Tjenare,

idag var min absolut sista dag i skolan och jag är så glad. Jag är väldigt trött och behöver bara pausa ett litet tag. Jag kan inte förstå att tiden har gått så snabbt. Halva 9:an har redan flugit förbi för min del. Det känns väldigt härligt att bara ha en termin kvar och några betyg redan satta så jag slipper oroa mig för de i alla fall. Imorgon har vi skolavslutning på morgonen och det är skönt så har vi resten av dagen på oss att fixa julklappar och bara ta det lugnt och riktigt komma in i lov-känslan. Härligt.

På tal om lov-känsla så gjorde vi julgodis i helgen, kan lägga in några bilder senare, och jag smakade först idag. Det blev verkligen supersmarrigt, i alla fall om man gillar nötkräm och mandelmassa.

Det vi gjorde var att ta ischokladformar och tömma i lite smält choklad och snurra runt det så det täckte hela formen och sedan lät vi det stelna i kylen ett tag. Sedan så rullade vi små kulor av mandelmassa och lade i de chokladfyllda formarna. Efter det så spritsade vi i nötkräm som var blandat med lite grädde runt omkring mandelmassan. Efter det lade vi ett täckande lager med den smälta chokladen uppe på toppen och gjorde så att hela blev som inlindad i choklad och så har den fluffig nötkräm i mitten med lite mandelmassa. Det blev supergott tyckte jag.

Det var allt jag hade att komma med idag så jag hoppas att ni har en bra dag så hörs vi snart igen hoppas jag.

Tjingeling

// Liv

Likes

Comments

Hejsan svejsan!

Idag hade jag sista riktiga skoldagen... Jag är super-taggad på jullov nu. Vi alla har ett välförtjänt lov framför oss. Lov innebär jul. För mig så är det kul och supermysigt att samla ihop hela släkten och ha det trevligt tillsammans, äta god mat och ge varandra presenter. Jag är väldigt medveten om att alla tråkigt nog inte har det så bra och kan ha det riktigt jobbigt under julen när alla andra är så glada. Jag önskar i alla fall er alla en riktigt trevlig jul eller i alla fall inte en otrevlig jul eller vecka om ni inte firar jul så hörs vi imorgon.

Tjingeling

// Liv

Likes

Comments

Hej på er. Det senaste har jag läst ganska mycket och har därför ett antal bra böcker att rekommendera om du gillar fantasy eller kanske lite mer romatiska böcker.

Den första boken jag vill rekommendera är: Livet efter dig.

Jag vet att filmen kom ut för ett tag sedan men boken är verkligen superbra om du gillar mer romantiska böcker.

Den andra boken jag vill rekommendera är: Miss Peregrine's hem för besynnerliga barn. Jag har precis läst ut den och jag tyckte att den var riktigt bra. Passar dig som gillar fantasy. Filmen till denna har också kommit ut och gå på bio nu när jag skriver detta i alla fall.

Den sista boken jag vill rekommendera för idag är: Harry Potter and the cursed child. Jag rekommenderar alla er Harry Potter fans där ute som läser detta och inte redan har läst denna att sätta igång nu bums på en gång för den är jättebra. Jag skulle inte rekommendera den om du inte känner till Harry Potter och har läst böckerna. Man behöver kunna sin Harry Potter för att riktigt tycka om den, för det finns väldigt lite miljöbeskrivningar och personbeskrivningar eftersom det är ett manus. Om du är insatt i Harry Potter och känner till alla karaktärerna sedan innan, kanske helst har läst Harry Potter serien innan så du är bekant med platserna så är boken att rekommendera. Annars kan det bli lite svårt att hänga med och riktigt sätta sig in i boken eftersom du måste fantisera upp hur allt ser ut helt själv utan person oc miljöbeskrivningar som gör det lättare att se en bild om hur det ser ut.

Andra böcker på min önskelista just nu är såklart Fantasic Beasts eftersom jag är en sådan Harry Potter nörd. Jag önskar mig också sista boken i Miss Peregrine's besynnerliga barn serien(jag läser redan andra) och boktjuven för den har jag inte läst och hört väldigt mycket bra om. Nu när det snart är lov så ska jag passa på att läsa så mycket jag bara kan. Har ni något bra boktips så lämna de gärna som en kommentar.

Ha en bra dag så hörs vi.

Tjingeling

// Liv

Likes

Comments

Allmänt, Skola

Nämen hejsan på er! Jag har varit borta ett bra tag nu men det är okej för jag har haft så mycket att göra. Det har varit skola och så. Jag går i 9:an och det är mycket med gymnasiet och allt möjligt. Det blir väldigt mycket och kan vara ganska stressigt med betyg och att välja gymnasieskola och linje och så vidare. Jag har i alla fall inte varit aktiv all på ett halvår nästan på grund av att jag inte känt att det riktigt funnits något att skriva om och jag har prioriterat att göra annat. Jag ska inte säga att jag inte haft tid för det har jag men jag har helt enkelt valt att göra annat. Nu har jag lite att berätta så jag tänkte att jag kunde kika in lite snabbt såhär på eftermiddagen och ta en paus från pluggen och berätta lite vad som hänt under tiden jag har varit borta från bloggandet.

Jag har som sagt börjat 9:an och har haft mycket att göra med öppet hus hos olika gymnasieskolor och mycket att göra i skolan. Mycket plugg för att höja betygen nu sista biten innan man ska söka vidare. Jag var precis i Indien med skolan som ni kan läsa mer om längre ner i ett inlägg. Det var jättekul. Vi hade tio väldigt intensiva dagar men det var riktigt spännande att få leva i en helt annan kultur och sedan få se Taj Mahal och besöka Agra och Jaipur och Fatepur Sikri. Det var kul att få se de turistgrejerna men också att få vara I New Delhi och gå på marknad och köpcentrum. Vi hade väldigt kul tillsammans och har många fina och roliga minnen ihop, vi åtta som åkte. Det var riktigt kul och spännande och jag är väldigt tacksam att jag fick möjligheten att åka med skolan och uppleva New Delhi på ett annat sätt än vad man kanske skulle om man var turist bara och inte bodde hos en indisk familj som vi gjorde.

Nu är sista veckan i skolan och alla är ganska trötta. Alla vill ha lov och kunna vila lite och ladda med ny energi inför nationella nästa termin. Usch, vill inte tänka på det nu. Nu ska jag fortsätta med min förhoppningsvis sista tyskaläxa för året så hörs vi kanske imorgon.

Tjingeling

// Liv

Likes

Comments