Header

bilder, vänner & familj

Det var ingen trevlig syn att se dig ligga där, nersövd med en slang nere i halsen. Jag grät i flera dagar efter det. Nu är du vaken och på bättringsväg men jag vet att det är länge till innan vi får hem dig igen. Du är vår kämpe och du har visat långfingret till respiratorn, du kan andas själv och du lever, sluta skrämmas så.

Kära lillasyster, jag älskar dig och det säger jag ofta. ❤

Backstoryn hittar ni på min storasysters 👉 blogg 👈

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

bilder, vardag

Idag vaknade jag och var tydligen myndig, tiden går fort. Har inte fixat körkortet ännu men planen är att jag ska få klart det till nästa vecka, bara det går som planerat. Efter skolan åkte jag till butiken och handlade en massa onyttiga saker, hade "öppet hus" för dem som ville fira mig, gjorde min egna tårta i svart, vit och guldtema och öppnade en massa presenter. Tack till alla som ville fira mig idag, ni är guld värda. ❤

Vad gör jag nu när jag äntligen är myndig och får göra nästan vad jag vill? Äta chips på toan, klättra på taket, sova på matbordet och dricka 3 dagar gammal saft, allt som jag inte fick göra när jag var liten kan. Men på riktigt nu, vad gör man ens? Fortsätter man leva som innan eller borde jag uppgradera något? Alla frågor, så få svar.

Om en stund kommer en vän hit, vi skall käka skräpmat för att avsluta min födelsedag på bästa sätt, är faktiskt hungrig okok. Later.

Likes

Comments

storytime

2012 var årtalet, jag hade haft gymnastik och satt i omklädningsrummet när min lärare kom in och frågade vad jag hade på mitt knä, "ett födelsemärke" svarade jag och funderade lite snabbt om hon aldrig sett ett födelsemärke innan, var på hon säger, "näe jag tror inte det där är ett vanligt födelsemärke, kolla upp det med hälsovårdaren". Jag var lite förvirrad och tänkte fortfarande att "joo det är ett födelsemärke snälla människa", men som jag blivit tillsagt så gick jag till skolhälsovårdaren, hon tittade på vad jag då trodde var ett födelsemärke, jag minns hur hon tittade på mig och sa orden "om jag vore din mamma så skulle jag ta dig till sjukhuset och få bort födelsemärket så fort som möjligt, det ser inte normalt ut". Jag trodde hon skämtade med mig men nejdå, samma kväll var jag och tog bort min lilla fläck och sen var det inget mer med det.

Några månader senare fick vi svaren, det var hudcancer, melanom. Inte långt där efter blev vi inbjudna till sjukhuset tays i Tammerfors, allt gick så snabbt, jag tänkte på det värsta dygnet runt och ville bara blunda för det som skulle hända med mig, stackars liten.

Ur min dagbok (CRINGE WARNING);

"Måndagen den 25 Juni 2012. Jag sitter i bilen på väg ner till Tammerfors, min mormor föreslog att jag skulle skriva dagbok varje dag som går i Tammerfors för att sedan komma ihåg dessa dagar då jag blir äldre och kanske förstår vad som egentligen händer. Klockan är 20:10 och om cirka 20 minuter är vi framme, jag är lite nervös men vi skall snart ta en lite paus och äta något. Jag skriver mer imorgon för det är först då alla mina behandlingar börjar."


"Tisdagen den 26 Juni 2012. När vi kom till sjukhuset så träffade vi en läkare som bara pratade finska, jag förstod inte mycket av vad hon sa så det var tråkigt. Jag fick vara på ett rum som hette 2 ekorren. Vi satt en stund och diskuterade i rummet och sen åkte jag iväg på magnetröntgen som var jättetråkigt sen var det raka vägen till thorax röntgen och till sist tömde de mig på blod, inte bokstavligen men de tog så många rör blod att jag blev svimfärdig. I slutet av dagen så träffade jag en massa kirurger som pratade om en operation som skulle genomföras på fredag, jag är jättenervös. Imorgon skall jag på benmärgsprov, vet inte vad det är men säkert nödvändigt."


"Onsdagen den 27 Juni 2012. Natten var lång och jag sov inte mycket alls, jag fick inte äta på 11 timmar för jag var på benmärgsprov och då får man tydligen inte äta något före. Jag fick bo på ett rum som hette 4 pingvinen, läkare sprang ut och in, pratade jättemycket och jag förstår fortfarande inte vad de säger. En läkare jag träffat tidigare kom in och satte fast en kanyl i min arm, sen tömde de mig på blod igen och sen var det dags för benmärgsprovet. Jag fick sitta i sjukhussängen hela vägen ner till operationssalen och de hade lindat en massa varma filtar runt mig så jag inte skulle frysa. Då vi kom till salen så fick jag en till kanyl i min arm med lugnande, gubben som skulle ta benmärgsprov på mig gav mig små presenter som jag fick öppna efter operationen. Här blir det väldigt suddigt i mitt huvud men jag fick narkos och sen är det svart. När jag vaknade så var jag i mitt sjukhusrum, kanylen var fortfarande kvar för de matade mig via den, två clowner kom in i rummet men jag var så trött och ville bara sova, de var roliga iallafall. Mamma och pappa dök upp en stund efteråt, de var glada att se mig. Vi tog det lugnt en stund på rummet, de lämnade kvar kanylen i min arm under natten så jag inte var tvungen att lägga in en ny imorgon."

