Hejsan

​Förlåt för jag inte har bloggat om något på jättelänge men jag började denna blogg i sommar. Nu går jag i 9:an och det är väldigt mycket och jag kan säga att jag inte kommer ha lika mycket tid att blogga heller därför att nu kommer jag ha NP hela vårterminen. Men håll ut, jag kommer tillbaka! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​// Mina bilder, kommentera om du vill låna dessa //

Lisas Choklad Kakor

120 g smör, måste vara rumstempurerat

2 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl (sikta mjölet)

1 dl kakao (sikta kakaon)

1/2 tsk bikarbonat

Hur du gör

Vispa smör och socker poröst. Det betyder fluffigt och det ska bli en ljus färg, nästan vitt

Tillsätt ägg och vaniljsocker

Tillsätt ägg i smeten och blanda väl

Sikta mjölet, kakaon och bikarbonat i smör och ägg blandningen

Blanda väl smeten tills den blir en deg man kan skopa små/halvstora bollar

Lägg bollarna på bakplåtspapper och in i ugnen 180 C i 10-14 min

När de är klara flytta kakorna från den varma plåten till en kalla yta för att svalna. Om du låter kakorna stå kvar på den varma plåten är det en risk att dem kommer fortsättas lagas

Varition

Om du vill kan du tillsätta vit och ljus blockchoklad i smeten. Det blir en väldigt god kaka men smält choklad

Likes

Comments

Bild från Maria Öhrns recept

Ingredienser

100 g smör/margarin

2 ägg

3 dl strösocker

2 1/2 dl mjöl

4 msk kako

1 1/2 tsk vaniljsocker

1/2 krm salt

Hur du gör

1. Smörj din form och bröa din form. Du kan bröa din form med ströbröd eller min favorit kokos flingor.

2. Smält smöret

3. Vispa ägg och socker poröst och sedan häll i smöret långsamt.

4. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och tillsätt sedan den i äggsmeten.

5. Häll smeten i formen och grädda i 15-20 min, det beror på hur kladdig du vill att din kaka ska vara. Grädda kakan i ugnen i 200 C.


Likes

Comments

När man bakar använder man av bakpulver och bikarbonat men jag tror att inte många vet vad det är för skillnad. Jag tänkte berätta det för er.


Bakpulver hjälper till exempel en muffins att höja sig i sin storlek.

Bikarbonat hjälper kakor, tårtor och pannkakor sprida ut sig.

Så tänk er att bikarbonat sprider sig och bakpulver höjer sig.

Om ni vill att något ska höja sig i sin storlek ska ni använda bakpulver och om ni bakar chocolate chip cookies ska ni använda bikarbonat för att kakan ska sprida sig.

Likes

Comments

Ingredienser 

  1. 110 g osaltat smör, skuren i bitar, plus mer för pannan
  2. 1 påse choklad chips
  3. 1,2 kopp granulerat socker
  4. 1,2 packade ljus farinsocker
  5. 1/2 tsk salt
  6. 2 stora ägg
  7. 3/4 kopp allrengöringsmedel mjöl, (spooned och planade)
  8. 1dl miniatyr marshmallows
  9. 1/2 dl hackade nötter, såsom cashewnötter, pekannötter, eller valnötter

Hur du gör

  1. Värm ugnen till 350 grader. Smör en 8-tums-kvadrat bakplåt. Linje botten med bakplåtspapper, lämnar ett överhäng på två sidor; smör papper.
  2. I en värmtålig skål som över (inte) en kastrull med sjudande vatten, kombinera smör och 1 kopp choklad chips. Värme, under omrörning, bara tills smält 3 till 5 minuter.
  3. Ta blandningen från värmen; rör i socker och salt, sedan ägg och slutligen mjöl, rör bara tills kombineras. Sprid smeten jämnt i beredd plåt. Grädda tills en tandpetare införas i mitten kommer ut med fuktiga smulor bifogade, 30 till 35 minuter.
  4. Ta bort från ugnen och strö över resterande choklad marker, sedan marshmallows och nötter. Grädda tills chokladen är blanka och marshmallows uppblåsta, ca 5 minuter. Cool helt i pannan. Om du använder papper överhäng, hiss tårta på en arbetsyta; skuren i 16 kvadrater.

Likes

Comments