Hej! Längesen utan uppdatering här nu... Men det kommer mer nu haha.
Imorgon åker jag till Falsterbo med min kompis Linus och går på Falsterbo horse show vilket ska bli gryyyyymt kul! Så kommer inte skriva något här förrens typ måndag.

Lite bilder från sommaren än sålänge<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Alltså snälla, ta 3 minuter av erat liv och kolla på denna grymma videon!!!!

Varför använder man "like a girl" som en dålig grej? Varför säger man inte "like a man"? Varför använder man ens ett kön till något dåligt? Om vi säger såhär, en kille och en tjej styrketränar, båda två EXAKT lika mycket. Jag kan nästan lova att när man först ser dem kommer man tänka han är starkare, inte hon är starkare eller dem är lika starka. Muskler syns mer på killar, men betyder det att dem är starkare? Och kan inte styrka också vara mentalt och personligt, måste det vara muskler?

Vi ska i skolan på engelskan jobba om hjältar, (på vilket sätt vet jag inte än) så då bad våran lärare oss att i smågrupper prata om vad en hjälte är för oss? Vet ni vad jag la märke till? I princip INGEN sa en tjej, utan alla säger en man som är si, en man som är så...Och mycket handlade om "en man som är stark"? När började man dela upp samhället i grupper pga kön? Det måste verkligen varit en man eller kvinna som var mäktig och som verkligen hatade det andra könet som kom på det haha... ;)

Men hur skön kan vi människor gå SÅ lågt att vi säger något som förolämpar en person, genom att kalla den "tjejig"? Hur kan man tycka att tjejer är sämre än killar i samhället? Hur kan man säga "you run like a girl"? För säger man så så tycker man ju faktiskt att tjejer är mindre värda än killar, inget snack om den saken.

Är inte det lite gammaldags? Borde vi inte lämna det lite tråkiga 1700-talet och inse att det är 2016, här man står upp för varandra, för en själv, för vad man tycker och tänker, här vi alla är lika värda och här vi alla är välkomna i vårat samhälle? Kan vi inte inse att oavsätt vilket kön, religion, sexuell läggning eller what ever it is alla är lika mycket värda?

Det finns olika "grupper" och kommer alltid finnas. Tjej, kille, gay, muslim, kristna och hur mycket mer som helst. Alltså är det inte det som borde vara det fina med denna världen? Att alla borde kunna vara med alla, Att ta vara på varandras kunskaper. Att ta vara på det du älskar. Att göra det du älskar. Att vara med de du älskar bara för att de är de. Hur skulle det annars vara? Bara killar t.ex. lever och jorden dör ut på max 100 år? Eller så fort man får en ny klass så ska man säga "ni som är tjejer i det hörnet, ni som är kristna där...".

Jag känner att dethär flög lite ut ur ämnmet det egentligen handlade om, haha... men jag HOPPAS ni tänker er för innan ni säger "du ***** som en tjej", för jag tror inte att du verkligen är ute efter att förolämpa någon annan, jag tror att många skojar om det. Men jag tror också att det är det som är farligt, att det är någonstans där det dåliga börjar som kan leda till något värre. Tänk om alla kunde acceptera varandra, inte behöva starta krig om religioner, inte näthata på andra för att dem i någras ögon är "annorlunda", bara sprida kärlek.

And yes, Im gonna keep run like a girl, swim like a girl, walk like a gril, Wake up like a girl because i AM a girl, and im proud of that.


Likes

Comments

Idag blev det svårt. Många man skulle vela räkna upp.

Bevisa dem fel: Det är något mamma alltid sagt. Att om någon är taskig eller kaxig mot mig, håller på med mig, då ska man bara le mot dem och vara "snäll" och bättre än dem. Man ska aldrig sjunka till deras nivå och påbörja massor av onödig drama. Man ska aldrig sänka sig själv och bli taskig bara för att. MEN om någon säger något riktigt elakt, då ska man säga ifrån. Inte sjunka, utan bara säga stopp och det där är något som INTE är okej att göra mot mig. Man ska alltid ha sina gränser. Det är ett väldigt bra råd jag fått.


Ett annat råd är att alltid lita på dig själv. Vill du göra något -har en dröm eller ett mål- gör det. Låt inte någon såga ner dig och säga att du inte kan. Alltid jag kan om jag vill. Ingen annan kan väll säga vad du vill göra? Det är ju alltid DU som vet vad DU vill göra även om du inte berättat det för någon annan. Lita alltid dig själv helt enkelt.Detta inlägget känns lite sådär sentimentalt, haha men det får ni stå ut med! Det skulle handla om best advice, då får det göra det:)
Puss&kram<3

Älskar dig mammsi<3

Likes

Comments

Idag är jag och min lillebror hos mormor och morfar och har sovit över sen igår. Vi ge det jättemysigt här!

Igår hade jag ridlektion. När vi kom dit och jag mötte upp med alla tjejerna var allas tankar att vi vägrar rida i ett ridhus idag, för det var såå varmt och ett ridhus när det är så här? Njae, nej tack. Det värms ju upp och blir så kvavt där inne så det finns inte. Så vi fick rida ut i skogen! Vi blev väldigt glada;)

i lördags så var jag på Liseberg! Jag och 5 kompisar följde med fritidsgården dit. Det var typ en av dem roligaste dagarna i mitt liv haha! Vi gick gasten... Den va väldigt läskig :| men den var rolig:)!!

Likes

Comments

Jag har varit riktigt sjuk några dagar. Jag var bara i skolan i går denna veckan, sen har vi ledigt idag och imorgon vilket är SÅÅÅ SKÖÖÖNT!!!! Idag gick jag och min kusin Jonna med Z och hennes två hundar till suttra, Vättern vilket va jättemysigt verkligen! Vi gick i typ en timma och tog lite fina bilder och pratade.

Nu har vi en kompis till familjen här och har det lite mysigt bara. Ha det så bra alla där ute! Puss&kram<3

Likes

Comments

Men härligt Sverige och du som bestämmer vårat väder! Det vräkte ner snö idag. Buhu. Undra hur länge jag stannar i Sverige efter jag fyllt 18...? :)

Nu är jag på väg till stallet alla fall och jag är taggad till topp! Ni får alla ha en bra dag! Puss&kram<3

Likes

Comments

Hejsan alla fina! Idag är det onsdag, och plugga hela dagen står på schemat... Tre prov på en vecka (yeay...) så vi har lag och rätt (SO), kemi, och svenska alla ordklasser (plus andra vanliga läxor). Så det är bara nöta in allt hela eftermiddagarna i veckan. Men jag ska inte klaga, det kunde vart värre!

Idag kommen även min älskade farmor och farfar! Mamma och pappa ska till Prag på en liten resa för att mamma fyllt 40, men utan oss barn?! Vi blev väldigt glada när vi hörde det haha...! Men det ska bli supermysigt att farmor och farfar kommer upp till oss ända tills söndag! Ni som läst här ett tag vet om de kända farfars köttbullar, det ska ätas såklart;) Ett måste när han kommer och då kommer nog även några andra hem förhoppningsvis.

Ni får ha det så mysigt så hörs vi! Puss&kram <3

Jag och mellis igår;) :)

Likes

Comments

Just nu är jag i skolan, har haft matte precis som första lektionen... *host host* jätte kul en torsdagsmorgon:)
Ikväll ska jag ha Z vilket ska bli roligt! Tänkte skriva om ridpasset här ikväll eller imorgon. Förresten, imorgon fyller jag 14 (wohoo) och jag är taggad!

Alla ha en bra dag och krama era nära! Puss&kram:)

Nellie i min klass gjorde denna på mig idag och jag säger bara WOW!!!!

Likes

Comments

GLAD PÅSK ALLA MINA SMÅ KYCKLINGAR!!!! Se till att ha en rolig dag, va med personer som får dig att skratta och ha en allmänt mysig dag!

Hoppas ni alla haft en undebar dag för de år ni alla värda:) puss&kram

Likes

Comments

Kl 13 landade vi i Skåne och farmor och farfar välkomnade oss med farfars köttbullar (ni kanske kommer ihåg att jag skrivit om dem kända köttbullarna innan;)). Vi är här nere på Österlen för att fira påsk, vilket vi ofta är. Dem har hand om en liten förening här bredvid, en stuga för byn, som har konstutställning så jag har jobbat för fullt med att fixa våfflor, servera och ta betalt vilket var roligt! På påsken åker väldigt många i Skåne runt för att gå på massor av utställningar överallt. Så det kom jättemånga faktiskt!

Vi har haft en jättemysig dag och en mysigare dag väntas imorgon. Hoppas ni alla har det bra! <3 puss&kram

Dem bor precis vid havet också så vi tog lite bilder där nere!<3

Likes

Comments