav 1/2 timmes kardio med intervaller som handlar om cykel, trappmaskin och crosstrainer. Då gör man av med mycket energi och intervaller är effektivt vid fettförbränning. Det som kompletterar är att efter denna halvtimme så kör han styrketräning i ca 30-40 min, vilket är ett grymt komplement eftersom styrketräning bränner fett även när man vilar och över hela dygnet. Avslutningsvis i alla styrkepass så kör han två set med fokus på mage.
Den 7:e dagen så tar han en promenad.

Den ena bilden är tagen från V.37 och den andra V.39

Likes

Comments

Min dröm är att kunna arbeta med klienter som vill göra en förändring i sitt liv och beslutat sig för att de vill gå ner i vikt. Jag har som sagt kämpat med en dålig motivation, en halv vilja till att ta tag i det och för många sockrade frestelser som tagit över. Jag vet hur det känns, jag vet hur svårt det kan vara, att övertyga sig själv att inte ta den där "sista bullen" och imorgon så tar jag tag i det. Dagar blir med det till veckor, veckor blir till månader och tillslut så har man helt gett upp tanken av att ens ta tag i det för att andra tankar har tagit över eller så försöker man ursäkta sig med att man hinner inte träna för att man är trött, behöver städa eller vika tvätten. Då finns det bara två frågor att besvara, det kommer alltid finnas ursäkter, dålig motivation och en vilja som ibland är blandad. Frågorna lyder, vad är viktigast? Svaret är: DU, du är den viktigaste personen i ditt liv, ditt liv bygger på dig, på din psykiska och fysiska hälsa. Tvätten springer inte iväg, den kommer ligga kvar, vad det gäller städningen så är inget som tar skada av att det ligger lite dammtussar i hörnen.
Pressen på perfektion är stor i dagen samhälle, du ska skapa en hög status inom allt, du ska ha en bra ekonomi, en snygg bil, ett bra familjeliv,ett bra jobb, ett fint hem och gärna åka utomlands ett par gånger om året och du ska hinna vara inne i dagens träningstrend. Vad är det som är viktigast? Vad gör dig lycklig? Att söka andras bekräftelse på att man har allt som anses vara livsnödvändigt i vårt samhälle idag, gör bara att man söker en acceptans av andra, det gynnar inte dig själv och din lycka. Grunden i DIN lycka kommer från DIG, att du mår bra i dig själv, i din kropp, i din själ. Och grunden till att du ska få ihop jobb, ekonomi och familj som är det mest relevanta för mig är DU och DIN hälsa!
För att återgå till fråga nr 2: När ska du ta tag i det? Svaret är: NU, idag! Det kommer alltid uppstå problem som ska lösas, dåliga dagar som kommer och en motivation som kommer jobba emot dig. MEN det som är viktigt att komma ihåg, med en bättre hälsa, en större självkänsla och en känsla av att man är stolt över sig själv kommer att göra att dåliga dagar kommer kännas lättare-problem kommer att kännas lättare att lösa och du kommer bli mycket gladare och lyckligare i DITT liv om du tar hand om dig själv...för den där "sista bullen" kommer bara ge dig ett ännu sämre samvete över att du har ätit den än att du njuter av den!

Jag har nu fått den stora äran att få följa en klient genom hans viktnedgång och jag kommer dokumentera hans process och våra mål, vilket är en utmaning för både honom och mig, han ska ta sig igenom alla backar och kullar och jag ska samtidigt lyckas leda honom ner i vikt och samtidigt lyckas få honom vältränad.
Jag har antagit mig utmaningen för att han har bestämt sig, han vill och han har bestämt sig för att han SKA idag-varje dag.
Utmaningen för mig ligger i att gå på min känsla och mina kunskaper och tro på mig själv hela vägen!
En kort version av min bakgrund ligger i att jag började träna 2014 efter en skillsmässa och innan dess har jag inte haft tillräckligt mycket motivation till att bygga upp en vardaglig träning utan det har kommit och gått i perioder. 2016 ansåg jag mig själv redo att ta ett diplom som PT och kostrådgivare. Det hjälpte mig ännu mer i min egen träning och jag eftersom jag har ett genuint intresse och kost så läser jag allt jag kan komma över av forskning, tips och råd och många timmar går åt till att titta på träningsvideor.

Som parentes så vill jag tillägga att jag har fått ett godkännande till att publicera hans resa med bilder och dokumentation, men under ett fingerat namn: Fenix.

