Header
View tracker

Nu när terminen är slut, och man kan slappna av lite så burkar spelandet komma igång igen. Skyrim är ju min one true love när det kommer till datorspel, jag blev så kär i spelet att jag stannade hemma från skolan, satt uppe hela nätterna och ställde klockan för att gå upp och fortsätta spelandet. Ohälsosamt och en smula nördigt.

Trots att jag nötade spelet så blev jag liksom aldrig trött på det. När det kommer nya spel brukar man köra igenom dem och inte sällan blir de sedan liggande i steamlistan eller lite halv bortglömda i spelhyllan. Men Skyrim är något jag alltid kommer tillbaka till.
I dagens läge har jag 389 spelade timmar på Steam, men det är inte i närheten av vad det är i verkligheten. Det började nämligen med att jag laddade ner spelet, och när jag kommit tillräckligt långt ville jag inte börja om genom att installera via steam.
Jag skaffade inte Skyrim via steam förrän hösten 2014 någongång, och då hade jag alltså spelat spelet sedan 2011. Så det är alltså ungefär 3 år spelade som inte är registrerade i timmar på steam, och endå är jag uppe i 389h.
Gud vet hur många timmar jag egentligen har lagt ner på detta spel..
Men det gör mig inget, jag tycker det är roligt och jag tycker det är ett helt otroligt spel.

Jag är en achievement hunter utan dess like, och har i dagsläget bara kvar Legend när det gäller Skyrim. Jag är dock inte lvl 78 än, så det kommer nog ta en stund innan jag kommer ta den sista achievementen. Jag har nämligen bara kört på det spelsätt jag tyckt varit roligt, och inte brytt mig om att levla upp skill i t.ex. block, alchemy eller någon av magic kategorierna (illusion, restoration, conjugation etc).
Det är helt enkelt inte jag, jag gillar närstrid med svärd alternativt pilbåge. I dagens läge har jag Deadric Sword of Inferno och Deadric Sword of Vampire som jag dual wieldar, samt Deadric Bow. Samtliga legendary.
Jag har dessutom väldigt svårt att hitta quest då jag har gjort alla main-, faction- och större sidequest. Och alla mindre jag har hittat för den delen. Min questlog är tom och jag försöker aktivt hitta nya quest (förutom repetitive quest, som att gå och döda vilda djur för the companions), men det är svårt när man har spelat spelet som om det inte fanns något annat att leva för😂

Jag gjorde då alla achievements som jag inte gjort, och gick runt bara för att upptäcka nya locations, men nu är allt upptäckt och typ allt gjort (inkluderat alla DLC).
Jag började istället jobba på olika typer av armor t.ex. DragonPlate och hitta rare artifacts, så nu har jag en full armory med både uniqe loots, weapons och fina armors✨
Ska lägga upp lite bilder en dag på min fina collection.

Men, istället då började jag att samla på böcker. Min sambo tycker att jag är helt knäpp och skrattar åt mig när jag springer runt i bibliotek, gamla ruiner och sneakar omkring i folk hem för att samla på mig böcker, ofta i kompletta volymer och sedan att jag sorterar upp dem i mitt bibliotek i Lakeview Manor. 📖

Såklart blir det lite långtråkigt att inte få nyttja mina fina vapen, och spela spelet som det var tänkt, men jag trivs rätt okej med att bara strosa runt också.
Ohwell, det finns fler böcker att hitta som bara längtar efter att bli insorterade i mitt bibliotek!

Jag slänger btw upp en liten video på massor av gamla klipp, på den tiden jag använde Fraps. Enjoy denna amatörvideo och lite fina screenshots.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har, som alla andra, drömmar och mål i livet.
Drömmar yttrar sig på många olika sätt, vissa är stora, andra är små. Vissa mål är långsiktiga, och andra är kortsiktiga, och såklart är vissa viktigare än andra.
Somliga är också lättare att uppfylla än andra. Vissa drömmar är saker man vill se, göra och uppleva och andra är mer en typ av livsstil eller ett levnadssätt man vill uppnå.
Hur än drömmarna och målen ser ut, tror jag att det är väldigt viktigt att dom finns där.
Att man har något att kämpa emot, något att sträva mot.

