Hej!
Hoppas du har en bra tisdag, såhär långt!

Har spenderat en lång weekend i London tillsammans med mina kollegor denna helgen, vilken fantastisk stad! Trots den enorma mängden invånare (på en relativt liten yta), är människorna så otroligt omtänksamma och måna om varandra. Riktigt häftigt och inspirerande att få ta del av.

I lördags gick jag längs med Oxfoord St. och jag kom på mig själv flera gånger att Instagrama allt det där typiska för London (de röda telefonkioskerna, tunnelbanan, platserna, bostäder m.m).
Varför är det så att man söker upp, fotograferar och publicerar det som mest identifierar den staden eller platsen man är på? Är det för att kunna använda alla de rätta hashtags så man får mer likes, eller är det för att bevisa för alla sina vänner och följare att man faktiskt varit där?


Vad brukar du tänka på när du hashtagar dina bilder?


Likes

Comments

Ibland tar det lite tid för mig att komma till skott... Jag är ibland mindre bra på att avsätta tid åt saker som faktiskt kan hjälpa mig i vardagen utan det förblir en fantasi eller en framtida göromål.

Men! Idag har jag gjort just det - kommit till skott alltså. Jag har startat en blogg för att dela min allra starkaste passion med er: Digitaliseringen och den digitala kulturen. Det är ett rätt spännande levnadssätt vi människor har åtagit oss. En slags digital förlängning av vårt liv, där mer än 50% av vår tid spenderas på nätet, appar och sociala medier. Till exempel är det faktum att du sitter och läser det här, ett ganska exemplariskt tecken på att vi rör oss i en tid där digital kommunikation, nästan är all vår kommunikation. Både vad gäller privatpersoners men också företag och varumärkens kommunikation.

Vår informationskonsumtion har mer än tredubblats de senaste 10 åren, just på grund av att det digitala gör det så lätt att ta reda på saker som man undrar över, vill marknaadsföra eller helt enkelt bara är nyfiken på. Vi har liksom blivit experter på att omvärldsanalysera allting - samtidigt.

Det är just detta som min blogg kommer handla om. Hur vi människor lever och nyttjar det digitala för att omge oss med livet, som vi numera känner till det.

Stay tuned!

/L

Likes

Comments