Kan ju inte säga att denna dagen började på bästa sätt.. idag skrek mamma på mig och frågade om jag inte skulle jobba idag. Yrvaken kollade jag på klockan och efter några sekunder insåg jag att klockan var 07.00! Jag hade försovit mig, panik! Jag skyndade mig till jobbet och lyckades komma dit 07.15, förvånansvärt snabbt! Hur lyckades jag ta mig från sängen till jobbet på 15 minuter? Oklart. Hur som helst var jag 45 minuter försenad då jag brukar börja 06.30 varje dag och humöret var lite sådär. Som tur är slutade dagen på ett mycket bättre sätt än vad den började. Efter jobbet åkte Emma och jag till Ikea för att äta julbord, hur gott? As gott! Jag investerade även i en julig ljuslycka och olika doftljus.

Imorgon hade jag tänkt att baka pizzabullar eller någon annan "matig bulle". Bilder och recept kommer såklart upp här på bloggen

Tog tyvärr inga bilder på julbordet eller maten, men som gengäld får ni bilderna ovan som är ifrån när jag och Emma var i Nice, Frankrike. En super rolig resa.

Kram!

Likes

Comments


Ja ni bloggandet går bra för min del.. Hade en förhoppning när jag bytte bloggportal att jag skulle bli lite mer effektiv på bloggen men det gick ju sådär. I vilket fall, idag är det första advent trots detta blev det inget bak för min del och inte heller blev det någon julskyltning då regnet öste ner ute.

Vad har hänt annars? Förra helgen var min efterlängtade vän hemma på besök. Ni anar inte hur mycket jag hade saknat henne och hur glad jag blev när vi träffades. En sprudlande känsla i hela kroppen. För er som inte vet kan jag berätta att vi har bott grannar hela våra liv vilket har resulterat i en väldigt stark och unik vänskap. Vi är som systrar. Men nu i höstas flyttade hon till Stockholm för att studera vilket har orsakat en stor omställning för oss båda. Vi är liksom vana att vara 50 meter ifrån varandra inte 50 mil! Anledningen varför hon var hemma på besök var att hon fyllde år och såklart passade jag på att fira henne. Lördag morgon var hon min och jag bjöd på frukost, presenter och tårta. Tårtan hade jag självklart gjort själv och lite snabbt beskrivet bestod den av en vanlig sockerkaksbotten fylld med egengjord hallonsylt, hemmagjord vaniljkräm och grädde. Sedan täckte jag tårtan med marsipan som jag hade färgat rosa och dekorerade den med marsipanrosor och två små söta marsipanfigurer som skulle efterlikna mig och Emilia. Resultat tyckte jag ändå blev rätt gulligt.


Kram på er!

Likes

Comments


Förra månaden genomfördes Cancerfondens "rosabandet kampanj". Denna kampanj har bland annat som syfte att finansiera cancerforskning och att sprida kunskap om bröstcancer. Detta är något som genomförs varje år i oktober. Liksom oktober har även månaden november ett fint och viktigt budskap, i november genomförs kampanjen "Movember" som har syftet att att hjälpa män att leva ett hälsosammare och friskare liv. Mer konkret finansierar de forskningen kring prostatacancer och testikelcancer. Både "rosabandet" och "movember" tycker jag är två väldigt viktiga och bra initiativ och därmed valde jag förra månaden att baka små söta rosa-bandet bakelser för att uppmärksamma bröstcancern. Likaså kommer jag att göra denna månaden, för att kämpa mot prostatacancern dock har jag lite idé torka just nu och kommer inte riktigt på hur jag vill att dessa kakor ska smaka och se ut, men det löser sig nog! Hursomhelst, vill jag bara påminna er om att just era bidrag är livsviktiga. Litet som stort! För en vision som jag ser framemot är när all form av cancer är besegrad!

Här kommer receptet på dammsugarna:

Ingredienser:

5 dl sockerkaka
50 gram smör
1 krm vaniljpuler
1 tsk vaniljessens
100 gram vitchoklad
Vit färdigkavlad marsipan
röd karamellfärg

Dammsugare - Gör så här:

1. Vispa ihop sockerkaks-smulor, smör, vaniljpulver och vaniljessens tillsammans.

2. Forma sedan blandningen till 3 längder/rullar, ungefär fingertjocka, och lägg in i frysen.

3. Ta fram den färdigkvalade marsipanen och dela den i 3 stycken delar (så pass stora att "dammsugarna" får plats). Spara lite av den vita marsipanen och färga den rosa med hjälp av den röda karamellfärgen.

4. Smält den vita chokladen, och låt sedan svalna lite.

5. Ta ut kaklängderna ut frysen och skär så att de blir ca 3 cm långa. När chokladen svalnat lite, doppa ändarna i chokladen.

6. Forma den rosa marsipanen till små rosa band och klistra på dammsugarna med hjälp av lite vatten.

​Hoppas det smakar, kram på er! 

Likes

Comments

Hej! Jag välkomnar er (både mina gamla och nya läsare) till min nya blogg. Jag har tidigare bloggat på forme men bestämde mig för ett tag sedan att byta bloggportal till nouw. Av vilken anledning är dock oklart! Kanske kände jag att jag behövde börja om på ny kula och kanske inrikta mig mer på just min stora passion bakning? Kände även att ny blogg borde ge nya möjligheter, right? Hursomhelst, heter jag Lisa och är 19 år gammal. Jag är uppväxt och bor i en liten stad i Småland. Som ni kanske har förstått har jag ett brinnande intresse för bak- och sötsaker, därmed kanske ni kan räkna ut att det är just bakning som denna blogg kommer att handla om. Vad händer annars? Jo jag gillar att spendera tid med mina vänner och min familj, jag älskar Stockholm och är beroende av kaffe. Hoppas ni ska trivas här, kram!

Likes

Comments