förberedelser Hawaii

Hej! För ca 1 vecka sedan fick jag reda på att jag blivit antagen till HPU. Har varit lite mycket så har inte hunnit uppdaterat här på bloggen. Fick ett samtal från min kontaktperson på STS och hon sa att jag blivit antagen.. Jag vart så paff på något vis, kunde inte fatta att man kommit ett steg närmare resan. Det börjar även kännas lite mer påtagligt nu och det är ju egentligen inte så långt kvar. Tror jag har bestämt mig för att åka 8 Januari. Skolan börjar 12 för Internationella studenter.

Fick ett sedan ett mail med en massa information från skolan och inlogg till deras sidor ósv. Vart lite förvirrad när jag fick all info då det kändes som jag redan gjort allt detta. Så ringde STS idag och fick svar att allt var redan gjort, då man hamnar lite i förväg i ansökan när man får hjälp av dom.

Stegen som återstår nu är alltså att ansöka om CSN sedan Visum. Inte så mycket pappersarbete kvar! :)

Fick även ett stipendium från skolan för att finansiera studierna så det var ju kul. :D


Haha känner mig som jag ser ut på den här gamla bilden från 2013!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Hej som ni sett i inlägget innan fick jag hem alla papper som ska fyllas i för att söka in till skolan..
Oh my.. Som jag har stressat med detta. Man har egentligen 10 dagar på sig men jag fick förlänga detta då mycket har gått fel osv. Skulle leta reda på mina vaccinationpapper från när jag var liten. Det är ju såklart inget vi hade kvar hemma utan fick ringa runt till vårdcentral, BVC, min lågstadie skola, som slussa mig vidare till kommunens arikv. Sedan måste man till en privat läkare som kan intyga att man fått vaccinationerna.

Försäkrings papper har krånglat så det får jag förhoppningsvis idag. Har blivit massa missförstånd där men hoppas det har löst sig nu...

Haha ja det är inte helt enkelt att söka in till universitet i USA men det löser sig i slutändan. STS hjälper till med alla frågetecken som dyker upp på vägen.


Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Äntligen har pappren kommit så jag kan påbörja min ansökan till universitetet. Kom upp mycket tankar i huvudet nu och så mycket att fixa. Först blir man lite överväldigad men det ska nog lösa sig till slut.

Likes

Comments

Det har dragit ut på tiden med min ansökan till universitetet, då STS inte kunnat fått reda på alla datum jag behöver veta när jag gör min ansökan. Men nu ska det vara på gång, så förhoppningsvis kan jag få min ansökan i nästa vecka.

Likes

Comments

Det kommer antagligen bli lite dåligt med uppdateringar nu i början då jag är ute i så pass god tid. Än så länge är det ju väldigt långt kvar och sökningen till våren har inte riktigt startat än.


Likes

Comments

förberedelser Hawaii

STS är snabba när man väl anmält sig, dom ringde upp mig redan någon timme efter att jag skickat in min anmälan. Det var som en liten studievägledning och en lite mer noggrann förklaring om hur det kommer gå till och fungerar på skolan. En av anledningarna till att jag valde STS är för att det känns som man får bra stöttning hela vägen. Då det antagligen kommer vara lite krångligt att fixa allt själv så känns det skönt att kunna få hjälp. Dom ordnar även träffar så man kan få träffa andra som ska åka iväg och studera.

Jag har ju då valt att åka på något som heter STS select, jag kommer då kunna välja bland många olika kurser och läsa det jag känner för och passar mig.

Sedan åkte ju jag på språkresa med dom år 2010, så vart lite självklart att gå tillbaka till dom.


Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Idag har jag gjort något jag tänkt på så länge. Nämligen skickat iväg en ansökan till STS study abroad, om att få plugga en termin på Hawaii pacific university.

Många tankar som far omkring i huvudet på mig nu. Är så förväntansfull men samtidigt rädd. Att åka ifrån pojkvännen är det som känns jobbigt.. Men jag vet att jag kommer ångra mig resten av mitt liv om jag inte gör detta.

Ska i varje fall bli så spännande att göra detta och tänkte självklart blogga om det. Hela antagning prossesen, förberedelser, studierna och om livet på Hawaii!

Likes

Comments

vardag, Vegan

Till lunch idag vart det typ buritos, hade en linsgryta som passar väldigt bra i tortilla. Har inte fått jobba på väldigt länge vilket är jätte tråkigt, men har fått ett större område med dagis . Så hoppas på jobb i morgon!

Ska träffa Emma senare idag, mys!

Likes

Comments

vardag

Så himla skönt med en lugn söndagsmorgon med god frukost och mys. Ska sitta här i soffan och kolla på nyhetsmorgon ett tag till, sedan ska vi hämta Elsa hos Gustavs mamma. Så hon ska få bo på balkongen! (Elsa är alltså en av mina 3 kaniner).

Likes

Comments