Allmänt, Personligt, Skola

För mig är skolan alldeles strax slut. Då har jag gått ut grundskolan, vilket känns som en ganska stor händelse i ens liv. Då kommer jag aldrig någonsin mer behöva sätta foten där igen. Det känns väldigt konstigt med tanke på att jag har gått där i sex år, och har spenderat otaligt många timmar innanför dess dörrar. Jag är lite ledsen över att behöva sluta i min klass, för det har varit en bra tid i den med många härliga minnen och personer. Samtidigt är jag väldigt taggad på gymnasiet. Det ska bli spännande att träffa min nya klass, och se hur det är på gymnasiet i allmänhet. Jag gillar att få ta mer eget ansvar, och det påstår alla lärare att man får under gymnasiet, så det ser jag fram emot.Jag har valt att gå en samhällslinje, men många av mina kompisar har valt att gå natur. Jag kände att jag inte riktigt orkade med så mycket matte, och om jag ångrar mig senare så har jag alltid möjligheten att gå ett tekniskt basår och sedan läsa vidare inom naturvetenskap om jag vill. Många får gymnasievalet att framstå som något livshotande, men jag personligen tror inte att det spelar super stor roll. Du kommer har många chanser senare i livet att ändra dig och det kommer att lösa sig på ett eller annat vis. Välja måste du göra. Välj då det som känns bäst för dig nu. Du ska ändå gå i gymnasiet i tre år, men det betyder som sagt inte att du inte har tid att ändra dig efteråt.

Nog om Gymnasieval och tillbaka till det jag tänkte prata om. Jag räknade dagarna tills jag slutar skolan och det är nio eller tio dagar kvar totalt (Jag är inte helt säker för vi har en bal, och vi kanske är lediga dagen efter). Jag kan alltså räkna mina dagar kvar i grundskolan på mina fingrar. Det känns knäppt. Jag har spenderat tio år i grundskolan och nu ska den helt plötsligt bara ta slut. Det är ett stort tecken på att vi blir äldre. Man växer extremt mycket som person under alla åren i grundskolan. Du växer från ett barn till en nästan vuxen. PÅ gymnasiet ska alla växa från tonåring till vuxen. Att lilla jag om tre år ska vara vuxen. Vansinnes tankar tycker jag, men tydligen så är det så. Jag kanske kommer kolla tillbaka på detta om tre år och sucka. Säga, trodde hon verkligen att så mycket skulle ändras. Eller kanske, oj vad mycket som har hänt de senaste åren. Om jag gör en tillbakablick nu till när jag gick i förskoleklass så tycker jag inte att så mycket har ändrats. Såklart har en hel del gjort det, men i hjärtat är jag fortfarande bara Liv och inte någon häftig ny person som jag fantiserade om att vara när jag gick i tvåan. Att dessa år av utveckling ska sluta tror jag absolut inte. Vi kommer aldrig sluta utvecklas, vi bara byter tidsperiod. Från stenålder till bronsåldern. Från bronsåldern till järnåldern. Från järnåldern till medeltiden. Från medeltiden till renässansen. Desto äldre man blir, desto mindre ändras, eller så kommer man bara inte ihåg lika mycket från när man var liten, så det känns som större förändringar. Jag vet inte riktigt hur detta inlägget blev, men långt blev det och förmodligen ganska snurrigt. Hoppas ni hängde med någorlunda i alla fall. Om ni har frågor får ni gärna ställa de så kan jag svara så gott jag kan.

Ha en bra dag så hörs vi snart

// Liv


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tjenare,

idag var min absolut sista dag i skolan och jag är så glad. Jag är väldigt trött och behöver bara pausa ett litet tag. Jag kan inte förstå att tiden har gått så snabbt. Halva 9:an har redan flugit förbi för min del. Det känns väldigt härligt att bara ha en termin kvar och några betyg redan satta så jag slipper oroa mig för de i alla fall. Imorgon har vi skolavslutning på morgonen och det är skönt så har vi resten av dagen på oss att fixa julklappar och bara ta det lugnt och riktigt komma in i lov-känslan. Härligt.

