Intrykkene synker sakte men sikkert inn...


Det er fredag igjen. Jeg synes tiden flyr... Jeg har vært og er ganske sliten, etter oppholdet på Modum bad. Det var endel program, dvs. mer på timeplanen enn jeg har i det daglige. 😁 Ville forøvrig ikke vært noe av det foruten. I dag er det en mnd. siden jeg reiste ned dit. Det er mange inntrykk som skal fordøyes, bearbeides.. Jeg opplevde det så trygt og godt å være der. DET ER IKKE DAGLIGDAGS for meg. Det er vel forståelsen, menneskemøtene som sitter spesielt godt i meg.


Forståelsen.. Den kom fra både fagfolk og de andre på gruppen min. Det er kanskje ikke noen enkel sak å forstå for andre, men det handler om å ikke måtte føle seg så anderledes..det å ikke måtte forklare alt. Også fagkunnskapen, om det vi har gått igjennom. Det er alvorlige traumer over tid,som setter dype spor i oss. Det å høre at de teknikkene vi har overlevd på, var rett og slett overlevelsesteknikker. De funket den gangen, men nå skal nye metoder innlæres.

Menneskene på gruppen min, med sine grusomme erfaringer og jeg da. Vi trengte ikke utveksle mye av bakrgunnen, men forståelsen var der. Vi var liksom trygge, det kom reaksjoner,men det ble ikke gjort noe nummer av det, vi skjønte. Noe jeg ikke liker,er når noen skal syns synd på deg, eller "dikke" med meg. Jeg er et oppegående og sterkt menneske, så møt meg som det. Empati, det er noe annet. Det var som om vi hoppet over mange år i et vennskap, vi ble fort kjent..


Hjertet mitt åpnet seg enda mer, sammen med disse fine menneskene. Det merkes godt, jeg savner dem veldig. MEN jeg tillater meg å kjenne på dette savnet. Det gjorde jeg ikke før, for det påminner meg om tap. Liker ikke taps- følelsen. Nå kan jeg minnes de gode stundene,alvoret og all latteren. Vi gjorde så mye sammen. Akseptet. Vi aksepterer hverandre der vi er. ❤Det blir en boble du lever i. MEn disse menneskene vil være med meg for alltid, som en skatt i mitt hjerte. Kanskje møtes våre veier igjen..ikke godt å si. Uansett en skatt i mitt hjerte.💓Forståelsen, den møter jeg sjelden i dagligdagen. Jeg har spesielt ett menneske som ser meg, og det verdsettes. God terapeut har jeg også. Jeg trenger ikke så mye mer enn det. Jeg vet de finnes, de som aksepterte meg med en eneste gang. Det å være seg selv uten masker, forestillinger.. Også fordi vi ikke er på noe overfladisk stadie, det er dypt og ekte. TRYGT. Ikke minst ..ingen sammenligning på det planet der noen skal ha det verre enn den andre, det var det ikke snev av. Vi visste at vi var der av sånn nogenlunde samme grunn..


Jeg trenger ikke noen som skal bagatellisere min historie, det gjør jeg nok for mye av selv til tider. Den må tas inn, for at jeg skal få ut det som sitter i kroppen min. Derfor begynte jeg med denne bloggen. Synligheten for meg selv. refleksjoner på en fredagsformiddag.. Nå skal jeg strikke litt mer.. Ha en fin dag, helg og sånt 🌟

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 22 lesere

Likes

Comments

Modum Bad

Så var det mandag igjen og snart slutt på september. Jeg kom hjem for 6 dager siden.. Det gikk fint å reise til Modum Bad..alt gikk som på skinner. Hadde tenkt litt på dette å finne frem, i forkant. Så over alle forventninger kan du si. Ble godt mottatt da jeg kom frem. Rett i kveldsmaten omtrent. 🍴 Så fikk møtt noen av de som skulle være på gruppen min allerede da.


Det var lett å gli inn i denne "bobla" som en kaller det. Dagene fløy avgårde.. Det var mye på timeplanen i ukedagene, så sliten ble jeg. Fikk god kontakt med de på gruppen også. Etterhvert som dagene gikk, knyttet jeg sterke bånd med 4 av disse på gruppen. En kommer så tett på hverandre..for ikke å snakke om den forståelsen som foreligger mellom oss. Det ble både latter og gråt. Gode pratestunder, strikkekvelder og gå turer..


