View tracker

​Alltså den här vattenkannan från Lagerhaus!!! Den är såå fin. Måste ha den!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Förutom saftkokande blev det också lite sylt och marmelad.. Det är så enkelt att göra. Bara koka frukt och bär med syltsocker, skumma av, häll upp i burkar och sen är det klart! Denna gången blev det jordgubb, jordgubb/rabarber, jordgubb/rabarber/lime, jordgubb/lime och jordgubb/nektarin. Ska göra en med bara nektarin och kanske försöka göra något med bären som blev över från saften. 

Likes

Comments

View tracker

 • 2 liter jordgubbar
 • 3-4 dl vatten
 • 5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
 1. Skölj och rensa jordgubbarna.
 2. Koka upp vatten, lägg i jordgubbarna och låt allt småkoka under locka i 10 minuter.
 3. Häll upp fruktmassan i en silduk och låt saften rinna av i cirka 30 minuter.
 4. Mät saften och häll upp i en ren gryta. Blanda i socker efter mängden saft och låt allt koka upp på nytt. Låt allt sjuda i cirka 10 minuter. Se till att allt socker smält!
 5. Skumma saften noggrant.
 6. Häll saften i ordentligt rengjorda flaskor. Fyll i ända upp och sätt på skruvlocken på en gång.

​Jag gjorde saften utan konserverings medel. Jag tycker att det blir någon konstig bismak av det så jag stoppar hellre flaskorna direkt i frysen och tar upp efter hand så håller de lika bra. 

Likes

Comments

2 liter

 • 30 fläderblomsklasar
 • 3 stora citroner
 • 1 ,5 liter vatten
 • 1 ,5 kg strösocker
 • 45 g citronsyra
 1. Skölj fläderblomsklasarna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
 2. Borsta av citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg sen ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
 3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommorna och täck med lock. Låt saften stå och dra i tre dagar. Rör gärna om då och då.
 4. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara sen i kylskåp.

Likes

Comments

Idag är jag ledig. Helt ledig, utan planer eller ångest över att inte plugga. För första gången sedan innan jul. Herregud vad skönt det är. Att bara slappa i sängen innan frukost, titta på nyhetsmorgon i soffan i pyjamas och slösurfa lite medan regnet smattrar på balkongtaket.

​Nu är det dock soligt och kvavt och jag lyssnar på sommar i p1. 

Likes

Comments

​Efter en hektisk vecka ville jag helst bara ta det lugnt på midsommar. Och så blev det också. Hemma hos mig med lite drinkar och god mat. Alldeles lagom. 

Likes

Comments

​Ja egentligen gick jag på semester redan i lördags förra veckan. Men ledig har jag ju inte varit precis, förrän i torsdags. Det är så konstigt att inte ha ångest över någon inlämningsuppgift. Konstigt med skönt. 

Likes

Comments

Efter certifiering, fotografering och avsked satte vi oss i bilen för att köra hemåt. Men vi hann inte så långt. Första stoppet blev Insjön ungefär 10 minuter från Leksand. haha. Och där var vi nog närmare en timme. Det fanns så mycket. Världens bästa loppis. Synd att den ligger så långt bort. Eller kanske är det tur....

Det första jag (eller Christina) fick syn på var Kastehelmi-kopparna. Jag har fyra stycken sedan innan och har försökt hitta fler, men de är så dyra... Nu hittade 8 stycken för 140kr. Det var nog vad jag betalade för en sist jag köpte. Visserligen är det inga fat till men det har jag ju faktiskt några extra redan. I mitt glädjerum hittade jag sen en Festivo och en liten blomformad ljuslykta. Bara Iittala-grejer. haha.

​Mycket nöjda satte vi oss sedan i bilen och körde till Örebro och åt och sedan hem. 

Likes

Comments

​Efter lite mer feedback, lunch och städning blev det ÄNTLIGEN dags för certifiering. Efter 6 intensiva månader med både jobb och plugg är jag äntligen färdig Visual Merchandiser!!!! Det känns så fantastisk bra!

Likes

Comments

​Andra certifieringsuppgiften var en gruppuppgift där vi skulle göra en vägg i en inredningsbutik. Väldigt lärorikt att jobba i en grupp som man inte jobbat i innan och till slut blev resultatet väldigt bra, även om det blev lite stressigt på slutet, 

Likes

Comments