Mina drömmar är också stora och små, och dom ser ut på flera olika sätt, några av mina drömmar ser ut såhär;


Ett hem
Detta kanske är den viktigaste och mest känslofyllda målet i mitt liv. När jag var 12 separerade mina föräldrar och vi flyttade ifrån mitt barndomshem, och sen dess har jag aldrig känt mig hemma någonstans. Det har bara varit någonstans där jag bott.
Jag har flyttat runt en hel del, men aldrig känt mig hemma. Jag vet att mamma förut hade bokstäver stående på en byrå som stavade "HOME", och att jag ofta gick och välte någon eller flera bokstäver. Det var inte mitt hem, det var bara där jag bodde.
Ett hem för mig är trygghet. En plats att längta till, och inte längta bort ifrån. En plats där jag känner att här vill jag vara, att här är jag lugn och det här är mitt. En trygghet.
Det är det viktigaste för mig.

Må bra
Det kanske låter självklart, alla vill väll må bra, och alla mår dåligt ibland, det varken kan eller vill jag ta bort. Livet är bara så. Men viss typ av ohälsa sitter djupare än så.
Mitt liv har varit väldigt rörigt, jag har bytt skola och bostad många gånger, jag har varit med om mycket som jag inte kunnat bearbeta och det har resulterat i att mått väldigt dåligt, under väldigt lång tid. Jag har haft sömnsvårigheter med mardrömmar och haft problem med att lita på människor. Det har sällan varit en lugn stund, utan händelse efter händelse har slagit mig till marken och tillslut orkade jag inte mer. Jag blev arg. Arg på omgivningen, arg på mig själv och arg på livet. Jag blev känslokall och stängde allt ute och valde på något vis att inte känna. Levt i ett mörker.
Jag vill inte ha det så längre. Jag vill uppnå något mer, och jag vet att det finns där. I och med att jag träffade min nuvarande sambo värmdes jag och omgivningen omkring mig.

Resa världen
Att resa är min passion, och det är inte en charterresa till Grekland en vecka med sol och bad. Det är inte den typen av resa jag är ute efter. Jag vill uppleva när jag reser, uppleva kulturen, landet, se vyerna, naturen och känna av landet jag befinner mig i.
Jag bodde i Ghana i 3 månader och England 6 månader, och då fick jag verkligen en blick in i vardagen, jag fick leva och bo där, uppleva landet som det är, och inte på en turiststrand eller tursiststad. Det är det jag är ute efter.
Jag vill ju se världen helt enkelt, och några av de resor jag vill göra är:

-Roadtrip på Island, uppleva och se den fantastiska naturen, få välja själv vilka vägar och stråk man ska ta och besöka Blue Lagoon.

-Besöka Pripyat
Pripyat är spökstaden som ligger i närheten av kärnkraftverket i Tjernobyl. Jag har länge velat åka dit, och jag hoppas kunna utföra denna resa relativt snart då det ska påbörjar avspärrning av området i Pripyat samt att mer och mer saker försvinner och förstörs i och med plundring och ålder.

-Ta hand om stora kattdjur
Jag vill åka och ta hand om stora kattdjur, alltså lejon eller tigrar. Jag var nära på att boka en resa när jag träffade min nuvarande sambo, men då jag flyttade in till honom lades denna resa på is.

-Sydamerika, Iguazúfallen
Jag vill göra en upptäcktsresa i Sydamerika och se Iguazúfallen, från både Argentina och Brazilens sida.


Gå på teater
En enkel och liten sak jag velat göra, men aldrig gjort. Att gå och se en teaterföreställning. Stor eller liten spelar ingen roll


Få alla steam-achievements i Skyrim
Bara två kvar, work in progress!


Vänner
Något av det viktigaste i mitt liv, som jag har kommit underfund med under bara de senaste året/åren är att jag vill sålla bland mina "vänner".
Jag behöver vänner som genuint bryr sig om mig, som jag kan lita på och som jag bryr mig om tillbaka. Jag vill ha några få och väldigt nära vänner, något annat behöver jag inte.
Det är viktigt för mig idag att hitta de vänner jag vill ha kvar i mitt liv och de som får mig att må bra. Jag vill inte lägga ner tid på relationer som inte ger positiv energi.

Vara en bra syster, faster, kusin och vän
I och med att det varit rörigt och jag inte mått så bra, har jag inte lagt ner energi på att få andra att må bra heller. Jag har inte varit elak eller betett mig illa så, men jag bara inte varit närvarande och omhändertagande, och det vill jag ändra på.
Jag är nybliven faster och min relation till mina kusiner är väldigt bra idag, och det är viktigt för mig. Jag vill vara ett stöd för de som är omkring mig, för mina vänner och min släkt. Jag har fått ordning på mitt liv nu, jag vill vara en bättre medmänniska.


Ta mera bilder
Jag tycker det är så viktigt och mysigt att ha kvar minnen, och det superbra sätt är att ta många bilder, speciellt när man är med vänner, släkt och på resor. Men jag har varit ganska dålig på att ta bilder, och vill bli bättre på det.

Ta examen
Ett av mina mål är att ta min Paralegalexamen, vilket är det jag pluggar till nu. Jag vill inte ge upp halvvägs, jag vill inte ångra mig. Jag vill orka hela vägen, och vad jag än ska göra efter utbildningen är det en otrolig kunskap att ha med sig.

Volontärarbeta i Afrika
År 2013 var jag iväg till Ghana, där jag volontärarbetade på ett barnhem, vilket hade varit en drömresa.

Bo, leva och jobba i ett annat land
Året 2014 reste jag iväg som au-pair till England, där jag jobbade på ett hotell under 6 månader.

Vissa av de drömmar jag har är konkreta, och därmed lätta att bocka av, medan andra är kanske mer diffusa och lite svårare att definiera, men änså är dom viktiga för mig. Det viktigaste i livet är sällan enkelt och koncist, man måste kämpa för det som är viktigt.

Likes

Comments

View tracker

Igår hade vi sista lektionen innan julavslutet. När jag vaknade så regnade det utanför fönstret och vinden ven, det var kallt, mörkt och ruggigt, så medan Marcus kämpade sig upp och tog sig till jobbet, så kröp jag ner djupare under täcket. Jag snoozade vidare medan tåget mot Stockholm åkte iväg utan mig. Det kändes endå rätt okej. Jag visste vad vi skulle prata om på lektionen och att vi inte skulle få någon ny uppgift innan jul.

Det var nog bra att jag stannade hemma, för jag började känna mig hängig och fick ont i bihålorna, så typiskt när man ska få ett par lugna dagar..
Medan jag låg i sängen och kollade på Svenska Hollywoodfruar så ramlade det in ett mail från kursansvarig på skolan, med resultatet från tentan.

Jag fick VG, vilket är högsta betyg, så jag är nöjd!😁
Jag kunde nog plockat lite fler poäng, men med tanke på vår boendesituation, som har bidragit till att jag varit omotiverad och ofokuserad samt all tid som lagts ner på caféet så är jag nöjd över resultatet.

Nu ser jag framemot lite julledighet, även om det är en hel del jobb som väntar, så släpper endå stress och press över skolarbetet i några veckor😌Likes

Comments

Och så var det måndag igen! Jobbhelgen rusade förbi och vi är inne i vecka 49, och allt fungerar. Rent praktiskt flyter schemat på med hänsyn till arbetsbelastning, vi har inte fått några klagomål angående någonting, tvärtemot möts vi av massor av positiv energi, maten är uppskattat och bakverken lika så. Allt fungerar och flyter på.
Det känns så himla bra.

