Tja, måndagens benpass gick inte riktigt så bra som jag önskat. Min satsning på klara 110 kg i böjen (10 kg ifrån mitt personbästa på 100kg) slutade med att jag kom till vändpunkten för att pressa mig uppåt men sjönk bara längre ner, haha.. ´

Och efter tisdagens vilodag ville jag ge mig själv en re-match med ett jävligt tungt och svettigt röv-pass.
Så det här är vad jag har roat mig med ikväll och jag har en sådan grym känning i rumpestumpen redan.

Uppvärmning 10 minuter cykel
Sumomark 50 kg 12 reps x 2 set
Sumomark 70 kg 10 reps x 3 set
Sumomark 80 kg 6 reps x 3 set
Sumomark 90 kg 2 reps x 2 set
(Försökte mig på 100kg men den ville inte ge med sig)

Smala mark 80 kg 2 reps x 2 set
Smala mark 90 kg 1 reps x 1 set
(Yey nytt personbästa i mark, 1x90kg)

Utfall smithmaskinen + 30kg 10 reps/ben x 3 set
Utfall smithmaskinen Böj med utfall 6 böjx6reps/ben

Hiptrusters i smithmaskinen + 30 kg 15 reps x 2
Hiptrusters i smithmaskinen + 50 kg 12 reps x 4

Abductor maskinen superset stående kickbacks 20 reps x 10 reps/ben x 4 set
Abductor maskinen stående 12 reps x 2 set

Avslutade med 4 snabba set sumomark (igen:D) 70 kg x 10 reps

Så jävla skön känsla när man svettats riktigt mycket och är helt mör i kroppen efter ett träningspass.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vaknade upp imorse och såg hur solen sken in genom fönstret och fyllde upp hela lägenheten med sin värme.
Det var inga tvivel om att jag bytte ut min morgoncardio på gymmet mot en promenix längst Hammarby-Sjöstad. Solsken och vatten har en slående kombination för att ge sig själv en behaglig vardagslyx och det var riktigt varmt ute. Och idag har ytterligare en vecka startat och en händelserik också. Börjar provjobba imorgon på Panini så idag ska jag vara mestadels hemma och storstäda, göra lite ärenden via datorn och preppa matlådor. Ikväll väntas det ben med min pojkvän vilket har blivit en tradition att starta veckan med.


Det tog sin tid att komma tillbaka från ryggskadan att kunna böja tungt igen(Hör och häpna jag gjorde till och med nytt personbästa igår, 1x100kg) Det känns så otroligt skönt och befriande att jag verkligen har kontroll över ryggen igen och mina hjärnspöken för att böja tungt är helt borta. Och det kan jag tacka Kenny "Strävan" Dahlström för som hjälpte mig när jag höll på att kämpa mig tillbaks från ryggskadan, och fick genom ett träningspass hjälp med tekniken och tänkandet kring ett knäböj. Jag tog också hjälp av Robin Anzengruber som driver "Resultat Naprapat" och fått behandlingar med dry needling och rehab-övningar för både rygg och min ving-scapula! Tack killar, ni är bäst!

Kommer försöka mig på 110 kg i böjen ikväll, om jag lyckas? Det får ni reda på här efter kvällens benpass ;) *peppar peppar*


Likes

Comments

Dagen började med en skinande sol utomhus vilket gjorde automatiskt denna torsdag redan lite bättre. Har varit iväg på ytterligare en jobbintervju och den gick jätte bra. Den var på Panini internazionale och med 2 andra jobberbjudanden i ryggen kände jag redan på intervjun: här kan jag utvecklas & känns mest rätt. Mitt huvudsakliga mål med intervjun och varför jag vill jobba hos dom var precis som jag sa till dom på intervjun: dom har ett intressant koncept och en möjlighet för deras anställda att utvecklas inom företaget & bli enhetschef över sin egna butik och dom var intresserade tillbaka så jag ska provjobba på 2 olika avdelningar hos dom nästa vecka så får vi hålla tummarna.
Efter 7 år inom restaurangbranschen har jag jobbat med det mesta och har länge letat efter ett jobb inom branschen som passar min livsstil jag lever idag. Och med det här jobbet kan jag växa inom företaget samtidigt som jag får jobba med något jag tycker är riktigt roligt och intressant; mat och nya människor men ändå kunna kombinera det hela med mycket träning, min tävlingssatsning, PT-kunder allt annat som händer omkring mig.

