Header

Idag fyller min kärlek i livet hela 29 år! 👐🎉 ❤
Dock blev han inkallad till akut operation idag, så det var ju lite tråkigt att han fick spendera typ fem timmar själv på sjukhuset på sin födelsedag, men han tyckte bara det var skönt att få det gjort och det gav mig lite tid att fixa här hemma. Jag tycker om att fixa. Speciellt till de jag tycker om, och Marcus toppar den listan rätt hårt.
Jag är bara så jävla glad att jag har honom, att jag vågade satsa på oss. Han är ju anledningen till att jag började sova bra om nätterna, det är tack vare honom som jag har mitt körkort och han är anledningen till att jag mår så himla bra som jag gör idag. Han stöttar mig alltid, i allt jag tar mig för. Han följer mig vart jag än går och jag älskar honom för allt han är. Han kompenserar mig så himla bra, han är mitt lugn och min trygghet. Han är mitt allt. I couldnt ask for more❤
Idag är hans dag.

🌈🎁🎐🎈🌟

Mitt lilla hjärta fick bland annat en elgrill han länge gått och suktat efter, ett växthus han tittat på och World of Warcraft-böcker 🎁

Hade förberedd med grillmat av alla dess slag för att kunna inviga grillen på en gång👌🔥

Marcus älskar isbjörnar så bakade en arctic themed tårta⛄🎂 #viärmogna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag har varit en rätt lugn dag, vi har varit iväg och handlat lite och tog en spontanfika på Brynolfs Bagare ute på Erikslunds, och där fick jag en glutenfri fralla (!) och en latte med kardemumma 😍 Så mumsigt, så mysigt.
Sen har jag tagit tag i vårt skåp/skrubb, har provmålat med den färg jag vill använda och även tömt och skruvat ner alla hyllor, men kommer behöva slipa och spackla lite, och det får bli morgondagens bestyr.
Någon kan anteckna ner detta, eftersom det var så otroligt intressant📝

Äntligen en glutenfri fralla på språng!❤

Vi får se vad jag kan förvandla denna tråkiga städskrubb till

Likes

Comments

Jag hade ganska höga förhoppningar på den här filmen, jag har nött Heathens-låten för ett tag sen och velat sett filmen ett bra tag nu, och tonight was the night.
Jag är generellt ingen superhjälte-entusiast. Jag har liksom inte riktigt hackat på den trenden och superhjälte-filmerna har aldrig riktigt tilltalat mig. Jag har bara inte hängt med riktigt i den här DC/Marvel härvan, och jag har nog ganska dåligt koll på både karaktärer, vem som tillhör vilken maker och så vidare, men jag har sett en del, och erkänner mer än gärna att flertal har varit rätt bra och underhållande. Så även om konceptet inte tilltalar mig, så sågar jag inte alla filmer den kategorin.
Suicide Squad hamnar såklart här, dock handlar detta om superskurkar som ska användas for a good cause. We've all heard that one before, det är alltså inget nytänk i storyn, men jag tänkte inte låta det ta ner mina förväntningar.
Superskurkarna introduceras ganska snabbt och originellt utav att hjärnan bakom denna sammansättning, i detta fall Amanda Waller. Superskurkarna ska hjälpas åt att stoppa en annan superskurk. Inte heller något nytt. Men grejjen är att en story behöver inte vara nytänkande eller häpnadsväckande för att det ska vara en bra film. Och jag ser where they are coming from och vad dom försöker uppnå, men dom når bara inte ända fram.
Jag satt och suckade och himlade med ögonen mesta delen av filmen, för det som ska vara häftigt och cool, känns bara töntigt, och scener som ska framkalla känslor blir bara tomma och jag sitter och väntar på att dom ska ta slut.
Det är en hel del nya karaktärer, som man inte träffat på i någon annan film eller sammanhang (i alla fall inte som DC/Marvel-universe Newbie) och man får en kort introduktion i början, men that's it. Man får ingen känsla för karaktärerna, och dom känns väldigt framtvingade på något sätt. Lite som Guardians of the Galaxy, det är som att det är viktigare att varje karaktär har ett så pass stark personlighet som passar in, antigen som en kaxig och rolig eller som Will Smith som bär rollen som den som bara bryr sig om en enda sak i hela livet, och hela hans personlighet cirkulerar kring det; hans dotter i detta fall. Killer Croc har den självklara rollen som missförstått "monster", som inte riktigt har en full talesförmåga. En liten swirl av the hulk, groot och Thing i fantastic four? Jag menar bara att man börjar trötta på dessa "självklara" karaktärer som verkar vara satta i sten.
Utöver det måste jag bara ifrågasätta Jokern. Vem tänkte seriöst att Jared Leto skulle vara bra i den rollen? Nu förstår jag att kunna leva upp till Heath Ledger är helt omöjligt, men någon bättre kandidat måste det ju funnits? Enda filmen Jared Leto varit bra i är Requiem for a Dream, in my opinion. För min del kan han hålla sig till musik. Just saying.
Men back till Suicide Squad, förutom rollsättningar och karaktärerna så tycker jag att denna film gör samma misstag som så många andra på senare tid. Det spårar, så mycket, så fort och så hårt. Jag kan köpa häxan, men sen när hon plockar fram sin brorsa som konsumerar tre personer nere i tunnelbanan och sen bara öser ur totalt och sen blir det ett stort blixtmoln där allt dras in och dom bara wreckar hela staden.. I've seen it all before, och det blir bara för mycket.
Dock är jag riktigt imponerad och nöjd över Joel Kinnamans prestation som Rick Flag. Han gör rollen riktig bra, och sen är det såklart ingen nackdel att han är bra snygg i Suicide Squad, vilket inte är en sida jag såg av honom i Snabba Cash.
Margot Robbie gör faktiskt en bra Harley Quinn också, och damn that body. En sån ska jag ha en dag.
Men det finns så många småsaker, varför har dom tryckt in Katana? Vad är hennes roll? Och varför slåss Harley Quinn med ett basebollträ i scener där kulsprutor uppenbarligen inte ger någon vidare effekt? Varför blir Will Smiths karaktär Deadshot (Kunde de komma på ett töntigare namn btw?), varför blir han helt känslosam när han tror att Harley Quinn dör? De har känt varann i typ en kvart? Och ännu en gång, VARFÖR Jared Leto? Kom igen...
Men jag gillar El Diablos background-story, det är inte den typiska skurk-snyft-bakgrunden. And I like that. Så det finns potential, men det känns som vi fick en taskig, blek verision of what could have been.
Men jag är väldigt besviken. På storyn, rollsättning, hur det utspelade sig och de framtvingade karaktärerna och scenerna, och känslan av att man sett allt förut.

Kommer fortsätta lyssna på låten, men kommer inte hoppas på en uppföljare.

Damn, Margot Robbie, teach me your ways

Likes

Comments

Idag är jag på så jävla dåligt humör. Min kära sambo har som sagt varit sjukskriven ett tag nu och skulle idag opereras akut. Han har varit in flertal gånger här i Västerås och idag skulle jag köra honom till Köping för att "få det överstökat". Jag har i princip bara gått och väntat på den här operartionen sen jag kom hem från min senaste jobb-period, så jag har inte tagit mig för att riktigt göra någontin. Jag har inte velat planerat någonting och inte velat åka iväg, förrän operationen är klar. Så jag har bara gått och vankat en hel jäkla vecka.
Men idag åkte vi då iväg till Köping, men väl framme så visar det sig att det inte alls är en operationstid utan bara ett besök där en ortoped kollade på såret och konstaterade att det måste opereras. Det visste vi redan. Det har flertal läkare och hudspecialister redan konstaterat. Men nu ska han i alla fall få en operationstid, och dom ska ringa innan. Så vi fick inte ens en tid, utan det enda som hände var att ännu en läkare tittade på det.
Jag höll på att gå i taket och jag var så förbannad på hela situationen på vägen hem att Marcus inte ville låta mig köra. Jag har gått hela jävla veckan och bara väntat på ingenting. Jag har valt att inte göra något, utan att bara vara hemma på grund av detta. Så en hel vecka av sommaren har bara gått upp i rök, och nu säger dom att dom kommer att ringa om operation. Kanske innan helgen, kanske efter. Förmodligen nästan vecka. Vilket innebär att jag kommer behöva gå och bara fucking vänta igen. Det känns som det här tar upp hela sommaren och jag håller på att bryta ihop.
Jag vill bara få njuta av sommaren, för som det är just nu är jag absolut inte redo för skolan än. Det känns som om jag bara jobbat och väntat, jobbat och väntat och jag är så jävla frustrerad att det gör ont i bröstet.
Så jag kan ju inte ta mig för att göra något nu heller, nu är vi tillbaka på ruta ett; att bara vänta.
Det jobbiga är att mamma vill att jag ska komma ner och jobba till nästa helg, så guess what. Jag kommer att vänta på det här jävla operationen, som förmodligen inte blir av förrän nästa vecka, och sen när det väl är ”över” är det dags att åka och jobba igen.
Happy fucking summer to me.

