View tracker

Bilder tagna av mig

Tårar 

Det är med en klump i halsen och ont i magen, som jag skriver det här. Någonstans hade jag hoppats att vi hade kommit längre än att framför allt unga kvinnor ska behöva lida av ångest och inte få hjälp med sin psykiska ohälsa - att det ska behöva gömma sig för att människor inte förstår allvaret i deras mående...

Som dotter till en far, som valde att avsluta sitt liv blir jag extra illa berörd av detta. Att man inte förstår att det är en sjukdom, för vem hade med berått mod annars lämna sina barn, vänner eller familj. För en person som alltid har mått bra är det ett ofattbart val, men det är skillnad på att inte må bra och inte må bra.

​Bilder tagna av mig 
Det blir bättre

Det kanske aldrig kommer bli som det varit, det kanskte inte kommer bli helt som du önskar men det kommer absolut bli bättre. Du kommer kunna hitta andra ljuspunkter i ditt liv och du kommer springa in i människor, som hjälper dig lyfta ditt tunga ok.

Det kanske inte sker i morgon eller dagen där på, men helt plötsligt är alltingen helt annorlunda. Dina nära och kära mår inte bättre för att du ger upp, även ifall det känns så ibland - de kommer leva i ovisshet resten av sina liv, om du inte kämpar lite till.

Våga vara sårbar, be om hjälp och våga hitta kraft att kämpa. Det finns så många där ute som älskar just dig och tror på dig. Det kommer bli bättre om inte annat så tror jag på dig, att du kommer finna kraft att klara detta!

Våga sträck ut en hand

​Våga prata om sådana här saker, våga sträcka ut en hand till den som behöver och våga älska varandras olikheter. Våga le mot dem du möter, för det kan vara skillnad mellan liv och död.

​Våga se människorna omkring dig, våga visa medlidande, våga dela glädje och sorg. Vi lever så isolerat idag att så många människor känner sig övergivna och bortglömda. Tänk att en liten gest kan förändra en persons hela dag. 

Blev ett långt inlägg idag men tyckte det behövdes. Är trött på allt hat, vi måste lära oss älska oss själva, våra medmänniskor och vår omgivning. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

För mycket..?

Det har blivit mycket barnrumsinspiration på senaste tiden vilket kanske är lite tråkigt - försöker att ha omväxlande innehåll och inspiration för alla, samtidigt som jag inte vill tappa den personliga gnistan i alla inspo-kollage. Det är hårfint att hålla en bra balans samtidigt som jag vill att det ska vara kul att skriva inläggen med.

I grund och botten är ju den här bloggen, för att jag gillar det och inte för någon annans skull, det någon mer som gillar det är det en hedrande bonus, men min fråga till er:


Dagens fråga

-Har det blivit för mycket barnrumsinspo på senaste tiden?

Likes

Comments

View tracker

Våga följa catwalken?!

Året 2016 närmar sig sitt slut och år 2017 är på intågande - nu är det dags att kolla upp de nya trenderna om ni inte redan gjort det. Men ska man våga utmana ödet och plocka stilen direkt från catwalken i år?!

Vi förvånas, förundras och förtrollas men det är inte alltid i positiva sinneslag - men ibland kanske man vill sticka ut från mängden och ha något flashigt direkt från catwalken? Men fungerar det i en liten stad med alla dömande blickar?

När jag var yngre blev jag ofta retad för mina kläder, för att alla ett halvår senare skulle ha motsvarande kläder på sig - då var plötsligt allt glömt..! Min mor var nämligen uppe i Stockholm en del och trenderna var tidigare där än i små städer (det var inte lika lätt att hitta trenderna, som det är idag). Det gjorde så att jag fick skinn på näsan och idag vågar följa min egen stil; till er som är osäkra idag, vill jag bara säga våga stå på er!

Mina trendfavoriter

Mina favoriter för den här säsongen kan sammanfattas med följande ord: Regnjacka, vitt, gult och oversize.

-Vilka är era favorit ord för säsongen våren 2017?

Likes

Comments

Kan inte hjälpa att facineras av naturen - dens skönhet och makt. Personligen älskar jag att ta kort på saker i naturen, som ni kanske märkt vid det här laget. Alla bilder vid "Bildexplotionerna" är tagna av mig, om inte annat uppges!

Likes

Comments

Blundar och drömmer mig bort, till en plats där palmerna bor!

Sitter och kollar igenom gamla bilder, ramlade över det här guldkornet! Kan inte annat än att luta mig tillbaka och drömma mig bort. Känna den ljumna brisen från kvällsvinden över ryggen, könna den där hettan över nösryggen som man får efter många timmar i solen och känslan av att smutta på något kallt samtidigt som blicken njuter av varje litet intryck.