Live feels good

Likes

Comments

Måndag har på senaste tiden blivit veckans tyngsta och roligaste dag att börja veckan med - för ben står på schemat & dom 2 sista gångerna har jag kört tillsammans med min pojkvän och då lyckas jag pressa ut mer än vanligt även om vi skriker lite åt varann i stundens hetta, haha.

Och dagen till ära - jag slog nytt personbästa i böjen idag. 1x90kg och med böjen som första övningen idag kände jag att jag har mer att hämta nästa gång. Har ett gammalt pb med 110 kg x 1 som jag förhoppningsvis kommer gå om en vacker dag. Allt beror på hur mycket min ryggskada bråkar med mig när det gäller ökning i vikter, speciellt i böjen. Men idag kändes det så jäkla bra!

Men till dagens schema:

Benböj:

Här körde jag ett 1 set på varje vikt upp till max

Stång 20 kg 15 reps

40 kg 15 reps

50 kg 15 reps

60 kg 10 reps

70 kg 5 reps

80 kg 1 rep

90 kg 1 rep

Omvända böj i hacksquaten

40 kg 15 rep x 2

60 kg 8-10 reps x 4

HOIST benpress:

100kg 15 reps x 1

140kg 8-12 reps x 4

Stående hamstringcurl:

15 kg 15 reps x 1

25 kg 6 reps x 1

30 kg 2 reps x 1

Bencurl med 1 ben i taget:

30kg 10+ reps till failure x 4 set

Sittande legcurl:

54 kg 15 reps

68 kg 6 reps

Avslutade den sittande bencurlen med att pumpa ut den sista energin med ett dropset & 1 pyramidset:

Dropset 3 steg:

68 kg 5 reps

54 kg 10 reps

40 kg 15 reps

Pyramidset 2 steg:

40 kg 10 reps

54 kg 10 reps

Många övningar, mycket styrka och otroligt mycket kärlek.

Likes

Comments

Vad är lycka?
Lycka är nog den eller det mest eftertraktade som vi människor oftast lever vårt hela liv efter att hitta, så vart kan man egentligen hitta den & väl där vad kommer man egentligen upptäcka?

Om vi alla ställer oss samma fråga "vad är lycka?" Kommer chansen vara stor att svaren skiljer sig från person till person oavsett samma fråga. Tex:
"Lycka för mig är att vara frisk livet ut"
"Lycka är när man föder barn"
"Lycka för mig är att ha tak över huvudet"
"Lycka är att vara ekonomisk oberoende"
"Lycka är när jag blir vald först på gympan"


Lycka är alltså ett verb, substantiv och ett adjektiv men i det hela altet trots allt en känsla, någonting vi själva upplever. Och om man skulle vrida lite på frågan och ställa frågan "vad får dig att känna dig lycklig?" Skulle nog svaren likna följande exempel:
"Jag är lycklig när mina barn är lyckliga"
"Jag är lycklig när jag tränar"
"Jag är lycklig när allt är balans i livet"
"Jag är lycklig när jag får dansa
"

Då förmedlar man mer ett ögonblick som faktiskt har hänt och har gjort så stort intryck första gången det skedde så att när väl det ögonblicket sker igen så känner man sig verkligen lycklig. Och om vi ställer frågan till oss själva här & nu "vad gör mig lycklig?" Så tror jag ni enklare kommer på mer ögonblick som gett just denna underbara lyckokänslan än att beskriva innebörden av "vad är lycka?".

Personliga känslor & tankar som finns bevarat djupt inom oss som endast vi känner om oss själva är det mest värdefulla vi kan stöta på enligt mig. Det kan vara om kärlek, drömmar, tvivel, rädsla, karriären, familjen, vänner, en själv, om livet. Våra känslor och reaktioner kanske till och med är otroligt invecklat & så unikt djuptgående inviduella & därför kan du tolka helt annorlunda än alla andra om ett ögonblick men för dig, så är det ditt ögonblick.
Lycka är precis ett sådant ting, ett ögonblick i sin egna form, som en händelse, ett ting, en känsla, en person, ett ljud eller bara helt abstrakt, bara finns där plötsligt. Så vilka är dina ögonblick?

Men det är lätt tyvärr att glömma det som som faktiskt gjort oss sådär lyckliga, stora som små ögonblick. Ända sen jag var liten fick jag höra från äldre att man inte skulle säga att man var så lycklig över saker hela tiden, precis som man kunde säga att man älskade allting hela tiden. "Åh jag är så lycklig över att snart är det sommarlov" "Jag älskar att rita" "Åh så jävla lycklig, blev inte fisk i skolan igen". "Jag älskar att träna" "Jag älskar att städa" Man tjatade ju ut ordet & då förlorar det dess betydelse. Men är det inte tvärtom? Ju mer ordet tas hand om, talas om och blir omhändertaget har den inte som starkast betydelse då?
Precis som med lycka enligt mig; tillåter jag mig känna mer lycka över mindre saker kommer det i hela altet göra mig lycklig:

"Jag kan känns lycka om jag så städat lägenheten, när mitt benpass gått bra, när Alex kysser mig i nacken, om jag får lyssna på en speciell låt vid exakt perfekt tillfälle, När jag hjälper en äldre dam komma ner för trapporna, när mamma ringer mig och berättar hur bra hennes diet går , när kläderna sitter precis som jag vill"


Dessa ögonblick kanske inte känns speciella för andra men för mig har kombinationer av tidpunkt, sinnesstämning, sysselsättning, personer inblandade, känsla, tankar, ljud i bakgrunden, alla dessa små ting tillsammans gjort ett intryck på mig som fått mig att må riktigt bra om det så varar i 2 sekunder. När vi känner oss lyckliga.

Och det tycks som att det är något av det mest eftertraktade vi strävar efter, andandes och åldrades. Så varför glömmer vi så fort bort våra ögonblick, de tidpunkter då vi varit lyckliga, som fått oss må riktigt bra om då så var när man gifte sig eller när man drack kaffe i solljuset från morgonsolen? Livet är fullt av ögonblick, ta vara på dina & först och främst; ta hand om din egna lycka. Det är du värd.

Bild tagen när min pojkvän & jag var på semester i Venice Beach för några veckor sen. Den här utsikten, på den platsen, med den miljön, tillsammans med Alex som jag älskar, med en lätt berusning av ögonblicket. Det är lycka!

Likes

Comments

Det var en gång.. (förbered er på lång text)

För ungefär.. 4 år sen, ca 2 år efter att jag började träna & höll på att gå ner i vikt från 78 kg. Jag hade i dåläget gått ner 22 kg och trots att viktnedgången hade varit väldigt snäll mot min hud så den inte blivit lös, tog mina bröst största smällen. Jag var 20 år men hade lika små bröst som när jag var 12 år i en Mussepigg BH från Lindex. Jag kunde springa ner för en trappa utan att känna hur det guppade (tro mig, jag prövade att springa upp och ner i en trappa för att bevisa det för mig själv).

Innan jag går in djupare måste jag få säga att jag har absolut ingenting emot små bröst, bröst är vackra oavsett storlek men jag trivs med större bröst på mig själv. Mitt stora komplex blev heller inte bättre av att jag en gång haft en C-kupa & hade i dagsläget en liten A-kupa som jag försökte dölja med BH:s med fnissiga namn som "BOOM Shell".

Så en dag bestämde jag mig för att boka en tid för bröstoperation. Operationen genomgick i Grebbestad på en jätte mysig privat-klinik med en jätte proffsig plastkirurg och sjuksköterskorna tog jätte bra hand om mig och frågade alltid om det gick bra med mig innan jag sövde. Operationen gick jätte bra och när jag började komma till medvetande efter narkosen minns jag så väl än idag hur jag blinkar till sakta och hur brösten jag tittar ner på är täckt med bandage & sträcker sig högre upp än vanligt, och i det ögonblicket inser jag att operationen verkligen är genomförd och tårarna går inte att hålla tillbaks längre.

