Hej!

Jag vet att jag har mina stunder då det ekar tyst här. Sorry. Jag har haft fullt upp i skolan fram till iförrgår. Hade en stor inlämning, en lite mindre och en muntlig tenta till i fredags och i tisdags. Den stora inlämningen och muntan var i Varumärkeskommunikation och där slutade jag med ett B, och den mindre inlämningen var en debattartikel i språkstrategi. Tar nog 3 veckor innan jag får svar på den. Just nu har jag ingenting i skolan, utan kan faktiskt släppa skolan helt tills måndag då min nya kurs börjar. Skönt!

Så, då jag inte har någon skola denna veckan åker jag upp till Göteborg och Erik. Sitter på tåget just nu, är framme om en halvtimme, och stannar till måndagmorgon då jag åker direkt till Helsingborg och skolan.

Imorgon eller lördag kommer även Markus och Hanna mest troligt upp till Göteborg, så kul!

Nu när jag kommer fram till Göteborg ska jag först ta mig till Eriks lägenhet för att lämna av väskan. Därefter ska jag ta mig till Chalmers för att möta upp han och hans kompisar för lite tenta-öl då de hade tenta precis (och jag hade ju i tisdags 😉)

Jag har även tagit mig iväg till gymmet två gånger denna veckan. Körde armar i tisdags och bara lite kondition igår. Känns bra, med tanke på att jag hållt en längre tid nu pga sjukdomar, andra prioriteringar som skolan osv. Men, det känns som att jag är påväg tillbaka, kul!!

Har med mig gymkläderna och gymkortet till Göteborg, så vi får se, förhoppningsvis blir det ett pass iallafall 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon!

Denna veckan har jag haft någonting inplanerat varje dag. I måndags var jag i skolan 10-15, och direkt efter tog jag tåget till Malmö för att träffa Josefine. Vi har inte setts sedan USA i somras, så det var helt underbart att ses igen. Det bästa är att det kan få flera, flera månader utan att vi ses, och när vi ses känns det som det var en vecka sen. Så det ska vara! Vi gick mest rundor, åt och tog en drink på Pinchos, fortsatte vidare till ett annat ställe för efterrätt och ytterligare en drink. Nu ska vi försöka hålla i det här, även om det kanske bara blir någon eftermiddag här och var så funkar det ju super.

På tisdagen hade jag skola 10-15 igen, och sen hemåt för att plocka undan och städa. Malin och Marie kom vid halv sju och vi körde på taco- och vinkväll. Inte träffat dem heller på länge. Blev supermysigt och mycket babbel - precis som det ska vara.

Jag har en grupp jag skriver en hemtenta med i skolan, i varumärkeskommunikation, och på onsdagen bestämde vi att vi skulle sitta mellan 10-17. Vi fick fixat en hel del med tentan, känns bra! Vi ska skriva en kommunikationsplan på 5 sidor och en analys på 15 sidor, men vi är 5 stycken i gruppen så det är inte så farligt. Ska vara inne på fredag om en vecka. Tjugo över fem tog jag tåget direkt till Förslöv för att träna fotboll på konstgräset utomhus. Det var faktiskt riktigt gött, något kallt, men ändå gött. När jag kom hem snackade jag med Lina ett tag, duschade, åt och la mig i tid! Det var skönt.

Igår, torsdag, var jag först i skolan 10-15 och vi jobbade mest med hemtentan. Satt mest och läste på inför olika perspektiv vi ska skriva om. Tog mig hem och la mig på sängen och vilade en stund, och på kvällen skulle jag iväg igen. Jag, Melica, Olivia och Monique åt på torsdagsrestaurangen och sen blev det krök. Halv tolv begav jag mig till knutan för jag ville hinna med sista tåget hem så att jag kunde sova hemma. Men det var en kul kväll!

Jag har faktiskt legat vaken sedan runt klockan åtta, men har bara lyssnat på massa göttig musik, läst bloggar och degat. Tänkte kolla lite på min andra hemtenta, i språkstrategi. Det är en debattartikel i varumärkeskommunikation ur ett genusperspektiv som ska vara inne nästa tisdag, 14/3. Har iallafall kommit på ett ämne, ska bara komma igång också. Det är cirka 3 sidor + en språkstrategisk kommentar på max 1 sida som ska skrivas. När man väl kommer igång brukar det flyta på.