​Tror det blir till att spara lite cash för en ny resa, kanske Sydamerika hade varit något. Alltid velat åka till flera olika länder i Sydamerika men handen på hjärtat har jag alltid varit väldigt nöjd med mina resor till Asien. Människorna jag har mött har alltid varit väldigt godhjärtade och tillmötesgående. 

Fast något nytt hade ju inte skadat, får prata ihop mig med min kille. För tillfället känns det som vi har fullt upp med andra prioriteringar, men just därför kanske det snart är läge att ge sig iväg!


//C

Likes

Comments

Utsläppt hår

Det är många som har extravaganta håruppsättningar exempelvis på nyår, men det kan vara minst lika vacket med utsläppt hår eller en väldigt enkel uppsättning. Det behöver inte vara strama uppsättningar för att få en vacker approche!

Tycker att man minst lika gärna kan ha utsläppt hår och rocka festen! Det vackraste som finns är självförtroende och empati. Visar du din omgivning respekt samtidigt som du tror att du själv är vacker, kan din omgivning inte annat än att älska dig!

Dagens fråga
- Har ni hittat nyår outfiten? Vad lägger ni ungefär på att komponera den?

Likes

Comments

Ingredienser

0.5 kg Köttfärs
0.5 st Gul lök
1msk Tomatpuré
1 klyfta Vitlök
1 st Ägg
0.5 dl Ströbröd
0.75 dl Mjölk
0.5 dl Grädde
Salt
Vitpeppar
Smör
Kulörsoja
Timjan
Svartpeppar

Ett steg på vägen!

Så gör du

Ugnstemperatur 200grader

1. Blanda ströbröd, ägg, mjölk, grädde och tomatpuré till en smet. Låt sedan detta stå och svälla en liten stund.

2. Blanda i köttfärsen, pressa i en vitlök samt riv ned löken.

3. Krydda smeten samt droppa i lite kulörsoja

4. Smörj en ugnsfast form

5. Klicka i smeten och forma till en limpa

6. Krydda din köttfärslimpa och grädda sedan i c:a 20minuter i mitten av ugnen.

7. Servera med potatis och sallad.

Likes

Comments

Illustrationer

De som regelbundet läser min blogg, vet att jag snart ska flytta - så här hemma är ett kaos av flyttlådor. För ett tag sedan satt jag ner och målade några julillustrationer, som jag tänkte publicerat (håller på att göra en barnmålarbok till min son V), men nu hittar jag dem inte..!

Smög omkring som en ninja mellan lådorna i hopp om att de skulle röja sitt gömställe, men de lär ha ett psyke likt Yoda. För jag hittade dem ingenstans, har jag tur kommer de fram snart!


Bild tagen av mig

Sporadiskt

Vet inte hur det kommer gå med bloggandet under flytten, men ska försöka förbereda lite inlägg under flyttdagarna - så har ni som följer mig någonting att läsa. Kan dock hända att inläggen kommer aningen sporadiskt, vågar inte lova att jag hinner skriva några tidsinställda inlägg.

Svar på era kommentarer kommer också ske sporadiskt under de dagarna vi flyttar och innan alla medier är inkopplade igen - killen kanske prioriterar det men man vet aldrig..! Ber om ursäkt i förväg ifall det blir dröjsmål! Detta är alltså aktuellt 14/12-19/12.

Likes

Comments

Plånboksvänligt

Här kommer lite inspiration, nu när vi går in i årets festligaste månad. Denna gången är det plånboksvänlig inspo, tror de flesta kan köpa en eller flera av sakerna.

Klart att det är kul att drömma sig bort på alla kollage som postas, men ibland kanske man vill kunna infärskaffa något av det utan att svälta i en eller flera månader först!

Dagens fråga
-Handlar du med hjärtat eller hjärnan?

Likes

Comments

Alla bilder i inlägget är tagna av mig!

Små ting
Att så små ting kan vara så vackra och att de har sådan livskraft. Jag älskar blommor och som Ninni sjunger i Rännstensungar "I min lilla värld av blommor, finns det plats för alla och en var..!"


Just filmen Rännstensungar är en av de första filmerna, som jag minns berörde mig på djupet - fantastisk film med bland annat Cornelis Vreeswijk i huvudrollerna. Den kanske är lite gammeldags men den har ju ett par år på nacken, helt klart sevärd enligt min mening.


Dagens fråga
-Om ni fick chansen att påverka mina inlägg, vad hade ni då velat läsa om?

Har en rätt tydlig bild om varför jag har denna bloggen, men önskemål får ni alltid framföra!

Likes

Comments