Header

Blev sugen på en kall god milkshake. Tänkte först göra en med jordgubbar och banan...MEN så kom jag på att pröva med choklad i pulverform. Hittade i skafferiet Nestle Lion choklad och caramel.

Så här gör du den här superenkla goda milkshaken som räcker till ett stort glas eller två normalstora dricksglas.

Du behöver:

2 isbitar

1 banan

125 gram vaniljglass

1,5 dl mjölk, standard

1 tsk socker

Ev 1/2 tsk vaniljsocker

1 tsk choklad/caramel pulver ( Lion, Nestle )

Mixa allt till en slät drink.

Topping: Krossa några polly puffar i te x mortel och använd några hela som dekoration .

För extra smak av sea salt, ta några puffar i munnen och drick samtidigt lite av milkshaken så kommer sea salt-smaken fram bättre.....mums !


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var det försäljning av blomster utanför vår Hemköpsbutik, passade på att gå förbi och köpa billiga fina pelargoner och lite andra fina utomhusväxter och planteringsjord. Krukor hade jag inhandlat några veckor tidigare....

Sedan har jag gjort créme brulée till kvällens gäster, jag ska dock inte vara med själv den här gången utan har hjälpt till sambon Carl som har bjudit in sina "tipsbröder"de har känt varandra sedan högskoletiden...och ikväll var det Carls tur att fixa maten....själv ska jag träffa en väninna och vi går ut och äter i närheten av hennes hem.

Jag tänkte att ni skulle få recept på maten som C bjuder på ikväll, det ska tydligen vara något riktigt god och stark rätt....😱

Här kommer en bildbomb på vår somriga altan..

Det blir riktigt mysigt när vi tönder lamporna på kvällen

Så här mysigt blev det på kvällen med färgade lampor som finns att köpa för en billig peng på Rusta

Framsidan av huset 

Baksidan

Nya fina kuddar

Mina fina engelska pelangolier

Det går lika bra med selleri...haha ....min fina tyg-plastpalm passar bra in i hörnan bakom soffan🌴😉👌🏻

Kuddarna beställde jag från cellbes..gillar mönsret

Fixade dukningen....
skönt att lägga benen i kors en stund

Hoppas ni får en fin lördag ...

Likes

Comments

Gör en god smoothie på kvällen innan du går och lägger dig......så har du en underbart god och mättande smoothie att dricka på morgonen vid köksbordet eller när du är på väg till skolan, morgonmötet eller till arbetet.Jag har införskaffat  fina drickmuggar med lock och sugrör, praktiskt att ta med sig och lätt att spara i muggen om du föredrar att spara smoothien till din lunch eller mellanmålet.

Så här gör du den, du behöver 2 stora glas eller 4 små glas.

Kärna ur 4 - 5 st dadlar. Skiva 1 banan, 300 g jordgubbar, frysta eller färska och mixa allt. Tillsätt sedan 4 dl yoghurt naturell eller kvarg (om du väljer kvarg så håller det konsistensen bättre och kan göras dagen innan och blir också proteinrikare ) och 0,5 tsk äkta vaniljpulver. Späd med vatten om smoothien blir för tjock i konsistensen.

Mums !.

Här nedan kommer lite bilder på smoothisen, som dracks upp ikväll och den var väldigt söt och god i smaken :).


Dottern smakade och gav tummen upp för mammas smoothie

Drack upp min smoothie medan jag skrev det här inlägget....

Likes

Comments

Har börjat så smått ta fram sommarkläder och kollat in sommarens blusar och klänningar samt skor. Det finns så otroligt mycket fint som jag önskar mig tiill min sommargarderob, som den här fina toppen från #PERNILLAWAHLGRENCOLLECTION från Provrummet köpte jag i veckan. ( Reklam )

Helgens bukett hortensia
Färska kryddor i hemmet
Helgens smårätter till ESC i lördags..

Gott bubbel rosevin till ESC i lördags...

Likes

Comments

Chokladbollen kallades även för annat......n****boll, men som ändrades till det som det egentligen består av, nämligen CHOKLAD och därför kallas dom idag för kort och gott chokladboll !!

Hittade ett recept som jag sparat i många år, som låg i min gulliga "receptlåda" med texten mom's kitchen, där jag samlar alla mina recept från tidningar m m.

Så här gör gör du chokladbollar med mjölkchoklad och jag lovar dom är underbart goda med mycket smak av mjölkchoklad:

25-30 st.

4 dl havregryn

100 g smör, rumsvarmt.

1 1/2 dl florsocker

1 msk kaffe

1 msk kakao

1 msk vaniljsocker

150 g mjölkchoklad, smält.

