View tracker

Från en powerwalk år 2017

Hållbar träning 

1. Sätt upp mål ihop med någon, viktigt att det ska kunna vara mätbart

Jag har exempelvis bestämt att under våren ska jag & min mamma träna på Friskis 10ggr. Det är mätbart och rimligt.

2. Familjepromenader

Jag och min sambo har bestämt att vi som familj ska komma ut på promenad minst 1gång i veckan, helst fler. Så vår son får en schysst kontakt med naturen.

3. Vadslagning

Har bestämt att göra en sockerdetox och sköter jag inte detta måste jag för varje snedsteg sätta in en summa extra på mitt sparkonto och stå ut med skammen att jag inte klarade det mitt mål. Du behöver inte slå vad med någon annan utan dig själv.

4. Sätt upp delmål

Finns det några lopp under året du kan vara med på? Exempelvis 5km-lopp på våren och 10km-lopp på sensommaren.

Likes

Comments

Bild tagen av mig i Borlänge

Veckans meny

Måndag

Köttbullar med tomatsås, pasta och pizzasallad

Tisdag

Grönsakssoppa med bröd

Onsdag

Kycklingfile med hasselbackspotatis, vitlökssmör och tomatsallad

Torsdag

Rester

Fredag

Pizza med pizzasallad

Lördag

Black and white med ugnsgratinerade tomater

Söndag

Stekt torsk med potatis, kall citronsås och kokta grönsaker

Dagens fråga

- Vad har ni tyckt om veckomenyerna?

Har fortfarande inte bestämt mig om de är här för att stanna eller inte, återkommer med svaret inomkort - beror till viss del på vad ni tycker om dem faktiskt.

Likes

Comments

Sitter och funderar igen, som så många gånger tidigare - ska jag få min familj att äta vegetariskt minst en gång i veckan?

Diskuterade detta under min och min sambos dejt för ett tag sedan. Det vi kom fram till var att vi ska testa ha 4 vegetariska mål under en månadstid för att sedan utvärdera. Vi kom fram till att detta var en liten uppoffring för en total, framgent kanske det blir fler dagar det återstår att se.

Vi har även kommit överens att börja äta mer ekologiskt, fairtraide och närproducerat. Framgent äta efter säsong i större utsträckning!

Något som vi försöker undvika är att kasta mat och i stället försöka använda det vi tillagat och köper hem. Läskigt när man tänker på hur mycket mat som faktiskt är ätbar som kastas bär människor och djur svälter!

Dagens fråga/or

- Tips på vegetariska rätter och sedan undrar jag vad ni gör för miljön!

Likes

Comments

På gång 

I julas fick V en massa fina presenter och många av dem var till hans blivande rum. Vi (läs jag) håller på att fixa i ordning hans rum för att försöka få det till ett mysigt och kreativt rum.

Hoppas han kommer gilla det! Vi har bestämt att vi inte ska önska leksaker till V, då han ändå får en massa sådant! Däremot inredning, kläder, böcker osv kommer vi önska till honom. Barn idag har för mycket grejer och behöver aldrig använda sin fantasi - vill uppmuntra V att göra det, använda sin fantasi!


Maja-lyktor

Inredning som skänker pengar till en god sak, som exempelvis Maja-lyktor som skänker pengar till barncancerfonden. Sådant ligger mig varmt om hjärtat!

Har jag chans och möjlighet brukar jag skänka pengar till barncancerfonden eller barn i nöd - även till hjärt- & lungfonden! Men för er som letar efter söta lyktor, tycker jag att ni ska köpa en Maja-lykta!

Tips på bra böcker & inredning till barnrum, sökes! 

Likes

Comments

Bild 1 jag & farmor, bild 2 jag & min ena lillebror & bild 3 min pappa

Kollade igenom lite gamla album hos min mor för ett tag sedan och det var med blandade känslor! Magiskt att det finns massa bilder som både påminner oss om svunna tider och ger oss en möjlighet att se hur vi sett ut - så känns det jobbigt att veta att idag finns inte min pappa eller farmor hos oss.

Är så glad att jag kommer från en familj som tagit/tar mycket bilder, är så fantastisk att kunna kolla på dem flera år senare! Och att man kan visa bilder på dem som inte längre är hos oss, även ifall jag önskar att min  son skulle få träffa dem så kan  jag i alla fall visa massa bilder på dem!