Klockan 12:30 ska jag köra mot jobbet för att jobba 13-20:10, sen direkt hem. Erik kommer hem i eftermiddag!

Vi hörs 👋🏼

Likes

Comments

Hej!

Imorse skrev jag tenta i Språkstrategi. Jag har faktiskt en bra känsla över den, så nu släpper jag den och håller helg. Eller ja, inget plugg iallafall. Däremot ska jag jobba fredag, lördag och söndag. Pengar, pengar, pengar.

Just nu sitter jag i fåtöljen i p-rummet på jobb, börjar jobba klockan 15 så har en timme att bara relaxa på. Så skönt. Har gjort lite ärenden, ätit lunch och nu har jag bara stoppat in hörlurarna i öronen, slängt upp fötterna på en pall och bara är. SKÖNT.

Jag jobbar stängning ikväll och ska efter det ta mig hem till Grevie för pubaftonen i parken, sen sover jag hos mamma och pappa och imorgon är det jobb. Sen ska jag ha Emme-mys.

Ha en bra helg!

Min tentauppladdning imorse

Likes

Comments

Idag har jag pluggat konstant känns det som. Kom till skolan 7:45 pga seminarium 8:15-10:45. Därefter åt jag lunch med en klasskompis och sen pluggade vi lite. Hon stack hem efter en stund och sen mötte jag upp Lina och pluggade med henne och några till. Satt till klockan 17. När tåget var framme i Ängelholm bestämde jag mig för att åka vidare till Förslöv istället, blev hämtad där av mamma och åkte hem till päronen för att bli bjuden på middag. Fick även pluggat en hel del där. Åkte hem klockan nio och har bara slappat sen dess. Så ja, det har blivit mycket plugg idag och jag har äntligen lyckats med ett bra fokus. Lyssnar på Harry Potter Soundtracks när jag pluggar, haha, men funkar faktiskt skitbra.

Imorgon har jag en föreläsning och en workshop, ska vara i skolan 10-16. Sen ska jag ta mig hemåt och fortsätta tentaplugget.

Nu ska jag kolla klart på avsnittet av Grey's som jag satte igång för en stund sen, godnatt!

Likes

Comments

Just nu: ska läsa klart inför seminariet imorgon. Snart klar, alltså snart sova. Har seminarium klockan 8:15, sen stannar jag kvar i skolan för att plugga medan jag väntar på att Lina ska bli klar med sitt seminarium, sen ska vi tentaplugga ihop, så det blir en lång dag i skolan.

Intensiva dagar nu med tentaplugg inför fredag. Inte haft effektiva dagar alls senaste dagarna, för mycket tankar. Försöker pusha bort dem dessa dagarna. Måste kunna fokusera. Än så länge klarat mina tentor med ännu sämre utgångsläge, då ska jag väl ta mig igenom den här också! 🌟

Likes

Comments

"Men livet måste gå vidare, det kommer bli bra, det kommer ordna sig."

Ibland känner jag mig ensam. Inte fysiskt, utan psykiskt. Jag är en person som känner väldigt mycket, för mig själv, för andra. Jag känner mycket. Jag bryr mig. Men med alla dessa känslor inom mig samtidigt med en känsla av att det räcker nu, att jag inte vill belasta mina nära och kära med samma ältande om och om igen, det är jobbigt. De har inte sagt något om det, det är mina tankar och mina känslor som säger att jag inte ska lägga detta på dem.

Av den anledningen sökte jag upp en kurator. Att kunna prata med en person som du inte känner över huvud taget, som ska sitta och lyssna på dig, och bara dig, i trekvart och som inte bryter ihop när du själv bryter ihop - det är guld värt. Jag har varit där två gånger nu och har en tredje gång inbokad och det är bara så skönt. Mestadels pratar vi om det jobbiga, stundtals hamnar vi på något annat spår, och större delen av tiden gråter jag. Men det är okej.

