Idag tänkte jag bara trimma Dawa lite lätt på banan och rida igenom LC:2 & LB:1 programmen, men hon ville INTE sammarbeta. Hon bara bet tag i bettet och drog mulen till bringan, blev så stark så jag fick kramp i armarna & ville endast springa iväg från arbetet helt enkelt. Jag skulle galoppera på en 15 metersvolt, hon hoppade iväg i vad som kändes som över 100 km/h, hon gjorde även 15 metersvolten till en normalstor mittvolt. Ja, jag tror nog ni fattar hur himla ledsen, besviken och FRAMFÖRALLT irriterad på henne jag blev Det slutade med att jag helt enkelt insåg att jag inte kunde sitta och tjafsa med henne hela tiden, så jag red ut en liten bit och lät henne galoppera av sig. Jag hoppas att detta bara är vårkänslor (har inte varit direkt vårväder här de senaste veckorna) och att hon inte fortsätter med detta. Imorgon ska jag rida ut och hoppas på att hon känns bättre, men allt fokus kommer dock ligga på att konditionsträna henne så mycket som möjligt. Det är väldigt jobbigt med bakslag som dessa. Men hallå, bakslag är ju en del av förändringsprocessen.

Sen red jag Holmtebo Unique, min syster Isabelles häst! Jag hade lite svårt med att rida henne då jag är van vid Dawa, och Nickan är tvärt emot Dawa. På Dawa på måste man va envis med skänklarna, på Nickan ska man knappt röra med skänklarna. På Dawa ska man försöka få fram, Nickan måste sakta ner. Dawa är väldigt okänslig och trög, Nickan känner varenda liten spänning och skänkel. Dawa måste man kämpa för att få in i hörnen, Nickan måste man kämpa för att få ut ur hörnen. Ja, you name it, dom är två HELT olika hästar. Men det är väldigt bra träning att rida olika hästar. Hann dock inte rida Mammi idag </3... Under passet på Nickan så hjälpte Isabelle mig. Vi tränade väldigt mycket på längningar i trav och galopp, vissa gånger kändes bättre än andra. Vi testade även LB:1 programmet i slutet. Jag skrittade ut en bit på grusvägen och tillbaka när jag skrittade av henne sen.

Kraaam <3


(bild på Nickan)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag var vi iväg på Boxholms ridklubb och tävlade en LC:1. Det gick helt ok! Hon var dock väldigt seg, stretig och riktigt stark. Men vi höll oss ovanför 60% iallafall! 😊 Det blev 62%! Dock hade jag ingen bra känsla alls, även fast hon kändes riktigt fin på framridningen. Aja, det kan inte alltid gå bra! 😊

Jag har anmält mig till en LC:1 & en LB:1 i Grankärr den 20 maj, så nu får vi börja träna på galopp snett igenom. Kommer bli mycket jobb med det och jag är villig att lägga ner så mycket tid som det krävs. När Dawatea fått in lite mer rutin på tävlingsbanan och jag har henne i stadigare form så kommer vi klättra i klasserna, det är jag 110% säker på.

Nästa tävling är ju Norrköping den 14 Maj, jag la även till en LB:1 där med ❤

Kram ❤

Likes

Comments

Som jag skrev förut så fick Dawatea vila idag och Mammi skulle skrittas. Som vanligt, var Mammi superpigg. Jag skrittade även Megan lite i paddocken också.

Idag var det ett riktigt skitväder, pisskallt och mulet, uuusch. Hoppas på bättre väder imorrn och i helgen. Imorrn ska jag tömköra Dawa, putsa utrustning, tvätta Dawa och skritta Mammi. Det är ju tävling på lördag i Boxholm, så jag är taggad! Ska rida en LC:1 som förra gången. På söndag ska jag träna miljöträning med Dawa hade jag tänkt, med lakan och mycket påsar och buller. Ska nog bli bra!