Jag bara... är så jävla less. Känner för att krypa in under sängen ett tag.
Tiden rinnger genom mina fingrar och jag står still, och kan inte göra ett skit åt det.

Likes

Comments

The fire used to burn, all the words used to hurt
But you're not like us, you are different
I couldn't see that that was a compliment
Cause the last thing I want now is to be you
And the flames don't feel as hot as they use to

Burn, burn, burn
They used to yell
You thought I was coal
My friend, I'm gold
Can't you tell?

Cause I'm not weak, I'm not broken I am bold
And the fire you put me through turned me into gold
I'm not done, I'm no loser
Watch me take on my bright future
Tonight I'm no bronze I'm no silver
You'll be thinking, damn I knew her
But you didn't
Don't get it twisted

Out of the ashes you buried me in
I, I am golden

You tried so hard to break me down
Like a fire-breathing dragon, but I guess I took your crown
You pushed for me to change for you
But I'm so glad that I stayed true to who I am

Burn, burn, burn
They used to yell
You thought I was coal
My friend, I'm gold
Can't you tell?

Out of the ashes you buried me in
I, I am golden

The fire that you tried to burn me with, it made me who I am
All the things that you said I couldn't do
Guess what, Yes I can

Out of the ashes you buried me in
I, I am golden

Likes

Comments

Jag har velat gått på afternoon tea ett tag nu, men det glutenfria alternativen är lite tunna. Får man inte nybakade scones och om man inte kan äta 90% av det som serveras försvinner ju lite grejjen med att gå. Jag har dock sett att dom har en ganska så jävla badass afternoon tea på Grand Hotel som man kan få glutenfri, och då snackar vi allt. Bakverk, scones, olika sorters bröd, kakor. Allt. Kan säga att en Glutenfri Sparkling Afternoon Tea på Grand hotell har hamnat på min bucket list.
Men, i brist på lätt tillgängliga ställen i närheten, gjorde jag iordning en liten tebjudning här hemma, nu när Marcus är sjukskirven också. Det har tagit hela jäkla dagen, men det var mysigt. 💗
Och nu har vi hela kylen full med mackor och bakverk, så det är bara att komma och fika för den som är sugen!

Hemgjord marmelader i massor, lemon curd, frukter och chokladtoppade jordgubbar, mini princessbakelser, tartletter, mini-muffins, sandwiches med olika fyllningar, lax och färskost på hembakt bröd, avokado på hembakt grovt bröd, clotted creme orginal samt med hallon/blåbär och wipped butter, och självklart hembakade scones, te och bubbel! ☕🍰🍓🍾
Och allt glutenfritt! Woop Woop! 👐

Likes

Comments

Idag blev vi bjudna på grilllunch hos min farmor och farfar tillsammans med min bror, hans sambo och mitt underbara lilla gudbarn Stella. Hon är faktiskt helt fantastiskt söt. Och tänkt att jag har fått ansvaret som gudmor och lyckan att få vara faster till denna, glada, spralliga lilla filur. Blessed. Det finaste är ju att hon känner igen mig, och hon bara skrattar och hela hon skiner upp som en liten sol när hon ser mig. Och jag gör detsamma med henne. Jag vill verkligen vara den bästa faster och gudmor jag kan vara åt den här lilla droppen av kärlek. Skin, skin som den sol du är och jag ska lysa med dig☀

Likes

Comments

Igår stod jag i mitt kök, kokade blåbärsmarmelad och gjorde tartletter och pratade med PJ i lurarna. Han satt i bilen, påväg någonstans, och jag stod i pyjamas, helt ovetandes.
2h senare skulle han stå i min hall. Jag har känt Patrik i 10 år, och jag har alltid åkt upp till honom i Mora när vi träffats. Så när jag mötte honom utanför min port så passade det liksom inte in. Han var lite malplacerad. Men så jävla välkommen.
Vi har haft det lite knackigt, och det här var nog hans sätt att visa det ord inte kan säga. Han lastade in mig i bilen och vi släppte allt för ett tag och bara.. åkte iväg.
Och vi behövde kanske det här.
Men jag vet också att jag behövs hemma också. Jag har åtaganden jag bara inte kan skita i, som jag kanske skulle gjort för ett par år sen.
Så 06.29 imorse hoppade jag på ett tåg som tog mig hem igen.
Men det det känns bra. Det är rätt sak att göra. Nu skiner solen mig i ansiktet där jag sitter med lockigt hår på ett SJ-tåg, jag tror idag blir en bra dag.

Likes

Comments