Mobilbild tagen av mig.

Barn & ordning
​När jag var yngre och bodde hemma kunde man tro att en bomb exploderat i mitt rum, men efter jag flyttade hemifrån så hände något... Jag tror jag blev vuxnare..! Helt plötsligt ville jag ha ordnig och reda - ett välskött hem där man med små medel kunde få hem gäster till ett väldigt välstädat hem. MEN...


​Jag kan inte sluta facineras över hur snabbt min lilla son ställer till med kaos. Har försökt ha en leklåda på övervåningen och försökt säga att bokhyllan är "Ajabajja", men vad händer på ett par sekunder är allt det där glömt och kaoset infinner sig. 

Förstår helt plötsligt att det där med ordning och reda kommer kanske i cykler i ens liv..? Är det dödsdömt att lyckas ha ordning och reda ett par år fram över - det är den stora frågan. Och ja innan läggdags har vi leksaksstädnig (sonen är inte ens fyllda ett år) och även oftast innan maten, för att redan nu få rutiner på städningen! 

Jag vill genuint veta hur de som har välstädade hem jämt och ständigt (känns det i alla fall som) och som hinner dammsuga efter varje måltid (här hinns det sopas i alla fall & det är ibland på håret att det hinns med). Hur gör ni? Är så sjukt imponerad! ​

Likes

Comments

Systrarna Niki and Gabi - youtube, Niki instagram, Gabi instagram och deras hemsida
Inte bara skönheter

Systrarna är inte bara vackra och kan sjunga, på deras kanal så utför de även pranks och bjuder på sig själva genom diverse aktiviteter. Trots att syskonen för tillfället satsar mycket på musiken och har sedan årskiftet haft fullt upp med flytt, så hinner de med att publicera videos på sin kanal, där vi får följa deras vardag.

På deras instagramkonton får vi njuta av vackra outfits i första hand vilket är kul för den mode-intresserade.

Kameleonter

​Likt kameleonter byter systrarna hårfärg och sminkstil lite då och då - vilket är riktigt kul. Personligen tycker jag att man oftast har kul på deras medier då de har en hög självdistans och kan bjuda på sig själva. De kanske inte är så långa men de syns och hörs ändå.

Låt dig bli inspirerad av de två tvillingsystrarna!

Likes

Comments

Våren

Nu vill jag bara ha vår; -Känna solens strålar mot ansiktet samtidigt som fågelsång fyller mina öron i symbios med trädens knoppar och vårblommor, så som vitsippor och krokus!

Blickar ut genom fönstret och vår är det sista som möter min blick - utanför är det en massiv grå dimma som breder ut sig, så sikten är allt annat än klar. Har på mig en stor hoodie, tjockbyxor och strumpor ändå kryper sig kylan på - trots att termometern visar en plusgrad.

Trots att det tar emot ska jag försöka få med lilla V ut på en promenad, frisk luft gör en trots allt mycket piggare och gladare; Det tillbringas allt för många timmar inomhus som det är - de där timmarna ute är guldvärda även ifall det ibland tar emot att just ta steget att gå ut.

Februari - ett minne blott?

Snart är februari ett minne blott och våren närmar sig verkligen med stormsteg och ingen är gladare än jag tror jag. Jag älskar verkligen våren, men svensksommar är ibland som en ända lång vår och det är inte bara positivt. Att mars snart är här betyder att jag ska göra mig en ny "mood-board", som ska sätta prädel på marsmånad - SPÄNNANDE!

Försöker verkligen inspirera mig själv att leva mer hälsosamt och tillbringa fler timmar utomhus tillsammans med V; vill att han ska älska naturen lika mycket som jag gör samt pilla i trädgården. Ja, trädgården kommer bli våren och sommarens stora projekt - Jag tycker det ska bli så roligt, vet inte om min sambo är riktigt lika inspirerad; men han får ta ansvaret för uterummet i stället tänker jag..

Edit

Titta vad jag hittade under promenaden..! Fick mina vårtecken trots allt!

Likes

Comments

Bild tagen av mig

Produkterna på bilden hittar ni:

Samtliga blommor och de små krukorna är från Blomsterlandet

Vattenkannan är från Ikea

Chokladboken kan man hitta här

Hylla är från Bruka design och inköpt på Livingroom

Bloggdesign
Ja, som ni kanske har sett kan man nu mera hitta min Instagram på sidan; Tack Nouw för de lätta redigeringsmallarna - nu kan till och med jag ändra saker i min design!


Vill fortsätta ha en rätt basic-design, men vi får väl se om jag hittar lite annat kul att ändra; Finns ju oändligt med möjligheter men vill fortfarande att texten och bilderna ska ligga i fokus! Tycker personligen att det är lätt att designen tar överhanden, vill kunna läsa och titta utan för mycket störomoment!

Får tyvärr avsluta för nu: ska ut och promenera med V, så kanske han får slumra lite i vagnen med innan lunch!

Vad är era guldkorn i er design?

Likes

Comments

Kaos och oordning

Ordning och reda pengar på fredag - för min del blir det absolut inga pengar på fredag om man kollar bland mina smycken. Förstår inte hur kaoset kan infinna sig på bara ett par ögonblick i smyckesförvaringen. Vad är den optimala lösningen mån tro?!

Ja, som ni kanske förstår började jag och V dagen med att kolla igenom mina smyckeslådor; handen på hjärtat kom jag inte fram till någon bra lösning men det är bättre i alla fall; innan låg allt i två påsar sedan efter flytten. Försökt googlat runt en stund nu på smyckesförvaring, svårt att hitta något som passar mig optimalt och de krav jag har.

