Imorgon är det MORSDAG, och det tycker jag att alla som läser min blogg kan fira genom att gå in på Röda Korsets gåvoshop och välja mellan att köpa en filt som kan värma ett flyktingbarn, ett matpaket som kan mätta en hungrig familj, ett hygienkit för kvinnor, eller kanske en barnmorska som kan rädda en mammas liv i Somalia.

Min mamma behöver inte fler doftljus, men för de kvinnor som befinner sig i kris på andra platser kan en flaska schampo eller ett paket bindor ha väldigt stor betydelse. Visa era mammor att de har uppfostrat omtänksamma och empatiska världsmedborgare genom att skicka ett gåvobevis! ❤


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hallå där! Det blev ingen filmkväll igår. Istället satt jag på en bakgård och drack whisky.

Nu är jag på Stadsbiblioteket med Häger iklädd dagens andra outfit (nr ett på bild vilket man också kan se på hudfärgen) men förut satt jag i parken och då kom en kille fram till mig och började prata om hur teknologi tar över världen. Jag tänkte först "åh nej palla dig" men sen tog jag ett djupt andetag och började förklara att teknologi innebär både nya sätt att skapa konst, bevara minnen och kommunicera. Skogen är fortfarande ball men du kommer aldrig få drömjobbet utan att get with the program. Han blev begeistrad av min argumentationsförmåga och sa att jag bara MÅSTE bli politiker. Haha.

Ha en fin lördag!

Hälsningar, politikernLikes

Comments

Hej gang,

Så skönt med fredag, men den här veckan har gått alldeles för fort! På måndag har jag två examineringar och jag vill verkligen inte behöva sitta inne hela helgen och plugga. Därför är det gasen i botten nu, skrrt skrrt som Lorentz sa.

Kvällens planer är att chilla framför en film.

Hade!

Likes

Comments

Jag är frälst nörd efter att ha besökt LinCon idag!

På konventet kunde man spela rollspel, figurspel, brädspel eller lana. Man kunde också köpa massa serietidningar och krigsfigurer. Vi gick runt och pillade på alla roliga saker och sen kollade vi också på när proffsen spelade mot varandra i Warhammer.

Erik pillar.

Bläddrade igenom lådor av serietidningar som Sheldon.

Perfekt redovisning av utbudet: Spelfigurer, tidning och rollspelsutstyrsel.

Här inne lanade man.

Nu säger jag godnatt till er! Fast jag ska inte sova för jag ska dygna framför Lord of the Rings.

Puss och kram!

Likes

Comments

Längtar så mycket hem till Stockholm nu när min homecoming närmar sig. Det här gosmoset är bland annat vad som väntar!

Nova.

Nellie.

Och pappas jakthund Maisy.

Är så stolt över min kollektion med hundar. Visst är de helt sjukt fina? Alla matchar liksom varandra i pälsfärg. Älskar dem djupt.

Likes

Comments

Hey fellas,

min dag började med en yogasession framför denna view👇 Behövde lugna ner mig efter en liten dispyt med Häger över frukostbordet. När han hade åkt till Universitetet gjorde jag mig i ordning i lugn och ro, och sedan promenerade jag också mot campus.

Jag hade ingen aning om att det är röd dag idag, det märkte jag först när jag gick in i C-huset och upptäckte att inga elever eller lärare var där; byggnaden hade tagits över av ett spelkonvent! Överallt myllrade det av folk med printade t-shirts eller långa wizardkappor. Erik kom för att möta mig och sen gick jag runt tillsammans med honom och kollade på allt från Lord of The Rings-spel till War Hammer-figurer. Ni ska få se lite bilder sen när min mobbe har slutat vara död. Men det var verkligen kul att se, fast jag hade hellre gått på ett Comic Con i typ San Diego eller NY. Det är fan gooaals!!

Likes

Comments

Åsikter

Nu har jag kämpat med att ta mig igenom serien SKAM i månader, och har äntligen bestämt mig för att ge upp. Jag är verkligen inte ett dugg förvånad över att den här serien blev så jäkla populär, för den bekräftar verkligen samhället (folk ba: ååh känner igen mig så mycket i den) men jag är inte heller förvånad över att den ger mig ÅNGEST. Först hade jag svårt att sätta fingret på vad det var. Jag kommer ihåg en familjemiddag i vintras där SKAM kom upp som diskussionsämne och mina fastrar- sjukt vettiga personer- inte kunde förstå varför jag var så anti. Ingen av de vuxna verkade ha något problem med att även mina yngre kusiner hade sett serien, trots att jag vet att vissa av dessa barn knappt får kolla på Solsidan på grund av starkt innehåll eller något. Anledningen är att vi är så sjukt vana vid att kontrolleras och förtryckas av patriarkala strukturer så vi bara tackar och tar emot när media matar oss med förstärkta bilder av det.

Flera avsnitt av SKAM har framkallat fysiska reaktioner i form av fucking tårfloder hos mig, eftersom de har påmint mig om situationer där jag varit maktlös och paralyserad i relation till en kille som haft mig under emotionellt övertag. Till exempel, när Noora sitter i fönstret med Sana och berättar om hur William är våldsam, kontrollerande och bestämmer till och med vad hon ska tycka och tänka, varpå Sana, som ändå ska framställas som den med rimligast åsikter bland karaktärerna, FÖRSVARAR och bortförklarar den här killens beteende! Det går hand i hand med den där klassiska dagisfrökenrepliken: "Men han håller ju bara fast dig för att han tycker om dig!"

