Vet inte riktigt hur jag ska börja detta men. Hej!

Jag är en tjej som är 16 år gammal. Jag bor med min mamma och mina 2 yngre syskon. Jag har massvis med kompisar och människor som bryr sig om mig och som jag älskar. jag har ett väldigt socialt liv och bjuder mycket på mig själv. Jag har tak över huvudet, mat på bordet och kläder på kroppen. jag har alltså ett " normalt liv" om man väljer att kolla på ytan. Jag mår dess värre inte så bra.

Jag lider av ångestattacker nästan dagligen, åtminstone ångest dagligen, jag är oftast trött och jag mår inte bra. Det jag visar till mina vänner är att jag är glad och som inte är rädd att säga ifrån eller vara ärlig. Nu på senaste tiden så har jag bland annat skrivit saker här på bloggen som jag inte pratar med människor ute. Jag är rädd för att vara ärlig. Jag är rädd att folk ska backa undan ifrån mig när dem får reda på hur jag egentligen mår. Eller vad jag gjort mot mig själv. Jag vet att dem som verkligen bryr sig inte kommer göra det men. Rädslan sitter kvar sen tidigare erfarenheter sorgligt nog. Jag vill att folk ska veta att jag är exakt samma person som jag är med mina vänner även fast dem nu vet att jag mår dåligt. Det ända som är skillnaden är att dem vet hur det verkligen är. Mina närmsta vänner vet att jag inte mår bra och att jag har skadat mig själv. Jag kämpar fortfarande mot mitt självskadebeteende, det är svårt, det kan jag erkänna. Men jag skäms inte över mina ärr. Mina ärr är ett tecken på att jag vart sårad men att jag läkt.

Att jag skriver att jag mår dåligt betyder inte att jag mår dåligt varje dag!. Eller att ni ska tycka synd om mig. Jag skriver detta för att folk ska börja förstå att detta är inte något som ska va Tabu. Det finns dagar och stunder som är helt underbara. Oftast när jag träffar mina vänner och folk som gör mig glad. Det dem då ser är äkta, jag önskar bara att det kan va så hela tiden. Det är så många stunder och personer som gör mig glad bara jag ser dem och de är det som gör att jag fortsätter att kämpa.

Jag hoppas att någon som märkt att jag inte vart riktigt jag eller att folk omkring nu förstår lite. Och snälla vänner om ni har någon fråga om det så ställ dem. Jag svarar på dem frågorna jag vill och kan! Hoppas att ni förstår! kraaaam.<333333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har i hela mitt liv hört att jag är svag och liten, vilket gjort att när jag klarar något som vart "tungt" eller "svårt" så har jag hört " men Lisa du klarade ju det, det trodde jag inte". och då fått såna bilder i sitt huvud, jag är "liten" och är "svag" och klarar inte allt som alla andra barn gör, i sån ung ålder. Det ändar ju ens bild på livet. Det är samma sak som " men du är tjej" ... Det är nog en av dem värsta kommentaren som finns. Men det jag nu tänkte komma fram till är att eftersom att jag fått alla dem bilderna av mig själv, så har det blivit att jag sett ner på mig själv. Nu är jag ändå är 16 år så har jag fortfarande dem bilderna i huvudet, det gör att, när jag klarar något så tar jag ibland för givet att någon annan också ska göra det. "KAN JAG SÅ KAN DU". Det har jag alltid haft i mitt huvud men samtidigt alltid fattat att det inte är så.

Det är " svårt" för mig att se folk som inte klarar det jag klarar. Alla är ju olika individer som klarar olika saker och olika mycket, det vet jag. Men ändå. Det kan vara en jätte liten sak som om, svara på en fråga. Jag själv har svårt att göra vissa saker, men jag pressar mig själv att göra det ändå. T.ex att träffa kompisar fast jag mår dåligt, prata med kuratorn om jobbiga saker och svara på frågor i skolan. Det är i bland jätte jobbigt, men jag gör det ändå för jag vet att jag kan och jag vill kunna även fast det sjuuukt jobbigt. När jag ser folk som inte klarar såna saker så får jag tanken:

" Men jag kan ju varför kan inte Hen?"

" jag klarade ju det då borde du också det"

Feeeeeeel!! Alla klarar olika saker. Jag har haft och har fortfarande fel bild i mitt huvud som är svår att jobba emot men jag gör det ändå, jag får backa tillbaka ett steg då när jag inte förstår. Det borde alla göra när dem inte förstår. 


