Header

Nu är hösten verkligen här, träden börjar skifta färg, det är mörkare, kallare och regnet slår ofta mot fönstrena. Men jag gillar hösten. Har alltid haft en liten förkärlek till denna årstid, jag tycker den är så vacker och mysig.
När solen väl lyser på de färgglada träden med en klarblå himmel som bakgrund känns det så härligt, och när det mulnar på och himmeln är helt grå och omgivningen känns mörk lyser gula, röda och orangea fallna löv upp med sin alldeles egna prakt. Hösten är även tid för mys.
Det är tjocka tröjor, tända ljus, varma drycker och man behöver inte skämmas över att krypa upp i soffan under täcket och gömma sig inomhus när det är mörkt och kallt ute. Det är dock inte så min vecka eller helg sett ut, utan det har gått i ett ganska rött tecken. I torsdag blev det gott vin och sällskap med tingsrätten på AW, och efter en ganska seg jobbfredag blev det AW med Mojje på vårt favoritställe Bistro Gränden med lite för mycket vin i deras glaskub. I lördags tog jag morgonkaffet hos mina farföräldrar, träffade brorsan och sen blev det vin-lunch för att sedan göra nödvändiga ärenden i regnet och sen hamnade man på O'learys med Mojje och Davve och ännu en gång pimplades det vin in på småtimmarna. Så tror jag fyllt på med vin för ett tag framöver. Men nu är jag hemma i säkert förvar och med sockorna på, så blir till att laga en höstig gryta i vår nya, fina Le Creuset gryta, som är helt underbar.👐

Jobbfredag med förhandlingar och handläggning

Det kanske blir en fin höst endå

Likes

Comments

Idag hade vi på tingsrätten möte med åklagarkammaren, då många av de mål vi får in får vi in av just åklagarmyndigheten och vi har mycket kontakt med dem i arbetet. Det diskuterades om hur våra olika handläggningsystem fungerar, och vilka problem som kan uppkomma under överlämning och informationsutbytet, vilket jag tyckte var rätt intressant. Efter mötet gick vi alla på afterwork, tillsamman med teamet från åklagarmyndigheten, dricka vin och knyta kontakter i mysig miljö, inte helt dumt faktiskt.

Likes

Comments

Jag är inne på min andra praktiksvecka och jag trivs jättebra, jag tycker väldigt bra om min handledare som tar väl hand om mig och jag känner att hon har tid för mig och alla mina frågor. Vi bestämmer gemensamt om min planering, uppgifter och schema, vilket känns tryggt då jag får ta det i min egen takt. Jag trivs även med arbetsplatsen, kollegorna, tiderna och uppgifterna, som känns både givande och intressanta. Jag kan även jobba en del självständigt och det känns som om jag kommer hinna lära mig mycket då jag kommer att praktisera fram till jul. Jag har hittils fått förordna offentliga försvarare och målsägandebiträden, lägga upp och registera nya mål, även planera in och kalla på brottmål samt slutföra enklare strafförelägganden. Jag är helt klart nöjd hittils.💼

Mitt kontor👌

Hann med en liten fika med Emanuel idag också. Det är inte så tokigt det heller.☕

Likes

Comments

Första veckan på praktiken avklarad och jag är väldigt nöjd hittils, efter en bra fredag med b.la bubbel på praktiken och häktesförhandling så blev det en välbehövlig fikadate med Mojje. Nu ska jag andas ut, det har gått i ett hela veckan.

Likes

Comments

Praktiken har börjat denna vecka, vilket absolut både är roligt och spännande, men den har dock hamnat lite i andra hand då det har varit lite rörigt runt omkring.
Både föregående helg och alla vardagar denna vecka har jag spenderat med min storebror, som behövt lite stöd i både mental och annan form. Typ som en redig kebab på balkgonen.
Och klart man är där.

Likes

Comments

Helgen är här, tentan gjord i Legal English och därmed sista teoretiska kursen för denna lästermin avklarad. Så. Jävla. Skönt. Nu är det slut på helger och kvällar fyllda med plugg.
För att göra det hela ännu bättre fick jag reda på, av en som har kontakter på WH, att nya OnePlus-telefoner var påväg in så jag har nu bytt ut min set-up av att dueal weilda två halvtrasiga telefoner till en sprillans OnePlus5. Lyckan alltså❤

Jag hade tänkt fira denna pluggfria helg med att bänka mig framför mitt Nintendo64 och spela Zelda i pyjamas. Men jag hann inte mer än precis plocka undan böcker, antecknigar och provtentor från tentaplugget i Legal English från kökbordet när telefonen ringde och ett irl case damp ner hos mig. Det var bara att ta fram lagboken, gamla notes och spänna på the thinking cap, så det är vad jag har gjort idag.
Men nu är jag hemma igen och redo för lite välförtjänt lir!

Likes

Comments

paces around restlessly.. wretched.. drained.. anxious.. frail..

Likes

Comments

Äntligen fredag!
Nu är veckan slut och snart också kursen Legal English, bara tentan kvar, sen är alla teoretiska kurser för terminen avklarade. Det är blandade känslor inför praktiken, men det ska bli skönt att slippa skolbänken för ett tag.

Nu väntas en lugn och mysig helg, med mestadels plugg men också lite välbehövligt umgänge om orken finns. Helgen har i alla fall börjat bra med hembakad pizza och vaniljkvarg med mango, tar nog tag i plugget imorrn. #procrastination

Likes

Comments