När uppvaktaren är en kille så ska vi bli smickrade. Om han inte kan ta ett nej så ska det ses som självsäkert. Noora faller tillslut för alla fula knep. Inte för att hon attraheras av Williams personlighet, utan kuvas under hans dominans, vilket är hans enda personlighetsdrag som lyfts fram. Kan vi sluta romantisera dessa jävla douchebags någon jävla gång? För de finns på riktigt och de förpestar ens liv om man låter de tränga sig på!

När Vilde agerar uppvaktare, då är hon creepy och galen. Det är rent av synd om henne, som inte kan förstå signalerna av att dominanta William inte vill ha henne. Hennes beteende strider mot de rådande normer som vi har, där kvinnor ska vara passiva, och därför förtjänar hon att höra att hon inte är "fin nog"- repliken som William så fint rättfärdigar efteråt. Hon behövde ju förstå!

Överallt i film och tv framställs uppvaktande kvinnor som störda stalkers- tex Rose i Two and a half men, eller bara Chris som terroriserar Isak med sina framfusiga raggningsförsök- medan män med samma beteende romantiseras eftersom vi kvinnor borde känna oss SMICKRADE av att få deras bekräftelse. Här kommer jag tyvärr ta en av mina personliga favoritfilmer som exempel: 10 things I hate about you, med Heath Ledger. Jag skiter i hans intentioner, det är fortfarande ren patriarkal tjatromantik.

Nu har jag inte sett säsong fyra och knappt ens säsong tre av SKAM, så håll inte på och kontra med typ: "Det är faktiskt annorlunda i fyran" osv. Jag vet att fyran handlar om att Sana också blir kär och jag tycker att det känns tröttsamt att kärlekstemat inte kan varieras med något annat. Det finns faktiskt andra saker att bry sig om i detta liv!

Det är så mycket beteenden hos killar som jag har trott att jag som tjej MÅSTE acceptera, men vet ni vad, om en kille inte kan respektera att jag har samma rättigheter och friheter som han, då lever jag hellre ensam!

Såå coolt med killar som slåss. Visst var det helt rätt när William slog en flaska i huvudet på den där dummingen? Han stod ju bara upp för sina kompisar!

Likes

Comments

Hey partypeople,

Här står man i biblioteket och väntar på att få tre kompendium med noveller utprintat, iklädd den kortaste kjolen som Linköpings Universitet någonsin skådat.

Jag ska göra något så utomordentligt trevligt som att sätta mig i solen och läsa.

Ha det fint sålänge!

Likes

Comments

Litteraturen

Hallå!

Har precis blivit klar med en essä som heter "The Golden Girl" och handlar om Daisy Buchanan och hennes beaux i The Great Gatsby. Om ni är intresserade av film/litteratur eller bara vill döma min engelska så kan ni klicka er in på den via menyn här över!

Den skulle ju skickas in för betygsättning också, men varje gång jag scrollade igenom den så hittade jag nya GROVA misstag- typ fel namn på huvudpersonen (??)- så nu har jag skickat in den tre gånger totalt. Bra jobbat Julianna!! Vågar inte ens slå ett getöga på den en gång till för då lär jag väl kunna luska fram ännu fler tabbar...

Oh well, nu är det typ dags att kolla vart Häger håller hus och kanske cykla hem (är på campus). Han är min Sugar Daddy eftersom mitt bankkort är long gone sen mina partajbravader. Hittade Moll Flanders och en Thomas Hardy-roman på bokrean på Bokab och fick stå och hålla i dem så ingen annan tog dem samtidigt som jag ringde honom för att komma och ge mig 40 kronor att betala med- jag vet, så värt.

När han ändå var i farten fick han köpa en kaffe åt mig också, sen kunde han få retirera till sitt dagschema. ❤

Puss och kram skumbanan, och som sagt, kolla in Golden Girl om ni är sugna!

Det enda som är golden I mitt liv:

Likes

Comments

Tankar

Här var jag igår när jag gick och mötte Erik som varit en vända i Göteborg. Vi sågs på en bänk på torget utanför Priso. Han tog ett samtal medan jag hann lyssna klart på Ebba von Sydows förlossningsberättelse. Sedan handlade vi mat inför veckan. När vi kommit hem gjorde han middag medan jag gick ut i kvällssolen och pratade i tele med Filippa i en timme. Vid läggis satte jag på Margaux Dietz förlossningsvideo åt oss i sängen. Den kan rekommenderas, Erik tyckte den var mysig till och med. Det är så fruktansvärt vackert när livet börjar.

Jag är självklart påverkad av gårdagens terrorattentat. Det är det åttonde attentatet i Europa sedan 2015, enligt TV4 Nyheterna. Jag kan tycka att den här händelsen är den absolut värsta eftersom den riktade sig specifikt mot barn och unga. Att skada samhällets oskyldigaste individer och ta ifrån dem deras framtid är så fruktansvärt omänskligt och svart.

Jag kommer fortsätta följa nyhetssändningarna och mina tankar kommer gå till de drabbade hela dagen. Det är absurt hur vissas liv slås i spillror medan andra föder barn, skriver blogginlägg eller gör en solhälsning på yogamattan. Så är livets gång i det stora sammanhanget, och alla spelar lika stor roll.

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw