Vi vaknade upp med lite små grått väder och trodde att vår planerade strand-dag skulle bli förstörd. Men inte, efter bara en timme strålade solen och vi tog en uber till Santa Monica Pier. Vi vandrade runt på piren och hyrde sedan cyklar, planen var att cykla efter strandpromenaden ner till Venice Beach.

Först stannade vi på Urth Caffe för lite lunch. Eller lite och lite skulle jag väl inte säga, mycket lunch haha.

Mätta och glada fortsatte vi ner till Venice. Vi gick runt på boardwalken, kollade in de som skateade och la oss på stranden i någon timme. Efter att vattnet stigit så mycket att vågorna sköljde upp över våra handdukar var det dags att cykla tillbaka emot Santa Monica. Men inte innan vi hunnit med en acaibowl.

Vi stannade vid Santa Monica Beach för att se solnedgången. Så fint!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi gick upp relativt tidigt med målet att hikea till the Hollywood Sign. Pålästa trodde vi att vi var och åkte till Runyon Canyon, vad vi dessvärre missat var att man inte alls kunde hikea till skylten härifrån. Hur vi kunde total missat det undrade vi också, haha. Vi fick i vilket fall en härlig hike med LA som utsikt och Hollywood skylten på håll, inte så dåligt det heller.

Vi åkte tillbaka till hotellet och tog oss sedan till downtown LA.

The Broad, ett gratis konstmuseum som tyvärr var stängt dagen vi var där.

Walt Disney Concert Hall

Museum of Contemporary Art

Vi gick bland annat till den urmysiga bokaffären the Last Bookstore. Oj, vad jag trivdes och älskade den!!

Vi avslutade med middag i Grand Central Market. Mikaela åt den godaste currygrytan jag någonsin smakat.

På väg tillbaka stannade vi vid Los Angeles County Museum of Art. Den känner nog många igen som ett LA signum. Fint, men fullproppat med turister och oss såklart.

Likes

Comments

Efter frukost på hotellet tog vi uber till Rodeo Drive. Dags för en dag av turistande! Vi vandrade upp och ner på gatan bland de dyra affärerna och stannade också vid en av alla Beverly Hills signs.

Vidare åkte vi åter igen till the Walk of Fame och spenderade resten av dagen där. Shoppandes och letandes efter stjärnor.

Middag fick bli på California Pizza Kitchen innan vi tog oss tillbaka till hotellet och stupade i säng.

Likes

Comments

Tidig start i Laughlin med slutdestination LA som mål. Vi hann med ett snabbt lunchstop på en outlet men körde mest hela dagen för att nå vårt mål. Vi började nå LA och stannade vid platsen världens första McDonalds. Lite småroligt, haha.

Sista stoppet för hela touren blev Hollywood Walk of Fame och the Chinese Theater.

Sedan var det dags för hejdå till både Kyndra och resten av gruppen. Så glad över vilka vi hamnade med, sånna goa människor. Vi var verkligen en bra kombination av olika personligheter och hade så kul ihop!! Sorgligare än vad jag först trodde att säga hejdå!

Jag och Mikaela tog oss till vårt hotell och vandrade sedan mot the Grove och den närliggande Farmer's Marketen för middag.

Likes

Comments

Vi bestämde oss för att pröva lyckan igen och gå upp tidigt för att se soluppgången över Grand Canyon. Vi hade en 50/50% chans att inte få moln men tyvärr var turen inte riktigt på vår sida. Vi fick i alla fall se lite utav en solnedgång mellan molen och vittna blixtrar på andra sidan. Ganska mäktigt ändå.

Tanken var att vi skulle hikeat i dalen under morgonen men, regnet stoppade oss. Vi bestämde oss för att få en tidigare start på dagens fortsatta roadtrip. Denna gång med destination Laughlin, NV. Vi stannade i en småstad i Arizona för lunch på en supercool diner.

Vi avslutade eftermiddagen med bad i poolen i den nästan 50 gradiga värmen, med utsikt över Colorado River. Sedan blev det en sista middag med gänget, vår sista kväll tillsammans.

