View tracker

Mitt piano. Mitt piano alltså Gud vad jag älskar det! Vet inte varför, men jag älskar musik. Jag vaknar och sätter på musik, jag går ut med hunden med musik, jag somnar med musik, jag har musik på hela tiden. Jag har spelat piano sedan i 3:an, men då hade jag ju bara en keyboard. Det var så tråkigt att spela på en keyboard för den va liten, ungen pedal eller någonting. Men jag älskade fortfarande att spela, så jag fortsatte. För ett år sedan fick jag mitt piano och spelar varje dag. Jag kan sitta hur länge som helst. Jag tycker det är superkul!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Längesen utan uppdatering här nu... Men det kommer mer nu haha.
Imorgon åker jag till Falsterbo med min kompis Linus och går på Falsterbo horse show vilket ska bli gryyyyymt kul! Så kommer inte skriva något här förrens typ måndag.

Lite bilder från sommaren än sålänge<3

Likes

Comments

View tracker

Alltså snälla, ta 3 minuter av erat liv och kolla på denna grymma videon!!!!

Varför använder man "like a girl" som en dålig grej? Varför säger man inte "like a man"? Varför använder man ens ett kön till något dåligt? Om vi säger såhär, en kille och en tjej styrketränar, båda två EXAKT lika mycket. Jag kan nästan lova att när man först ser dem kommer man tänka han är starkare, inte hon är starkare eller dem är lika starka. Muskler syns mer på killar, men betyder det att dem är starkare? Och kan inte styrka också vara mentalt och personligt, måste det vara muskler?

Vi ska i skolan på engelskan jobba om hjältar, (på vilket sätt vet jag inte än) så då bad våran lärare oss att i smågrupper prata om vad en hjälte är för oss? Vet ni vad jag la märke till? I princip INGEN sa en tjej, utan alla säger en man som är si, en man som är så...Och mycket handlade om "en man som är stark"? När började man dela upp samhället i grupper pga kön? Det måste verkligen varit en man eller kvinna som var mäktig och som verkligen hatade det andra könet som kom på det haha... ;)

Men hur skön kan vi människor gå SÅ lågt att vi säger något som förolämpar en person, genom att kalla den "tjejig"? Hur kan man tycka att tjejer är sämre än killar i samhället? Hur kan man säga "you run like a girl"? För säger man så så tycker man ju faktiskt att tjejer är mindre värda än killar, inget snack om den saken.

Är inte det lite gammaldags? Borde vi inte lämna det lite tråkiga 1700-talet och inse att det är 2016, här man står upp för varandra, för en själv, för vad man tycker och tänker, här vi alla är lika värda och här vi alla är välkomna i vårat samhälle? Kan vi inte inse att oavsätt vilket kön, religion, sexuell läggning eller what ever it is alla är lika mycket värda?

Det finns olika "grupper" och kommer alltid finnas. Tjej, kille, gay, muslim, kristna och hur mycket mer som helst. Alltså är det inte det som borde vara det fina med denna världen? Att alla borde kunna vara med alla, Att ta vara på varandras kunskaper. Att ta vara på det du älskar. Att göra det du älskar. Att vara med de du älskar bara för att de är de. Hur skulle det annars vara? Bara killar t.ex. lever och jorden dör ut på max 100 år? Eller så fort man får en ny klass så ska man säga "ni som är tjejer i det hörnet, ni som är kristna där...".

Jag känner att dethär flög lite ut ur ämnmet det egentligen handlade om, haha... men jag HOPPAS ni tänker er för innan ni säger "du ***** som en tjej", för jag tror inte att du verkligen är ute efter att förolämpa någon annan, jag tror att många skojar om det. Men jag tror också att det är det som är farligt, att det är någonstans där det dåliga börjar som kan leda till något värre. Tänk om alla kunde acceptera varandra, inte behöva starta krig om religioner, inte näthata på andra för att dem i någras ögon är "annorlunda", bara sprida kärlek.

And yes, Im gonna keep run like a girl, swim like a girl, walk like a gril, Wake up like a girl because i AM a girl, and im proud of that.


Likes

Comments

Idag blev det svårt. Många man skulle vela räkna upp.

Bevisa dem fel: Det är något mamma alltid sagt. Att om någon är taskig eller kaxig mot mig, håller på med mig, då ska man bara le mot dem och vara "snäll" och bättre än dem. Man ska aldrig sjunka till deras nivå och påbörja massor av onödig drama. Man ska aldrig sänka sig själv och bli taskig bara för att. MEN om någon säger något riktigt elakt, då ska man säga ifrån. Inte sjunka, utan bara säga stopp och det där är något som INTE är okej att göra mot mig. Man ska alltid ha sina gränser. Det är ett väldigt bra råd jag fått.


Ett annat råd är att alltid lita på dig själv. Vill du göra något -har en dröm eller ett mål- gör det. Låt inte någon såga ner dig och säga att du inte kan. Alltid jag kan om jag vill. Ingen annan kan väll säga vad du vill göra? Det är ju alltid DU som vet vad DU vill göra även om du inte berättat det för någon annan. Lita alltid dig själv helt enkelt.Detta inlägget känns lite sådär sentimentalt, haha men det får ni stå ut med! Det skulle handla om best advice, då får det göra det:)
Puss&kram<3

Älskar dig mammsi<3

Likes

Comments

Hej alla fina!
Jag ska börja med en blogchallenge som verkade rolig.
Den första hette why do you blog?

Jag har väldigt många tankar i huvudet som snurrar omkring som jag ibland bara behöver få ut. Då kan jag använda min blogg. Det är egentligen tanken med den, att få skriva av mig. Jag älskar verkligen att skriva. Jag har inte skrivit så många inlägg som är så mycket tankar och sånt än, men det kommer gott folk;). Min farfar är väldigt duktig på att skriva och har varit reporter och journalist och sånt. Så det är nog från honom jag har det. När min svenskalärare skulle sluta och vi i klassen sa hejdå, sa hon till mig att inte sluta skriva, och jag tror inte hon behöver oroa sig. :)

Min blogg är det jag som är "bossen" över. Man tar själv beslutet om man vill komma hit och läsa eller inte. Det är något jag tycker är konstigt i världen. Det är så himla många som går in på bloggar, ta Nellie berntsson som exempel. Sedan gillar dem inte bloggen men istället för att bara gå ut från bloggen och inte läsa lämnar dem sjukt elaka kommentarer och hat. Det är så himla konstigt. Man har ju ett val om man vill läsa eller inte, det är ingen som tvingar dig att gå in där väll? Eller? Jag gillar Nellie berntsson, och jag har följt henne länge. Kärlek till henne, väldigt stark person!

Hoppas ni har fått en liten aning om vad min blogg är om:) ha det bra! Puss&kram<3

Likes

Comments

Idag är jag och min lillebror hos mormor och morfar och har sovit över sen igår. Vi ge det jättemysigt här!

Igår hade jag ridlektion. När vi kom dit och jag mötte upp med alla tjejerna var allas tankar att vi vägrar rida i ett ridhus idag, för det var såå varmt och ett ridhus när det är så här? Njae, nej tack. Det värms ju upp och blir så kvavt där inne så det finns inte. Så vi fick rida ut i skogen! Vi blev väldigt glada;)

i lördags så var jag på Liseberg! Jag och 5 kompisar följde med fritidsgården dit. Det var typ en av dem roligaste dagarna i mitt liv haha! Vi gick gasten... Den va väldigt läskig :| men den var rolig:)!!

Likes

Comments

Så... Lovdagarna va superbra! Släktkalas, hästar och bio hann jag med! Jag och T var och såg på Djungelboken och jag tyckte den va jättemysig!

Vi har nu varit och firat familjekompis som fyller år, grattis Björn! När vi sedan skulle hem så hade dem visst en överraskning... Vi har fått en el-scooter vilket va roligt! Kan vara skönt att slippa cykla till stallet vissa dagar, dem riktigt kalla och blåsiga dagarna;) Ni som är hästmänniskor förstår vad jag menar!

Ha det så bra allihopa! Puss&kram<3

Likes

Comments

Jag har varit riktigt sjuk några dagar. Jag var bara i skolan i går denna veckan, sen har vi ledigt idag och imorgon vilket är SÅÅÅ SKÖÖÖNT!!!! Idag gick jag och min kusin Jonna med Z och hennes två hundar till suttra, Vättern vilket va jättemysigt verkligen! Vi gick i typ en timma och tog lite fina bilder och pratade.

Nu har vi en kompis till familjen här och har det lite mysigt bara. Ha det så bra alla där ute! Puss&kram<3

Likes

Comments

Men härligt Sverige och du som bestämmer vårat väder! Det vräkte ner snö idag. Buhu. Undra hur länge jag stannar i Sverige efter jag fyllt 18...? :)

Nu är jag på väg till stallet alla fall och jag är taggad till topp! Ni får alla ha en bra dag! Puss&kram<3

Likes

Comments

Jaha då har vi haft 3 prov på en vecka, weey... Jag har fått reda på två av proven, och jag blev nöjd! Men vi kommer nog få reda på det sista imon så lite nervöst här haa.

För två år sedan var vi 21 stycken i släkten som åkte till Mallorca på semester (många jag vet haha). Men väl där på hotellet träffade jag två tjejer som var helt amazing! En av dem snapar jag med lite grann men inte så mycket, men den andra tjejen, Natalie. Vi snapar varje dag, messar rätt så ofta ändå. Och även om det var två år sedan vi träffades så pratar vi alltid om att träffas igen! Det är så himla kul att ha en sån vän som man kan prata med, även om man inte träffas varje dag.

Men sådana här kontakter är bra! Hon bor i Gävle, så det är lite långt dit... Men en dag ska vi träffas, det bestämde vi ju innan vi åkte hem från Mallorca! :) Det är rätt så kul att vi på bara några få dagar kom vara dra hyfsat nära och fortfarande håller kontakten!

Hoppas ni alla har en bra vecka, och att Ni har bra vänner. Puss&kram <3

Likes

Comments