Vi fikk undervisning i aktuelle tema..kjent stoff for meg, men fint med repetisjon. Så registrerte jeg mer enn tidligere, på egne reaksjoner. Hva jeg kan reagere på..trigges av. Det kan foregå nesten "usynlig" for andre mennesker. Vi hadde samtaler med terapeuter og miljøterapeuter. Dyktige folk. Gruppesamlinger og undervisning. 😊 Sitter igjen med utelukkende gode erfaringer.


Vi fikk ikke noe svar på om vi fikk komme til behandlingsopphold,mens vi var der. Det visste vi på forhånd da. I dag fikk jeg faktisk brev i posten, epikrisen. Jeg får også komme tilbake på behandlingsopphold. Jippi. Så glad for det. Så gjenstår det å se hvilke gruppe jeg kommer i. Det er venteliste på dette oppholdet også. Men den som venter på noe godt .... Jeg har virkelig hatt det fint på Modum. Utrolig nydelige omgivelser også. 💗 Jeg hadde ikke lyst å dra derfra. 😍 Ha en fin kveld 🌺

  • 34 lesere

Likes

Comments

I går fikk jeg den fine kurven jeg vant

I går fikk jeg hentelapp i postkassen, og kunne hente den fine kurven jeg vant hos Vibeke. 😊 Kjempefin og lekre farger. Jeg har fylt den med garn allerede. 👍 Tusen hjertelig takk 💗

​Nå er det også dagen for avreise.... Er litt spent ja. 😜 Så i kveldingen er jeg på Modum bad, og opplegget starter imorgen tidlig. Dette blir bra .😌 Ha en fin dag der ute 😄

  • 53 lesere

Likes

Comments

Hvorfor er det så lett for enkelte å si at folk ikke bryr seg ?


Jeg ble en smule provosert for noen dager siden, eller trigget.. Kall det hva du vil... 😒 Et innlegg på et sosialt nettsted, som forøvrig ikke er unikt i seg selv. (innlegget) Det var bare det at det hadde vært så mange før..lignende innlegg. Akkurat som om jeg blir oppgitt og litt irritert på andres vegne også.


Det handlet om bl.a. det å bry seg. Det er så lett å rette pekefingern mot andre og si de ikke bryr seg, for noen mennesker. Det ser ikke ut som de bryr seg... de gjør jo ikke noe for andre eller noe sånt.

For en tid tilbake, var det en person som fortalte meg om da hunden h*ns fikk et slags anfall. Vedkommende måtte stoppe på turen og bare observere,til det gikk over. H*n sa det var noen som kjørte inn til siden og spurte om h*n trengte hjelp? Nei, det går fint, sa h*n. I samme vending sier h*n , det er jo ingen som stopper eller bryr seg. Dette fikk meg til å tenke i etterkant.


De som faktisk stoppet, brydde de seg ikke? Eller alle som kjørte forbi? H*n takket jo nei til hjelp... Hva var problemet egentlig? Jeg fikk ganske mange tanker rundt dette. Har vi rett til å påstå at folk ikke bryr seg? Hvordan vet vi det? Vi er ikke i hodene til folk! Vi ser dem ikke hele tiden. Er det ikke litt for lettvint å si sånn, de bryr seg ikke. DET er mange måter å bry seg på nemlig. Ikke alle tenker at de skulle stoppe (i dette tilfellet) eller at det var noen som trengte hjelp. Det var noen som stoppet,men vedkommende ville ikke ha hjelp. Burde ikke h*n heller være glad for at noen stoppet?

Vi er forskjellige, og viser det på forskjellige måter, utfra det vi har med oss i ryggsekken. Vi kan da ikke si folk ikke bryr seg, om dem ikke faktisk har uttalt dette. Jeg selv ville ikke alltid gjenkjent hva folk gjør for å bry seg på en god måte. Det utifra hva jeg har med meg i bagasjen. Syns ikke det gir meg rett til å skjære alle over en kam, si de ikke bryr seg. NOPE... Tror de aller fleste vil hverandre godt, og så får en heller ta det, hvis det er motsatt.