På tal om lov-känsla så gjorde vi julgodis i helgen, kan lägga in några bilder senare, och jag smakade först idag. Det blev verkligen supersmarrigt, i alla fall om man gillar nötkräm och mandelmassa.

Det vi gjorde var att ta ischokladformar och tömma i lite smält choklad och snurra runt det så det täckte hela formen och sedan lät vi det stelna i kylen ett tag. Sedan så rullade vi små kulor av mandelmassa och lade i de chokladfyllda formarna. Efter det så spritsade vi i nötkräm som var blandat med lite grädde runt omkring mandelmassan. Efter det lade vi ett täckande lager med den smälta chokladen uppe på toppen och gjorde så att hela blev som inlindad i choklad och så har den fluffig nötkräm i mitten med lite mandelmassa. Det blev supergott tyckte jag.

Det var allt jag hade att komma med idag så jag hoppas att ni har en bra dag så hörs vi snart igen hoppas jag.

Tjingeling

// Liv

Likes

Comments

Hejsan svejsan!

Idag hade jag sista riktiga skoldagen... Jag är super-taggad på jullov nu. Vi alla har ett välförtjänt lov framför oss. Lov innebär jul. För mig så är det kul och supermysigt att samla ihop hela släkten och ha det trevligt tillsammans, äta god mat och ge varandra presenter. Jag är väldigt medveten om att alla tråkigt nog inte har det så bra och kan ha det riktigt jobbigt under julen när alla andra är så glada. Jag önskar i alla fall er alla en riktigt trevlig jul eller i alla fall inte en otrevlig jul eller vecka om ni inte firar jul så hörs vi imorgon.

Tjingeling

// Liv

Likes

Comments

Hej på er. Det senaste har jag läst ganska mycket och har därför ett antal bra böcker att rekommendera om du gillar fantasy eller kanske lite mer romatiska böcker.

Den första boken jag vill rekommendera är: Livet efter dig.

Jag vet att filmen kom ut för ett tag sedan men boken är verkligen superbra om du gillar mer romantiska böcker.

Den andra boken jag vill rekommendera är: Miss Peregrine's hem för besynnerliga barn. Jag har precis läst ut den och jag tyckte att den var riktigt bra. Passar dig som gillar fantasy. Filmen till denna har också kommit ut och gå på bio nu när jag skriver detta i alla fall.

Den sista boken jag vill rekommendera för idag är: Harry Potter and the cursed child. Jag rekommenderar alla er Harry Potter fans där ute som läser detta och inte redan har läst denna att sätta igång nu bums på en gång för den är jättebra. Jag skulle inte rekommendera den om du inte känner till Harry Potter och har läst böckerna. Man behöver kunna sin Harry Potter för att riktigt tycka om den, för det finns väldigt lite miljöbeskrivningar och personbeskrivningar eftersom det är ett manus. Om du är insatt i Harry Potter och känner till alla karaktärerna sedan innan, kanske helst har läst Harry Potter serien innan så du är bekant med platserna så är boken att rekommendera. Annars kan det bli lite svårt att hänga med och riktigt sätta sig in i boken eftersom du måste fantisera upp hur allt ser ut helt själv utan person oc miljöbeskrivningar som gör det lättare att se en bild om hur det ser ut.

Andra böcker på min önskelista just nu är såklart Fantasic Beasts eftersom jag är en sådan Harry Potter nörd. Jag önskar mig också sista boken i Miss Peregrine's besynnerliga barn serien(jag läser redan andra) och boktjuven för den har jag inte läst och hört väldigt mycket bra om. Nu när det snart är lov så ska jag passa på att läsa så mycket jag bara kan. Har ni något bra boktips så lämna de gärna som en kommentar.

Ha en bra dag så hörs vi.

Tjingeling

// Liv

Likes

Comments