Tänkte göra ett lite annorlunda inlägg nu om böcker. Jag älskar att läsa och min kärlek startade när jag var typ 8, vi var på semester och jag läste 5 elr 6 böcker på en vecka, efter det har jag aldrig riktigt slutat. Dock har antalet per vecka minskat kan en säga. Det är så svårt att få tid att sitta och läsa i en stressig vardag. För mig är läsning något jag måste ge mig själv fullt till och det går inte om jag oroar mig för något annat. Just nu är det så mörkt och kallt ute så jag anpassar mina böcker lite efter tiden, jag ska dela med mig av vad jag läser just nu och några gamla favoriter som alltid kommer finnas i mitt hjärta.


För dig som vill ha något mastigt att läsa; 

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn är en triologi och alla bökcer är ca 500 sidor men den är lättläst och jag rekommenderar den verkligen! Den har precis blivit film och även om de skiljer sig väldigt mycket från varandra var filmen väldigt bra, en kan se det som fyra olika delar där böckerna är de tre bas delarna och filmen är som en fjärde del med massa extra material! Klicka på bilden för att komma till alibris som säljer bocken i pocket format!

Boktjuven är också en bok som blev film ( jag verkar gilla populära böcker) men det visar ju också hur bra den var. Vet inte hur mycket jag kan säga om boken utan att avslöja men den är fruktansvärt bra och sorglig så var beredd! Den handlar om förintelsen och är fantastiskt skriven. Länk finns till den också!

Den tredje boken är också känd men för lång för att vara populär, den är typ 1000 sidor och ganska komplicerad att läsa men väldigt bra så om du orkar läsa så mycket så testa denna bok! Den handlar om en epidemi som gör människor till super zombies, om du gillar sånt så är den här boken för dig! Hittade länk till den också!

En speciell bok

Jellicoe road är min absoluta favorit bok och alla som läser den säger att de älskar den, dock är den lite svår. En förstår ingenting förens de sista 50 sidorna typ men det är det som gör den så fantastisk!! Ett måste att läsa! Om ni bara vill läsa en bok så skit i alla andra och välj den här!

Vad läser jag? 

​Jag läser tredje boken om Miss Peregrines besynnerliga barn som heter själarnas bibliotek och det är en perfekt höst bok som jag har svårt att lägga ifrån mig! Och det är den enda boken jag fokuserar på att läsa just nu! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

så kommer bilder från Kroatien nu! Det är både härligt och lite sorgligt att se på bilderna eftersom jag saknar det! Men samtidigt är det som ett minne jag kan tänka på för att få lite styrka.

​Nu får ni alla bilder i stort format utan någon speciell ordning, titta och njut. 

Likes

Comments

Sedan jag slutade dricka annat än vatten, eller. Ja om jag ska vara ärlig gick det väll sådär, hade prov i slutet av förra veckan och kände att det var ytterst nödvändigt att förbereda mig med kaffe. men annars gick det ganska bra. Typ lika jobbigt att sluta äta sötsaker som jag tror alla har försökt sluta med ngn gång med och kände ungefär lika mycket skillnad haha. Men vill ändå fortsätta mitt experiment men utan att ta bort något helt eftersom det verkade vara en omöjlighet för mig... Vatten är ju trots allt super bra för kroppen och jag behöver dricka mer än vad jag gör så jag fortsätter kämpa

​avslutar med en vatten bild för att motivera mig själv ( och er). Kärlek tills nästa gång <3

Likes

Comments

Ibland har vi dagar då det känns som att en inte kommer att klara av någonting och det är okej men ofta känner jag att jag vill få bort den känslan så fort det kommer. Därför vill jag dela med mig av några tips som får mig att känna mig bra och produktiv, det ger mig extra mycket motivation.


Likes

Comments

Japp önskar att veckan var över och att jag lyckades utan tvivel men det är så svårt och jag vill bara dricka kaffe.... Men nej, hälften av veckan är typ kvar och jag gråter.

För att tänka på något annat kan jag berätta om något annat. Hade ett prov som gick bra vilket känns super skönt! Snart är det helg och det är fantastiskt bara det!! Sen kom några saker jag beställde från en internet sida igår och det är som att få paket på julafton fast en vet att en kommer gilla det en får! Den rosa kepsen är från min beställning från boohoo klicka på en av bilderna för att komma till deras sida!Likes

Comments

Jippi jag klarade dag ett av sju ( men det tänker vi inte på nu) av min utmaning. Vissa stunder har det varit tufft men jag tänkte på målet och då klarade jag mig igenom stunden av tvivel. Haha tror inte ni förstår hur mycket självkontroll jag måste ha för detta men hoppas att dag två bli lättare.


Om vi ska prata om något annat än mina drycker så har dagen varit ganska seg och väldigt vanlig. Det som var roligt och annorlunda är att jag red idag ( men det gör jag ju iof varje måndag) iallafall så blev jag på bättre humör efter ridningen och har energi för en lång och tuff skolvecka!

detta är min vackra Ivasko som jag tyvärr inte red idag men jag kan låtsas som det ändå

Likes

Comments

Jag tillbringade min söndag på Medelhavsmuseet, vilket var super mysig. Efter det promenerade vi till gamla stan och sen hem efter det! En skön och enkel söndag helt enkelt!  

Likes

Comments

Som en brukar säga, ny vecka nya möjligheter. Med de orden öppnar jag mitt inlägg för att peppa mig själv lite., både med att klara en hel skolvecka till efter en helg som kändes alldeles för snabb men också för att jag ska testa en grej. Jag ska testa att bara dricka vatten en hel vecka, såklart ska jag äta mat som vanligt!!! Men vill testa hur jag reagerar på att inte dricka läsk, kaffe eller enregi dryck på en hel vecka. Jag måste erkänna att jag är nervös, vill inte medge att jag är beroende av något som jag nämnt men innerst inne vet jag att det är så det kan va. Därför vill jag utmana mig själv! Dock ska jag dricka te och vatten med typ gurka och citron för att göra det lite lättare.

Utmanar er lite också att följa med mig genom veckan och om ni vågar, testa själva. Hur beroende är ni av kaffe?


Hur känns det innan veckan startat? 

Jag känner mig taggad men nervös! Ska verkligen satsa så att jag märker en skillnad ( om det blir en skillnad)

Vad kommer jag sakna mest?

Vet att jag älskar kaffe på morgonen och jag har börjat gilla att dricka redbull om skoldagen blir för lång. Men ärligt älskar jag alla drycker som är söta så tror jag kommer känna ett konstant socker beroende.

​Wish me luck 

Likes

Comments

Jag kommer inte ens ihåg första gången jag lyssnade på dig, så länge sen var det. Men jag kommer ihåg att jag sjöng gubben i lådan när vi hade lunch konserter i sjuan. Jag var nervös men kunde orden utantill så behövde inte tänka, kollade ut över mina klasskompisar och ville dela med mig av texten, när den kom från mig. Orden var hårda och mjuka, de kändes som mina, bara mina. Fyra år senare sjöng jag återigen en av dina låtar, nu på ett intagningsprov. Juryn dansade och nynnande, så lätt är det att försvinna in i din musik.

Håll i mig och släpp aldrig taget, tänk om jag faktiskt går av. Men det gjorde jag inte, jag tog mig enda fram. Åter igen kom orden utan att jag ansträngde mig och jag sjöng för att det är det jag älskar. Tack för att din musik är mitt mål.

Jag är kär i bilden av dig inte i dig.

När jag drömmer ser jag toppen av ett isberg, när jag vaknar vet jag knappt vad det betyder.

Tystnad tagning, explosition.

Allt är likadant så rym med mig idag.

Det är citat från låtar som Daniel adams ray gett ut, en artist jag älskat länge och som jag igår fick se för tredje gången live. Hans musik har funnits med mig så länge och jag älskar den så mycket. Kan så många låtar, vill sjunga så många låtar.

Innan vi alla suddas ut, lyssna på en låt.

Likes

Comments

Min helg har varit väldigt lugn och veckan har gått fort. Känns knäppt att jag går tredje året på gymnasiet redan och jag vet inte vart tiden tagit vägen? Kommer nog inte kunna njuta så länge till dock för såg på mitt examinations schema (som aldrig stämmer iof haha) att det kommer mycket prov nu fram över... Men tänker njuta så länge jag kan av att vara prov lös!

I lördags njöt jag på djurgården av alla ställen haha, eller jag och Rasmus trodde att vi var på djurgården tills vi kom på att vi var på Skeppsholmen, ni undrar säkert hur vi kom så fel. Det undrar jag också men jag har inget lokalsinne överhuvud taget så jag är inte så förvånad över att vi kom fel. Men tillslut åkte vi till Djurgården och promenerade ganska länge faktiskt och det var så mysigt och varmt? Sommaren vill inte släppa taget om Stockholm och jag älskar det. För att koppla till titeln så blir ett inlägg alltid roligare med lite bilder!

När vi upptäckte att vi var på Skeppsholmen tänkte vi att vi kan iallafall ta några bilder här så känns det inte helt misslyckat.

Vi gick från Skeppsholmen till kungsan och åkte därifrån så bilden är från Kungsträdgården.

Från Djurgården nånstans längst vattnet.

​Min katt var inte med på utflykten men han fick vara med ändå för han var så söt <3 

Likes

Comments