Det kommer antagligen bli lite dåligt med uppdateringar nu i början då jag är ute i så pass god tid. Än så länge är det ju väldigt långt kvar och sökningen till våren har inte riktigt startat än.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

förberedelser Hawaii

STS är snabba när man väl anmält sig, dom ringde upp mig redan någon timme efter att jag skickat in min anmälan. Det var som en liten studievägledning och en lite mer noggrann förklaring om hur det kommer gå till och fungerar på skolan. En av anledningarna till att jag valde STS är för att det känns som man får bra stöttning hela vägen. Då det antagligen kommer vara lite krångligt att fixa allt själv så känns det skönt att kunna få hjälp. Dom ordnar även träffar så man kan få träffa andra som ska åka iväg och studera.

Jag har ju då valt att åka på något som heter STS select, jag kommer då kunna välja bland många olika kurser och läsa det jag känner för och passar mig.

Sedan åkte ju jag på språkresa med dom år 2010, så vart lite självklart att gå tillbaka till dom.


Likes

Comments

förberedelser Hawaii

Idag har jag gjort något jag tänkt på så länge. Nämligen skickat iväg en ansökan till STS study abroad, om att få plugga en termin på Hawaii pacific university.

Många tankar som far omkring i huvudet på mig nu. Är så förväntansfull men samtidigt rädd. Att åka ifrån pojkvännen är det som känns jobbigt.. Men jag vet att jag kommer ångra mig resten av mitt liv om jag inte gör detta.

Ska i varje fall bli så spännande att göra detta och tänkte självklart blogga om det. Hela antagning prossesen, förberedelser, studierna och om livet på Hawaii!

Likes

Comments

vardag, Vegan

Till lunch idag vart det typ buritos, hade en linsgryta som passar väldigt bra i tortilla. Har inte fått jobba på väldigt länge vilket är jätte tråkigt, men har fått ett större område med dagis . Så hoppas på jobb i morgon!

Ska träffa Emma senare idag, mys!

Likes

Comments

vardag

Så himla skönt med en lugn söndagsmorgon med god frukost och mys. Ska sitta här i soffan och kolla på nyhetsmorgon ett tag till, sedan ska vi hämta Elsa hos Gustavs mamma. Så hon ska få bo på balkongen! (Elsa är alltså en av mina 3 kaniner).

Likes

Comments

vardag

Tänk var stor hon har blivit, hon är snart 5 månader.. Vi gick på första valpkurs mötet i torsdags.

Hon är så feg och lite rädd för andra hundar. Skäller på dom, men så fort dom kommer nära piper hon. FEGIS!

Tänk va liten hon var i september!

Likes

Comments

inredning

Några bilder från lägenheten, som fortfarande är rätt så stökig.. En del kartonger är ännu inte uppackade.

Tar ett tag att få i ordning efter en flytt.. Eller så är det bara vi som är sega :)

Fattas mycket små detaljer, som ska fixas. Blommor lampor osv.. Men är nöjd än så länge!

Likes

Comments

vardag
Vilken respons jag fått på gårdagens inlägg, det trodde jag inte när jag la ut det. Vill tacka för alla fina och peppande ord från alla!

Jag hoppas att man kan hjälpa andra med dessa texter, om någon där ute mår dåligt och inte känner att dom får hjälp. Ta kontakt med dom som älskar dig familj eller vänner. Låt dom hjälpa dig och stötta dig.

Jag vet också att det inte alltid är så lätt att prata med andra, om något som är så personligt och som man kanske även skäms för. Men jag tror att du kommer må bättre efter, och inte sämre.. Sedan kanske inte alla förstår riktigt hur det känns osv. Men dom förstår troligtvis mer med tiden om du släpper in dom och pratar.

För att låsa in alla tankar i huvudet och dra sig undan har bara gjort så att jag mått sämre.

Så om du är drabbad, försök!

