1. Hur ser en dags kost ut?

Svar:

Frukost

Kvarg med hemmagjordmüsli, kaffe samt en macka

Lunch

Brukar bli gårdagens rester eller något lättare exmpelvis sallad eller soppa

Middag

Någon mastigare varm mat exemplevis köttfärsås och spagetti

(Kvällsmat: Äter oftast inte det, men skulle jag göra det blir det oftast som frukosten eller en banan)


2.Varför är dina recept glutenfria?

Svar: Det är för att jag är glutenintolerant

3. Har du någon matallergi? Hur kom du på det i så fall?

Svar: Precis som jag nämnde ovan är jag glutenintolerant, men är även överkänslig mot laktos, har heller ingen gallblåsa så kan inte äta för fet mat eller i alla fall inte för mycket av det.

Min barnläkare kom på det när jag var i tonåren efter att min magekraschat och sedan dess har det varit mycket bättre, så länge jag sköter min kost.

4. Vad har du för favoriträtt?

Svar: Fläskfilé och banan i ugn, som serveras med currysås, ris och en god klassisk sallad

5. Har du alltid gillat att laga mat?

Svar: Nej, började gilla laga mat när jag fyllde 20, innan dess så tyckte jag inte det var speciellt roligt utan mest ett måste


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När tiden inte riktigt räcker till och man vill köra ett pass, som är under timman i tid... Tänkte ge er ett förslag på ett pass (som är coreinspirerat), som tar c:a 30minuter att köra; som är till för de där gångerna tiden inte riktigt räcker till!

Då kör vi 

KONDITION

5minuter Högintensiv powerwalk

- Rör gärna på armarna i stora cirklar samt sträck ut kroppen

5minuter Jogging

- Lägg gärna in lite "Hoppsa-steg, Sidohopp och Indianhopp"

5minuter Intervaller

- Kör exempelvis två lyktstolpar löpning och en lyktstolpe jogging/raskgång, som intervaller.

STYRKA

- Övningarna nedan är antal för ett set rekommenderar att man går igenom övningarna tre gånger dvs tre set

15stycken Mountain Climbs

30stycken Rygglyft

60stycken Vanliga sit ups

60sekunder Plankan

60stycken Sidositups

STRETCH

- Jag skulle se till att köra stretching i minst 5minuter för att verkligen gå igenom kroppen och komma ned i varv innan duschen.

Likes

Comments

Mitt lilla kryp in eller också känt som mitt kontor

Inuti vår "Walk in closet", har jag en liten del som jag kallar mitt lilla kryp in. När det är tråkiga regniga och kalla dagar, så håller jag på att fixa i ordning där inne - annars är det trädgården som gäller för hela slanten (som ni vet).

Än så länge är det rätt så sterilt och rörigt, men det är på gång att bli mer trevligt. Tanken är att det ska bli en liten oas av kreativitet, men det är inte alltid så exotiskt att sitta i en garderob.

Tyvärr är det få växter som klarar sig där inne, så får försöka hitta andra saker som förgyller vardagen. Tips på schysta planscher, print, möbler eller vad det nu kan vara mottages ödmjukast!

Tänkte fixa någon form av anslagstavla där man kan sätta upp moodboards och annart. Tror det kan bli schysst!

Dagens fråga

- Har ni projekt för regniga dagar? Och i så fall vad?

Likes

Comments

Tröja - Adidas
Linne - Gina Tricot
Tights -
Cubus

Nu var det dags för ett inlägg om hemmaträning igen, hoppas ni har längtat lika mycket som mig! Tänkte påminna om att dessa inlägg kommer när jag har tid att skriva dem, så de blir så innehållsrika och välskrivna som möjligt!

När man börjar jogga kan det vara många saker som får en att sluta, men det vanligaste är att man tappar lusten för att konitionen är sämre än vad man trott. En annan anledning är att man inte vill visa sig ute, så att andra kan se en - det där dåliga självförtroendet smyger fram...

Dessa två punkter ovan tänkte jag att vi skulle beröra idagens inlägg, låter det intressant så kan ni fortsätta läsa!