Men så har vi disse som har gjort en god gjerning, ære være dem for det. 👌 Jeg syns det blir litt usmaklig når de må skrive det på sosiale medier, for å fremsnakke seg selv. En god gjerning betaler seg selv, nettopp i å gjøre gjerningen. 💗 Skal en rose seg selv for å hjulpet en hund/et menneske eller hva det skulle være, i nød? Det syns ikke jeg. Hvorfor skal det publiseres og nærmest oppfordre til at andre skal rose dem da? Konsekvent kommenterer jeg ikke da, syns ikke det skal være sånn. Gode gjerninger er bra, supert, men som sagt gjerningen er hensikten. Kan dem ikke gjøre noe uten "belønning"? Det beste er vel å vite du gjorde dagen bedre for noen? Skal du ha noe igjen for det? Er det ikke mer "arbeid" i det da? Jaja..vi er forskjellige..


Det som var trigger her var begge deler, snakkes om egen god gjerning, så pekefingern mot alle de som ikke gjorde det. Går det ikke an å heller være glad for at den personen gjorde den gode gjerningen? Hjertesukk😱 Vi vet jo ikke hva andre tenker eller hva de var opptatt med, er det da riktig å rette pekefinger mot andre? Stort sett alle menesker gjør små gode ting for andre, kan vi ikke bare la det være sånn. Trengs det belønning alltid?


Ja, sånn går dagene..😂 Det nærmer seg avreise for meg. Gleder meg stort sett, men litt skummelt lell. Det er som jeg "skrur av " litt. Det gjør jeg ubevisst, ganske jevnlig. Så jeg har vel gjort for mye igjen. 😝                         Ønsker alle en fin kveld 💓

  • 66 lesere

Likes

Comments

Det knuste hjerte mitt enda mer..

Det ble naturlig nå..å skrive om det vanskeligste valget mitt så langt. Etter forrige innlegg om kjærligheten til barna mine...så har jeg hatt det rolig og fint. En ganske skuffende episode tok sted torsdag, fra en jeg trodde var en ganske god venn. Jeg fikk plassert det, og gitt slipp. Skuffelse, er nok rette ordet. Fikk kvaltitetstid med min allernæreste venninne fredag,så det gjorde godt. Hun kan si alt til meg, hun kan si når jeg er på ville veier eller når andre behandler meg dårlig. Hun blir skuffet på mine vegne.Hun SER meg. Jeg vet ikke hvordan det siste året hadde vært uten henne. 💓 I går kveld fikk jeg et innfall om å ta kontakt med ei venninne jeg tidligere hadde mye med å gjøre. Følte den gang vi stod hverandre nært. Så har det skjedd ting på begges kanter og vi har hatt lite med hverandre å gjøre. Iallefall fikk jeg besøk av henne i går. Det føltes som en bit falt på plass.Det er leeeeeeeeeeeeenge siden vi møttes, men det kunne vi ikke merke noen av oss. Det gjorde så godt. 💗 Så fikk jeg tilbakemelding om at jeg var savnet av barna hennes også. 😢 Det rørte meg. Det var godt å høre. Jeg vet at jeg er god på å se menneskene rundt meg, og spesielt barn. I dag er jeg alene og kjenner litt på at jeg må skrive om det valget jeg måtte ta for 5 1/2 år siden-


Jeg fikk oppsigelse på leiligheten jeg bodde i den gang, fordi den skulle selges. Leide gjennom arb.giver da, etter skilsmissen. Leiemarkedet var tøft, skyhøye leiepriser preget byen. Jeg var under arb.avklaringspenger da også. Det jeg fikk leie, ble da så smått og med få soverom... Jeg måtte diskutere med eks.mann og barna. Jeg hadde ikke mulighet til å leie noe med rom for alle 3 barna mine. Jeg fikk ikke hjelp noe sted heller. Så da ble barna boende sammen med faren på fulltid. Jeg var i full krig med meg selv,før jeg skjønte at det var det beste valget for dem. Skulle vi bo så trangt at de ikke fikk armslag? Eller kunne ha venner på besøk? Det var så tøft å gjøre valget likevel. MEN jeg viste det ikke til noen. Jeg lukket det inn, inn i meg og kastet nøkkelen langt bort. Klarte ikke snakke om det. Jeg gikk heller ikke i terapi da. Da vi pakket sammen, sa det ene barnet mitt, " det blir litt godt å slippe å flytte frem og tilbake mamma." 😭 Tror det har berget meg mange ganger, akkurat de ordene. Dette ble bra for ungene, tross alt. Vi bodde i samme by og kunne holde kontakten. Men det knuste meg sakte men sikkert inni meg. Jeg sørget,og sørget og sørget...for meg selv. Det var for vondt å dele med noen.


