View tracker

ny vecka och fick starta den med jobb på mitt gamla dagis. Så himla kul att få se hur det ser ut där efter alla dessa år. Några fröknar som jag hade som liten var kvar, så det var kul att träffa dom! Dom hade en vägg med kort på barnen som gått där, så där satt jag, lillebror och gamla kompisar. Nu är jag hemma hos pappa och träffar adam. Här har mammas älskade nittsjö tomtar kommit upp, som om gör varje år!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har knappt shoppat någonting på vad som känns som en evighet. Längtar tills vi flyttat in i lägenheten och är klara med dom kostnaderna, så man kan få uppdatera garderoben lite!

Likes

Comments

View tracker

Vilken respons jag fått på gårdagens inlägg, det trodde jag inte när jag la ut det. Vill tacka för alla fina och peppande ord från alla!

Jag hoppas att man kan hjälpa andra med dessa texter, om någon där ute mår dåligt och inte känner att dom får hjälp. Ta kontakt med dom som älskar dig familj eller vänner. Låt dom hjälpa dig och stötta dig.

Jag vet också att det inte alltid är så lätt att prata med andra, om något som är så personligt och som man kanske även skäms för. Men jag tror att du kommer må bättre efter, och inte sämre.. Sedan kanske inte alla förstår riktigt hur det känns osv. Men dom förstår troligtvis mer med tiden om du släpper in dom och pratar.

För att låsa in alla tankar i huvudet och dra sig undan har bara gjort så att jag mått sämre.

Så om du är drabbad, försök!

Likes

Comments

Tänkte tipsa om en klocka jag såg på City Gross i Falun för några dagar sedan, (det är inte den på bilden dock). Vet inte om det var äkta eller så, med den var super snygg. Kostade endast 199kr på rea, ville så gärna köpa den!

Likes

Comments

Drömmer om all inredning jag vill köpa när vi flyttar till lägenheten!

Likes

Comments

Det känns så skönt att äntligen må helt okej, för ett år sedan ville jag ibland inte längre leva. Vilket känns väldigt läskigt nu i efterhand... Då skämdes jag så mycket för att jag kände att jag inte klarade av jobba. Jag önskade att jag skulle få en sjukdom på ''riktigt'' för det kändes som om att det skulle vara mer acceptabelt.

Det känns som att många människor inte riktigt förstår det här med psykisk ohälsa.

När jag träffade en läkare första gången (för min depression) förra året fick jag nog det sämsta bemötandet någonsin i sjukvården. Jag mådde skit och hade då självskadebeteende. Hon ville då se hur jag skadat mig och hon sa något i stil med att ''dom där såren är inte så farliga och inte så mycket. Men vill du dö precis nu och hela tiden?''

Denna läkare triggade igång mig ännu mer, för det jag hörde av henne var att jag inte skar mig eller ville dö så pass mycket, så det var inte så farligt. Jag ville ju ha hjälp för innerst inne ville jag inte dö, detta gjorde så att jag ville göra illa mig mer för att någon skulle hjälpa mig. För det är så svårt att själv ta sig till en psykolog och få hjälp, jag kunde knappt ringa folk jag kände under denna period. ''För att orka vara psykiskt sjuk, måste man vara frisk.''

När jag tillslut en kväll mådde så dåligt, hamnade jag tillslut på Säters psykakutmottagning. Här kände jag för första gången att läkaren förstod mig. Men det var nog den andra värsta dagen i mitt liv..

Fick senare komma in till psyk mottagningen i Falun, där har jag fått träffat 4 olika läkare på ca 7 träffar jag varit där.. Vilket vart jätte jobbigt, när man fick kallelsen och såg att det var ännu en ny person att berätta allt för och inte känna någon trygghet.

Hade mitt senaste möte för någon vecka sedan, jag har som sagt mått väldigt bra på senare tid. Jag trodde jag stod på väntelista på att få KBT behandling som det var sagt i ca februari 2016. Det är lixom det jag har väntat på.. Men nu undrade dom att jag mådde så bra så att dom kunde släppa mig.. Jag vart så förvånad.

Ja jag mår bra men jag känner att jag behöver hjälp, jag har ju mått dåligt förut under gymnasieperioden. Jag känner att det inte bara är borta, depressionen ligger under huden och väntar på nästa svaga period. När den kan slå till på nytt och ta över mitt liv. För jag tror att detta är jag som person, inte ett enstaka tillfälle i livet. Det är såhär jag är, men jag måste lära mig hur jag ska hantera smärtan.

Men dum som jag är säger jag att det är okej att sluta träffa dom på psyk, för jag känner mig som en börda. Sedan vart jag som sagt så förvånad, trodde jag skulle få den där KBT behandlingen. Förstår att det är många som mår väldigt dåligt och att jag inte kan prioriteras. Men kanske någon typ av slussning till annan hjälp kanske? Sedan får dom gärna informera om att man inte längre är aktuell för KBT.. Jag tycker helt enkelt att jag inte fått så bra bemötande och stöttning från vården. Jag kände länge att ''jag kommer ta livet av mig innan jag hinner få någon hjälp''.

Det är tack vare mina närmaste som jag lever idag, Gustav, Emma och Caroline. Gustav lämnade aldrig även fast jag betedde mig som en skit. Emma och Caroline har funnits där även fast jag inte funnits där för dom, har varit en så sjukt dålig vän det senaste året. Har varit dålig på att träffa alla som jag egentligen vill träffa, Pappa och lillebror Adam, Kicki och alla i släkten. Förlåt för att jag varit så frånvarande, ska försöka bättra mig!

Så för tillfället mår jag bra och jag klarar av att jobba ca 50% i alla fall. Är nöjd med det! Jag hoppas detta håller i sig ett bra tag för orkar inte falla ner i mörkret igen.


Likes

Comments

Då har vi hittat en soffa, vi valde att köpa en begagnad. Det blev inte en ljusgrå som jag egentligen vill ha. Men det var så bra pris och i så bra skick så vi valde ekonomi framför färg denna gång. Den är i alla fall från mio.

Likes

Comments

Köpte ett soffbord på IKEA som heter HOL, denna ska jag göra kaninbur av. Det har blivit väldigt populärt bland kaninägare. Blir lite finare än en kaninbur med galler osv.. Sågar en öppning så dom kan gå in, så ska jag spraymåla den grå. Får se hur det blir lite senare!


Likes

Comments

I vardagsrummet är det tänkt att vi ska ha en ljusgrå soffa, så även detta är vi på jakt efter. Jag är ju helt galen i inredning, så att få gå med Gustav och titta på allt är så himla kul. Har hittat en del fina soffor, speciellt MIO har mycket fina grejer! Denna soffa på bilden är dock från PK möbler i borlänge, som var väldigt fin!

Likes

Comments

Dessa stolar ska vi ha som köksstolar, så nu ska dom bara renoveras lite. Börjar med att skrapa bort den nuvarande färgen. Sedan ska dom slipas och till sist målas, blir nog en ljusgrå färg på stolarna och bordet. Då köket är vitt överlag vill jag ha en brytning i möblerna. Jag tycker mycket om vitt men jag gillar inte riktigt stilen när allt är vitt!

Men tycker dom här stolarna är så fina och charmiga!

Likes

Comments