Populära Saffranssemlor med hjärtlock 😍

Hembakat bröd, fikon/äpple limpor och fröfrallor🍞

Budapestbakelse med hallon är vår storsäljare💗

Förklädesklänningar för personalen👗

​Inne i caféet efter renoveringen ✨

Likes

Comments

För det första; Seminariet är klart och domstolsreferatet inlämnat! Nu är terminen i princip avklarad, så sjukt skönt! 💪

För det andra;
Jag börjar fan få lite christmasfeeling. Jag har tyckt att det varit jättejobbigt att vi ska fira jul när vi bor som vi gör. Jag ville helst flytta innan jul, få julpynta ordentligt och bara vara jag, Marcus, Navi och vår nya lägenhet. Jag sa att i år skulle det inte bli några julklappar i år, inget jultjafs och att vi får vänta till nästa år.
Men nu sitter jag här och näthandlar lite. 👼

Det blir inte så mycket, men till Marcus, Lillebror, min brorsdotter, mina småkusiner och till några av de vänners som ligger mig närmast. Så lite christmas feeling har minsann nått fram endå.

Jag kan ju inte berätta vad för klappar jag har tänkt, men jag tror faktiskt det blir bra! Så ska nog klicka hem de första julklapparna idag. Nätshopping for the win💗🎁🎄

Likes

Comments

Likes

Comments

Puh! *andas ut*
Det är fortfarande rätt hektiskt, och det känns som om det kommer vara det en bra tid framöver.

I torsdags skrev jag terminstentan i Juridik. Som vanligt vet jag inte riktigt hur det gick, men det kändes i alla fall okej. Jag var ganska osäker på två av frågorna, men jag svarade på allt i alla fall. Nu är det bara att vänta på resultatet.😳📝

Efter tentan var det raka spåret till caféet och pynta klart det sista inför nyöppningen som var i fredags! Det gick bra, men det var ju Black Friday och jättedåligt väder så lite dåligt med folk, men det hade vi räknat med.
I lördags var det också lite trött, men i söndags, då det var Trosa Julmarknad var det fullt ös. Fullsatt hela tiden, det var så att folk stod och väntade på bord, det var så mycket folk att man varken kom in eller ut. Helt sjukt, och såklart jätteroligt.
Väldigt bra tillfälle att känna av personalen också, och jag tyckte det flöt på väldigt bra.

I helgen har morbror Lasse, hans fru Jessica och små kusinerna varit här också. Lasse och Jessica serverade glögg hela helgen utanför caféet och pojkarna har varit hemma med Marcus.
Min bror Gustav och hans sambo Angelika och deras dotter på snart fyra veckor har också varit här.

Det har varit fullt hus och fullt ös med andra ord. Att skriva tenta är ju i sig väldigt uttömmande och energikrävande, och jag hann liksom aldrig andas ut för sen var det som sagt bara jobb hela helgen. Upp sex på morgonen och hemma sex på kvällen, väl hemma var det alltid folk med småpojkar och släkt. Såklart mysigt också!💗

Och idag, Måndag, var det skola som gällde.
På onsdag har vi seminarium, så vi träffades i gruppen idag och gick igenom hur upplägget ser ut på onsdag. Vid sidan av seminariet har vi en inlämningsuppgift. Dom två är liksom provet på kursen Juridisk Svenska.
Inlämningen ska också in på onsdag.

Sen kunde man ju önska att man äntligen ska få andas ut, men på torsdag har vi lektion och sen på fredag-sön är det jobb igen.

Sen blir det ju jobb hela december, plugget drar igång i januari och sen flyttar vi.

Jag får ångest av att bara tänka på att jag knappt kommer vara ledig under julen.
Men man får väll andas ut när vi flyttat..

Det är stressigt nu, det ska jag inte sticka under stolen med.
Jag har börjat pressa tänder igen under nätterna, så det tar på både kropp och själ, men samtidigt är det ju så livet är ibland.

Mycket är på gång och mycket är roligt!

Likes

Comments

Nu är det mycket som pågår.