Det är så viktigt att få det ur sig. Jag mår bättre, och jag tror att mycket är på grund av min kurator. Att jag tog mig modet att söka upp en. Många skäms för att de går till en kurator eller psykolog, tabubelägger det. Åt helvete med det. Det är så starkt. Du öppnar upp dig totalt för en främmande människa, allt blir så avskalat och naket. Man tänker på varför man är där, "mina problem är nog inte så stora så jag behöver prata med någon om det. Du larvar dig bara. Ta tag i ditt liv och gå vidare. Hur svårt kan det vara?". Faktum är, oavsett hur stora eller små dina problem är - jag tror inte ens du behöver ha ett speciellt problem - tror jag stenhårt på att det kan vara bra att prata med någon man inte känner ibland. Där du får vara i centrum, du får lära känna dig själv. Du är inte en sämre människa för att du söker hjälp.

Jag ligger fortfarande vaken om nätterna, har fortfarande svårt att koncentrera mig och tankarna vandrar iväg. Inte varje dag och natt, men stora delar av veckan. Baby steps, intalar jag mig själv. Små steg framåt är bättre än bakåt. Men det är nu jag känner mig ensam, när jag inte kan somna om nätterna. När tankarna vandrar iväg. Det är då jag känner mig ensammast i hela världen. Då samlas alla tankarna runt mig på en och samma gång och de är svåra att slå bort. Prioriterade jag alltid rätt? Troligen inte. Fick jag sagt allt jag ville säga? Knappast. Kommer jag känna såhär när någon annan närstående går bort? Säkerligen.

Det spelar ingen roll hur mycket tid man hade tillsammans, hur väl jag försökte förbereda mig de där sista timmarna. Jag tror aldrig jag förklarat för någon som sover hur mycket denne betyder för mig, som jag gjorde de dagarna på sjukhuset. Aldrig har jag oroat mig så för någon. Aldrig trodde jag att jag skulle vilja vara i samma rum som dig när det hände. Aldrig trodde jag att jag skulle vilja sitta bredvid en insomnad människa i en timme efteråt. Men jag ville inget hellre än att finnas där. Jag ville göra allt jag kunde för dig och jag skulle gjort vad som helst för att fortfarande ha dig i livet. Jag gjorde allt jag kunde för att ta ett sista farväl, försöka intala mig själv att du inte ville det här, och slutligen slapp du, så det bästa var att sitta bredvid dig. Finnas där. Prata med dig trots att du sov hela tiden. Jag hoppas och tror verkligen att du kände av att jag var där, kände att jag höll din hand, strök dig över håret och pratade med dig.

Ja, livet måste gå vidare, det kommer bli bra och det kommer ordna sig. Men just nu har det inte gjort det, det har inte blivit bra. Men det kommer bli det. Snart. Jag vet inte om det kommer ta en vecka, en månad, ett år eller ännu längre. Men det kommer bli det. Bra.

Vila i frid, finaste morfar. Jag tänker på dig varje dag.

👼 2017.01.05

"Grief is not a disorder, a disease or a sign of weakness.
It is an emotional, physical and spiritual necessity;
the price you pay for love.
The only cure for grief is to grieve."

Likes

Comments

Förra veckan åkte jag till Sälen över en weekend tillsammans med Erik, Robin & Isabelle och 5 av deras kompisar. Det blev grymma dagar och det kändes som en välförtjänt semester och äntligen något riktigt bra det här året efter det som hänt. Nu är vi hemma igen och tillbaka i vardagen. Just nu är jag faktiskt påväg hem till Grevie för att träffa mormor, ska äta lite lunch där och bara umgås med henne några timmar. Skulle egentligen varit iväg på träning med laget ikväll, men det känns som jag har en eventuell förkylning på ingång så känns bäst att hålla.

Får lägga upp fler bilder senare

Likes

Comments

Hej!

Imorse var jag i skolan och hade föreläsning i språkstrategi. Tyckte faktiskt den var rätt bra. När jag kom hem åt jag lunch och sen hämtade Elin upp mig för att åka iväg till Höganäs. Där fikade vi först innan vi tog oss till Lager157. Jag hittade faktiskt massor och det är faktiskt väldigt billigt. För alla grejerna nedan betalade jag 915 kronor. Värt!

