Enligt Ante kommer våran son bli en cross- och skoterälskare som sin far 😉 det återstår ju att se...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag tog vi oss en liten sovmorgon från plugget, istället för att vara på skolan och plugga redan 07:30 tar jag nu bussen in 09:20 istället. Kände att jag behövde sova lite längre idag.

Upptäckte dock att vi knappt har nå frukost hemma så får köpa det på fiket i skolan istället. Dom har den mest fantastiska turkiska yoghurten med granola och honung, love it😍

Sen ska jag verkligen försöka ha fokus på plugget hela dagen och kvällen för vill/måste verkligen klara tentan imorgon. Vill inte ha någon kurs släpande när bebis kommer, det lär ju bara göra mig ännu mer stressad och chansen att klara av att studera samtidigt som jag har en liten blir ju ännu mindre om jag har massa gamla kurser kvar.

Likes

Comments

Sen igen med att lägga ut en magbild den här veckan... blir tyngre och tyngre och det börjar göra ondare och ondare i blygdbenet!

Den här veckan har bestått av bara plugg och stress. Hade fyra tentor igår och har en tenta på torsdag samt en hemtenta till på fredag. Som att det inte är nog jobbigt att bara vara gravid... det här med att sitta en hel dag och bara plugga får ju ändan att typ domna bort 😅

Likes

Comments

Då har man gjort bort 200 dagar av graviditeten och det är bara 80 dagar kvar. Längtar bara mer och mer efter lillkillen för varje dag som går!

Likes

Comments

Inte hunnit skriva om mitt senaste besök hos barnmorskan men jag var i alla fall där i fredags på en vanlig kontroll. Allting såg fint ut och jag behöver inte ta järntabletterna längre då mitt järnvärde nu låg på 124. Blev väldigt hård i magen av järntabletterna så därför ska jag prova vara utan och se om det håller sig stabilt nu, annars måste jag börja ta dem igen. Men då får man väl kombinera det med laktulos eller nå. Urinprovet var också bra så ingen UVI än så länge.

Vi lyssnade i vanlig ordning på lillkillens hjärtslag och han låg på 148 slag per minut även denna gång. SF-måttet hade ökat till 29-30 cm och jag följer min/den övre kurvan bra. Barnmorskan sa också att jag, som jag också märkt, bär pojken högt upp. Och hon visade hur hon trodde att han låg.

Typ såhär ligger han i min mage, inte finaste illustrationen kanske haha 😊

Det var inte riktigt så jag trodde han låg, trodde han låg tvärt om med huvudet vart rumpan är alltså. Men nu när hon sa vad hon trodde så känns det verkligen som att det ska vara så. För får mycket starkare "buffar" uppe på magen än nere. Vi får väl se hur länge han ligger på detta sättet, nu har det ändå känts som att han legat så någon vecka.

Vi har även blivit inbjudna till föräldragruppen nu och den drar igång 31/10 och kommer vara varje måndag i fyra veckor. Fick också erbjudande om vattengymnastik och hade verkligen velat gå på det men det är varje onsdag 08:00 så det lär ju inte gå nu när jag ska ha praktik men sen kanske 😊

Likes

Comments

Blev överraskad av min syster och tre kompisar idag med en Babyshower. Alltså hur fina får man va egentligen och hur glad kan man bli?! Är verkligen så tacksam, det var otroligt mysigt och trevligt att få umgås med er och fira den lilla i magen❤

Min lillasyster har alltså "lurat" hit mig till Luleå i helgen, först tänkte jag inte komma men hon bah "Men jag fyller ju 18 snart och då åker jag ju till Stockholm, tänkte att vi kunde fira mig och käka en födelsedagsmiddag". Då fick jag ju dåligt samvete så självklart tog jag mig tiden att fara hit till Luleå. Att det var jag och lillen som skulle vara i centrum i helgen trodde jag då inte, speciellt inte då vi har tenta period nu 😉

Men då skrev bästa Daniela i förrgår och fråga om jag hade lust att komma förbi på en fika på lördag hos henne då vi båda skulle behöva en paus från allt plugg. Och eftersom jag och syrran hade planen (trodde jag iaf) på att gå på stan så tog jag med henne till Daniela också, dom lyckades då verkligen med sin överraskning. Fast lite misstänksam blev jag ändå först när Daniela fråga om jag ville komma mitt i allt tenta pluggande för sist jag träffa henne sa hon "Du får absolut inte säga nej om jag frågar om vi ska hitta på något nån dag".

Det bjöds i alla fall på brunch och fika, jag och killen fick massor med presenter och vi lekte lite lekar. En helt fantastisk dag. Tack så mycket alla inblandade💙


Väl hemma var jag ju tvungen att fota alla fina presenter som vi fått!

Likes

Comments

Har börjat få riktigt jobbiga bäckensmärtor och det är inte kul kan jag lova... Har tidigare endast haft problem när jag varit ute på promenad då jag fått ilningar ut i högerbenet, typ som att ischiasnerven kommer i kläm eller något sådant. Nu har jag även fått smärtor över blygdbenet som knappt känns på morgonen men mot kvällen kan det ibland göra riktigt ont.

Så idag pratade jag med en fysioterapeut och hon sa att jag skulle börja göra höftlyft 10x3 per dag och sen ska jag få komma dit om ungefär 1 1/2 vecka om det inte blivit någon förändring. Hon menade på att man ofta aktiverar fel muskler när man blir tyngre och får en annan "tyngdpunkt". Så jag skulle även tänka på att spänna rumpmusklerna hela tiden så att dom blir aktiverade igen istället för att slita så mycket på ryggen. Speciellt skulle jag tänka på det när jag är ute och går och i trappor osv. Så det ska jag verkligen försöka göra nu så kanske det iaf blir en liten förbättring.

Har börjat bli lite smått orolig hur det ska gå med min fyra veckors praktik i november om det fortsätter smärta såhär. Gör jag inte så mycket under dagen så gör det ju oftast inte så ont på kvällen men har jag varit aktiv hela dagen så kan det göra sjukt ont mot slutet av dagen.... Tur är ju att jag kommer få göra min praktik på min hälsocentral så har nära till både sjukgymnast och barnmorska ifall det skulle vara något. I och med att hälsocentralen ligger vid sjukhuset så har jag ju även nära till förlossningen ifall det skulle behövas. Meeen det hoppas jag ju inte ska behövas såklart.

Bild från google som visar hur man gör höftlyft.

Likes

Comments

Har blivit nominerad till Liebster Award och ska därför svara på 11 frågor, såhär går det till!

Reglerna är:

1. Nämn vem personen är som nominerat dig och tacka.

2. Svara på de elva frågorna som ställts till dig.

3. Nominera elva stycken nya bloggare.

4. Ge de bloggarna du nominerat elva stycken nya frågor.

5. Se till att uppmärksamma de elva bloggarna om att de blivit nominerade till Liebster Award.

Den som nominerade mig var @Jeenyrosen och det tackar jag såklart så mycket för 😊 Alltid kul att få något att skriva om!

1. Vilken årstid är bäst? Helt klart våren, så mysigt att fara ut med skotern och grilla korv i vårsolen. Sommaren är ju bara så regnig och vintern kan vara så kall...

2. Storlek i skor? Jag har storlek 38. Trodde ett tag att jag hade 39 så köpte alltid skor i den storleken, sen helt plötsligt började jag köpa i 38 istället. Tydligen är det vanligt att tjejer tror det har större fötter än de faktiskt har, fråga mig inte varför...

3. Vad hade du gjort med 1 miljon kr? Hade köpt eller byggt ett hus på en gång!

4. Villa eller lägenhet? Villa. Bott i lägenhet fram till jag var 11 men sedan dess bara i villa. Bodde några månader i en lägenhet när jag studera men fy vad tråkigt det är... tog mig inte ut många gånger kan jag säga haha! Drömmen är en egen villa med stor fin gård.

5. Vitt eller mörkt bröd? Vitt bröd...

6. Vad dricker du helst till maten? MJÖLK!!! Dricker mjölk till allt, är vi ute på restaurang beställer jag till och med mjölk till maten.

7. Gym eller promenad ute? Promenad ute.

8. 10.000 kr på kontot eller körkort? Jag har ju körkort så absolut 10.000 kr på kontot nu.

9. Pasta eller ris? Pasta, det funkar ju till det mesta. Ris äter jag bara typ till kyckling eller korvstroganoff....

10. Bäddar du sängen varje dag? Nää.... bäddar typ aldrig sängen...


1. Vilken högtid är din favorit?

2. Nämn en sak från din "bucketlist".

3. Höst eller vår?

4. Vad är ditt onödigaste inköp?

5. Film eller serie?

6. Vad ville du bli när du var liten?

7. Solsemester eller "skidsemester"?

8. Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö?

9. Vilken är den viktigaste möbeln i ditt hem?

10. Vad är det godaste du vet?

11. Om du fick ändra på något i världshistorien vad skulle det vara?


Likes

Comments

Tänkte lägga ut en liten jämförelse hur min kropp har förändrats.

Den första bilden är tagen 11 april, det är alltså ca 10 dagar innan jag ska ha blivit gravid/befruktad.

Den andra bilden är tagen 11 juli, 3 månader efter första bilden.

Den sista bilden är tagen 17 Oktober, ca 3 månader efter andra bilden och 6 månader efter den första.

Lite skillnad har det ju allt blivit! Spännande att se sen och lägga till den sista jämförelsebilden 😊

Likes

Comments

Eftersom jag haft så fullt upp i helgen så glömde jag lägga ut en ny veckobild på magen...

Nu har vi i alla fall gått in i vecka 28 och det innebär, enligt vissa appar, även att vi gått in i trimester 3. Alltså vi är inne på sista tredjedelen av graviditeten hur sjukt är inte det. För några dagar sedan (12 oktober) var det 3 månader tills han är beräknad att titta ut!!

Tiden går så fort nu så att det nästan är lite läskigt och utav dessa 12 veckor som är kvar kommer jag vara ute på praktik i fyra. Bara det kommer ju göra att tiden springer iväg ännu mer + att julkalendern kommer börja därefter och tjoff så har en månad till gått. Sen helt plötsligt är det jul och nyår och efter det kan bebis få titta ut precis när han vill 😊 När man bara tänker "3 månader" känns det rätt länge men när man sätter allt i perspektiv så flyger bara tiden iväg.

Upptäckte när jag tog dessa bilder att jag börjat få åderbråck på rumpan, det syns inte på bilderna men såg i spegeln när jag höll på att fota... Hoppas verkligen att dom inte blir så mycket värre.

Likes

Comments