Kommer ni ihåg stolarna som skulle renoveras till lägenheten? Dom är klara och står i vårat kök, vi målade dom i ljusgrå färg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Till lunch idag vart det typ buritos, hade en linsgryta som passar väldigt bra i tortilla. Har inte fått jobba på väldigt länge vilket är jätte tråkigt, men har fått ett större område med dagis . Så hoppas på jobb i morgon!

Ska träffa Emma senare idag, mys!

Likes

Comments

Jag har länge känt att jag vill sluta äta djur, blev lakto-ovo vegetarian i början av december. Men jag själv känner att lakto-ovo vegetarian inte är tillräckligt utan försöker nu bli vegan. Åt veganskt i ca 2 månader i somras men lyckades inte hålla i det.. Men nu vill jag aldrig gå tillbaka..

Dock är det lite irriterande varför folk ifrågasätter varför man ska bli vegan, och en del tycker det är trams osv.. Det är dumt av mig att tycka synd om djuren som lever på VÅRA villkor och för vår egen vinnings skull. Vi leker gud och bestämmer när dom ska födas och när dom ska dö för att vi ska äta upp dom.

Jag vet att en del djur har bättre förhållanden under sitt relativt korta liv som dom får leva!

Från början tänker man att kött industrin är värst men när man ser all fakta börjar man inse att mjölk och ägg industrin är minst lika illa!

Vi får den mjölk vi behöver av våra egna mammor när vi är små. Tänk om våra roller vore ombytta med kossorna och kalvarna:

Vi kvinnor blir inseminerade, sedan föds barnet och vi får amma vårt barn för första gången för att ge den viktiga mjölken. Sedan kanske vi får ha barnet några timmar-något dygn. Sedan kommer en främling in och sliter barnet ur armarna på oss. Sedan sätter vi barnet i en box och ger den mjölkersättning istället för mammans mjölk. Om barnet är en tjej får hon växa upp och bli inseminerad när tiden är inne. Om det är en kille blir det kanske slakt vid ung ålder för det är fint med kött från unga ''djur''.

Det låter helt sjukt när man lägger upp det så här.. Varför förtjänar djuren att bli behandlade på det här viset, när det vore brottsligt om det hände oss människor! Varför ät vi ''mer'' värda än kossor, råttor, fiskar, grisar, hönor, älgar?

Jag vill inte tvinga någon att sluta äta kött om dom inte vill det, alla får göra sina egna val. Men jag tycker alla ska veta sanningen om hur det går till, och hur köttet vi äter har det i livet. Jag har växt upp med kött och druckit mjölk i mängder! Jag har aldrig fattat vad som händer bakom dessa produkter, jag trodde kor behövde mjölkas hela tiden inte att jag stal ett annats barns mjölk!

Ni får gärna kommenterar era åsikter!

Likes

Comments

Så himla skönt med en lugn söndagsmorgon med god frukost och mys. Ska sitta här i soffan och kolla på nyhetsmorgon ett tag till, sedan ska vi hämta Elsa hos Gustavs mamma. Så hon ska få bo på balkongen! (Elsa är alltså en av mina 3 kaniner).

Likes

Comments

Tänk var stor hon har blivit, hon är snart 5 månader.. Vi gick på första valpkurs mötet i torsdags.

Hon är så feg och lite rädd för andra hundar. Skäller på dom, men så fort dom kommer nära piper hon. FEGIS!

Tänk va liten hon var i september!

Likes

Comments

Några bilder från lägenheten, som fortfarande är rätt så stökig.. En del kartonger är ännu inte uppackade.

Tar ett tag att få i ordning efter en flytt.. Eller så är det bara vi som är sega :)

Fattas mycket små detaljer, som ska fixas. Blommor lampor osv.. Men är nöjd än så länge!

Likes

Comments

Nu har ett nytt år börjat, gud va tiden går fort! December månad var rätt så jobbig, skrev inget här på bloggen då jag var nere.. stress inför jul fast jag inte behövde göra något speciellt. Var också stressad inför flytten. Men tänker framför allt väldigt mycket på mamma runt julen. För mig var mamma halva julen, sedan var mormor en stor del av julen. Och båda är tyvärr borta nu.  Julen blir lixom aldrig som när man var liten igen..
Nu har vi i alla fall kommit någorlunda i ordning i lägenheten. Sitter i soffan och väntar i fall jag blir bokad på något dagis idag!

Likes

Comments

ny vecka och fick starta den med jobb på mitt gamla dagis. Så himla kul att få se hur det ser ut där efter alla dessa år. Några fröknar som jag hade som liten var kvar, så det var kul att träffa dom! Dom hade en vägg med kort på barnen som gått där, så där satt jag, lillebror och gamla kompisar. Nu är jag hemma hos pappa och träffar adam. Här har mammas älskade nittsjö tomtar kommit upp, som om gör varje år!

Likes

Comments

Har knappt shoppat någonting på vad som känns som en evighet. Längtar tills vi flyttat in i lägenheten och är klara med dom kostnaderna, så man kan få uppdatera garderoben lite!

Likes

Comments

Vilken respons jag fått på gårdagens inlägg, det trodde jag inte när jag la ut det. Vill tacka för alla fina och peppande ord från alla!

Jag hoppas att man kan hjälpa andra med dessa texter, om någon där ute mår dåligt och inte känner att dom får hjälp. Ta kontakt med dom som älskar dig familj eller vänner. Låt dom hjälpa dig och stötta dig.

Jag vet också att det inte alltid är så lätt att prata med andra, om något som är så personligt och som man kanske även skäms för. Men jag tror att du kommer må bättre efter, och inte sämre.. Sedan kanske inte alla förstår riktigt hur det känns osv. Men dom förstår troligtvis mer med tiden om du släpper in dom och pratar.

För att låsa in alla tankar i huvudet och dra sig undan har bara gjort så att jag mått sämre.

Så om du är drabbad, försök!

Likes

Comments