Här hittar ni del ett i joggingserien och här hittar ni andra hemmatränings inlägg!

Vad gör jag för "fel"?

Vanliga "fel" man gör när man börjar jogga - tro mig gjort alla tre samt många många fler!

1. Planera din joggingtur

Vad jag menar med det är att man många gånger inte värmer upp och joggar alldeles för fort till en början. Kroppen behöver komma igång, öka tempot efterhand. Innan du lärt dig att planera din joggingtur är det lätt att du tar ut dig helt under de första 3-5minuterna.

2. Sätt inte för hög press

Sätt inte för höga mål de första gångerna du joggar - det är en stor omställning att springa i backig och ojämn terräng. Låt dig lära känna den "nya" träningsformen innan du ställer krav på dig själv och sätter för höga mål. Det viktigaste de första gångerna är att du faktiskt kommer ut.

3. För högt tempo

Ett vanligt fel är att man har för högt tempo, tänk på att om du ska klara en längre sträcka kan man inte tjuvrusa direkt - spar detta lilla extra till sista etappen!

Dåligt självförtroende

Att få ett bättre självförtroende går inte över en natt utan är något man aktivt måste arbeta med. Våga berömma dig själv, våga se dig i spegeln och gilla vad du ser eller försök gilla i alla fall något.Den person som dömmer dig mest, är du själv. Strunta i andra och fokusera på dig och ditt välmående.

1. Skogstur

Under en skogstur träffar man inte så många och de man träffar är oftast andra motionärer. Då kanske det känns mer okej att komma där halvtjoggandes/gående, helt röd i ansiktet och anfådd som få.

2. Konstiga tider

Jogga på lite udda tider, så springer du in i färre personer. Tillslut kanske du kommer över tröskeln och kan springa när som helst, men du kanske kan börja där.

3. Bry dig inte om andra

Viktigaste av allt är att inte bry sig om andra utan fokusera på sig själv, var stolt över att du faktiskt är ute och rör på dig! Låt andra sköta sitt och du ditt - vi alla måste börja någonstans och kondition kommer inte i en handvändning. Låt ingen trycka ned dig och det gäller även dig själv!

Likes

Comments

Bilder tagna av mig!

Fat från Cult design

Duken är ärvd


I mars när jag fyllde år fick jag ett fantastiskt fat från Cult design - är lite av ett fan när det kommer till deras produkter. Har även i köket diskmedelpump, diskborsthållare och en burk. Får snart bli lite nytt igen, men är prioritering på utsidan huset just nu...

Tillbaka till fatet! Färgerna passar så schysst ihop med vår svarta och vita inredning - samt att man kan anpassa fatet efter säsong. Gillar att alterinera inredningen på borden vi har men den får gärna vara funktionell med.

Kommit på att jag gillar inredning så länge den även är funktionell; Har svårare för inredning som inte fyller något direkt syfte, det blir så lätt plottrigt! När det blir plottrigt och rörigt så blir jag stressad! Hur känner ni?


Likes

Comments

​Hur går det med mitt senaste delmål? Nu var det ett tag sedan jag uppdatera er på detta, så tänkte göra det här nedan... 

Jag tycker att mätbara delmål är väldigt bra om man vill komma igång med saker och ting - i mitt fall träning. I ett av mina delmål skulle jag gå på Yoga minst två gånger, vilket jag nu har gjort. Ni kan läsa lite om det här

Funderar på att göra en egen kategori med delmål, så ni lättare kan hitta dessa inlägg och få inspiration. Tycker ni det låter som en bra idé, kommentera gärna nedan. 

Hur har det gått med joggingen då? Än så länge har jag ingen riktig struktur på det, men har varit ute några gånger och joggat. Min plan är att inomkort se till att komma ut att jogga minst 1-2ggr i veckan till att börja med - lite beroende på hur många gympa-pass jag gör under veckan. 

Behöver lediga dagar med samt tid hemma med familjen. Blir lite skillnad nu när man jobbar, men på samma gång är träningen minst lika viktig nu! Måste bara se till att få in nya rutiner, ibland är det lite svårt då jag jobbar oregelbundna tider. Någon som har något tips, så välkomnar jag dem med öppna armar! 

