Alltså snälla, ta 3 minuter av erat liv och kolla på denna grymma videon!!!!

Varför använder man "like a girl" som en dålig grej? Varför säger man inte "like a man"? Varför använder man ens ett kön till något dåligt? Om vi säger såhär, en kille och en tjej styrketränar, båda två EXAKT lika mycket. Jag kan nästan lova att när man först ser dem kommer man tänka han är starkare, inte hon är starkare eller dem är lika starka. Muskler syns mer på killar, men betyder det att dem är starkare? Och kan inte styrka också vara mentalt och personligt, måste det vara muskler?

Vi ska i skolan på engelskan jobba om hjältar, (på vilket sätt vet jag inte än) så då bad våran lärare oss att i smågrupper prata om vad en hjälte är för oss? Vet ni vad jag la märke till? I princip INGEN sa en tjej, utan alla säger en man som är si, en man som är så...Och mycket handlade om "en man som är stark"? När började man dela upp samhället i grupper pga kön? Det måste verkligen varit en man eller kvinna som var mäktig och som verkligen hatade det andra könet som kom på det haha... ;)

Men hur skön kan vi människor gå SÅ lågt att vi säger något som förolämpar en person, genom att kalla den "tjejig"? Hur kan man tycka att tjejer är sämre än killar i samhället? Hur kan man säga "you run like a girl"? För säger man så så tycker man ju faktiskt att tjejer är mindre värda än killar, inget snack om den saken.

Är inte det lite gammaldags? Borde vi inte lämna det lite tråkiga 1700-talet och inse att det är 2016, här man står upp för varandra, för en själv, för vad man tycker och tänker, här vi alla är lika värda och här vi alla är välkomna i vårat samhälle? Kan vi inte inse att oavsätt vilket kön, religion, sexuell läggning eller what ever it is alla är lika mycket värda?

Det finns olika "grupper" och kommer alltid finnas. Tjej, kille, gay, muslim, kristna och hur mycket mer som helst. Alltså är det inte det som borde vara det fina med denna världen? Att alla borde kunna vara med alla, Att ta vara på varandras kunskaper. Att ta vara på det du älskar. Att göra det du älskar. Att vara med de du älskar bara för att de är de. Hur skulle det annars vara? Bara killar t.ex. lever och jorden dör ut på max 100 år? Eller så fort man får en ny klass så ska man säga "ni som är tjejer i det hörnet, ni som är kristna där...".

Jag känner att dethär flög lite ut ur ämnmet det egentligen handlade om, haha... men jag HOPPAS ni tänker er för innan ni säger "du ***** som en tjej", för jag tror inte att du verkligen är ute efter att förolämpa någon annan, jag tror att många skojar om det. Men jag tror också att det är det som är farligt, att det är någonstans där det dåliga börjar som kan leda till något värre. Tänk om alla kunde acceptera varandra, inte behöva starta krig om religioner, inte näthata på andra för att dem i någras ögon är "annorlunda", bara sprida kärlek.

And yes, Im gonna keep run like a girl, swim like a girl, walk like a gril, Wake up like a girl because i AM a girl, and im proud of that.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments