Första skörden av chili för i år

Bild tagen av mig

Första chilin för i år är skördad! Väntar med spänning på resten av mina skörder, men man vet aldrig hur slutresultatet blir.

Håller på att torka hemmaodlade örter och myntor, som ska bli kryddor och te för hösten och vintern. Spänningen är olidlig för hur det ska bli till slut. Vet att jag nämnt det tidigare men är så förväntningsfull på det här. Har trots allt väntat sedan i våras då första fröna sattes och innan dess har jag planerat hur upplägget för rabatterna, ska se ut!

I våras och i sommar har jag varit runt på massa små gårdshandlar och plantskolor för att hitta lite speciella örter och kryddor att ha i vår trädgård - Mycket är tyvärr samma men har hittat lite granna, som skiljer sig från mängden. Kommer att fortsätta leta nästa år till ett nytt projekt i trädgården!

Likes

Comments

När man ligger hemma och är sjuk - men ändå måste bege sig utanför dörrarna för att hämta lilleman, som skolas in på förskola. Orken för att sätta på sig kläder och fixa i ordning sig är lika med noll.

Försöker förbrilt laga ingefärsshotar och dricka starkt te med honung, men inget verkar bita. Massvis med sömn är nog det som gäller, men vill ju vara frisk nu; Helst igår handen på hjärtat!

Jag behöver börja träna och komma igång med en bra och näringsrik kost, men nu vill jag helst ligga och smutta på något varmt samt inte röra mig en milimeter...

Likes

Comments

En av många fantastiska drömfångare, som Rebecka har gjort.

Bildcred: Rebecka Kirpensteijn

Den vackra och talangfulla Rebecka gör drömfångare efter beställning. Inte nog med att de har en fantastisk symbolik är de gudomligt vackra med. På hennes hemsida kan man läsa lite kort om drömfångarnas fantastiska historia och att det är så mycket mer än att sila bort onda drömmar.

Här kan ni läsa lite om Roots Design

Bilderna ovan tagna av mig


För att bokstavligt talat drömma er bort bland Rebeckas alster kan ni kolla inRoots Design på Instagram. En av mina personliga favoriter är livets träd - för mig så betyder moder natur så mycket och symobliken i livets träd, säger så mycket och tilltalar mig så mycket mer än visuellt.

Hoppas ni blir lika förtrollade av hennes verk, som jag blivit!

Likes

Comments

Lilleman och jag tog en promenad - bland annat till affären och till inskolningen. Vi hade tur och vädret sprack upp något under eftermiddagen. Vattenpölarna var extra intressanta att hoppa i, när extra kläder inte fanns till hands! En riktig busunge!

Äntligen har vi fått skörda lite tomater här hemma och nu väntar vi bara på chiliskörden, så är allt i rullning. Det känns konstigt att de där fröna vi planterade i våras är nu stora växter, som bär frukt! Galet roligt!

Likes

Comments

Samtliga bilder lånade från Arket

En tjuvkik på vad som komma skall!

H&M lanserar butikskedjan Arket! Första butiken öppnar i London under hösten (25/8) medan första butiken i Sverige kommer först 2018 och öppnar då på Biblioteksgatan 9 i STockholm!

H&M's VD gick tidigare sagt att kunderna kan förvänta sig "kvalitet samt tidlös och funktionell design"; tycker detta låter extremt spännande - Är man liksom jag allt för nyfiken kan man alltid kolla in deras Instagramsida, för att bli ännu mer pepp vad som komma skall!

Kommentera gärna nedan vad ni tycker om H&M's nya satsning Arket!

Likes

Comments

Gurkblomma

Mössa, byxor samt träningsjacka från H&M

Barnskor från Nike och joggingskor från Stadium

Parkasjacka från Cubus

Mellan alla skurar har jag och V vågat oss ut. Vi inspekterar våra växter samt lekte en sväng med trädgårdsslangen (utan på satt vatten så klart!)

Både jag och lilleman klättrar på väggarna när det är dåligt väder eller vi har lite att göra, så passade oss ypperligt att komma ut en sväng. Det är riktigt mysigt att gå och påta i trädgården tillsammans. Nu ska vi samla ihop oss för lite annat bus!

Tycker dock att vädergubarna kan bjuda på en sista omgång sommarväder och värme, det behöver vi alla!

Likes

Comments