Likes

Comments

Bilder tagna av mig

Tulpaner köpta på Ica

Duken är ärvd

Fat från Cult design

Nu är tulpansäsongen slut för ett tag fram över hemma hos oss, snart kommer sommarblommor in på bordet men framför allt njuter vi av alla blommor ute!

Äntligen börjar det bli grönt ordentligt ute och det blommar för fullt. Älskar alla årstider, varje årstid har sin egen charm! Nu har vi dock längtat efter våren och sommaren ett tag. Tulpaner har fyllt vårt hem med vårkänslor sen i "vintras", men nu är det dags för blommorna ute att sköta det jobbet!


Likes

Comments

Bilder tagna av mig

Frön inköpta på Ikea , Blomsterlandet samt sparade från förra årets skörd

Just nu håller vi på för fullt ute i trädgården när vi är lediga - för inom ett par veckor ska vi så potatis och frösådd. Har i år även börjat förså, vissa ska stå i vårt uterum och andra ska planteras ut...

Har skrivit lite fusklappar på engångstallrikar, som jag sedan klippt till för att ha koll i alla odlingslådor. Det är faktiskt lite mysigt att gå runt med V och kolla vad som händer från dag till dag i planteringarna.

Det börjar bli dags att plantera om lite av dem, så att de har möjlighet att bli stora och kraftiga. Gäller att ha jorden lite högre upp på plantan på vissa av sorterna, så de inte blir så skrangliga.

Drömmen är att ha ett slutet planteringssystem, där man tar fröer från det som såtts för att använda dem till nästa år; ska bli spännande om vi lyckas i alla fall med några sorter!

Dagens fråga
- Har ni några planteringstips?

Likes

Comments

Avböjer vänligt men bestämt kakan i fikarummet. Det känns som allas blickar vänds mot mig. Någon påpekar att jag borde faktiskt smaka för jag behöver ju inte tänka på vad jag äter när jag tränar. Jag är ju sugen...

Det är inte alltid lätt att stå emot när man faktiskt kanske hade kunnat unna sig eller kan man det? Nej, det går faktiskt inte för alla även ifall det inte märks på utsidan. Välmående sitter faktiskt inte i vikten utan hur vi mår på insidan.

En kaka leder till 100kakor för en del av oss, en del kan inte köpa en godispåse och spara resterna till nästa helg. En av mina nära vänner erkände att hennes bästa tips var att spruta rengöringsmedel på godiset hon kastade, annars plockade hon upp påsen ur soporna igen; Och hon är inte ensam!

Det är okej att avstå den där kakan eller vad det nu kan vara. Det är konstigt att det inte ska få lov att vara okej utan att man ska behöva ifrågasättas! Tyvärr blir man oftast det, men det gäller att försöka stålsätta sig och stå på sig. Jag vet att det inte är lätt men vi kan försöka hjälpa varandra.

Vi får försöka att inte vara den där personen, som uppmuntrar till den där kakan och inte ta illa vid oss när någon avböjer att smaka på ens bakverk eller liknanade. Det är lätt att man är personen i båda sitsarna, men om vi hjälps åt blir det lättare..!

Likes

Comments

Bilder tagna av mig

Genom delaktighet försöker jag inspirera ettåringen här hemma att älska att vara ute! Allt från att rensa ogräs mellan plattorna på uppfarten till att platera i trädgården eller blomlådan. Låter ni era barn hjälpa till?

Det kanske inte alltid är lätt då det gärna ska plockas blommor eller smakas på jord och annat. Men för varje gång vi är ute och han får lov att "hjälpa till" märker jag att intresset ökar.

Bilderna är tagna tidigare i vår, men snart åker försådden ut och vi ska platera lite direkt i backen; Priset efter allt slit i rabatterna. Det ska bli så spännande och se hur det kommer att bli. Ska försöka uppdatera er så mycket det går - men svårt att underhålla bloggen så mycket som jag vill när jag jobbar och vi njuter av att sommaren närmar sig.

Likes

Comments