Header

Synd att man festade bort sina ambitioner i helgen. Startar ett nytt liv i 20-talets USA. Young and beautiful. Coketown i Charles Dickens Hard Times funkade inte för mig. Kunde inte relatera till den sortens hard times.

Annars har inte mycket hänt. Jag sitter fortfarande på golvet i squash-hallen. Erik spelar mot en tjej på bana ett. Jag har en ny skjorta dock; den är randig och välstruken. Håret är oborstat och vilt. Tankarna är klara; själen är ängslig, men det är varken Mr. Dickens eller festandets fel. Det finns ingen skuld i att låta tankarna gå. Ivar Lo Johansson offrade ​allt ​för att kunna låta dem göra det. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Krönika

Jag sitter i ett lunchrum på campus med min uppätna matlåda och min dator på bordet framför mig. Det har lugnat sig efter lunchrushen och man kan börja urskilja olika röster ur det dämpade myllret. Jag sitter själv för att plugga och försöker avskärma mig från bruset av flygande termer som facit, linjealgebra, ekvationsdel, lagtext, inloggningsuppgifter, och den klassiska "har du pluggat inför...?" 

Jag jobbar på seminariefrågor om essäskrivande och har precis fått upp tempot med mina fingrar över tangentbordet när jag hör någonting som inte har samma klang som studiesnacket. Det handlar om en sak som kräver minst lika mycket självdisciplin och dedikation som att plugga heltid: svältdieten.

"Dricker du O'boy till lunch?"

En kille slår sig ner framför henne och öppnar en plastlåda med carbonara.

"Haha, ja, det blev O'boy idag."

Hon har den övre sektionen av sitt långa bruna hår uppsatt med en svart hårsnodd, mörka ögonfransar och ljus hy. Hennes armar är korsade över bröstet och framför henne på bordet står en halvdrucken brun blandning i en shaker. I en separat mugg har hon ytligare en dryck som av ångan att döma är kokande varm.

Smart. Värmande vätska fyller magen bättre än kall och på té klarar man sig undran onödiga kalorier. Måltidsersättningen innehåller nog inte mer än hundra. Det bästa med den är att man vet exakt hur mycket man får i sig. Kontroll.

Jag tänker på när "prestationsprinsessor" var ett ämne som vi diskuterade på svenskan i gymnasiet. Sedan minns jag det där utvecklingssamtalet där tårarna sprängde ut genom ögonen när min mentor sa att det uppärksammats att jag gått ner väldigt mycket i vikt- väldigt snabbt. Det var under den perioden som jag också presterade bäst i skolan. Jag såg det som ett helomfattande projekt att bli den bästa versionen av mig själv. Det var ett hemligt projekt som krävde sociala kompromisser. Det var viktigt att ingen fick veta hur hårt jag kämpade.

Som på intuition fick O'boy-referensen mig att förstå att jag har någonting gemensamt med en annan person i det här lunchrummet idag. Det är inte av en slump som hon med sin väna röst pratar på om någon härlig bacon och ägg- frukost medan hon packar ner bevisen efter sin uppdruckna lunch i ryggsäcken. Det är ju viktigt att ingen får veta hur hårt hon kämpar.

Likes

Comments

Tankar

Erik kom hem från sin Göteborgsresa strax efter nio ikväll. Jag hade försökt sova bort hela dagen för att slippa den olidliga väntan på att höra nyckeln i låset. Det blev lite dålig stämning när han skulle visa sin shopping och hade köpt ett par skor åt sig själv som jag velat ha i månader. Jag försökte dölja min besvikelse över att han inte tänkt på mig när han hittat dem på rea. Var fortfarande sur när vi låg i sängen mitt emot varandra och jag sa att: "det kanske inte märks eftersom jag är lite lack men jag tycker väldigt väldigt mycket om dig."

Han har varit borta i två dagar, men fyra timmar efter att han kommit hem saknar jag honom fortfarande. Jag skrev ett brev i huvudet som jag planerar att skicka till honom i sommar när jag vet att jag kommer känna precis likadant. Jag planerar att bli miserabel. Det kommer se snyggt ut med en blommig klänning och bruna armar.

Till min käre Häger,

Mina dagar är tunga av längtan efter dig; jag saknar din näsa, dina stora ögon och ditt härliga skratt. Och allt detta trots att din röst bara är tio siffror bort. Jag har det gott tillsammans med Filippa. Varje dag jobbar vi under solen på hembygdsgården i Vaxholm. Jag skriver inte detta brev för din skull, för det hade gått snabbare att nå dig via sms, men sms raderas och försvinner med tiden. Detta är ett bevis för eftervärlden. Pappret och pennan är äkta och på riktigt- precis som du och jag.

Bästa hälsningar från din tjej


Likes

Comments

Eftersom jag älskar att skriva så samlar jag på fina anteckningsböcker, har bland annat en handbunden i svart läder som jag fått av Filippa och en vinröd med texten "Juliannas tankar" i guldversaler på framsidan som jag fått av Lovisa och Ditte. Den här röda från And Other Stories nya skrivbordskollektion kommer nog bli min nästa vän. Matchar med skalet som bara kostar 90 kronor och känns så franskt. Älskar att matcha; älskar franskt.

Ser också framför mig hur jag ska sprätta upp alla framtida kuvert med den där lilla saxen och samla korten i den guldiga brevhållaren. Att skriva brev... Jag köpte två vackra kort i veckan som jag ska lägga på posten imorgon.

Au revoir!


Likes

Comments

Mitt hår- grymt.

Har på mig Eriks skjorta idag. Saknar honom, men imorgon kommer han tillbaka till Linkan. Jippie!

Tills dess: Brewski Mango Feber Dipa, förfest i Vasastan, Sportgala på KK, sommartidsomställning (skönt att klubben stänger en timme tidigare, jag behöver gränser), och imorrn visning av min lägenhet! Jag bara låter saker ske som de vill. Man sitter ju på en bright future, så att säga.

Mvh, Heidi Klum

Likes

Comments

Breakie!

Igår, efter att jag "pluggat" hela dagen, tänkte jag dra med min kompis Tilda på eftersläppet på en faddersittning på HK; Men först ses hos henne. Det slutade med att vi satt och snackade till 01 och då kändes sängen mer lockande än ett fylledrag i Ryd. Jag lovade dock att följa med ut ikväll som kompensation. Vi får se...

Börjar min lördag i sängen framför Nyhetsmorgon med en skål gröt. Dagens planer är att möta upp vänner och plugga på kafé. Ska också visa min nya väska som jag köpte igår efter ett tips av mina idoler Ebba von Sydow och Emilia de Poret. Ett kap.


❤ POK ❤

Likes

Comments

Idag har jag inga lektioner. Började dagen på gymmet för att sedan promenera ner på stan med min lilla fågel Filippa i luren och handla mat inför ikväll. Min käre Häger åker till Götlaborg imorgon och är borta över helgen, så jag har förberett en riktigt go middag med desert så att han ska sakna mig som den omtänksamma och generösa tjej jag är. Nu har jag precis ätit grönkålspuckar med blomkålsris och fastnat framför inredningsinspiration på google. Erik håller på att leta lägenhet och jag är så tacksam över att han faktiskt tycker att det är kul när jag kommer med massa idéer. Min egen plan är att ta över hans etta när han hittar något nytt (vilket säkert kommer dröja) och då ska jag fixa lite här med. Det kommer bli en spännande utmaning.

Vit som basfärg, ljusa trägolv, stora oljemålningar, gröna växter, köksbänk i sten eller rostfri stål och så helst en tegelvägg. Så långt är jag och Häger helt överens! Det är väl goals eller?

Likes

Comments

Det kändes ju lite lustigt att jag ramlade in i klassrummet 21 minuter sen i en tenue du jour som bestod av vinröd filthatt, SKINNjacka, pyjamaströja, SKINNkjol (shit jag vet), glitterstrumpbyxor, SKINNskor och SKINNväska (???). Jag slog mig ner så långt fram det fanns plats och tänkte att jag skulle se absolut extra intresserad ut för att kompensera för min uppenbara slarvighet. Jag satt framåtlutad och log fascinerat så fort Nigel Musk mötte min blick. Tyvärr blev lektionen snart avbruten igen för att någon glömt stänga av ljudet på telefonen och även valde att svara när det började ringa i hennes väska, vilket blev lite förvånande.

Jag var så fokuserad på genomgången. Det var alltså inte förrän i 10-minuterspausen som jag upptäckte att en person som satt till vänster om mig hade haft på sig ett par stora mörka solbrillor hela timmen. Hmm... Jag antar att Nigel inte kommer minnas detta som det bästa seminariet han någonsin haft.

Jag är nöjd över tempot jag håller på pluggandet just nu. Jag lämnade in en hemtenta igår men om två veckor är det HP och om tre har jag nästa exam i general grammar. Vid sidan om det måste jag börja skriva på min terminsuppsats (om Hemingway), läsa klart Hard Times (Dickens) och självklart inte svika Mr Musk. Eftersom vi är en liten klass så det går inte att komma undan med halvdana seminarieförberedelser, vilket är jättebra för mig. Jag jobbar bäst under press. Sedan Erik kallade mig lat för några veckor sedan har jag fått mer gjort än på hela förra terminen typ- bara för att motbevisa honom!

Likes

Comments

Varsegoda att beskåda mitt girl gang: Lovisa och Ditte. De ska hälsa på mig i Linkan snart. Då jävlar.

"Utan min oförutsägbara ärlighet, Dittes vassa armbågar som alltid tar oss längst fram i kön utanför klubben och Lovisas alltid så olägliga pms hade vi inte varit de vi är. Vi har lika tydliga personlighetsskillnader som Charlotte, Carrie och Miranda och vi rör oss som en självklarhet i samlad trupp över Blasieholmens ojämna kullersten."

Den texten sitter inramad på min vägg i min lägenhet. Då förstår ni kanske?

Likes

Comments