Likes

Comments

Tja! Denna veckan har vart ett helvete. Jag har inte mått bra alls och skolan har vart ett helvete. Jag är Fett stolt över mig själv att jag klarat 2 hela dagar och en halv dag av 4 dagar. Stolt är jag vilket som!

Jag pratade med mina kurator i onsdags. det var nog den jobbigaste träffen jag haft, vi pratade egentligen inte om något speciellt men jag satt där med ångest hela tiden. Jag tycker att det är jätte jobbigt att prata om hur jag mår, Men! jag vill ju i framtiden, helst redan nu visa och lära fler ungdomar, människor i huvud taget att det inte ska vara tabulagt att prata och visa hur man mår! Det får absolut inte vara det! DÄR kommer jag med dubbelmoralen jag vill att folk ska kunna prata öppet om hur folk mår och kunna helt vanligt/ naturligt säga " nej, jag mår inte bra, jag har väldigt mycket ångest just nu" utan att det är fel. Fast grejen där är att jag har det väldigt svårt att vara ärlig om hur jag själv mår. Jag är en väldigt ärlig person annars, inom familj och vänner. Det vill jag inte förlora! Det är svårt....

Men jag hoppas att alla som läser detta inser att om man själv mår dåligt eller att man har någon som mår dåligt i sin närhet. Sluta inte kämpa för du är betydelse full för fler än du tror! Våga ta all hjälp du kan få. Va rädd om dig! <3 

Likes

Comments

Hej! Det var ett bra tag sen nu men inget att göra något åt de nu.
Jag har gått i skolan ett tag nu, några veckor och är redan sjukt skoltrött. Jag går Handel och administration programmet på Bruks. Jag börjar verkligen fundera om jag så valt rätt linje. För det är ingenting i skolan som är roligt. Jag gillar inte lektionerna, rasterna suger och klasskompisarna är i " grupper" jag känner mig bara inte hemma i klassen.
Vuxna har nu vart på en i några veckor och frågat " hur är det i gymnasiet då Lisa" " trivs du bra " " har du valt rätt då"
Okej nej det har jag nog inte gjort. Men allt jag är att jag mår dåligt, eller är det skolan? Det kanske hjälper att jag ska börja må bra igen så kanske det är enklare i skolan. Men när kan jag må bra igen då? Hur lång tid kommer det ta? Jag kan inte vänta i 1 år och att jag kanske mår bra då?
Största anledningen just nu att jag mår dåligt är skolan. Alla krav, alla prov, alla klasskompisar som frågar om man pluggat när man inte ens har tagit hem sakerna eller när ens klasskompis frågar varför jag inte var i skolan idag eller försvann från lektionen.
Just nu pratar jag med 2 kuratorer i hopp om att jag ska få hjälp och kunna må bra igen.
Jag är omringad med underbara människor som betyder så mycket för mig och som jag älskar, folk som får mig att skratta och glömma smärtan ett tag.
Men eftersom jag mår så dåligt och är ensam hemma så känner jag mig ändå ensam... jag kan vara med dem jag älskar mest men ändå känna mig ensam när det är som värst..

" Hur mår du"  Det rullar på, det är som vanligt.


Roligt inlägg att läsa efter ett uppbrott. Ja,  Jag får bara fortsätta att jobba på så märks sen hur det går. 


  • 53 readers

Likes

Comments

Äntligen!!! Nu efter kanske ett och ett halvt år som jag tjatat och bett för så har jag äntligen fått tagit en septum !! Eller fått och fått mamma skrev på ett papper så jag kan skaffa eftersom jag är minderårig. Men nuuu har jag deeen!!
Jag tog den på Darkwell eller opend arms håller inte riktigt koll på om dem har bytt namn eller ej 😅 men det ligger i Uppsala i alla fall 😌
Men jag fick betala den själv, gick på 650kr ganska mycket pengar men jag tänker att det är värt. 👏🏽🙏🏽
Det tog bara en kvart att göra det så det gick ju snabbt inte så ont som jag trodde men tårarna bara rann herre Gud mitt smink... Ahaha som tur var Julia räddaren i nöden och hade med sig mascara så kunde jag applicera om det 🙏🏽


När allt va klart så tog vi första bästa tåg till Furuvik.
Det var mysigt och vi kollade på djur, klappade djur och åt mat 👌🏽 det var typ det vi gjorde tog det bara lugnt 😌
Men det var en lyckad dag även fast jag inte mådde på topp. 


