Den 1 april 2015 petade jag ner den första lilla avokadokärnan i jord. Hade nog inga stora förhoppningar om att det skulle bli ett stort träd, men det är det nu i alla fall. Den 2 maj 2016 satte jag den andra lite större kärnan i vatten för att gro. Jag skulle mest se vilket sätt som var bäst. Att sätta den i vatten eller jord. Jag tror att man lugnt kan säga att det inte har någon betydelse.

Första bilden visar den första lilla kärnan den 19 augusti 2015
Andra bilden visar stora kärnan till vänster och lilla till höger 12 november 2015
Tredje bilden visar stora kärnan till vänster och lilla till höger 5 februari 2016
Fjärde bilden stora kärnan till vänster och lilla till höger igår, 10 januari 2017

Det är fantastiskt kul att följa de här krabaterna. Det kommer nya skott hela tiden och de här har jag inte toppat något alls. Bara vattnat och gett de lite växtnäring någon enstaka gång.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

2016, vilket år det var. Fantastiskt! Jag rivstartade året med att börja utbildningen till visual merchandiser i Leksand. Efter sex intensiva månader var utbildningen slut och ett halvår hade gått. Ett halvår av fantastiska möten, fina tjejer, mycket lärdomar och magnifika solnedgångar i Siljan. Också väldigt mycket stress och press, men en ska veta att man lever. 😁

Efter ett halvår av bara jobb och plugg blev andra halvåret tvärtom. Jag åkte till Lidköping, Göteborg och framför allt, jag träffade Mikael. Som jag också åkte till Norge med på världens bästa bilsemester. Resten av året har präglats av restaurangbesök och kärlek. Att en person kan komma in i ens liv och ändra allt!

2016 är det bästa året på länge, men jag har en känsla att 2017 kommer att bli minst lika bra, om inte bättre...

Likes

Comments

​Förutom saftkokande blev det också lite sylt och marmelad.. Det är så enkelt att göra. Bara koka frukt och bär med syltsocker, skumma av, häll upp i burkar och sen är det klart! Denna gången blev det jordgubb, jordgubb/rabarber, jordgubb/rabarber/lime, jordgubb/lime och jordgubb/nektarin. Ska göra en med bara nektarin och kanske försöka göra något med bären som blev över från saften. 

Likes

Comments

 • 2 liter jordgubbar
 • 3-4 dl vatten
 • 5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
 1. Skölj och rensa jordgubbarna.
 2. Koka upp vatten, lägg i jordgubbarna och låt allt småkoka under locka i 10 minuter.
 3. Häll upp fruktmassan i en silduk och låt saften rinna av i cirka 30 minuter.
 4. Mät saften och häll upp i en ren gryta. Blanda i socker efter mängden saft och låt allt koka upp på nytt. Låt allt sjuda i cirka 10 minuter. Se till att allt socker smält!
 5. Skumma saften noggrant.
 6. Häll saften i ordentligt rengjorda flaskor. Fyll i ända upp och sätt på skruvlocken på en gång.

​Jag gjorde saften utan konserverings medel. Jag tycker att det blir någon konstig bismak av det så jag stoppar hellre flaskorna direkt i frysen och tar upp efter hand så håller de lika bra. 

Likes

Comments

2 liter

 • 30 fläderblomsklasar
 • 3 stora citroner
 • 1 ,5 liter vatten
 • 1 ,5 kg strösocker
 • 45 g citronsyra
 1. Skölj fläderblomsklasarna och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
 2. Borsta av citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg sen ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
 3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommorna och täck med lock. Låt saften stå och dra i tre dagar. Rör gärna om då och då.
 4. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara sen i kylskåp.

Likes

Comments

Idag är jag ledig. Helt ledig, utan planer eller ångest över att inte plugga. För första gången sedan innan jul. Herregud vad skönt det är. Att bara slappa i sängen innan frukost, titta på nyhetsmorgon i soffan i pyjamas och slösurfa lite medan regnet smattrar på balkongtaket.

​Nu är det dock soligt och kvavt och jag lyssnar på sommar i p1. 

Likes

Comments

​Efter en hektisk vecka ville jag helst bara ta det lugnt på midsommar. Och så blev det också. Hemma hos mig med lite drinkar och god mat. Alldeles lagom. 

Likes

Comments

​Ja egentligen gick jag på semester redan i lördags förra veckan. Men ledig har jag ju inte varit precis, förrän i torsdags. Det är så konstigt att inte ha ångest över någon inlämningsuppgift. Konstigt med skönt. 

Likes

Comments

Efter certifiering, fotografering och avsked satte vi oss i bilen för att köra hemåt. Men vi hann inte så långt. Första stoppet blev Insjön ungefär 10 minuter från Leksand. haha. Och där var vi nog närmare en timme. Det fanns så mycket. Världens bästa loppis. Synd att den ligger så långt bort. Eller kanske är det tur....

Det första jag (eller Christina) fick syn på var Kastehelmi-kopparna. Jag har fyra stycken sedan innan och har försökt hitta fler, men de är så dyra... Nu hittade 8 stycken för 140kr. Det var nog vad jag betalade för en sist jag köpte. Visserligen är det inga fat till men det har jag ju faktiskt några extra redan. I mitt glädjerum hittade jag sen en Festivo och en liten blomformad ljuslykta. Bara Iittala-grejer. haha.

​Mycket nöjda satte vi oss sedan i bilen och körde till Örebro och åt och sedan hem. 

Likes

Comments