Likes

Comments

Torsdag och vi var återigen tillbaka i vanen, denna gång med Grand Canyon i sikte. Vi åkte en bit på Route 66 och ännu fler timmar genom öknen. Vi hann också med ett stop på Walmart, där skulle vi inhandla bandanas, vad de skulle användas till fick vi dock inte veta.

Vi nådde till sist Grand Canyon National Park och parkerade vanen. Väl ute skulle vi alla sätta på våra bandanas som ögonbindel och ställa oss på led. Kyndra, vår tourguide, ledde oss fumblande och skrattande fram en bit tills vi nådde ett stängsel. Vi trodde nog alla att vi var kvar på parkeringen men inte, vi tog alla av bindel på tre och möttes av världens mäktigaste utsikt. Vi stod på kanten av Grand Canyon's South Rim. Känslan där var svår att beskriva, så häftigt!

Tanken var att vi skulle se solnedgången men det hade blivit molnigt och regnigt så vi bestämde oss för att åka på middag istället.

Likes

Comments

Onsdag och första sovmorgonen på år och dar. Jag och Mikaela åt frukost buffé på en av hotellets alla restauranger, slappade på hotellet och tog oss till sist till the Strip och vandrade runt mellan alla massive hotels och casinos.

Little New York City

The Bellagio Hotel

Ett mall som var inomhus men byggt för att se ut att vara utomhus.

Likes

Comments

Tisdag och ännu en tidig morgon. Vi gjorde oss klara för en lång bilresa till Las Vegas. Efter många timmar körandes genom öken med berg runt ikring oss nådde vi Las Vegas och the Golden Nugget.

Vi hann med en snabbdusch och spring-sushi innan det var dags för kvällens aktivitet - partybuss. Det var tvillingarna Lisa och Yasmine's 21st birthday och alla var redo att fira. Vi stannade vid ett Wedding Chapel, the Las Vegas sign och Bellagio Fountain Show och åkte sedan runt ett tag. Jag och Mikaela som inte är 21 och inte kan gå ut än avslutade kvällen på Fremont Street och kollade runt på det enorma hotellet innan vi bestämde oss för att avsluta kvällen.

Likes

Comments

Vi startade måndagen tidigt och gjorde oss klara för dagens hike. Efter nästan en timmes körande kom vi fram till Half Dome Village som vi skulle ha som bas för dagens hike. Vi alla bestämde oss för att köra Mist Trail där första stoppet är Vernal Falls. Efter ungefär en och en halv timmes uppför hike var vi där. Så mäktig känsla! Vattenfallet dånade och utsikten var magisk. Går inte att beskriva. Vi vandrade till toppen av vattenfallet och tog vår lunchpaus där uppe. Vi attackerades av ekorrar som väldigt gärna ville äta vår lunch och skrattade i massor. Gruppen kommer verkligen så bra överens. Vi hikade tillbaka ner och jag kunde inte sluta fascineras över hur vackert allt var.

Efter lite pizza till middag tog vi oss tillbaka till Yosemite Bug och jag och Mikaela hikade upp till en utkiksplats för att se solnedgången.

Likes

Comments

Söndagen startade tidigt. Vi packade ihop våra saker och jag sa hejdå till Elin som skulle vidare hem till Sverige. Fy så hemskt det var, älskade Elin kommer att vara så saknad!!! Mikaela och jag ubrade mot ett hotell vid flygplatsen där vår TrekAmerica tour skulle starta. Tillsammans med 9 andra glada trekkers både britter, australiensare och holländare rörde vi oss mot tourens första stop - Golden Gate Bridge. Dessvärre hade bron besök av dimman Carl och vi såg knappt något alls. Bilen rullade vidare med slutdestination för dagen i Yosemite National Park. Efter mycket körande rullade vi in i den mäktigaste parken och miljön jag någonsin sett. Höga berg, vattenfall, skog, sjöar och fina vyer. Vi hann med en kort hike för att se jätteträden Sequoia Trees.

Kvällen avslutades med middag på vandrarhemmet där vi skulle spendera närmsta två nätterna - Yosemite Bug Hostel.

Likes

Comments