Likes

Comments

Okej hej , ganska sent nu men vad spelar det för roll?.
Klockan är nu när jag skriver detta 2:40... Och jag kan inte sova.. Såhär är det dem flesta nätterna, jag är trött och vill sova men kan inte. Det finns nu säkert folk som tycker att " Aa men jag lägger mig ännu senare gnäll inte" nej men okej för mig är det jobbigt att jag inte kan somna när jag vill. En av anledningarna som jag vet är för att när det blir tyst så börjar jag tänka. " åå shit du tänker" nej men jag börjar verkligen tänka på allt och får oftast ångest precis innan jag ska sova. Vill inte påstå att det är mysigt, vissa dagar värre än andra.

Denna "natten" har jag tänkt mer på bland annat om vad jag vill skriva här på min blogg alltså. Om jag ska gå all in och skriva om hur jag verkligen mår och tänker och känner eller om jag mer ska skriva som dem flesta andra " allt är perfekt" okej kanske inte direkt så men typ på ytan.
Det skulle egentligen vara skönt att skriva hur jag känner ärligt, samtidigt som det skulle vara lite jobbigt för då vet ju folk hur jag mår 😅😂 alltså den dubbelmoralen. Det jag menar då är att jag " visar mig svag " jag har svårt med det, speciellt för folk som jag umgås med ( dem som inte är dem närmsta ). Sen tänker jag typ att om min familj börjar läsa det så kommer jag få 1000 frågor om det.
MEN egentligen ska jag ju inte bry mig så, kluven...
Får nog fundera mer på de.

Likes

Comments

Idag så var jag och Julia i stan och shoppade lite 🙂
vi kan väll börja med att det inte var våran tur dag i alla fall 😂
Vi börjar med att vi var inne på Zara och skulle betala våra grejer vi plockade på oss, så vi går till kassan och ställer oss i kön, så när jag ska ta fram kortet så hittar jag den inte. Alltså så hade jag glömt mitt kort hemma... Som tur va hade jag kontanter, men ändå är ju skönare att betala med kort. Sen när Julia ska betala sitt så funkar inte hennes kort... Testade typ 3 gånger men det funkade inte så vi fick gå och ta ut pengar. Men det gick bra i slutändan i alla fall👏🏽
Men när sånt inte går bra så förstör det ju själva feelingen man har.

Kläderna jag och Julia har på oss : Zara

Svarta klänningen : Zara

Linnet : Zara
Byxdressen : BikBok
Väskan : New Yorker

Men det var en mysig dag, har bara sjukt ont i fötterna nu ...
Nu ska jag väll bara ta det lugnt hemma så vi hörs 💟

Likes

Comments

Heej, nu är jag hemma från en vecka i Taizé.

"Hur var resan då?" " Hade du det bra/ roligt?"

Okej vi börjar så här denna resa var något som jag inte hade någon aning om vad jag hade gett mig in på. Först och främst fick jag veta en och en halvvecka innan jag skulle åka, sen var jag inte direkt förberedd om vad som skulle hända. Från början tänkte jag att vi skulle flyga dit... Pff vi åkte buss i 33h.. Sen hade jag inte direkt någon bild om vad vi skulle göra. Det vi gjorde var i princip att sitta på sten golv och sitta på små träbänkar.

En vanlig dag var vakna typ vid kvart i åtta om jag inte minns fel sen efter det var det morgon gudstjänst, frukost en bröd bit margarin och små choklad bitar. Efter det så hade man lite tid på sig att fixa sig för sen hade men sina små grupper små studiegrupper som man hade olika uppgifter i. Sen var det Gudstjänst, lunch sen vid 3 så hade man gruppen igen sen var det typ middag och gudstjänst. På kvällen så umgicks dem flesta vid oyak ett ställe där det typ fanns en kiosk och bord.

Alltså denna resa var inte direkt rolig så men den var nyttig för mitt liv, Jag ser vissa saker andra sätt. Till exempel på Tron alla har ju sin egna syn på tron och gud, vissa ser gud som en sak eller person. Men jag är inte säker som jag tror på gud för att för mig känns det som om det är något påhittat bara som allt annan i denna värld. och att nu vart där och hört vad andra tycker och tänker så har man ju fått bilden att "han" verkligen inte är något. Det är så jag tänker i alla fall. Att allt ät påhitt, men det är en fin sak med tron tycker jag vilken man än har 😌 

Tänker att jag kan ge några " roliga " minnen lite senare som jag vart med om 😌 

Likes

Comments

Glad midsommar folket!
Idag är det då Midsommarafton och i natt 03:30 så ska jag åka i väg då till Frankrike 😸 är så taggad!
Men ni får ha en bra Midsommar och en trevlig helg.
Kram på er ❣

Likes

Comments