Nu har jag precis ätit kvällsmat och kollat på Mandelmann med familjen & även duschat

Godnatt <33

Likes

Comments

I förrgår var ju jag på dressyrträning för Lollo, men jag skrev inget inlägg om hur det gick då det blev sent och jag var trött. Men iallafall, dressyrträningen gick super! Dawatea kändes fin och hon kämpade på! Det vi nu måste träna på är att jag måste lyfta blicken, hon måste börja flytta sig för min vänsterskänkel & jag måste även bli starkare i vänsterskänkeln, hålla ihop henne så hon samlar sig och att rama in henne så gott det går så hon inte börjar vingla! Men det kommer nog gå bra, dessa hinder är bara småhinder om man jämför med vart vi stod för endast någon vecka sedan.

Jag hann även rida ut på Mammi barbacka innan träningen i förrgår, jag trodde aldrig att jag skulle hinna men jag var faktiskt för första gången den som satt i bilen och var klar först! Mammi var lika pigg och glad som vanligt, en riktig livsnjutare är vad hon är!

(jag skrev igår att jag tänkte vlogga, men min Ipad hade inte tillräckligt med utrymme)

Igår började jag med att skritta ut barbacka på Mammi igen. Hon älskar när jag är ute såhär med henne så det är det jag kommer göra med henne i fortsättningen, skritta ut barbacka.

Igår red jag även lite dressyr i paddocken på Dawatea. Jag hade både nytt träns och bett. Tränset var ett vanligt "dressyrträns" med pullback nosgrimma och bettet var ett vanligt tredelat utan koppar eller sötmalm. Kräsna Dawatea trivdes INTE. Hon hatade det, hon vägrade ge efter och lyssnade inte för 5 öre på bettet. Min syster Isabelle hoppade upp på henne då, hon tyckte också att Dawatea var väldigt jobbig. När hon hoppat av beslutade jag mig för att byta tillbaka till gamla bettet, och hon gav efter DIREKT. Resten av passet sprang hon på fint och vi tränade på alla saker som behöver förbättras.

Sist, klockan 20:40, var det dags för sista hästen. Jag skrittade på min syster Linneas storhäst Megan i paddocken i cirka 20 minuter. Det uppskattades dock inte från hennes sida då jag störde henne när hon stod och åt hahah!


Idag ska Dawatea få vila och Mammi ska skrittas, sen ska jag plugga då vi har NO prov imorrn

Kram <33


Likes

Comments

Idag skrittade jag ut en liten sväng på Mammi barbacka, det var såå mysigt och hon var superpigg och taktade hela tiden hahah. Jag märkte på henne att hon tyckte det var så roligt <3 Jag red dock inte heelt barbacka, jag hade ett schabrak med täckesgjord då hon fäller TON så jag ville inte ha en massa päls på ridbyxorna.

Jag anmälde mig & Dawa till ännu en dressyrtävling idag! LC:2 på Norrköpings Fältrittklubb den 14/5, taggaaa <33 Jag har glömt att skriva att vi också ska på dressyrtävling på Boxholms Ridklubb nu på lördag, blir en LC:1 då med.

Imorgon blir det dressyrträning med Dawa för Lollo, blir intressant o se va hon tycker om Dawa nu när hennes "spänning" har släppt :D Så jag är supertaggad på det! Det kommer dock bli lite tajt med tiden imorrn då jag ska hinna rykta Mammi, rida ut en sväng barbacka med henne, mocka, göra, iordning Dawa, packa för dressyrträningen & även filma en träningsvlogg. Jag kommer hem runt klockan 3 och vi måste åka klockan 5, jag har då alltså TVÅ TIMMAR på mig. Det låter nog mycket för er, men som den tidspessimist jag är så känns det som jag aldrig kommer hinna.

Det är skola imorrn btw, döda mig nu snällaa </3

Kram, godnatt <33

Likes

Comments

Just nu är jag så glad. Vi var ju på dressyrtävling igår, och det gick såå underbart bra! Dawatea var inte på sitt "vanliga tävlingshumör", utan hon hade lagom energi och var för första gången riktigt samarbetsvillig och framförallt var hon eftergiven! Hon har haft som en "spänning" innan, hon har då inte velat ta stöd, ge efter eller acceptera bettet. Men vi har äntligen kommit över den lilla spänningen nu och hon tar stöd och går riktigt fint! Hon ger tillochmed efter i galoppen, vilket inte har funkat innan.

Och vill ni veta det mest fantastiska med detta? Vi fick 10% högre än den senaste tävlingen för någon vecka sedan. Vi fick 53% på senaste tävlingen och har idag höjt det till otroliga 63%! För vissa låter det förmodligen väldigt lite, men pågrund av hennes "spänning & tävlingshumör" så har vi aldrig fått över 55% på en tävling förut. Vi fick 60% en gång på en P&R med VÄLDIGT snälla domare.

När jag kom hem var det första jag gjorde var att gå ut o gå lite med Dawa eftersom hon hade stått i transporten hela dagen. Sen tog jag in Mammi och ryktade henne, hon fäller SÅ mycket, halva hästen på golvet säger jag bara...

Jag kunde inte varit mer nöjd över min älskade Dawatea, hon är verkligen världens BÄSTA häst <33

Idag ska Dawa få vila, sen ska jag även skritta ut barbacka på Mammi <3

Kram

Likes

Comments

Heej!

Jag vet, jag är sämst på att upptadera. Men som jag sagt bokstavligen varje gång jag gör ett "update" inlägg, så ska jag FÖRSÖKA bli bättre hahah.

Vi börjar där vi slutade helt enkelt, dressyrtävlingen i Heda.

Den 19/3 var jag på dressyrtävling på Heda ridklubb. Det gick sämst rent ut sagt. Hon var på sitt vanliga tävlingshumör, helt skänkeldöv och psykiskt trött. Det var egentligen anledningen till att jag inte bloggat sen dess, jag fick helt slut på motivation då allt bara kändes som om det gick bakåt.
Sen har vi något lite roligare som hänt, Haflingerkvalitén i Axvalla den 9 April!

Vi åkte upp lördag förmiddag för att Dawa skulle smälta in den nya miljön och hinna installera sig lite. Jag hade med mig liiiite för mycket grejer kanske, men jag är en sån person som ALLTID packar för mycket hahah. Ett träns för varje moment + ett ledträns, blev 4 träns. Av någon extremt konstig anledning hade jag packat med 5 schabrak, assååå va? Snacka om att packa effektivt..

Iallafall, hon fick sammanlagt 39 P som förra gången, och det är jag supernöjd med :) Hon är ju så fiiin <33 Dock var ju jag lite sådär halvdålig på att visa kanske, men aja, va gör de om 100 år liksom?

På hemvägen anmälde jag mig till årets Haflinger RIKS. Jag anmälde mig till klass 9 i utställningen, All over winner (en klass utställning, LB:1 dressyr & 70 cm bed två faser A:0/A:0), sen om jag inte minns fel så anmälde jag mig till en LC:1 där någonstans också, kommer inte riktigt ihåg.

Jag är iallafall nöjd med denna helg! Dawatea presterade bra och skötte sig finfint!

Nu under påsklovsveckan har jag varit sjuk och min duktiga storasyster Isabelle har fixat med Dawa! Hon har både tömkört och ridit! Och nu idag (rent tekniskt sett var det igår eftersom klockan är 00:30 nu) när jag hoppade upp på henne igen så var hon heelt magisk! Tror aldrig att jag fått en så bra känsla som idag! Testade även Madams dressyrsadel på Dawa idag, funkade riktigt bra! Jag hade även med mig inspänningstyglarna hängandes i sidorna om det skulle behövas, men dom kom inte till användning. Och ja, de snöar i mitten av april, USCH.


Nu på söndag är det dags för tävling igen! Jag ska rida en LC:1 på Vikbolandet, och efter passet idag är jag taggad till 1000! Hoppas hon håller sig på detta underbara humör!Godnatt <333

Likes

Comments

Idag tränade jag lite på LC:1an som jag ska rida med Dawatea på söndag. Jag testade även det nya dressyrtränset som jag fick i julklapp för första gången, det satt super på Dawatea!

Dawatea kändes väldigt bra på dagens pass, hon lyssnade på mig och jag lyckades få henne i fin form emellanåt utan att hon drog i mig. Så jag har en bra känsla it för söndag!

