det är så obekvämt att växa och obekvämt att slipas och obekvämt att ödmjukas och obekvämt att vända andra kinden till och obekvämt att göra rätt och obekvämt att svälja stoltheten som bara skär i halsen. det finns inget taggigare än stolthet, och det gör så ont så ont att svälja den. men jag blir samtidigt så ödmjuk inför en stor Gud som har nåden och tålamodet att vänta och vänta och vänta på att vi ska börja förstå, på att vi ska inse att vi är här tillsammans av en orsak och att det finns någon inom oss som vill odla något finare än all skit vi bär på. tänk om jag kunde förstå att jag inte alltid behöver ha rätt för att vara rätt, utan att det är de som vågar erkänna sina fel och brister som är de starka. min styrka fullkomnas i svaghet säger Gud och om jag kan få del av Guds styrka vill jag svälja min taggiga stolthet tusen gånger om.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

jag brukar ganska ofta gå och fylla i listor i mitt huvud och göra egna och fundera vad som skulle vara intressant och ointressant. random fakta om folk är ju det bästa som finns. så nu då jag en gång har en blogg (haha som att jag inte skulle ha haft det tidigare) vill jag ju fylla i en av sevendays listor. morgonlistan var veckans, vilket passar bra efter att jag precis nyss har genomgått en två timmar lång morgon med tillhörande humör.

 • Det bästa med morgnar är: det finns inte riktigt något bra med morgnar tycker jag, förutom att dom går över. jag har de senaste åren upptäckt att jag har ett förskräckligt morgonhumör där jag helst vill slå ihjäl allt som kommer i min väg inom 1-2 timmar efter att jag har vaknat. jag är väldigt ljudkänslig annars men extremt ljudkänslig på morgnarna, så om någon piper vill jag helst gå och dunka huvudet i väggen.
 • Då stiger jag upp: jag har verkligen inga rutiner i mitt liv förutom att jag äter varje dag, så det ser väldigt olika ut. jobbar jag på mitt sommarjobb stiger jag upp 6, har jag skola stiger jag upp allt från 7 till 11. i medeltal skulle jag väl tro att 9-10 är realistiskt.
 • Det här äter jag till frukost: yoghurt med mysli ibland, ibland en smörgås och sen är jag ofta väldigt sötsnål på morgnarna så om det råkar sig kan jag äta en liten kakbit. skulle helst äta tårta till frukost varje dag.
 • Det första jag gör på morgonen: efter att jag har kämpat med att få upp ögonen uppsöker jag ett litet rum och sen borstar jag tänderna. att borsta tänderna före jag gör överhuvudtaget något annat alls är det mest väsentliga i mitt liv.
 • Den perfekta morgonen ser ut så här: jag får vara själv, allt är tyst och ingen försöker prata med mig. jag får äta frukost och stirra i väggen och sen sminka mig länge och ostressat ifred, sen kan jag eventuellt säga något åt någon.
 • Så här länge tar det att göra mig klar för skola/jobb: det beror på om jag sminkar mig eller inte, och om jag duschar. ska jag duscha på morgonen behöver jag ungefär 1,5 timme, ska jag bara sminka mig behöver jag 1 timme och om jag inte gör någondera kanske jag klarar mig på en halv. men det är ganska sällsynt, om jag är trög annars är jag extremt långsam på morgonen.
 • Mitt alarm på telefonen är: iphones gitarrmelodi. ojoj så jag tänker onda tankar om någon har den som ringsignal. vad felar er?
 • Mitt bästa tips mot morgontrötthet: haha, ja den som har något sånt kan gärna berätta det åt mig.
 • Likes

  Comments

  livet börjar så småningom igen och jag konstaterar om och om igen att det levs bäst tillsammans med människor. det är så hoppfullt att få finnas i ett sammanhang som lyfter upp och uppmuntrar, men som på samma gång vågar ta konflikter. jag gillar ju ärlighet och jobbar ständigt på balansen med hur mycket man ska säga och vad man borde hålla för sig själv, och det lär man ju säg bäst om man prövar hur andra reagerar tänker jag. att leva livet med andra tar ont, är störande och jobbigt slipande men mest av allt är det ju bara fruktansvärt roligt. om man kommer över sig själv och andra i ens närhet och skrattar lite åt allt inser man att livet kanske egentligen är ganska festligt. och att slipas lär ju vara bra om man siktar på en diamantkarriär.

  Likes

  Comments

  det är alltid lite pinsamt när man börjar någonting och är jätteivrig och sen vet man inte riktigt hur man ska bete sig. jag har alltid varit en som anpassar mig och känner in och hur kan jag vara, vem är jag här, vad kan jag säga och när är det tid, så det tar en tid för mig att komma in. finns det andra som tar tillräckligt med rum kommer jag aldrig in och är alla andra tysta tar jag rum så det kompenserar för alla andra och lite till. hur gör man när man är en som passar kanske inte överallt men nästan?

  ska jag liksom bara titta in här imorgon och casually börja skriva som att ingenting nånsin hände? fast det gjorde det ju inte heller, bara började.

  när jag gick i lågstadiet var jag alltid upprörd när någon hade varit sjuk och sen kom tillbaka till klassen och actade som att inget hänt. ja ba hallå vi kanske har ändrat om gruppdynamiken helt och nu kan du inte bara stövla in och tro att allt är som förr? jag inser nu att jag kanske är väldigt osäker i nya situationer, eller är det bara så att vissa människor avvaktar lite längre utan att för den sakens skull klassas som osäkra individer som borde gå i terapi? ja, jag har alltid haft svårt med det här att placera folk och särskilt mig själv i fack. jag tycker inte att en människa ryms i bara ett. och att hacka sönder folk har ju aldrig varit någon höjdare.

  Likes

  Comments

  jag behövde nånting nytt och efter en längre tid av kreativt stopp där ingenting vill hända flödade plötsligt massa texter genom mitt huvud imorse när jag körde bil allt för tidigt. och så tänkte jag att jag måste göra någonting med det som jag har tänkt länge, att jag vill börja skriva mer. och publicera mer. för jag tycker ju det är så roligt att läsa bloggar, och tycker det är så roligt att skriva själv. men tror att jag bär lite skam över det för blogga ska man ju inte? men nu gör jag det iallafall.

  jag är ganska noggrann av mig och följer skrivregler osv men när jag skriver blogg bryter jag så friskt jag orkar och sammanskriver istället och iallafall och skippar subjektet och börjar meningar med och och men och överanvänder parenteser där man inte får och skriver allt för långa meningar. ba så ni vet.

  och så var det ju det här med att man låter så trumpen i detta samhälle där emojis tar över men ba så ni vet (igen) är jag egentligen jätteglad :))))

  hej jag heter rebecka och råkade nu skriva det här med små bokstäver men ja vi ser vad det blir!

  Likes

  Comments