Likes

Comments

Ni vet när man vet att man måste förändra sitt liv på ett eller annat sätt, nåt som är jobbigt men nåt som man ändå behöver göra för att komma vidare i livet...jag har kommit till den punkten!
Jag har i mitt liv hoppat mycket från relation till relation, har egentligen inte reflekterat så mycket...och jag har nånstans alltid vetat att jag behöver vara själv och bygga upp mig själv! Men jag har alltid sökt tryggheten i nån annan, vilket är ett stort lass för någon annan att dra. När jag har träffat nån så har jag bara gett över hela mig själv och mitt liv och släppt vänner och allt annat som är viktigt! Nu står jag mitt i allt det jobbiga...det tog slut med en kille som jag trodde skulle bli mitt slutgiltiga stopp, men så blev det inte! Och min värld rasade oväntat mycket, jag blev vilsen och helt tom i själen...
Jag gjorde som jag alltid gör, retunerar till gamla x....varför? För att få bekräftelse? Vad får jag it av det? Jag återtog kontakten med ett x som det tog mig ett år att ta mig ifrån, det var ingen bra relation. Och jag visste, jag var fullt medveten om att det var det dummaste jag kunde göra, för att vi var så beroende av varandra, som lim...och jag visste att det skulle bli svårt att släppa honom igen om jag väl tog upp kontkten...men jag gjorde det iaf...Och efter några dagar märkte jag att jag började må dåligt igen, jag fick tillbaka samma oro i kroppen och ångest!
Och imorse vaknade jag...och jag insåg att det är nu eller aldrig, jag måse ta tag i mitt liv! Jag måste våga vara själv...våga möta de här stunderna som är jobbig...våga möta världen ensam! Så jag gjorde det, jag skrev ett fint avskedsbrev och blockerade honom...och efteråt vart jag så stolt över mig själv och det känns så skönt i kroppen! Äntligen för första gången i mitt liv tog jag ett bra beslut som ät baserat på att jag väljer bort något som får mig att må dåligt men som jag vet kommer göra ont och vara svårt...men jag vet att det är det bästa för framtiden, det bästa för att jag ska kunna gå vidare, det bästa för att jag ska kunna ta nästa kliv i livet!
Så dagen D, den 10 juni 2017, då mitt liv började utvecklas på allvar...❤️

Likes

Comments

Ända sedan min skillsmässa 2013 så har jag sökt kärleken, jag har träffat många olika typer av människor och de flesta har inte passat mig!
Men nu sist träffade jag en fantastisk person som
jag verkligen kände en djupare kontakt med, det kändes så rätt, och jag gav det chansen, jag vågade satsa och det gjorde jag också med hela mitt hjärta! När jag såg på honom så blev jag bara ännu mer kär för varje gång. Jag kände honom så nära mitt hjärta, det var min ögonsten! Och jag tänkte att jag var så lyckligt lottad som hade hittat honom och att han valde att vara med mig! Men nånstans inom mig började jag efter några veckor att känna en oro, han backade mer och mer, och det resulterade i att jag blev mer på, eftersom jag var rädd att förlora honom. Sen kom dagen då han gjorde slut, han ville inte ha en relation, iaf inte med mig. Och jag tror inte att jag egentligen kände efter hur ont det gjorde, jag tror bara att min kropp signalerade till mig att det här kommer göra ont på riktigt. Och jag som några gånger innan, har bara stängt av, dragit ner rullgardinen, precis som att det inte finns. Och jag vet att smällen kommer, jag vet att det kommer att göra ont, men min strategi är att hålle emot ett tag tills allt har lagt sig lite,för då har det gått en tid och det kommer inte att göra lika ont!
Jag har tagit så extremt många och stora smällar vad det gäller kärleken, och nu kändes det precis som att jag bara inte orkade längre...jag kommer aldrig orka satsa igen eller ge bort mitt hjärta! JG har bara accepterat att det kommer bli "jag" i mitt liv! Jag känner bara ingen anda för att ta mig upp igen, jag orkar liksom inte kämpa! Det var som att allt hopp gick ur mig fullständigt den här gången, för att jag trodde så hårt på det! Jag trodde att det skulle bli han och jag för resten av livet! ❤️

Likes

Comments

Ibland är det så skönt att få skriva av sig!...
Jag funderar i denna stund hur stark man ska behöva vara som människa för att överleva livet?!
Jag har iaf gått på smäll på smäll på smäll vad det gäller kärleken, satsat, gått in helhjärtat och kommit ut trasig med delarna av hjärtat i handen och funderat på hur man ännu en gång ska laga sig själv?...ska jag behöva ta mig igenom det här EN gång till?...Hoppet att tillslut träffa någon som passar mig är borta, jag har gett mitt sista försök, numer har jag bara accepterat fakta, jag kommer inte träffa någon som uppskattar mig lika hjärtligt...!
Jag har gått på ganska många nitar, vissa större än andra...vad är det som har gjort att jag fortsatt tro på kärleken?...vad har drivit mig, gjort att jag fortsatt att hoppas? Är det min vilja till att så
gärna ha kärleken i mitt liv? Att jag önskar den så extremt? Många säger att jag är modig, men jsg själv känner mig mest dum, eftersom jag kommer ut på exakt samma trasiga sätt varje gång...jag är en viljestark kvinna, självständig, glad, positiv, lösningsorienterad, ödmjuk, snäll, framåt och driven...och jag blir oftast lämnad, och jag tänker varje gång "vad är det för fel på mig? Varför tycker ingen om mig?"...och efter några timmars samtal i telefon så har jag insett att, man kan också vara för olika, man kan vilja olika saker och man kanske inte står på samma nivå!...så det kan finnas fler anledningar än att det är fel på mig!...
Jag känner mig dum att jag trott så mycket på den här relationen, jag har visat upp honom för släkt och familj, och nu ska jag ge besked om att det är slut...och att förklara detta ett par tusen gånger, bara det blir ett äpple att bita i när man redan tuggar på en besk citron...
Jag vet inte vad jag hade gjort utan mina vänner, dom är guld värda! Gång på gång på gång så står de där, vid min sida, pratar och ältar, pratar och ältar! Jag förstår inte hur de står ut!...
Men jag är fast besluten om att jag ska hitta min prins en dag, någon som blir min bästa vän, respekterar mig, uppskattar och älskar mig för den jag är! Det kommer inte ske idag, inte imorgon men när jag har läkt, limmat ihop mitt hjärta med superlim igen, tankat på min självkänsla, då kan hoppet komma igen!

Likes

Comments

Man vet aldrig vad livet för med sig dag för dag, man vet aldrig hur saker ska sluta och ibland helt omedveten om att något ens ska börja.
Ibland vill man något helt annat än det som sker, men oavsett viljestyrka så har vi inte förmågan att förändra allt, vi kan inte påverka andra människors känslor för oss exempelvis eller vilka val andra gör. Det enda vi kan göra är val för oss själva, utvecka våra egna tankemönster, bryta dåliga rutiner eller välja hur vi ser saker.
När jag svävar i situationer där jag inte riktigt vet vart jag kommer landa, så brukar jag lägga upp strukturer och nya rutiner för mig själv. När saker är som jobbigast i livet s brukar jag göra upp ett dagsachema från morgon till kväll vad jag ska göra nästkommande dag, det ger mig en grund för trygghet, då kan jag aktivera mig och kan bara följa mina planer som jag har lagt upp.
Min största energikälla och trygghetsplats är ju gymmet, jag vet att det alltid står kvar oavsett, jag vet att jag mår bra av att gå dit, hur dåligt jag än mår när jag går dit, ger det mig alltid energi till slutet av kvällen! Gymmet är den plats där jag kan andas ut, hämta energi, andas ut dålig energi och stå lite stabilare på benen igen!

Likes

Comments

Träningen har de senaste åren hållt mig över vattenytan i många jobba perioder, det är där jag har kunnat andas, tänka och hämta kraft.
Problemet med det är att den där luften och kraften vill man ha mer av, därav kan det bli ett beroende. När jag stöter på problem tänker jag direkt "gymmet", det är mitt trygga ställe att hänga av mig ryggsäcken för att gå in och andas för att orka sätta på mig ryggsäcken igen och ge mig ut igen. Det är min trygga punkt, jag har alltid gymmet, musiken och den sociala miljön som finns runtomkring.
Träning har hjälpt många människor ur problematiska situationer, den ger adrenalin, mer livsglädje och lycka.

Likes

Comments

Under min sjukskrivningstid så gick jag ner nästan tio kg, från 64 kg till 56 kg. Så när man måste börja om från noll igen! Då krävs vilja och motivation! Men om någon vecka så är jag tillbaka på banan igen, iaf med överkroppen! Allt går bara man vill! :)

Bilderna är tagna i mars (vänster) och april (höger).

Likes

Comments

När jag visste att jag skulle bli sjukskriven en längre period så fick jag panik. Panik på riktigt, eftersom jag inte skulle kunna träna, och musklerna skulle förtvina.
Vid den tidpunkten trots korsbandsskada så låg jag på min bästa nivå någonsin, med 110 kg benpress bland annat.
Jag var träning, det var min identitet och mitt liv. Jag visste inte hur jag skulle överleva, det var från gymmet jag fick syre.
De sista åren har jag löst allt och överlevt allt genom att träna, det har varit min trygghet, mitt allt! Det blev en osund inställning till träning, och det är väl det som också kan bli en stor baksida av träningen, när det inte längre finns ett sunt tänk utan att det blir ett beroende istället.
Jag kommer ihåg en gång, då jag gått och hostat under en längre period och jag var lite hängig men tänkte att "det finns alltid anledningar till att inte kunna träna" så jag körde på! Veckan innan jag gick till läkaren så var jag så besviken över mig själv att jag bara orkat träna tre gånger. Läkarens kommentar av mitt tillstånd var: "du har lunginflammation och är lika pigg som en 90-åring"....det fick mig att tänka till men det stoppade inte mitt tränande.

Men när jag väl fick så lov att sätta mig ner bara vara jag, så lärde jag känna mig själv på ett helt annat sätt, jag vart lugnare, mer stabil, började tänka på ett helt nytt sätt, såg sidor hos mig själv som jag inte hade sett förut, jag började leva mer.

Träning ska vara sunt, få kroppen att må bra, det ska vara roligt och positivt!

Likes

Comments