I mitt senaste inlägg skrev jag att jag skulle rida programet igår, men jag fick åka hem från skolan då jag fick migrän. Så min syster Isabelle var jättesnäll och red & mockade åt mig! ❤️ Jag har väldigt lätt för att få migrän, och jag får det alldeles för ofta. Jag har egna tabletter för det, men jag glömde dom hemma igår.

Imorgon ska jag fokusera på att lösgöra henne, vi får se hur det går!

Kram ❤️

Dawatea & Holmtebo Unique! Dawatea har på sig nya snygga tränset ❤️

Likes

Comments

Idag red jag ut i skogen och det blåste MASSOR. Som tur är var Dawatea trött idag sen konditionspasset igår, så hon tog det lugnt. Hon har faktiskt varit ganska seg under uteritterna på senaste tiden, tror det har nått o göra med att hon fäller.

På söndag ska jag rida årets första tävling! Jag och Dawatea ska rida en LC:1 på Heda Ridklubb. Imorgon ska jag träna på programet och även testa mitt nya dressyrträns som jag ska ha på tävlingar!

Likes

Comments

Hej på er!

För ca 2,5 månader sedan gick vår fina Beauty hastigt vidare till de förevigt gröna ängarna. När jag kom ut med nyheten om det så var det väldigt många av er som undrade vad som hänt, både på bloggen, youtube och instagram. Jag har sagt att jag hade tänkt att göra en enskild video om det och jag har försökt, många gånger. Men som ni säkert förstår är det ett väldigt jobbigt ämne att prata om och det är svårt att ta sig igenom en video utan att gråta. Jag har en inspelad och klar, men jag är inte säker på om jag ska ladda upp den eller inte då den innehåller mycket gråt. Men iallafall, här kommer ett inlägg där jag skriver lite mer om det..

Allt började den 12/12 2016. Jag hade sovit riktigt dåligt natten till den 12:de, så jag bestämde mig för att låta båda hästarna vila den dagen så att jag skulle hinna gå och lägga mig vid runt 6 (vi kommer hem vid 4). Jag gick ut och fixade i stallet och sedan gick jag in och la mig. Jag vaknade av att min mamma ropar nerifrån att Megan och Beauty rymt och att jag skulle hjälpa till. När jag skulle gå ut så sa mamma att min syster hunnit ta in dom och att jag kunde gå och lägg mig igen. Sen vaknar jag en gång till av min lillasyster som kom in i mitt rum och sa "Lisen, Beauty mår inte bra". Jag trodde ju direkt att hon skämtar. Hon måste ju skämta, ellerhur? Sånnahär grejer händer inte oss, bara andra. Men nej, hon skämtade inte. Megan hade tydligen hoppat ur hagen och sprungit runt o runt vårt hus för att visa att något var fel. När dom skulle hämta Beauty så stod hon stilla kvar i hagen, bara stod och hängde. Hon var hängig resten av kvällen och man såg på henne att hon verkligen inte mådde bra.

När jag fick höra om det så gick jag ut i stallet till Beauty, klockan var då 10 på kvällen. När jag kom till hennes box så låg hon bara där, gnistan av lycka och liv i hennes ögon var släckt, och jag bröt ihop totalt. Jag gick och la mig bredvid henne, bara kramade om henne och började rabbla upp allting som jag älskade om henne och alla roliga stunder vi haft tillsammans. Och hon bara låg lugnt kvar och lyssnade.

Under den natten så vakade min mamma. Jag tror hon gick runt en gång i timmen för att kolla till henne, som ni säkert förstår var det en jobbig natt och jag kunde knappt sova.


Dagen efter det kom veterinären, behandling för kolik påbörjades. Beauty fick en fin hjärtpepparkaka med sitt namn hängandes på sin box som jag gjort till henne några dagar tidigare. Hennes mage pumpades och hon stod på dropp i flera timmar, hon hade även hög feber. Vi skulle egentligen åka på dressyrträning den kvällen men som ni säkert förstår blev det inte av. När droppet var slut och allt klart för kvällen mådde Beauty genast mycket bättre! Eller ja, bättre för stunden iallafall...