Garnering:

Ca 100 g mjölkchoklad, smält

kokos eller strössel på innan ckokladen stelnat( jag ska testa med saltlaktristströssel. Förvara gärna chokladbollar i frysen innan du doppar i choklad o strössel.!.


Ha en skön torsdag !

Mina färdiga chokladbollar med saltlakristströssel

Mjölkchoklad o saltlaktrisströssel

Här med pärlsocker

Likes

Comments

Färdigpanerad kravmärkt fisk med potatismos och valfri grönsaksblandning. För att spara tid så köpte jag färdig wokmix av färska grönsaker som vitkål, böngroddar , morot, gul lök,purjolök, röd paprika, mixa med nudlar eller ris istället för potatis...och pricken över i:et en enkel god remoulad
Du behöver:
1 dl majonnäs
1 dl mellangrädde
1 dl picklade grönsaker te x smörgåsgurka
1 msk kapris
1 tsk curry

Blanda majonäsen o mellangrädden. Hacka pickles o kapris fint. Rör ner tillsammans med curryn.

Eller prova att göra:

Ärtor
1 klick smör
500 g frysta ärtor
En handfull myntablad finhackade
Gör så här:
Koka ärtorna med lite smör tills de är varmt rakt igenom. Krydda med havssalt o svartpeppar , tillsätt mynta , mosa govt.

En stänk matvinäger är gott till.

Likes

Comments

Hej vänner, hoppas ni varit nöjda med er helg och att ni har kunnat njuta på något sätt oavsett vilken väderlek vi haft i vårt avlånga land...har hört och sett bilder att det faktiskt snöat i norr och här i Stockholm har det varit växlande väder med en del solglimtar, det enda man saknade idag var värmen som vi fick njuta av i fredags...vi som många andra njöt verkligen många åkte fram och åter med båten till Gröna Lund och Djurgården. Alltid lika uppskattat varje vår och sommar !.

Nu denna söndag gjordes det här hemma en matigare frukost, dock inte med ägg och bacon utan bakade muffinsscones med bl a fil och honung i degen och laddade upp med frukt och bär såsom ananas, banan och jordgubbar...ja helt enkelt en fruktig frukost....

Nu på kvällskvisten står en ananaskaka i ugnen och här nedan finner du receptet som kommer från MITT KÖK. När man bakar med ananas behöver man inte lika mycket socker, då sötman redan finns i frukten. Ett tips är att ananasbitarna vändes i lite mjöl innan de läggs i kaksmeten, så sjunker inte fruktbitarna ner till formens botten under gräddningen. Det gäller även andra bär och frukter.

Ingredienser:

250 g ananas ( färsk eller på burk)

150 g smör

3 st ägg

1,5 dl socker

1 tsk bakpulver

3 dl mjöl

Gör så här:

Skär ananasen i små bitar. Smöra och bröa en sockerkaksform. Smält smöret. Låt den svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda ner det smälta smöret. Rör ner mjöl och bakpulver. Häll smeten i formen. Rulla ananasbitarna i lite mjöl och fördela dom i formen, tryck ner bitarna en aning. Gräddas i 175 graders ugnsvärme( cirka 45 min beroende på ugn ) i mittersta ugnsvalsen. Låt svalna i formen. Lägg upp på serveringsfat och dekorera med lite kokosflan och agavesirap vid servering. Njut!

Likes

Comments

Bake My Day.....idag fixade jag och dottern goda chokladmuffins med oreokex, då vi båda älskar OREO. Recept kommer från Fikastunder.se. Nu i skrivande stund går tårtslaget på TV:n...jag säger bara oj oj så snygga tårtor...tyvärr blev inte mina muffins så snygga och höga som jag ville ha dom ....men smaken var det inget fel på smakade mycket härlig mumsig ckoklad och en touch av oreokex. Blev riktigt nöjd med bilderna som jag bara ljusade upp en aning

varsågoda hör kommer receptet

12 st muffins:

1 dl kakao

2 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

100 g smör

2 dl strösocker

2 st ägg

Frosting:

90 g rumsvarmt smör

7 dl floursocker

150 g philadelphiaost

10 oreos.

Till garnering små oreos, finns att köpa på burk.

Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp kakao med mjölken och 1 dl socker och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner 1 ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölkblandningen i smörblandningen. Klicka ner smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt svalna. Jag använde muffinsform för att ge stöd åt pappersformarna.

Frosting: Mixa oreosen i en mixer, använd mortel i början och sedan några sekunder i mixer för att få smulkonsistens. Blanda ihop smör och floursocker. Tillsätt philadelphiaosten och rör om till en slät frosting. Spritsa på muffinsen och garnera med en lite oreokex. KLART !🎂...förvaras i burk med lock i kylskåp så blir frostingen fastare o godare ...

Likes

Comments