För mig som hade fått spinn på träningen och rutinerna i det hela fasade innan ingreppet hur jag skulle klara mig igenom läkningen och vara borta från gymmet i flera veckor. Eller tanken bara av att bara ligga still, ADHDN skulle äta upp mig inifrån. Och jag kan erkänna det direkt; det var ett helvete första 1,5-2 veckorna.Man ligger till sängs, antingen halvsittande eller liggande, i mitt fall halvsittandes som en handikappad säl med bandage med taggtråd i, knaprandes på smärtstillande. Men i all smärta från operationen kände jag mig totalt genomlycklig. Jag som trots allt kände mig duktig för viktnedgången & hade sparat ihop alla pengar väldigt länge, ville ge min kropp och knopp en present för vi alla tillsammans krigat på så bra.

Min läkare gav mig rådet: Vänta 2 månader innan du börjar träna igen.
Efter en känsla av en evighet av längtan och väntan på gymmet var jag tillbaka knappt 2 veckor efter operationen. Japp, kunde jag resa tillbaka i tiden skulle jag gett mig själv en bitchslap, dragit mig hem & bundit fast mig i sängen. Men jag tyckte allt verkade okej, jag hade läst massa forum där folk hade börjat träna efter 2 veckor så jag kände mig överlycklig & det smärtade bara om jag lyfte något för tungt. Men det var ett av mina största misstag någonsin. Eftersom jag påfrestande mina bröst så pass kort efter operationen och hade oläkta stygn under tiden jag tränade skapades någonting som kallas för en "kapselbildning" (det skapas kapslar runt alla bröst efter en bröstoperation men vid överansträngning skapas denna kapselbildning) men min vägrade försvinna och mina bröst var hårda över 1 år och är i nuläget lite "fastare" än andra silikonbröst jag känt på. Dessvärre påverka denna komplikationen min träning mer än vad jag kunde föreställt. Tänk dig att du gör en hederlig biceps curl med 3 kg hantlar men din biceps uppfattar inte rörelsen och det hugger knivar i ditt bröst istället och strålar upp mot armhålan och axeln och du börjar känna domningar i armarna. Jag är otroligt korkad som inte tog tag i problemet på riktigt utan med tiden släppte fokus helt på biceps/triceps/bröst och körde axlar några enstaka gånger ibland för att helt enkelt undvika smärtan.

Igår var andra gången i mitt liv jag prövade att köra bänkpress och trots att det var vingligt lyckades jag göra en 1:a på 40 kg i vanlig bänk och snedbänk. Men känslan var otroligt obehaglig; som en ilande stramning som sträcks ut i en långsam smärta. Jag kan dessvärre längre inte simma ordentligt, max 20x2m(Jag failade stenhårt när jag gjorde ansökningsprovet för att utbilda mig till brandman några år sedan) Och träningen är fortfarande påverkad i sin utsträckning då jag har fortfarande har svårt att finna kontakt i biceps/triceps & ibland axlar men det gäller att vara envis och ha tålamod, det tålamodet jag skulle haft efter operationen.

Bröstoperationer blir mer och mer vanligt speciellt bland personer som tränar mycket och med den här texten vill jag inte lägga fokusen på själva ingreppet, utan komplikationerna efteråt som många dessvärre inte vågar prata om utan dom flesta skäms över. Jag skämdes så otroligt mycket över hur dum jag varit som inte gjorde som doktorn sa vilket gjort att biceps/triceps och axlar fått släppa efter. Men det positiva i det hela är att jag lägger stor fokus på mina armar och axlar numera och kämpar vidare för att finna kontakt i musklerna, vissa pass går hur bra som helst medan andra ger mig gråten i halsen. Det är påfrestande men gjort mig så mycket klokare.

