View tracker

Nu är jag inne från stallet igen och det blev ett kort barbackapass på Tea. Jag borstade lite extra, så det var det som tog tid. Men hon var fin och duktig, framförallt var hon lättare att styra än vanligt! Hon brukar annars dra väldigt mycket.

Jag har glömt bort att berätta för er om vad jag gjort i helgen! Jag har nämligen varit på SH's ungdomskonferens i Skara! Det var så roligt och intressant! Jag lärde mig massor nytt och träffade nya trevliga människor!


Likes

Comments

Idag är det, som säkert inte är nån nyhet, måndag. Usch, tråkigaste som finns..

Idag har varit en ganska simpel dag. Långa tråkiga lektioner och en allmänt seg dag. Jag kom hem runt 20 i fyra idag och jag har suttit i soffan nu i ca en timme. Nu måste jag ut och fixa i stallet innan det blir för sent igen, jag brukar vara ute i stallet till klockan 10 på skolkvällar, även fast jag går ut tidigt. Men jag har tagit på mig ansvaret att ta in alla hästar själv och fixa alla kvällssysslor. För att vara ärlig så tycker jag det är roligast att vara ute själv och umgås med alla hästar och djur, och få fixa allt i lugn o ro. Så nu ska jag ut. Jag vet inte riktigt än vad jag ska göra med Tea idag, halva paddocken är ju ren glashal is liksom... Men som tur är är inte hela banan is! Jag återkommer ikväll! :)

  • 17 readers

Likes

Comments

Heej! Idag hade jag tänkt göra en TMI häst - tag, då jag inte har så många inläggsidér då det inte händer så mycket just nu! :)


Har du en?...


Egen häst? Ja

Foderhäst? Nej

Sköthäst? Nej

Medryttarhäst? Nej


Din häst


Namn: Dawatea

Färg: Fux (inom "haflingerfärgerna" är hon chestnut)

Ras: Tyrolerhaflinger

Bästa bus: När man ska ta in hästarna på kvällen och man ska ta en annan häst innan henne, så brukar hon tränga sig före och springa lös in i boxen hahah! Men hon brukar få gå lös in i stallet ibland, men då släpper jag in henne och hon springer inte ut själv

Ålder: 6 (fyller 7 den 25 februari)

Bästa minne hittils: Haflingerhelgen 2016 <3

Sämsta minne: När jag red barbaka hem från djurens dag på skolan, då skulle jag rida över en träbro som hon tyckte var lite obehaglig. Hon började hoppa iväg och jag ramla av på grusvägen efter bron. Halva ansiktet blev uppskärt på mig, har fortfarande ärr kvar...

Har du tävlat? Och isåfall vilken gren?: Dressyr

Hur ser din grimma/dina grimmor till hästen ut?: Jag har många, ska visa alla i en video.

Hur ser sadeln ut?: Stubben CS 16,5″ XW. Svart och chestnut.

Hur ser tränset/tränsen ut?: Har många. Ska visa alla i en video.

Hur stor är hästen?: 144 cm i mkh. Upplevs att vara mindre då hon har väldigt kort rygg.


This or that?


Mocka/fylla höpåsar?: Fylla höpåsar

Stegra/bocka?: Stegra

Ridskor/ridstövlar?: Ridstövlar

Hjälm/väst?: Hjälm

Hur många … har du?


Ridbyxor: 12

Hjälmar: 2

Säkerhetsvästar: 1

Ridskor: 1

Ridstövlar: 1

Ridspön: 3 egna, dock typ tusentals som är hela familjens

Sporrar: 1, behövs det ens fler?

Ridstrumpor: tusentals, hela familjen delar

Kavajer: 2


Hur många … har du? (till hästen)


Täcken: 9

Sadel: 1

Träns: 6

Benskydd: 6 par

Grimmor: 14, ska dock sälja några

Har du tävlat i?...


Hoppning?: Nej

Dressyr?: Ja

Fälttävlan?: Nej

Galopp?: Nej

Annan gren?:


Äger du?...