Nu ska jag plugga en liten stund innan jag ska ta tag i packandet. Åker till Sälen imorgonnatt.

Hejsvejs!

Likes

Comments

Hej!


Den 13 januari hade jag en tenta i organisationskommunikation som jag knappt pluggade till med tanke på allt som hände runt om mig med morfar. Jag hade väldigt svårt att fokusera och hade bra fokus endast en dag, dagen innan tentan. Idag fick vi resultaten, och jag fick ett C! Så himla skönt! Jag var inställd på att göra omtentan, vilket inte hade varit hela världen då det faktiskt var en relativt simpel tenta. Men det känns SÅ skönt att jag klarade den och nu slipper tänka på den. Nu inväntar jag bara betyget till vårt projektarbete. Det är satt, men vi får inte veta vilket det blir förrän det läggs upp på hemsidan, och det kunde ta någon dag till. Vi får väl vänta och se.


Jag har spenderat eftermiddagen på biblioteket här i Ängelholm. Jag hade en hel del plugg att göra, fick inte gjort så mycket som jag hade behövt, men ändå en del. Tills imorgon ska jag ha skrivit en webbtext, till onsdag språkstrategisk kommentar till webbtexten och på torsdag har jag ett seminarium som jag behöver förbereda inför. Jag blev klar med webbtexten och fick skickat iväg den till min grupp då vi ska kolla igenom varandras, och så läste jag lite i litteraturen inför kommentaren som ska lämnas in tillsammans med webbtexten på onsdag. Har redan läst 2 artiklar, av 4 till torsdagens seminarium, behöver dock svara på några frågor också. Men det känns okej tycker jag nog. Det var så mycket som släppte nu när jag blev godkänd på tentan och kan lämna den bakom mig.


Nu har jag kommit hem för en stund sedan, ätit ett litet avokadomellis, och ska ta tag i plugget igen, läsa lite. Pappa kommer ikväll för att hjälpa mig med några saker i lägenheten, så tänkte ha pluggat klart tills dess. Ha det fint!


Likes

Comments

Jag vet att det är mycket om min morfar just nu, men jag tror det här är ett sätt för mig att bearbeta detta. Hantera sorgen. Jag tycker oftast det är rätt skönt att tänka på det, och ibland vill jag inte tänka på det. Men i vilket fall som helst kämpar jag fortfarande med att förstå att han är inte här. Det är svårt att förstå, svårt att acceptera. Jag och mormor åkte till kyrkogården igår för att kolla på blommorna och bara stå där en stund. Det var så skönt. Efteråt åkte vi två hem till henne för fika och korsord. Fina mormor. Jag är så glad och tacksam över att ha den relationen jag har med henne, och som jag alltid haft då jag alltid stått både mormor och morfar väldigt nära. Otroligt tacksam för det.

Igårkväll när jag kommit hem, kom Emme över en runda. Förut hade vi fredagsmys varje fredagkväll, väldigt sällan vi inte hade det. Sen åkte jag till USA och livet kom emellan helt enkelt. Men det var så himla mysigt, vi gjorde hemmagjord pizza och åt choklad, vindruvor och chevréost. Och så kollade vi på "Trolls" och "me before you".

Det bästa är ju också att umgås med vänner där det inte spelar någon roll hur lång tid det var sedan man sågs sist, allting är ändå som vanligt. <3

Imorse sov jag ut till klockan tio (okej, jag somnade vid tre, men ändå, kändes så skönt att inte behöva gå upp). Låg och drog mig en halvtimme, innan jag pallrade mig upp, svirade om till träningskläder för jag skulle ut på en liten löprunda. Blev dock inte så mycket löpning då kroppen protesterade, men det var så fint väder (blå himmel och någon minusgrad) så det var härligt att PW:a också. 5,18 km blev det totalt.

Tog mig sedan hem och gjorde proteinpannkakor och kollade ett avsnitt Grey's samtidigt som jag gjorde dem och åt dem. Nu hade jag behövt hoppa in i duschen och sen plugga lite då jag ska iväg ikväll. Hejsvejs!

Likes

Comments