Dagen började bra med gos med myskatten Navi och sen åkte jag in till caféet för att en arbetsintervju. Tjejen jag pratade verkar bra och trevlig, och hon söker dessutom ett heltidsjobb så det är ju bra till framtiden.
Jag tog sedan lite bilder på den nyrenoverade cafédelen innan jag begav mig hemåt, jag har nu upprättat en facebook-sida för caféet, publicerat lite bilder och gjort det första inlägget. Jag har gjort om schemat i och med det nya tillskottet i personalgruppen och haft kontakt med en fotograf som eventuellt kommer att ta lite nya, proffsigare bilder framöver.

Nu gäller det att marknadsföra Facebook-sidan och få lite räckvidd på inläggen, resten av veckan får jag faktiskt plugga till tentan!
Men kolla in på fb-sida och dela 👼
https://www.facebook.com/tresmarum/


Likes

Comments

Nu börjar det röra sig mot slutet av första terminen på paralegalutbildningen, och jag tänkte berätta lite vad vi gjort första termin.

Ämnena vi arbetar med är Informationsteknik (IT), Juridik och Juridisk Svenska och jag tänkte summera lite kort hur jag upplevt kurserna, och hur vi har haft det under vår utbildning än så länge och vad vi gjort. Det betyder inte att ser likadant ut för nästkommande klass.


Informationsteknik, (IT) 25 yhp
Det låter läskigare än vad det är. Inom IT har vi haft tre mindre kurser, som betygssatta individuellt för att sedan få ett betyg som slutbetyg i hela IT-kursen.
Innan kurser börjar gör man ett test, bara för att se vart man ligger någonstans kunskapsmässigt. Efter testet delas klassen i in två olika grupper, vilket baseras på vilka poäng man får på testet. Helt krasst är det ju en grupp med mer förkunskaper och en grupp med mindre kunskaper, och till en början tyckte jag att det var lite fånigt, men såhär i efterhand inser man att några faktiskt inte alls har jobbat med programmen, medan vissa andra använder programmen dagligen, så det var nog bra med uppdelning.
De olika programmen är Word, PowerPoint och Excel, och det vi lär oss är grunderna i programmen. Hänger man med på vad läraren säger och är aktiv på lektionen ska det inte vara några problem alls att bli godkänd i kursen. Det är inte svårt att få bra betyg här, det är bara att vara aktiv, lyssna och gör som dom säger.
Vår lärare hette Thomas, han har varit väldigt duktig och har väldigt mycket kunskap om programmen. Han är en lättsam, rolig lärare som är lätt att prata med och är förstående.
Angående kursmaterial så fanns de två typer av häften till varje kurs. En grundkurs-häfte och ett avancerat-häfte. De kostar 100kr styck, och köps av läraren.
Jag köpte bara ett häfte, dock jag arbetat ganska mycket i både Word och Powerpoint.
Man behöver egentligen bara köpa grundkurs-häftena, om man vill klara kursen.
Jag köpte bara ett häfte, vilket var grundkurs i Excel. Jag har dock aldrig öppnat det häftet. Vi har bara IT första terminen.