En tävlingsskjorta/tävlingspiké?: Ja

Ett vitt schabrak?: ja, 3 st

Vita benlindor?: ja


Har du vunnit?...


Blågula rosetter?: ja

Blå rosetter?: ja

Gula rosetter?: ja

Röda rosetter?: ja

Gröna rosetter?: ja

Vita rosetter?: nej

Clear round rosetter?: massor

Annan sorts rosetter?: ja


Kan du?...


Knoppa?: Ja

Göra en inbakad fläta i man/svans/lugg?: Ja

Sadla?: Ja

Tränsa?: Ja

Sätta på ett täcke?: Ja

Kratsa hovarna?: Ja

Rykta?: Ja

Få en häst att gå i form?: Ja

Hoppa en bana?: Ja

Duscha en häst?: Ja


Hoppas ni fick veta nått nytt om mig och Dawatea, och jag hoppas att ni orkade läsa allt hahah

Likes

Comments

Nu har Dawateas träning satts igång påriktigt igen efter hennes lilla vintervila. Såhär ser hennes schema ut för denna "termin":

Måndag: Longering

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Vila/promenad

Torsdag: Bomarbete

Fredag: Uteritt

Lördag: Ridning utan utrustning

Söndag: Hoppning


Detta schema kommer hon att ha tills sommarlovet, just nu får jag bara hoppas på att marken i paddocken inte fryser. Om den börjar frysa och det inte blir nån snö så kommer jag rida ut för säkerhets skull. Jag vågar inte rida i en fryst paddock och riskera att hon trampar snett osv, jag är så rädd om henne hahah <3 Dock blir det nog inte så mycket hoppning nu i vinter.

Sen så har jag börjat planera in lite haflinger - event i kalendern:

8-9 april - Haflinger kvalitetstest i Axevalla

15-16 Juli - Haflinger RIKS 2017 i Vetlanda.


Jag är såå glad över att RIKSen kommer vara i Vetlanda eftersom jag ÄLSKAR den anläggningen! Vi har varit där med våra connemaror på ungponnychampionat de senaste åren och anläggningen är såå fiiiin! Jag satt faktiskt under 2016s championat och tänkte "gud va kul det skulle vara om riks skulle vara här" och så blev det där! Jag har tillochmed redan börjat planera lite packning osv i mitt huvud till RIKSen och Kvalitén hahah.

Men förhoppningsvis kommer Dawatea vara i perfekt form inför detta då haflingertävlingar, för mig, definitivt är årets höjdpunkter!

Jag är såå taggad och sååå glad!!

Kram!


Dawatea från haflinger RIKS 2016, foto duktiga Natali Axén

De sista minutrarna av 2016 spenderades med min finaste <3

Likes

Comments

Alla har drömmar, oavsett om man är villig till att erkänna det eller inte, så har alla drömmar. Det kan vara allt från att få ihop en viss summa pengar till att tävla OS. Jag har en dröm med Dawatea, jag drömmer om att tävla haflinger EM. Kanske i dressyr, kanske i hoppning. Jag har inte kommit så långt i min dröm så att jag har klurat ut det än. Men jag vet vart jag vill komma, och jag kommer kämpa hårt för att komma dit. Man ska aldrig bli dömd för att ha drömmar, för att vilja bli något, för att göra något som ingen annan gjort förut. Att drömma är bland det viktigaste som finns.

Jag hade drömmar med Beauty, jag drömde om att tävla SM. Fortfarande visste jag inte om det skulle vara hoppning eller dressyr, men jag visste att det var SM jag ville tävla. Hon hade så enormt mycket kapacitet för det, och jag hade bilden i mitt huvud när vi stod där, på SM. Tyvärr går inte allt som man tänkt sig och min resa med Beauty avslutades innan den hade börjats.

Jag kanske inte har kommit så långt på vägen till min dröm, men jag är åtminstone påväg. Jag är påväg för att nå just MIN dröm. Somsagt, alla har drömmar. Men det krävs att man har viljan för att nå sina drömmar. Har man viljan, kommer man nå hur långt som helst.