Jeg følte meg som en dårlig mamma. Jeg vet ikke helt hva som drev meg i denne tiden. Jeg hadde selvsagt kontakt med dem, de var hos meg og spiste middag og hadde kvalitetstid. Jeg følte nesten jeg ikke hadde rett å utttale meg lengre om dem. Jeg stilt jo allikevel opp på det jeg kunne. Ungene merket nok ikke hvordan jeg hadde det. Jeg var ganske dårlig da også, ME osv. Når noen spurte,gikk jeg ikke inn i det. Bare snakket overfladisk om det.Noe annet hadde gjort at jeg knakk sammen. Sa og at det var mange fedre som fikk kjenne på akkurat dette, å ikke bo sammen med ungene sine. Jeg ble kjent med to damer som skulle bli veldig viktige for meg. Sammen med disse, hadde jeg fine samtaler. De to hadde mistet hvert sitt barn, i samme ulykke, akkurat i den tiden jeg ikke lengre skulle bo sammen med mine. Dette var forøvrig et par år seinere. Vi fikk tette bånd,vi tre. De snakket om sine barn, som de aldri får se mer. Det var helt grusomt å høre om. MEN så viktig å få snakke om dem. Fint å få kunne være der for dem. Så sammen med disse to, begynte min sorg å tyte ut. Jeg syntes ikke jeg kunne si så mye, mine barn lever i beste velgående. Allikevel, hvem forstod meg mer enn disse to.😭 Der fikk jeg trøst,der fikk jeg snakke. Siden er hun ene flyttet. Hun andre, er min nærmeste i dag. Vi er blitt så nære. Hos henne er det rom for å dele de vonde tingene/opplevelsene. Vi gjør det begge to. 💓 Jeg vet ikke om jeg klarer helt å sette ord på det enda.


Den dagen jeg skrev forrige innlegg, skrev jeg også ett veldig kjærlihetsfullt "brev" til barna mine. Tenker de har godt av å høre hvor mye de betyr for meg. Selv om jeg er god på å si det til dem. Det som slår meg , i tilbakemeldingen fra eldstebarnet.. er at jeg ikke ber dem om hjelp til noe, jeg bare gir. Giverrollen har alltid vært der. Kanskje hadde det vært greit for dem å kunne hjelpe mamman av og til.. Nå er jeg ikke god på å be om hjelp generelt, bort sett fra fag hjelp. Eldste sier iallefall, "mamma,du vet jeg er her for deg og stiller opp for deg." Det har jeg ikke tenkt på før.Glemt at to av dem er voksne.. Ikke godtå si. Jeg er altfor vant til å klare meg selv. Så ligger det noe i meg, fra familien sørpå. Jeg har alltid følt jeg ikke betyr noe for dem. Følt meg alene, at ingen av dem er glad i meg. De vise det nemlig ikke. Jeg tror nok de bryr seg, men vi kommer fra en dysfunksjonell familie.

Min familie, er mine barn..og noen venner. Jeg er ikke alene, jeg vet det. 💜 Det kan bare føles sånn innimellom. Det er slitsomt å være for sterk også. Nære relasjoner er en utfordring, men mye mindre enn før. I forhold til venner er det helt ok. En liten bit igjen i forhold til motsatt kjønn, når det er mer enn vennskap. Jeg satser på det også blir bedre mens jeg lager nye stier. Derfor dette bildet, en tydelig oppgått sti. Jeg må fortsatt lage noen nye, hvis jeg skal gjøre greie valg. Det tunge valget, har nok vist seg å være gunstig for ungene. Da må jeg bare være fornøyd med det. Jeg har og fått sjangs til å jobbe mer med meg selv i denne tiden og kanskje er jeg bedre form også? Jeg har vært der for dem hele oppveksten og er her enda. Selv om vi kke bor sammen. De to eldste er flyttet hjemmefra. Jeg har grått endel nå,mens jeg skrev innlegget. Tårene er 1 % vann og resten følelser. Jeg ønsker dere en fin kveld 🌟