Juridik 130 yhp
I juridiken har vi haft Marie, som har varit en väldigt pedagogisk, snäll och omhändertagande lärare. Jag är nöjd med läraren, men ibland kan hon sväva iväg lite på lektionerna.
Under första terminen har vi gått igenom en juridisk introduktion och gått igenom rättskällorna, grundlagarna, den juridiska metoden, lagstiftningsprocessen, olika rättsområden etc.
Vi har gått igenom avtalslagen ganska genomgående, köprätten pratade vi mest om köplag och konsumentköplagen, vi har gått igenom jordabalken och pratat om fast egendom, pant och hyresrätt (fastighetsrätt). Vi har jobbat en hel del med fordringsrätt. Inom konkurs- och obestånd (Insolvensrätt) hade vi en gästföreläsare under två lektioner som hette Pernilla samt vår ordinarie lärare Marie.
Vi har även gått igenom marknadsrätt och immaterialrätt.
Det låter mycket, och det är en del att läsa och det är viktigt att gå på lektionerna.
I början var det långsamt tempo, medan det kändes väldigt stressigt på slutet på grund av att det kändes som att lektionerna inte riktigt räckte till.
Jag tycker dock att det har varit bra, det var lite rörigt att ta in en gästföreläsare då det inte verkade som att hon hade koll på vad hon skulle ta upp och inte, och hur ingående hon skulle prata om de olika delarna, så det blev extremt mycket information på väldigt kort tid. Det blev svårt att sålla, vilka delar som var viktiga och vilka som var mindre viktiga.
Inom juridiken fick vi aldrig några hemläxor i form av uppgifter eller sidor att läsa i boken. Vi fick ett kompendium med lite uppgifter och sen hade vi boken "Juridik - Civilrätt Straffrätt Processrätt". Det var upp till oss själva att läsa i boken och plugga hemifrån, det tas upp en del på lektionerna, men inte allt, utan resten får man läsa i boken. Denna bok var det många som uppfattade som tungläst och krånglig.
Jag köpte även Maries egen bok "Affärsjuridik i praktiken", vilket är ett väldigt bra komplement till den andra boken, då den är väldigt pedagogisk och lättförstådd och lättläst. Dock så märker man att Marie utgår ifrån den boken på sina lektioner, vilket egentligen är lite fel, då "Juridik - Civilrätt Straffrätt Processrätt", är kursmaterialet så borde ju utbildningen utgå ifrån den kan man tycka.
Vi gjorde en dugga (minitenta) i oktober, bara för att se vart vi låg någonstans och även få känna av hur det är att skriva en tenta på Påhlmans, vilket jag tyckte var en jättebra grej.
Min uppfattning här är att det inte är svårt att få bra betyg, bara man hänger med på lektionerna, läser lite hemma och hänger med i lagboken.
När jag skrev duggan var jag jätte osäker när jag lämnade in den, då jag "chansade" på vissa frågor för jag inte var helt säkert, men jag fick tillbaka ett jättebra resultat.
Så bara man försöker, förklara hur man menar och tänker och kan referera till lagboken så går det nog bra.
Det enda som är kvar nu är tentan den 24 november📝
Juridik har vi termin 1 och 2.


Juridisk Svenska 30 yhp
I juridisk svenska har vi haft en tjej som heter Anna, hon har gett oss mer uppgifter. Nästan varje lektion fick vi en mindre uppgift (ex. skriva varningsbrev, skriva avtal) tills nästa lektion. Uppgifterna var ganska små, så de tog inte så lång tid, och är ett bra sätt att lära sig skriva korrekt juridisk svenska.
Vi har gått igenom hur man citerar lagtexter och olika begrepp, men för att vara helt ärlig tycker jag inte att vi har lärt oss jättemycket än i juridisk svenska.
Det sista vi ska göra denna termin i juridisk svenska är att gå på ett domstolsbesök, (helst tvistemål) och skriva ett referat på detta.
Dessutom så ska klassen utföra ett rättegångsrollspel, så vi är indelade i tre olika grupper. Kärandegrupp, svarandegrupp och domarna. Det känns lite olägligt då vi har tenta den 24 november, och rättegångsspelet 30 november. Så för min del har rättegångsrollspelet hamnat lite i andra hand. Men så blir det ju ibland. Jag har inte jättemycket att säga om denna kurs, då jag tycker den varit lite vag. Jag känner inte att jag lärt mig jättemycket, som sagt. Men vi har juridisk svenska även nästa termin, så då kanske det blir med feedback.
Dock upplever jag det att det är svårare att få ett bra betyg i denna kurs, delvis för att vår lärare "kastar hos i vattnet och ser om vi kan simma", och ber om skriva varningsbrev och går genom efteråt hur man skriver. Menmen, det är ju bara att ligga i.
Vi ska ha Juridisk svenska termin 2 och 4 också enligt kursplanen så vi har tid på oss.

Hoppas detta har hjälpt lite för de som är intresserade av utbildningen 😊📝

Vill ni se kursplanen för de två åren, finns den kortfattad här; http://nouw.com/littlesister/utbildningsplan-paralegal-2016-

Likes

Comments