När mamma kom ut morgonen därpå var Beauty sämre igen. Mamma bestämde sig för att åka till en klinik med henne. På kliniken konstaterade dom att Beauty hade fått bukhinneinflammation, Peritonit med ett lättare ord. Peritonit är ett allvarligt och mycket ovanligt tillstånd hos djur. Det är också väldigt livshotande..

Jag satt och väntade hela kvällen på att mamma skulle komma hem från kliniken med Beauty. När hon kom hem var Beauty lycklig igen! Vi hade köpt massor med medicin till henne för många tusenlappar. Hon åt och drack och jag såg gnistan i ögonen på henne igen! Det jag då inte visste var att det var sista gången jag någonsin skulle få se henne...

Nu kommer vi till den hemska dagen. På torsdagsmorgonen när jag gick ner för att äta frukost märkte jag att jag var själv inne. Jag tänkte inte så mycket på det, dom kanske var ute i stallet liksom. Så jag åt, borstade tänderna, sminkade mig och gick ut till bussen, precis som vanligt.

Under hela skoldagen hade jag gått runt med en klump i magen, det var något som inte kändes rätt, och jag skulle snart få reda på varför.

När jag stod och väntade på bussen så ringde min syster och undrade om hon skulle hämta mig i skolan, såklart åkte jag med henne. Jag satte mig i bilen och berättade om hur min dag varit och vad vi gjort. När jag var klar så sa hon "Du Lisen, jag kom och hämtade dig idag eftersom det hänt något hemma..." Då kände jag att något brast inom mig. Det var som om någon bara slet bort en bit av mitt hjärta. Min syster började berätta det hemska som hänt.

Under morgonen när dom gått ut för att ta ut hästarna hade Beauty legat och krampat i sin box, hon hade haft en sån fruktansvärd smärta. Veterinär kallades dit och det bestämdes snabbt att det inte skulle hålla för henne. Hade vi valt att låta henne leva hade Peritoniten påverkat henne under resten av livet. Hon hade haft massor problem med tex. kolik och feber. Så det tunga beslutet gjordes, hon skulle tas bort.

Jag förstår varför min mamma och syster valde att inte säga till mig den morgonen, ingen vill ha det som sista minne av sin häst. Jag förstår även varför min syster valde att hämta mig i skolan, hon känner mig tillräckligt väl för att veta att hade jag sett en presenning ligga mitt på gårdsplan så visste hon att jag hade gått och kollat. Och hade jag sett det som låg under utan att veta vad som hänt, så är jag 101% säker på att jag hade svimmat av chocken. Mitt sista minne av Beauty var onsdagskvällen när hon kommit hem från kliniken och hon var lycklig, hon var så glad.


Men det allra värsta av allt var att jag inte fick säga hejdå. Hon förtjänade ett hejdå, och jag ett avslut.


Mitt budskap till er är att ta aldrig någon för givet, aldrig. För dom kan bara ryckas ifrån dig, poff och dom finns inte mer. Ni måste ta vara på dom ni älskar. Berätta för dom hur mycket ni älskar dom, ta inte en sekund för givet.

Nu varje gång jag är med Dawatea, så är jag med henne som om det vore vår sista dag tillsammans. Jag klappar om henne lite extra, berättar för henne hur himla mycket hon betyder för mig. För vad som helst kan hända.

Jag är glad att vi har kvar hennes son, som vi har fött upp. Finnegan aka Lufsen, han är Beauty upp i dagen, samma temprament, humör och exteriör.

Mamma fastnade för henne under en mätning i Mantorp 2014, hon tyckte hon var så himla vacker. Samma årstid så välkomnade vi henne till familjen Karlström. Hon hade endast bott i Sverige under ett par få månader då, hon hade tidigare kommit från Irland.

En stor del av mitt hjärta slets ifrån mig på ynka 3 dagar, 3 hemska dagar.

2010-2016, {15/12-2016}

Jag saknar henne och jag kommer aldrig att glömma henne.

"She is a true Beauty, Beautiful Beauty"

Jag älskar dig Beauty


Likes

Comments