Jag kommer aldrig sluta jaga efter min dröm, jag kommer aldrig sluta kämpa, jag kommer aldrig ge upp.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger jag har läst på olika forum "kallblod är klumpiga och kommer aldrig funka som ridhästar" "jaha, har du köpt en sån? Har du inga drömmar om framtiden inom ridsporten eller?" "Islandshästar är en meningslös hästras." "usch, dendär hästen kommer inte klara sig till 10 års ålder om den ser ut så nu". Observera, dessa kommentarer har jag ej fått, men jag har läst dom på olika forum och trådar på t.ex Bukefalos.

Jag har bara en kategori som dessa ord passar in i: USCH. Fyfan, hur kan vissa ens tänka så om en häst? Mår illa bara av att tänka på det. ALLA hästraser är lika värda, det finns INGENTING som säger att t.ex. islandshästar inte kan hoppa, eller att ardennrar inte funkar till nått. Eftersom alla individer är OLIKA! Kolla bara på t.ex. dressyrardennern Torsten som går Msv dressyr?

Ingen borde vara rädd för att köpa något som sticker ut, att tillexempel köpa en tinker. Måste bara säga att tinkrar är bland det finaste som finns enligt mig, ÄLSKAR DOM. Men ändå dras hela rasen över en kant, att dom inte är ridhästar. Folk som ens tänker dessa tankar, dom är ju helt slut i huvudet - påriktigt. Kallblod funkar ej? Pfft, mest idiotiska jag hört.

Och att detta går så långt också? Folk tittar tillochmed snett på min ädla haflinger av SPORTMODELL när jag är på tävlingsplatser. De flesta tycker att min lilla haflinger är vacker, men det finns ju alltid en o annan som platsar in i "USCH" kategorin...

Nu har jag äntligen fått ur mig detta. Jag önskar er en förhoppningsvis fortsatt bra jul

Kram

Likes

Comments

Jag har inte skrivit på ett tag här, och det finns bara en anledning. Jag har helt enkelt inte haft orken för det. Men efter alla gånger som jag LOVAT upptadera mer, så menar jag det påriktigt denna gång. Jag ska ta detta på allvar nu!

Först och främst har jag ett riktigt tråkig nyhet att berätta, Beauty har tyvärr avlidigt. Jag kommer att göra en enskild video på youtube om det, och jag funderar även på att skriva ett inlägg om det. Men som ni säkert förstår är det väldigt jobbigt att prata om.

Jag kan rida Dawatea utan någon utrustning alls!! Wow säger jag bara! Sååå kul är det! Ni kan kika lite på min youtubekanal för att se en video från när jag rider henne helt utan utrustning! Men det var en dag som jag bara kände för att rida i endast grimma, då gjorde jag det. Sen fick jag ännu ett spontant ryck och bestämde mig för att ta av grimman och sen körde jag bara! Det kanske inte är det lättaste som finns, men roligt är det! Jag hade tänkt göra en liten video om att just rida utan utrustning, vad man ska tänka på osv.

Just nu tränar inte jag och Dawatea sådär jättehårt. Hon har lite jullov och det blir kanske 2 "seriösa" pass i veckan just nu, resten av veckan består av att rida runt i paddocken utan utrustning, hah. Men imorgon har jag bestämt mig för att ta ett seriöst pass.

Juste, det är ju Julafton idag också (no shit).. Jag är ju inte personen som går upp tidigt för att hinna allt om man ska uttrycka sig så.. Jag gick upp runt klockan 12, segade mig ner och åt en macka. Sedan segade jag mig upp på mitt rum och slog in lite julklappar som mamma bad mig göra. Jag skojar inte när jag säger att det tog 1,5 timme att göra det, jag är sååå seg hahah. Sen stressade jag mig ut i stallet och mockade när jag insåg att klockan var två, Dawatea fick bara longeras idag då. Även fast jag inte har tid så vill jag ändå att Dawatea ska få röra på sig.

Kram

Likes

Comments

Idag har det varit en ganska lugn dag. Först så kom vi hem vid kvart över 3 på natten från SIHS, jag hade det väldigt roligt och jag åkte med min mamma och lillasyster. Jag hade ju vunnit 2 biljetter till fredagskvällen, men för att min lillasyster inte skulle vara ensam hemma hela natten så köpte vi en till biljett till henne.

Idag så kom det några och kollade på Navicii, dom var riktigt trevliga. Jag visade upp Dawatea lite också för att hon liksom är Naviciis mamma. Hon var inte alls framme för skänkeln så det var ju inte sådär jättebra när jag skulle visa upp henne. Men jag travade lite över bommar så dom skulle se lite hur fin hon blir när hon länger sig över bommarna. När det var klart så tränade jag lite på "klockan" som jag skrev om i förra inlägget, bommarna låg ju ändå fortfarande framme.

Sedan så tog jag in Beauty och red henne. Jag tränade lite på "klockan" med henne med, jag har inte gjort det med henne innan, eftersom den dagen som jag gjorde det med Dawatea så red min storasyster på Beauty. Men idag tränade jag iallafall på det och det gick riktigt bra! I mitten av passet så blev hon lite småhet, vi skulle endast galoppera över en bom på långsidan, men hon tyckte det var riktigt kul ändå hahah. Hon började "hoppa fram" i galoppen eftersom hon var så taggad, jag tycker det är riktigt roligt när hon gör så hah, det är en sån grej som man antingen älskar eller tycker är asläskigt, jag är en av dom som älskar det hahah! Men hon var iallafall riktigt duktig och somsagt lite småhet!

Sen på kvällen så bakade jag och min storasyster Linnea lussekatter och kollade på den nya hästfilmen "A sunday horse" samtidigt, det var riktigt kul! Måste verkligen rekommendera den filmen till alla hästälskare, SÅ HIMLA BRA!!!! Något av de många saker som jag älskar med den är att dom har väldigt modern utrustning också, freejumps, samshields, charles owen, onek, dyon, compisiti osv osv.

Nu har jag precis kollat klart på Black Beauty och ska börja på en till film hade jag tänkt hahah!

Kram

Likes

Comments

Idag så stod det bomarbete på schemat för Dawatea. Jag la upp 4 bommar på stora mittvolten och red över dom i alla gångarter, Dawatea kändes mycket positiv till övningen och tog snabbt in vad hon skulle göra. Det blev ett ganska hårt pass, hon blev riktigt svettig. Jag red mest denna övning för att stärka henne och göra så hon blir lite kvickare med benen, eftersom hon var tvungen att ha uppmärksamhet på att hoppa över alla bommar på volten. Detta är en mycket bra övning som jag tycker att många borde göra. Tipsar verkligen!! 😃

Kram
❤️

Likes

Comments

Idag red jag både Dawatea och Beauty i paddocken. För er som inte vet så mycket om Beauty, så kan jag skriva ett inlägg med lite mer fakta om henne åt er.

Först red jag Dawatea. Jag tränade inte på något speciellt och fokuserade inte på formen. Det ända jag fokuserade på var att hon skulle gå i en frisk, jämn takt. Jag måste verkligen bygga upp konditionen på henne nu, det funkar inte på träningarna längre då hon inte har konditionen. Hon var helt ok pigg i början, det kändes skönt. Jag red tills jag kände att hon började bli trött och slutade reagera lika mycket på skänkeln.

Sen red jag Beauty. Samma sak med henne, jag tränade inte på något speciellt och fokuserade inte på formen. Nu försöker jag mest fokusera på att vänja mig vid henne och hitta alla knappar, hon är ju mycket mer unghäst i psyket än vad Dawatea är, men det är bra träning då hon är lite dom en liten storhäst. Jag tränade dock väldigt mycket på galopp i volter, för att känna att hon kan böja sig för skänkeln och gå mjukt. Det gick riktigt bra!

Kram
❤️

Likes

Comments