1. Före benmärgsprovet// 2. Clownclown// 3. Efter benmärgsprovet.

"Torsdagen den 28 Juni 2012. Idag skulle jag få en ledig dag och återhämta mig efter benmärgsprovet men när jag hade varit på magnetröntgen så hade de hittat fläckar på min ryggrad så jag var tvungen att åka på CT röntgen. Jag fick ligga i ett rum för att vila i 1 timme, de hade satt fast en massa konstiga sladdar på mig, sen flyttades jag över till själva röntgen grejen, den var inte så kul. När alla behandlingar var klara så tog de bort kanylen för jag kunde inte sova när den satt fast i min arm. När vi var klara på sjukhuset så hade mamma och pappa ordnat en eftermiddag på särkänniemi (ett nöjesfält), jag blev jätteglad. Imorgon skall jag på den stora operationen så jag måste vara på sjukhuset jättetidigt."


"Fredagen den 29 Juni 2012. Klockan 06:45 var vi på sjukhuset, vi fick vänta ganska länge innan läkarna kom, de tog in mig i ett rum där de ritade på min hud, jag fick även 2 sprutor i mitt knä och det gjorde jätteont, sen fick vi vänta ett tag till i ett spelrum/lekrum. 12:50 kom en läkare igen, jag fick byta om till operationskläder. De satte fast jättemånga elektronknappar på mig, tog pulsen och satte fast kanyler, jag hatar kanyler, usch. De drog mig i sjukhussängen ännu en gång till operationssalen, satte dropp och sen narkos. Jag fick en gasmask och sen blev det svart. På uppvaket grät en bebis, jag var arg på bebisen för jag var trött och ville sova. Jag ringde på en klocka så att min läkare skulle komma och hämta mig ifrån gråtbebisen, jag blev flyttad till ett rum som hette 5 båten. Mitt knä svider och bultar, det gör ont. Bredvid mig i rummet ligger en tjej, vi klickar bra även om hon bara pratar finska men vi förstår ändå varandra. Hon knuffar omkring mig i en rullstol när jag behöver på toan och hjälper mig med det mesta för jag kan inte röra på mig så mycket. Mamma och pappa sover inte på sjukhuset med mig för det finns inga extra sovplatser, jag saknar dem jättemycket. Min läkare kom in med mackor och fråga hur jag mår, sen fick jag 2 tidningar av min säng granne och en påse godis, hon är så snäll. Nu skall jag försöka sova men mitt knä gör så ont så jag gråter men får lugnande om en stund så får nog sova några timmar hoppas jag."

1. Före den stora operationen// 2. Hahah garvar, jag har seriöst tagit en selfie före operationen "allt skall dokumenteras// 3. På väg till operationen.// 4. Efter operationen// 5. Rullstolen var min bästa vän.// 6. Dagen efter operationen.

Så alla kära små vänner, detta var del 1 av min resa och kommer säkert få ihop 3 delar eftersom att allt med min hudcancer är ett mysterium än idag. Har tyvärr inte skrivit något mer i min dagbok men får försöka klämma ut så mycket jag minns i kommande inlägg och prata med mamma och pappa för de borde ha bättre koll på saker och ting. Kram ❤

Likes

Comments

prat

Sju dagar går snabbt, 7 dagar är en vecka, vad har jag då gjort under den tiden då jag inte har bloggat? Vet helt ärligt inte vad jag har gjort, allt är bara kaos just nu, som alltid då. Har haft mycket i skolan då vi hållit på med yrkesprov nummer 3 men är äntligen färdig med skiten, sorry men performance var verkligen inte min grej, kul att få testa på men nej tack. Har 3 körlektioner kvar, ett oskrivet teoriprov och inte redo för uppkörning, hah blir så jävla nervös bara att tänka på det men mina körlektioner har flutit på väldigt bra så det skall nog inte vara något problem. Jag firade alla hjärtans dag med mina två favorit killar, vi käkade pizza, vinglade omkring på stan, drack kaffe och hade det mys, jag gillar er MYCKET.

Jag blir 18 om 18 dagar, helt sjukt! I'm still a kid, please change my diaper.

Nästa vecka har vi praktik fyra veckor framåt, tyvärr finns det inga ställen som intresserar mig i staden jag bor i, livet utan bil suger anus. Måste helt enkelt vara i skolan och göra tråkjobb. FUCK.

Ikväll ser det ut att bli lugnt, ingen fest på G, mina vänner dissar mig totalt och jag har en påse chips i skåpet. Cry me a river. Har stressat sönder som satan de senaste veckorna och kan kanske få andas ikväll, tända lite doftljus, scrolla netflix och trycka i mig en påse chips, fan vad mys. LATER! 👽

Likes

Comments