Så jag vill göra det tydligt att man ska ta sig en extra funderare om man har tankar i operations-banorna, jag har många tjejer som skrivit till mig och undrat hur det påverkat träningen & här har ni svart på vitt; Du påverkar din framtida träning beroende hur länge du väljer att vila. Så mitt tips - VILA! Man måste låta sig själv vila och ta tiden det behövs för att läka. Vila hellre 2 veckor för länge än för lite, Du kommer tacka dig själv i efterhand!

Bilden är tagen ca 3 veckor innan min debut på Luciapokalen 2015.

Likes

Comments

Ligger i soffan i skrivande stund och sippar på ett smakprov jag fick hem tillsammans med en 14 dagars teatox box som yourtea skickat mig som dom ville jag skulle testa . "Black honey" heter den och har en djupare ton av honung & jag som inte ens är förtjust i honung eller smaken av honung gillade verkligen det!

Har knappt fått någon sömn i natt när min underbara mensvärk gillar att jävlas med mig och knivhugger mig sisådär var varann minut men som tur kompenseras det upp med en härlig träningsvärk från gårdagens benpass. Eftersom jag mått lite halvdant pga mensen valde jag att köra högre reps och lite fler övningar istället för mina ordinarie benpass då jag vill begränsa mig till 6 övningar och lägre reps, men rumpan fick sig en rejäl omgång:

Cykeln i 10 minuter som uppvärmning
Raka marklyft 40kg 15 reps x 2
Raka marklyft 60 kg 8 reps x 2
Hack-squats 20 kg 15 reps x 2
Hack-squats 50kg 10-12 reps x 2
Sumo-squats med en 16 kg kettlebell 15 reps x 2
Sumo-squats med en 20 kg kettlebell 12 reps x 2
Benpress 100 kg 12 reps x 2
Benpress 75 kg 15 reps x 2
Pyramidset Hamstringcurl:
10 kg 15 reps x 1
15 kg 12 reps x 1
20 kg 8 reps x 1
15 kg 12 reps x 1
Abductor maskinen högreps 25 reps x 4
Abductor maskinen högreps 15 reps x 4
Hoist-benpress 30 kg superset 10 reps höftbrett excentriska x 10 reps sumo tempo x 4
Hiptrusters i smithmaskinen 20 kg 15 reps x 3
Hiptrusters i smithmaskinen 40 kg 15 reps x 3

8 övningar övningar & en dyblöt Lisa senare - fääääärdig.

Snart vaknas det lite cardio samt biceps/triceps på SATS! Xx 

För att checka in teet och många fler smaker gå till deras hemsida www.youttea.com

Likes

Comments

Igår eftermiddag anföll ett illamående litet monster mig & vägrade ge sig av så mitt efterlängtade axelpass fick jag vinka byebye till vaggandes i fosterställning i min säng. Början till vinterkräksjukan? En alien som angripit mina inre organ och långsamt äter upp mig inifrån? Ja att fantasin och hypokondriken i mig skenar iväg gick inte att dölja förens svaret var som svart på vitt senare på kvällen, eller tja snarare rött och vitt. Jävla mens.


Min torsdag började med en intervju på ett cafe jag jobbade på innan jag tog tjänstledigt för min tävling, intervjun gick bra & nu bollar jag mellan det här & ett annat jobb på ett annat cafe.
Restaurangbranschen har jag jobbat inom i 7 år nu, ale carte, catering, frukostansvarig, ale carte servis, säsonger i Grebbestad, barista u name it men nu på senaste tiden när jag tagit min träning till en helt ny nivå & min tävlingssatning inom bikini är det lite av en djungel att kunna kombinera allt det med den här typen av yrke. Jag grubblar vidare, suger på karamellen medan jag dyker in i mitt andra jobb som är online-coachning samtidigt som jag smaskar i mig min matlåda. Xx


Likes

Comments

Sedärja, nu ska Lisa allt börja blogga så håll i hatten. Suget efter att blogga har alltid funnits någonstans inom mig och jag har i mina omgångar skaffat en blogg men sen dog den gnistan lika fort som den tändes. Men nu när 2016 är igång (för övrigt ett väldigt händelserikt kommande år) så är det dags att låta fingrarna brinna över telefonen och börja blogga! Xx

Likes

Comments