Header

Helgen är här, tentan gjord i Legal English och därmed sista teoretiska kursen för denna lästermin avklarad. Så. Jävla. Skönt. Nu är det slut på helger och kvällar fyllda med plugg.
För att göra det hela ännu bättre fick jag reda på, av en som har kontakter på WH, att nya OnePlus-telefoner var påväg in så jag har nu bytt ut min set-up av att dueal weilda två halvtrasiga telefoner till en sprillans OnePlus5. Lyckan alltså❤

Jag hade tänkt fira denna pluggfria helg med att bänka mig framför mitt Nintendo64 och spela Zelda i pyjamas. Men jag hann inte mer än precis plocka undan böcker, antecknigar och provtentor från tentaplugget i Legal English från kökbordet när telefonen ringde och ett irl case damp ner hos mig. Det var bara att ta fram lagboken, gamla notes och spänna på the thinking cap, så det är vad jag har gjort idag.
Men nu är jag hemma igen och redo för lite välförtjänt lir!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

paces around restlessly.. wretched.. drained.. anxious.. frail..

Likes

Comments

Äntligen fredag!
Nu är veckan slut och snart också kursen Legal English, bara tentan kvar, sen är alla teoretiska kurser för terminen avklarade. Det är blandade känslor inför praktiken, men det ska bli skönt att slippa skolbänken för ett tag.

Nu väntas en lugn och mysig helg, med mestadels plugg men också lite välbehövligt umgänge om orken finns. Helgen har i alla fall börjat bra med hembakad pizza och vaniljkvarg med mango, tar nog tag i plugget imorrn. #procrastination

Likes

Comments

yeah I'm fine,
Drop tears in the morning,
Give in to the lonely,
Here it comes with no warning,
I capsize, I'm first in the water,
Too close to the bottom,
right back where I started,
Said I'm fine

Likes

Comments

Early access, FPS/TPS, last man standing spel utvecklat av Bluehole Studio Inc. Varje game börjar med att alla 100 spelare sitter i ett plan som flyger över mapen där man själv får avgöra när man vill hoppa ur och vart man vill landa med hjälp av en fallskärm.
Alla spelare börjar från scratch, bare-handed så får man loota till sig vapen och utrustning. Mapen är stor, och spelområdet avskrämas med tiden med hjälp av en transparent vägg för att mota ihop spelarna. Som sagt är det last man standing, så dör du är du ute ur gamet och den som är kvar till sist vinner. Man kan spela antingen solo, duo eller i squad om fyra, och väljer man att spela i team så spelar man mot andra team. Ex. om man spelar duo, mötar man bara andra duos.
Spelet är som sagt early access, och det märks mer och mer, och istället för att lägga ner tid och energi på att fixa småbuggar och problem med spelet så verkar utvecklarna jobba på en ny map...
Ny map i all sin ära, men kanske bör komma lite längre ner på prioriteringslistan när byggnaderna ibland inte syns eller ser ut som pixlade block...
Man väljer innan man går in game om man vill spela FPS eller TPS, och spelet var tänkt att spelas TPS så det är bara i TPS-mode som man får ranking. Jag spelar FPS så ingen ranking för mig, lite tråkigt i och med att jag och mitt team vann typ tredje matchen vi spelade, men samtidigt så spelar jag inte PUBG seriöst. But I like it! Det är ett roligt tidsfördriv och roligt att spela i team, men behövs lite bugfix. I recommend, come play?

Likes

Comments

Första skolveckan kom och gick ganska smärtfritt, vi fick i uppgift att skriva ett brief case som jag slängde ihop halvtaskigt under den lediga dag vi hade. I torsdagskväll, efter en heldag med 6h legal english, hoppade jag på tåget mot Trosa och spenderade helgen med att jobba i caféet. Det är fortfarande ganska mycket aktivitet där, och även om jag försöker lägga ifrån mig mer och mer ansvar så verkar jag endå alltid hamna mitt bland cappuccinos, schemaläggning, matbeställningar, bakning, marknadsföring och planering. Står med ett ben i köket och ett ben i caféet, skriver ned en bulletpoint-lista med saker att ta tag i medan jag gör en varmrökt lax, fortfarande täckt med mjöl och grädde från den tidiga morgonen i bageriet. #hälsosamt
Man brukar säga att busy hands are happy hands, men jag vet inte riktigt om det stämmer.

Likes

Comments

Hösten börjar med Legal English, jag skippade alla lektioner i våras som hörde till kursen, men jag har varit alldeles för upptagen och distraherad för att ens reflektera och vara orolig över det.
Jag har dock varit orolig över skolstarten överlag då det känts som jag gått på sparlåga de senaste två veckorna, men det blev som tur var en mjukstart och första dagen kändes bra.
Just nu är det en väldigt lätt nivå på engelskan, så jag är nöjd. Men tror det kommer att bli tungt väldigt snabbt dock, så jag får försöka ligga i framkant, läsa på i böckerna och studiematerialet, plugga anteckningar och ladda ner föreläsningarna. Skulle jag slacka nu och kursen helt plötsligt skulle slå till som ett tåg tror jag att det skulle bli jobbigt att plocka upp sig därifrån.
Kursen omfattar 25yhp, pågår under fem veckor och ges helt på engelska och kommer såklart fokusera på det engelska fackspråket inom juridik, mycket terminologi, en del grammatik och texthantering såsom översättning, granskning etc.
Vi har redan fått vår första inlämningsuppgift, så ska börja kika på den redan ikväll. Det känns tungt att dra igång med skolan igen, men det är bara Legal English som är teoretisk kurs denna termin då vi går på praktik i slutet av september. Jag ska genomföra min första praktik på tingsrätten i Västerås, vilket ska bli spännande och jag har höga förhoppningar på praktikplatsen, så jag hoppas det blir bra. Ska bli skönt att slippa pendla också, och det ger mig möjlighet att spara ännu mer inför kommande vår.
Nu gäller det bara att ta sig igenom den här kursen så kommer resten av terminen flyta på.

Likes

Comments