Tillsvidare tror jag att jag får nöja mig med galgar och plastbackar -har någon något tips så är ni varmt välkomna att kommentera nedan. Kanske man skulle använda sig av klassiska smyckesskrin trots allt, får en även att få en nostalgisk feeling.

Hur förvarar ni era smycken?

Likes

Comments

Mobilbild tagen av mig, men produkten hittar du här

Rengöringsborste

Pris: 59-69kronor

Betyg: 1 av 5

Recension

Besvikelse är vad som kommer upp i mina tankar när jag tänker på den här produkten från Spa to you, jag ska berätta mer ingående varför...

Till att börja med så tappar borste en massa hår, som står högt och lågt och det gjorde den redan innan användnig och kan säga att det inte blev bättre när jag började använda den. Helt ärligt behöver den frisseras oftare än mig!

Det gick åt mycket mer produkt ön vanligt för att få ett bra resultat, men ett litet plus i kanten att man slipper använda fingrarna i ansiktet., det känns skönt.

Ett extra moment är att man verkligen måste rengöra bosten, så den håller sig hygienisk och fräsch. Gillar som tidigare nämnt inte för mycket extra steg, men hade denna fungerat bra hade detta steg inte gjort mig något.

Den skulle hjälpa till att minska porerna och ge huden mer lyster - inte märkt av detta alls på den tiden jag använt den varken lystern eller minskandet av porer, men kanske behövs längre användnig än en månadstid (kommer fortsätta använda den och blir det resultat återkommer jag, men föga troligt).

Det verkar inte gå att få tag i den i Sverige, har fått min genom en Glossybox och det för mig är ett litet minus; alltid smidgare om det finns att köp i Sverige eller kanske gå att prata med dem i butik osv.

Likes

Comments

Är sämst på att ta bild i spegeln, får be någon om hjälp nästa gång...

Överenskommelse

Som ni kanske minns så kom jag och min mor överrens om att gå på 10st pass ihop - tänkte bara hålla er uppdaterade och säga att det har vi nu gjort och vi spånar på att sätta upp något mer gemensamt mål...

Våra tankar kring nästa delmål är inte helt klara. Jag tycker att vi ska ha med att vi ska gå på minst tre yoga-pass och att vi ska öka potten på pass till 20 innan vårterminen är slut plus att kanske delta i något lopp ihop. Ska bli spännande att höra vad hon kommer med för förslag.

Jag måste även verkligen ta tag i min kost och inte slarva så mycket; blir helt ärligt sjuk om jag slarvar - det är så här att jag är glutenintolerant, överkänslig mot laktos samt har ingen gallblåsa; så att jag slarvar med min kosthållning är under all kritik egentligen men det gör jag tyvärr ändå!

Tips

Mätbara mål och delmål

Vet att jag skrivit om detta tidigare, men det är väldigt viktigt. Mätbara mål för att man ska kunna se om man uppfyller det mål man satt. Delmål är bra då det kanske inte alltid är så lätt att hålla motivationen uppe om det är allt för långt borta!

Före och efter bilder

Detta kan vara en lösning att se sina resultat på. Tycker man ska vara försiktig med att kolla på vågen, då detta verkligen kan sätta griller i huvudet på en och vikt kan vara skrämmande missvisande. En sak man kan göra är att med mått, bilder och våg se vad som sker med ens kropp (rimligt är att kolla detta varannan vecka eller kanske en gång i månaden - abosult inte varje dag!)

Bloggar, instagram och moodboards

Ibland kanske man behöver läsa om andra som gjort valet att börja träna eller bryta kostvanor - då kan bloggar vara ett bra sätt att göra detta på . En del kan finna moitivation genom att kolla på folk på instagram eller varför inte göra sig en moodboard med inspirations bilder, det kan vara allt från en bild på en strand till matbilder eller på vackra människor allt som inspirerar just dig. Lite exempel på bloggar/instagram är LCHF-ingengören, 56kilo, Filippa Lund och Hanna Öberg (hannaoeberg på instagram)..

Likes

Comments

Bilder tagna av mig (mobilbilder)

Krukor samt murgröna frånBlomsterlandet

Dödskallen är från Partaj

Orkidéer frånIkea

Inredning & mig
Här kommer en lista om inredning och mig - kanske det kan hjälpa någon.
 • Miniväxter

  Jag tycker det är supermysigt med miniväxter, - de gör sig bra på småhyllor eller inne på badrummet, tycker det tillför välidgt mycket med en gnutta grönt!

 • Dödskallar, tatueringar och rock

  Att jag är galen i lite rockigare inredning eller överlag. Exmpelvis dödskallar, häftiga böcker om tatueringar eller tishor med hårdrocksband. Det gör den där lilla personliga touchen annars är vårt hem kanske rätt anonymt.

 • Orkidéer

  En av de vackrasre blommorna jag vet och hoppas jag kan få denna omgången att överleva; har haft väldigt "otur" med just orkidéerna.. De finns så himla många olika varianter, så man kan lätt samla på dem även ifall det tenderar att bli aningen dyrt!

 • Star Wars

  Planen är att ha riktigt nördigt med "Star Wars - inredning" på vårt kontor här hemma. Just nu letar vi för fullt efter sådan inredning som faller både mig och sambon i smaken. Tror det kommer bli hans favorit rum i slutändan!
- Har ni någon tips på inredning?

Likes

Comments