När jag var fyra år lärde jag mig att läsa. Sen dess har läsning varit något av det bästa jag vet. Historier som låter dig fly från verkligheten en stund, vara någon annan. Historier som låter dig skratta och gråta och som lämnar dig med så många känslor, så mycket att relatera till. Därför finns kategorin Lisa läser och den första boken jag ska berätta om är Björnstad av Fredrik Backman.

Först och främst. Fredrik Backman. Författaren till bland annat Björnstad, Britt-Marie var här och Min mormor hälsar och säger förlåt.
Denne författare är utan tvekan en av de mest talangfulla författare jag någonsin i mitt liv har fått äran att läsa. Backmans böcker fyller en med så mycket känslor, skänker en så mycket vackra meningar, gör livet ljusare även när hans historier är som mörkast.

Björnstad är den senaste av Backmans böcker och handlar om en stad som lever för hockey. Ett hockeylag som är stadens stolthet. Man får följa flera personer i staden och hur deras liv har format dem till de personer de är idag. Som vanligt gör Backman det hela på ett sätt som fångar mig och som får mig att inte vilja lägga ifrån mig boken. Jag har suttit och läst boken med gåshud, jag har läst boken med tårarna rinnandes ner för min kinder och jag har genom alla 470 sidor, precis som karaktärerna, levt i Björnstad. Jag har känt den iskalla doften av snö, jag har hört ljudet av skridskorna som rör vid isen och jag har känt sorgen hos familjen som är med om det oförlåtliga. Björnstad fångade mig och lät mig för en stund bo där tillsammans med de människor som historian handlar om, på både gott och ont.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Varannan vecka har vi tre barn boende i huset. Min sambos barn från ett tidigare förhållande. Två av barnen fyller år i januari och idag slog vi ihop kalaset för dem så efter att jag hade jobbat öppet hus på en av skolorna som jag jobbar på så var det hem och en timme senare kom de första gästerna. Det har varit full fart sen jag klev upp imorse, nu är första gången jag verkligen kan slappna av. Lillkillen sitter i badet, mellanbarnet ska sova över hos sin faster och den äldsta ligger här i soffan bredvid mig och tittar på film. Tack alla som kom och förgyllde barnens och vår dag ♡

Barnens farfar är en otrolig tårtskapare så när mellanbarnet bad om en pepparkakstårta så var detta vad han levererade.

Likes

Comments

Hittade en gammal bild på mig, en bild från våren 2011. 23 år gammal var jag och satt på en bänk med min syster. Jag minns lite från den dagen. Hade nyss blivit lämnad, pluggade på högskolan, rörde mig knappt, åt skit och MÅDDE skit.

Jag satt bilden bredvid en bild från december 2016. 29 år och skulle precis åka tåg till Stockholm för att gå på Kents sista konsert någonsin.

Jag ser två helt olika personer, på så många sätt och vis. Ibland kan livet och hur man lever det ändra även det yttre. Och nu handlar det inte om att äta nyttigt och träna (även fast jag har blivit bättre även på den fronten). Det handlar om hur man lever livet som helhet. Vilka människor man har omkring sig, om man trivs med sitt jobb, hur man hanterar det som kommer i livet. Inte alltid som det funkar och man ligger där med brännande ångest men man reser sig fortare och starkare nu.

Likes

Comments

Det här blir mitt första inlägg på denna blogg. Tänker att det kanske blir lättare om man inriktar sig på någonting mer än bara menlösa inlägg som inte ger någon annan än en själv glädjen att läsa. Jag tänker inte presentera mig så värst mycket i det här inlägget. Jag tänker att sånt får komma med tiden. I detta inlägg bjuder jag istället på bilder på husets senaste tillägg, ett köksbord som vi betalade 250 kronor för på second hand. 


Likes

Comments