  • 86 lesere

Likes

Comments

Størst av alt er kjærligheten

Hva er ubetinget kjærlighet? Leser fortsatt i "Skygger før daggry", og den handler hovedsaklig om å jobbe med kjærlighet til seg selv. Når den er på plass,vil det meste falle seg naturlig. Jeg holdt på med en øvelse/meditasjon om det å tilgi en person som hadde såret meg/gjort noe mot meg. Skulle kjenne om det var en episode som enda gjorde litt vondt. Jeg har da jobbet utrolig mange år med lignende teknikker. Prøvde meg på å ta frem eks.mann, for å se om det lå igjen noe der, i forhold til utroskap/ekteskapet. I 2 minutt skulle jeg kjenne på følelsen rundt ham og situasjonen. Kjente lite egentlig.Spilte og meditasjonsmusikk til. Så skulle jeg ha 5 min. der jeg visualiserer at jeg går mot ham,sier jeg tilgir ham (ikke handlingene) og hvordan vedkommende tar imot det. Jeg finner ut at dette har jeg jobbet tilstrekkelig med før. Ingen spesielle følelser. MEN ..en stund etterpå, dukker fattern opp i tankene. Så blir jeg så vemodig,så lei meg.Hvorfor kunne ikke han vært snill med meg? Elsket meg ubetinget,som foreldre bør gjøre. Så er det nok av de tankene. 😂


Jeg snur det, og jeg jobbet med å trygge den "lille" usikre jenta i meg. Jeg må fore meg med gode ord, med kjærlighetsfulle setninger, trygge og roe ned. Det hjelper det.💗 En kan bare se for seg selv som liten, kjenne på det vonde,de vonde følelsene, la de få komme til uttrykk..og så bare gi nye ord. F.eks. du fortjener kjærlighet, du fortjener å blir elsket..eller det som du evt. trenger å høre. En trenger ikke ha en barndom med traumer,for å jobbe slik. Alle har nok en eller flere ganger blitt såret i sitt liv. Det viktige er at vi aksepterer oss som vi er, ikke tror på det vi blir fortalt av de som vil såre/skade oss. 💔 Hjertesukk fra meg💓


Så dere, dukker det opp mer hos meg. Den ubetingede kjærligheten til mine barn. Det er for meg den sterkeste kjærligheten jeg vet om. Den tryggeste kjærligheten jeg vet om. Den er så stor at det ikke finnes grenser. Jeg ble så overveldet over dette, at det måtte skrives ned. Til dem det gjaldt. Det ble så mange tårer..gode tårer. Jeg blir sånn av sterke følelser. Jeg har jo så ofte fortrengt andre sterke følelser. 💓 De er mitt ett og alt, de har faktisk lært meg hva kjærlighet kan være. Kjærligheten til barna. Det kan ikke sammenlignes med noe annet. Jeg har strebet etter å gi dem det jeg ikke fikk. Det var super lett å gi dem kjærlighet, for det var det de vekket i meg.De har alltid fått høre at jeg er glad i dem.Jeg har støttet, backet opp, trygget og vært der. Satt grenser osv. Gjort mitt beste utfra min bakgrunn. Jeg vet hva som er rett og galt. Til tider var jeg redd jeg skulle ligne min pappa, når jeg måtte bli litt streng, sette grenser. Vet jo jeg ikke var det(han), men det var der en plass i hodet mitt. En påminnelse om hvordan jeg ikke ville være mot dem. Størst av alt er kjærligheten.❤ Nå er jeg ikke spesielt religiøs,men skal legge ut kjærlighetens høysang. Bare fordi jeg liker den. 💘

  • 94 lesere

Likes

Comments

En liten smule høstfølelse

Det ble en liten søndagstur på fjellet rett oppfor her jeg bor. Heldig sånn, kan gå rett opp på fjellet. Korte avstander til naturen. Det var gått og komme seg ut. Ikke særlig varmt heller. Kjenner det liksom i lufta. Litt skarp luft. Så både blåbær og litt krøkebær. Lyngen var fin og utsikten. Det er medisin for sjela det. 💗


Jeg holder på å lese en interessant bok for tiden. Den har litt verktøy for å jobbe litt med hvordan en ser på seg selv. Det å kunne gi kjærlighet til seg selv. 💓 Bruker flere av metodene, og jeg kjenner de gjør noe med meg ja. Det er ikke verst. Det er et tema jeg har jobbet med i mange år..men det er vel sånn at de ulike forfatterne og kurslederne jeg har fått kunnskap fra, så plukker en litt og litt. Litt her og litt der. Det som passer en.Det en er klar for. Jeg bruker også meditasjonsteknikker. 😌

​Jeg er glad i å lese, og gjør det ganske mye. Blir endel selvhjelpsbøker da. 😝 Sånn er det bare. Nå blir det litt strikking resten av kvelden. Ha en fin-fin kveld alle sammen. 😌

  • 95 lesere

Likes

Comments

Det komplette bildet

Fredag igjen... 😊 Jeg syns dagene flyr,selv om det ikke er helt hverdag igjen. Tja..det skrevne ord..jeg tenker litt på det. Jeg skriver denne bloggen fordi jeg ville sette ord på det som for meg har vært vanskelig å si høyt. Både fordi jeg tidligere ikke klarte sette ord på alt, men og fordi jeg ikke ville virke som jeg klagde eller var negativ. Da ble det lettere å "tømme ut" det vanskelige her inne, anonymt. Jeg får satt ord på det, får det ut og så er det ikke så nøye hvem som leser det. Dette var og er for meg. Jeg liker dessuten ikke så godt å snakke mye om meg selv..for hvem i all verden vil ha interesse av å høre alt dette..spesielt når det er så tungt stoff. Jeg har gjort meg noen tanker underveis da, for jeg skjønner at det virker som jeg er en person som sliter hardt. Det ville jo ikke vært rart heller med de opplevelsene. 😝


Her på bloggen er det ingen som kjenner meg utenom. Jeg har mennesker jeg kjenner som leser den, som kjenner meg og. Så jeg får utfordret meg litt der. Jeg har virkelig hatt hjelp av å skrive det tunge stoffet. Lettere å gi slipp på det jeg har satt ord på. Jeg har båret det siden jeg var ett lite barn, bitte lite barn. Et lite barn kan ikke sette ord på sånt, det tror det skal være sånn. Jeg fikk trussler og jeg hadde ikke opplevd noe annet, så hvordan skulle jeg kunne sette ord på det? Jeg har hatt mange tunge stunder opp igjenom årene da, men ikke hele tiden. Selv om selvfølelsen og uroen inni meg alltid har vært der. Uroen ja, det er PTSD, rett og slett den "krigen" jeg levde i som barn og ungdom. Den knappen lar seg ikke skru av på en to tre heller. I hverdagen, i livet mitt, blir jeg oppfattet som en veldig positiv person. Det stemmer for så vidt også. Jeg trodde ikke jeg ble oppfattet sånn som ung, men det sier tilbakemeldingene faktisk. Jeg var utadvendt og positiv, omgjengelig til og med. Tilsynelatende fornøyd. MEN det var ingen som så inn i meg, visste hva jeg bar på. Jeg startet første terapirunde i 2004... Det har vært noen runder. Da det gikk i grøften i fjor igjen, så var det nok nødvendig.


Da ble jeg nødt å legge bort flink pike tendensene for godt,for ikke å snakke om perfeksjonismen. Alle de høye kravene til meg selv. Jeg skjønte at dette var beskyttelse. Endelig klar for å sette ord på alt, i terapi altså. Alt det jeg husker eller det som dukker opp. Det ble så tydelig at jeg trengte mer hjelp. Det ble tydelig for meg. Jeg tror ikke det er så mange andre som ville tenkt jeg trengte det. Det var ting jeg ikke satte ord på. Hjelpen til å bearbeide historien mer, håndtere sorgen og lære ny atferd på forskjellige områder. Krevende, men det er så herlig å se at en kan lære seg nye veier som godt voksen.👍


Jeg har blitt mer åpen og jeg snakker nok tilsynelatende lett om det som er bearbeidet. Jeg er opptatt av åpenhet rundt disse temaene. Jeg vet jeg vil bli mer synlig etterhvert, jeg vil bruke mine erfaringer til å fremme åpenhet. Det skal snakkes ihjel... Vel, senest denne uken, fikk jeg høre hvor positiv jeg er..at det var helt umulig å se at jeg bar på den historien. Jeg har fått denne tilbakemeldingen ofte gjennom de siste årene. Klart det ikke synes utenpå, men jeg kunne vært veldig negativ..med god grunn. Jeg må jobbe for å være positiv, ja det er klart. Jeg har måttet jobbe mye med hvordan jeg ser på meg selv, på ting som trigger og andres atferd(som jeg trigges av). Har vært forbannet, sint og trist og lei..jada.. Har måttet lære meg at det er naturlig å veksle mellom ulike følelser. Som voksen. Jeg kan ikke summere kort opp dette,det er umulig. Tilbakemeldingene kommer også fra terapeuter og andre fagfolk. Flink å jobbe med deg selv..and so on.. Gud kor flink jeg har vært med mye... Ikke rart jeg fikk ordet i vrangstrupen. Hehe. 😂 Jeg liker å bruke superlativer, andre ord for å utfylle hvorfor en er flink. Når jeg skal gi den tilbakemeldingen til andre. Jeg tåler jo ordet FLINK nå altså.✨

I dag er det faktisk 26 år siden jeg flyttet fra den kanten av landet jeg ble født og oppvokst. Nå er dette hjemme,for lenge siden. Noen vil si jeg rømte fra pappa...ja, jeg gjorde nok det. Jeg skjønte det bare ikke selv. Bare veldig lenge etter.. 😏 Jeg er glad jeg turte flytte til en anen kant av landet, omtrent så langt bort jeg kunne komme i Norge. Jeg kjente absolutt ingen her den gangen.Her kunne jeg bli mer og mer meg. Skape min egen familie. ❤ Familien min her er mine barn og nære venner.

​Nå gleder jeg meg til å komme til Modum bad. Gleder meg til å se hva de kan tilby. Ha en super fredagskveld ✨

  • 97 lesere

Likes

Comments

Jeg har fått innkallingen nå :-)

Juhu..i går lå brevet i postkassen. Nå har jeg altså fått brev fra Modum bad. Jeg vet datoen for kurs- og utredningsopphold. Endelig :-) Inni meg en plass,var det reaksjon på brevet. Uroen dukket opp. Det er fortrengte opplevelser enda, og i det bevisste, gleder jeg meg til å komme dit. Likevel reagerer kroppen,den husker nemlig mer enn jeg i det bevisste. Merkelig og fantastisk skrudd sammen vi mennesker.😱

I går var det samtale igjen,og det var helt ok. Likevel opplevde jeg at kroppen reagerte,jeg ville dissosiere. Merket det og hentet meg inn igjen. Har god trening nå. Fikk bestemme når jeg ville tilbake og om jeg ville tilbake før utredningsoppholdet. Jeg og avgjørelser.. hehe.. Neida, jeg er mye flinkere til å ta de avgjørelsene nå. 😏 Så valgte å vente 14 dager til neste.

Var på besøk hos ei god venninne i går,etterlengtet. Var godt å se henne igjen. Høre hvordan ferien hadde vært osv. Vi har alltid fine stunder sammen. Vi kan snakke om alt. Hun kan si alt til meg om meg også. Hun lar jeg veilede meg, for jeg ser at hun skjønner. Så her er en spade en spade. Liker det sånn. 😊

​Ja, disse turene jeg gikk i forrige uke,det ble en søndagen også. Var så lykkelig for å ha mestret det, følte meg "on the top of the world".  Fortsatt glad for det altså. 😌 MEEEEEN jeg er redusert nå..trenger mye hvile og søvn. Dagene blir rolige og mer stillesittende. Sånn må det være. Jeg kjenner kroppen min,eller de utfordringene det er med ME +++ Allikevel, jeg er så glad for turene. Tidligere i sommer, trodde jeg aldri jeg skulle klare det. Nå er jeg oppe i 6 klipp på turkortet og JA, jeg er stolt over meg selv. Kjenner jeg mener det også. 😜 Det var altså nesten 4 mil unnagjort i forrige uke. Ellers skjer det små fine "ting" stadig vekk. Tilbakemeldinger,positive, og jeg klarer å ta det mer inn. Dette går veien altså. På en måte er det som å starte på nytt, med blanke ark,på noen områder. Jeg kan jo velge hvordan jeg skal håndtere endel situasjoner jeg før har strevd med. Det er en historie for en annen dag. 💗 God kveld og god natt der ute i verden 💜

  • 105 lesere

Likes

Comments

Musikken...

Det er blitt lørdag igjen. Jeg har hatt en riktig fin uke egentlig. Nå er ikke jeg opptatt av at det skal være perfekt, for jeg er jo gammel nok til å vite at det eksisterer ikke. Et perfekt liv altså. En kan forøvrig velge å være fornøyd likevel, om så bare med de små ting,som ikke er ting. Jeg har mestret 3 lange turer denne uken, skikkelig lange. Har gått strabasiøse turer og tilbakelagt flere mil. Jeg trodde ikke jeg skulle klare det i sommer. En kan si jeg kjenner jeg lever, og det skal jeg jo kjenne. Må ta noen sjanser,selv om muligheten for tilbakeslag ligger der. MEN da har jeg iallefall gjort noe som gjorde meg glad. Elsker disse lange turene med min venninne. Vi koser oss skikkelig. Vi tar pauser,om enn ikke så mange eller lange, så stopper vi opp og nyter. I love it. ❤ Jeg har også vært sosial..og fått et nytt bekjentskap. Kjemien var/er superb. Det er som ordnene leses ut av den andres tanker innimellom. Fantastisk. Sånt liker jeg. Vel av overskriften..så vil jeg inn på forandringer. Changes...sangen Changes.. Kelly og Ozzy Osbourne. Hørt den? Jeg syns den er fin og hørt den mye før i tiden. Her om dagen hørte jeg på nytt... Da ville jeg bare tute.. trigget meg på en måte. Sorg.. mye sorg.. Sangen handler om far- datter forhold...

https://www.youtube.com/watch?v=JLYo5DW0ew0

Ja, hvor fint må det ikke være å ha en god støttespiller gjennom barndommen..gjerne to. Jeg blir litt trist, for jeg skulle så gjerne ha opplevd det at noen beskyttet meg og passet på meg. Veiledet meg, elsket meg... Jeg er merket for livet..det er sikkert. Jeg jobber med å forandre hvordan jeg ser på meg selv,enda. Jeg skjønner  at det går an å være glad i meg,såpass tilbakemeldinger får jeg. MEN det er så vanskelig enda å tro på at noen kan elske meg. Vet kanskje ikke helt hvordan det skal kjenes ut heller. Ikke noe å sammenligne med. Går litt inn og ut av det å være avstumpet, føler lite. Det er ikke noe særlig å leve med i så mange år. 😢 Nå er hjelpen ikke langt unna da. Få komme en plass dem kan dette feltet. Det er allikevel ingen "quickfix".. Jeg tar det ut over meg selv når det blir for mye, straffer meg selv. Ikke noe kutting, det har jeg bare gjort som ungdom- Selvsnakket sårer like mye egentlig, for det er ikke så fine ord jeg forer meg med. Bedre enn før, men.... Det er så mye jeg har mistet i oppveksten, som jeg blir klar over i voksen alder. Jeg kan jo ikke skru tiden tilbake, men jeg kan jobbe med meg selv. Det er ingen andre som kan gjøre den jobben for meg. Det krever mye jobbing, men derfor grugleder jeg meg til å komme til Modum Bad. Nye innspill og metoder. Jeg vil vel også bli sett,som alle andre. Så dukker det opp noe nytt.. Hva om det er noe med nærmeste pårørende.. Da mener jeg ikke bare det å ha en person på en liste. Syns jeg leste noe om et opplegg i forhold til min behandling. Da har jeg enda et problem..hvem spør jeg. Jeg har myndige barn, men drar jeg dem inn i dette? Jeg vet ikke.. Vil ikke det. Så bor jeg alene da. Mor og søsken er endel av traumet, og de fornekter enda,noen av dem. What to do? Jeg vet en person jeg kunne tenkt meg..men den har så mye selv. Jeg har ikke lyst å spørre noen heller..det skal hard hud til å innvolveres i min historie. Får ta det som det kommer. Jeg ser frem til opphold iallefall. God lørdagskveld til dere 🌸

  • 109 lesere

Likes

Comments