Likes

Comments

Tyvärr fick jag ingen bra bild på maten, utan detta var ända bilden som inte var suddig!

Ingredienser 

1 gul lök

2 vitlök

2msk smör eller olja

300gram kyckling eller byt ut mot champinjoner och trattkantareller

1dl rött vin

1 1/2dl grädde eller sojagrädde

1 köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong

2msk maizena brun redning


Så här gör du

1. Sätt igång potatisen

2. Lägg i matfettet i pannan och sätt på värmen

3. Finhacka lök och vitlök tillsätt sedan i pannan ihop med kycklingen

4. När kycklingen nästan är klar tillsätt övriga ingredienser förutom tidningen.

5. Tillsätt redningen och låt koka upp

6. Servera med kokt potatis och saltgurka

7. Låt väl smakas!

Vad har du för favoriträtt? 

Likes

Comments


Crazy

Galna vackra Antonia som har ett stort intresse för make up driver inte mindre än två youtube-kanaler. Förutom att jag tycker att hon är crazy ass snygg, så känns hela hennes approche så genuin; tror det är därför jag tycker om hennes kanaler.

Tror att hon är en sådan person som hade varit guld att ha i ens liv då hon är riktigt galen på ett bra sätt. Kan tänka mig att en del kanske tycker det kan bli lite mycket, men jag älskar det. Tycker det är så mysigt att se hennes videos, det känns så äkta på något vis.

Har ni inte redan kollat in hennes kanal tycker jag att ni kan ge den en chans!

Dagens fråga

Vilka youtubers kollar du p�

Likes

Comments

Vinkar och motljus

1. Träna dig på vad vinklar kan göra för ett motiv - man kan lura ögat att uppfatta saker och ting genom att använda sig av olika vinklar eller perspektiv. Ofta pratar man om fågelperspektiv (bild tagen ovanifrån) eller grodperspektiv (bild tagen nedifrån).

2. Vad gör solen för dig eller emot dig?! Lär dig använda motljus till din fördel och i vilka lägen det gynnar dig. Testa att ha ett föremål (exempelvis en boll) i olika lägen i förhållande till en stark lampa, hur påverkas föremålet av skuggor osv. Lampan får motsvara solen - detta gär att du får större förståelse för hur solen och skuggor påverkar dina bilder

3. Ha i åtanke att alla gillar vi olika, en del älskar vyer andra extrema närbilder - andra gillar bilder med högkontrast osv. Hitta din nisch och arbeta utifrån det, det finns väldigt få rätt och fel!


Lycka till! 

Likes

Comments

Bild tagen av mig på Havets hus i Lysekil

Veckans meny

Måndag

Köttfärsås med bönpasta och rivna morötter

Tisdag

Thaikyckling med ris och wookade grönsaker

Onsdag

Rester

Torsdag

Torsk med äggsås, potatis och morotspenningar

Fredag

Plankstek

Lördag

Kalopps med potatis och grönsallad

Söndag

Rådjurstek med brunsås, potatis och vinbärsgele

Likes

Comments

Blommor - i sin prakt

Ni som följer min blogg vet ju vid det här laget hur mycket jag älskar växter och naturen; och även vintertider bjuder på vackra blommor. Det är sådan vacker kontrast mot vårt karga vinterlandskap!

Kyrkan x 3

Denna julen var vi inte mindre än tre gånger i kyrkan på olika happenings, kyrkan och gymnasieskolorna har nämligen samarbeten under juletiderna här. Två luciakonserter och en julkonsert hann vi med - väldigt mäktigt och fin austik! Synd att man inte kan få med känslan på bild, hoppas den förmedlas lite granna!

Julstök

I min familj är det massa traditioner just kring julen och pyntandet. Dagen innan julafton är det julgransklädning, skinkätning och rim, som står på menyn! Tycker det är så himla trevligt, lever nog ett litet julfreak i mig trots allt.

Lycka

När man får uppleva genuin lycka i juletider, så är all stress som bortblåst & jag önskar att alla hade fått chansen att ha det så. Det är på så vis dessa helger ska upplevas med familj och vänner i en ända stor glädjeyra - DÅ är det JUL!

Likes

Comments