Likes

Comments

vardag
Det känns så skönt att äntligen må helt okej, för ett år sedan ville jag ibland inte längre leva. Vilket känns väldigt läskigt nu i efterhand... Då skämdes jag så mycket för att jag kände att jag inte klarade av jobba. Jag önskade att jag skulle få en sjukdom på ''riktigt'' för det kändes som om att det skulle vara mer acceptabelt.

Det känns som att många människor inte riktigt förstår det här med psykisk ohälsa.

När jag träffade en läkare första gången (för min depression) förra året fick jag nog mitt sämsta bemötandet någonsin i sjukvården. Jag mådde skit och hade då självskadebeteende. Hon ville då se hur jag skadat mig och hon sa något i stil med att ''dom där såren är inte så farliga och inte så mycket. Men vill du dö precis nu och hela tiden?''

Denna läkare triggade igång mig ännu mer, för det jag hörde av henne var att jag inte skar mig eller ville dö så pass mycket, så det var inte så farligt. Jag ville ju ha hjälp för innerst inne ville jag inte dö, detta gjorde så att jag ville göra illa mig mer för att någon skulle hjälpa mig. För det är så svårt att själv ta sig till en psykolog och få hjälp, jag kunde knappt ringa folk jag kände under denna period. ''För att orka vara psykiskt sjuk, måste man vara frisk.''

När jag tillslut en kväll mådde så dåligt, hamnade jag tillslut på Säters psykakutmottagning. Här kände jag för första gången att läkaren förstod mig. Men det var nog den andra värsta dagen i mitt liv..

Fick senare komma in till psyk mottagningen i Falun, där har jag fått träffat 4 olika läkare på ca 7 träffar jag varit där.. Vilket vart jätte jobbigt, när man fick kallelsen och såg att det var ännu en ny person att berätta allt för och inte känna någon trygghet.

Hade mitt senaste möte för någon vecka sedan, jag har som sagt mått väldigt bra på senare tid. Jag trodde jag stod på väntelista på att få KBT behandling som det var sagt i ca februari 2016. Det är lixom det jag har väntat på.. Men nu undrade dom att jag mådde så bra så att dom kunde släppa mig.. Jag vart så förvånad.

Ja jag mår bra men jag känner att jag behöver hjälp, jag har ju mått dåligt förut under gymnasieperioden. Jag känner att det inte bara är borta, depressionen ligger under huden och väntar på nästa svaga period. När den kan slå till på nytt och ta över mitt liv. För jag tror att detta är jag som person, inte ett enstaka tillfälle i livet. Det är såhär jag är, men jag måste lära mig hur jag ska hantera smärtan.

Men dum som jag är säger jag att det är okej att sluta träffa dom på psyk, för jag känner mig som en börda. Sedan vart jag som sagt så förvånad, trodde jag skulle få den där KBT behandlingen. Förstår att det är många som mår väldigt dåligt och att jag inte kan prioriteras. Men kanske någon typ av slussning till annan hjälp kanske? Sedan får dom gärna informera om att man inte längre är aktuell för KBT.. Jag tycker helt enkelt att jag inte fått så bra bemötande och stöttning från vården. Jag kände länge att ''jag kommer ta livet av mig innan jag hinner få någon hjälp''.

Det är tack vare mina närmaste som jag lever idag, Gustav, Emma och Caroline. Gustav lämnade aldrig även fast jag betedde mig som en skit. Emma och Caroline har funnits där även fast jag inte funnits där för dom, har varit en så sjukt dålig vän det senaste året. Har varit dålig på att träffa alla som jag egentligen vill träffa, Pappa och lillebror Adam, Kicki och alla i släkten. Förlåt för att jag varit så frånvarande, ska försöka bättra mig!

Så för tillfället mår jag bra och jag klarar av att jobba ca 50% i alla fall. Är nöjd med det! Jag hoppas detta håller i sig ett bra tag för orkar inte falla ner i mörkret igen.


Likes

Comments