förberedelser Hawaii

Jag har faktiskt helt glömt bort att berätta vilka kurser jag blev antagen till, kommer gå 4 kurser. Det är fotografering och redigerings kurser, och en skrivar kurs. Ska bli så spännande då jag älskar att redigera bilder. Även om jag nästan aldrig gör det längre, var mycket mer förut. Men nu får jag lära mig från grunden i riktiga program.

Design systems and portfolio

Foundations of multimedia production

Mass communication writing

Point, shoot, edit

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Igår kväll var det dags för avresemöte med STS via Skype, fanns möjlighet att åka till Stockholm men då skulle jag behövt tagit ledigt från jobb osv.. Så det var ju smidigt att man kunde göra det via datorn! Det var mycket som man läst sedan tidigare, förutom info om kulturkrockar och hur det kan blir när man bosätter sig i ett nytt land. Där saker och människor inte är som hemma i Sverige.

Tiden går fort nu och har endast 4 dagar kvar på jobbet med mina älskade gamla vänner. Insåg inte innan att hemtjänsten skulle vara ett så givande arbete med så mycket tacksamhet från dom äldre.

Nu ska jag fortsätta med lite lussebullsbak och lucia sånger.

Likes

Comments

förberedelser Hawaii

idag är det exakt 1 månad kvar tills jag flyger mot Hawaii. Tiden bara flyger iväg.. Har som sagt det mesta klart nu. Ska nog köpa en lite större resväska. Men vad ska man packa? Får ju vara packa 23 kg för 5 månader.. 😱 men det ska väl lösa sig!

Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Då har jag varit på amerikanska ambassaden och gjort klart min visum ansökan. Får hem det inom en vecka så nu är det mesta klart.
Det var lång väntan utanför ambassaden i kylan. stod i kö i ca 1 timme, sedan fick man gå igenom säkerhetskontroll och in i byggnaden. väl där inne gick allt på en kvart. Han fråga inte mycket, vad jag jobbar med och vad jag ska plugga i USA. Sen var allt klart. Så nu har jag precis ätit lite sushi och ska kolla lite på stan. Sedan går tåget hem till Falun igen.

Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Tiden går snabbt förbi just nu, är rätt så stressad över allt. Är rätt mycket med visum och krångel... Ska ner till Stockholm på måndag för intervju på ambassaden, så ska jag förhoppningsvis få mitt visum.

Har även bokat flyg och hotell för dom första dagarna innan jag får flytta in i studentrummet. Har länge tittat på ett flyg med 1 byte för ca 4000kr, nu helt plötsligt var det helt borta och fick lov att ta ett flyg med 2 byten för ca 6000kr.. Så kan det gå., dock kommer jag i lite bättre tid med detta flyg ca 21:15 till Hawaii. Ska flyga i 25 timmar!

Det är egentligen inte så långt kvar, 60 dagar bara! :O

Här är studentboendet som jag förhoppningsvis får en plats på :D

Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Hej! För ca 1 vecka sedan fick jag reda på att jag blivit antagen till HPU. Har varit lite mycket så har inte hunnit uppdaterat här på bloggen. Fick ett samtal från min kontaktperson på STS och hon sa att jag blivit antagen.. Jag vart så paff på något vis, kunde inte fatta att man kommit ett steg närmare resan. Det börjar även kännas lite mer påtagligt nu och det är ju egentligen inte så långt kvar. Tror jag har bestämt mig för att åka 8 Januari. Skolan börjar 12 för Internationella studenter.

Fick ett sedan ett mail med en massa information från skolan och inlogg till deras sidor ósv. Vart lite förvirrad när jag fick all info då det kändes som jag redan gjort allt detta. Så ringde STS idag och fick svar att allt var redan gjort, då man hamnar lite i förväg i ansökan när man får hjälp av dom.

Stegen som återstår nu är alltså att ansöka om CSN sedan Visum. Inte så mycket pappersarbete kvar! :)

Fick även ett stipendium från skolan för att finansiera studierna så det var ju kul. :D


Haha känner mig som jag ser ut på den här gamla bilden från 2013!

Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Hej som ni sett i inlägget innan fick jag hem alla papper som ska fyllas i för att söka in till skolan..
Oh my.. Som jag har stressat med detta. Man har egentligen 10 dagar på sig men jag fick förlänga detta då mycket har gått fel osv. Skulle leta reda på mina vaccinationpapper från när jag var liten. Det är ju såklart inget vi hade kvar hemma utan fick ringa runt till vårdcentral, BVC, min lågstadie skola, som slussa mig vidare till kommunens arikv. Sedan måste man till en privat läkare som kan intyga att man fått vaccinationerna.

Försäkrings papper har krånglat så det får jag förhoppningsvis idag. Har blivit massa missförstånd där men hoppas det har löst sig nu...

Haha ja det är inte helt enkelt att söka in till universitet i USA men det löser sig i slutändan. STS hjälper till med alla frågetecken som dyker upp på vägen.


Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Äntligen har pappren kommit så jag kan påbörja min ansökan till universitetet. Kom upp mycket tankar i huvudet nu och så mycket att fixa. Först blir man lite överväldigad men det ska nog lösa sig till slut.

Likes

Comments

Det har dragit ut på tiden med min ansökan till universitetet, då STS inte kunnat fått reda på alla datum jag behöver veta när jag gör min ansökan. Men nu ska det vara på gång, så förhoppningsvis kan jag få min ansökan i nästa vecka.

Likes

Comments