Header

Contains affiliate links

En sommardag på Gotland bestämde vi oss får att köra runt till mysiga inredningsbutiker för att se om vi kunde hitta någonting fint. Vet ni vad jag gjorde? Jag hittade en porslin-serie som jag bara inte har kunnat sluta tänka på. Det fanns tallrikar och skålar i olika storlekar, sedan fanns det endast två kaffekoppar kvar så dem tog jag tag i snabbt. När jag kom tillbaka hem till Växjö har jag druckit kaffe i de nya kaffekopparna varje dag. På bilden är det en assiett från Mateus tillsammans med min nya kaffekopp som alltså är min nya favorit. Koppen är i porslin, insidan är grå med en liten känsla av krackelerat där kanten gå över i en liten "sliten" känsla. Utsidan är matt svart.

Jag har som sagt inte kunnat sluta tänka på detta underbara porslin så nu har jag sökt upp det på internet och hittat återförsäljare. Porslinet är av märket Olsson & Jensen och säljs via Market29.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag är förmodligen inte ensam i Växjö om att känna glädje inför öppningen av H&M HOME i City i höst. Jag tycker verkligen det ska bli roligt att få ha tillgång till deras sortiment hör i Växjö. Därför var det just i deras höst-kollektion som jag började kika på vad som komma skall.

Vi kan fortfarande se att naturmaterialen är trendiga och återkommande, både i form av möbler och dekoration. Det är forfarande jordnära färger som vitt, beige, svart och grått som dominerar. Inslag av den senapsgula färgen dyker upp vid flera tillfällen på olika textiler.

Många inspirationsbilder lyfter även fram den mörkgröna färgen på textiler. Så kanske att de rosa och mörkblåa färgerna som har dominerat hela våren byts ut mot mörkgrönt och gult i höst?

Som ni ser på alla fyra bilderna är det helt klart en hel del mönster på textilerna. Personligen tycker jag att de hemmen som är inredda med mycket mönster ger ett glatt och piggt intryck samtidigt som de neutrala textilerna ger ett intryck av lugn och harmoni.

Mina tre personliga favoriter.
1. Stor träbricka. Finns i mörkbrunt, natur och svart.Träbricka /
2. Vas i stengods. Finns i liten och stor storlek. Vas i stengods /
3. Naturvit/randig bomullsduk. Bomullsduk

Ha det bra
/ Lisa

Likes

Comments

Semestern är över för min del men jag kan verkligen inte klaga. Den har varit suverän och jag är så tacksam för allt som jag hann med. Nu är det jobb som står på schemat i ett par veckor innan skolan börjar igen, tredje året!!

Just nu sitter jag och försöker ladda upp med massvis av inspiration när det gäller inredning i höst. Samtidigt försöker jag komma överens med mig själv vad jag vill förmedla och hur jag vill förmedla det. Jag hoppas att jag snart kommer fram till några bra slutsatser. Under tiden vill jag visa några vackra bilder från olika sommarkvällar i Tofta, Gotland.

På återseende.
/ Lisa

Likes

Comments

Vad har hänt sen senast?
Jag har blivit ett år äldre.
Från det att jag fyllde ett år fram tills min 18-års dag firade jag varje födelsedag på Gotland. Så efter fyra års frånvaro var det suveränt att återigen fira min 23-års dag på ön igår.
Lunch på Creperiet tillsammans med M följdes av en helkväll med nästan hela familjen. Tack till alla inblandade och tack till alla som har skickat grattishälsningar. Tack.

Likes

Comments

För ett par timmar sedan landade vi på Växjö flygplats efter en suverän vecka på Lindos. Som tur var är vi bara hemma för natten, imorgon går ett nytt flyg, till en ny ö.
Gotland och familjen vi ses imorgon!

Här får ni en bildbomb från vår vecka på Lindos.

Likes

Comments

Hej!
Just nu är min vardag varm, lugn och helt perfekt. Bad i havet varieras med bad i poolen. Svårare än så är inte dagarna just nu. Jag hoppas verkligen solen kommer till Sverige snart för jag har hört att regnet fortfarande tar överhand..

Hoppas allt är bra med er.
Kram från ett varmt Lindos

Likes

Comments

Det var över etthundra dagar sedan vi bokade resa och började nedräkningen mot semester. Idag på morgonen flög vi och nu är vi på plats! Nu gäller det att njuta av varje minut. Här är så fint! Och väldigt varmt med för den delen, 39 grader, så extrema kontraster från kära Växjö.

Jag har lätt att bli lite åksjuk när jag reser men flygresan gick jätte bra så det var verkligen skönt!

Utsikten från vår balkong är inte fy skam.
Ha en bra kväll.
Kram Lisa

Likes

Comments

Contains affiliate links

Resväskan är redo, lägenheten är redo & jag är redo.
Det är bara arbetet som behöver min närvaro under eftermiddagen och kvällen. Därefter är det tre veckors semester. Klockan 7:30 imorgon går flyget. Första veckan spenderas utomlands följt av två veckor på Gotland. Hoppas ni också har eller inväntar semester för visst är det en underbar känsla?
Kram

Bilderna är hämtade från Pinterest

Likes

Comments

Doften av nybakade bullar snackar man inte bort allt för lätt. I torsdags åkte jag hem till mormor och morfar och direkt när jag öppnade deras ytterdörr kände jag doften av nybakade bullar. Det är ljuvligt! Jag bakar i princip aldrig bullar själv så det var bara att njuta av doften så länge jag var där. Sedan jag slutade äta gluten har jag inte lyckats hitta något recept som bidrar till de där fantastiska bullarna. Är det någon som har tips är jag väldigt tacksam!

Hoppas ni har en bra söndag och glöm inte söndags-fikan :)

Likes

Comments

1949 arrangerade Bonniers folkbibliotek en tävling där Nisse Strinning tillsammans med sin fru Kajsa Strinning deltog med bokhyllesystemet Stringhyllan. Idag är vi så många som uppskattar hyllsystemet till 100 procent och vi kan se det i många hem. Det jag gillar så mycket med hyllsystemet är att det finns många möjligheter tack vare att vi kan köpa olika delar separat. Det ger möjligheter för en liten personlig känsla. En annan anledning är att hyllsystemet kan placeras i så många olika rum just på grund av att konstruktionen kan varieras.

Här ser vi tre olika konstruktioner av hyllsystemet. I samtliga bilder är det fokus på att förvara men samtidigt ha saker framme. Hyllsystemet finns i massvis av olika färger vilket gör det roligt men som ni ser placerar man hyllplanen och dörrarna (om man vill ha dörrar) efter personligt tycke.

Här väljer man att använda hyllsystemet till datorbord i samband med förvaringsmöjligheter,

Här har vi två konstruktioner som är på längden istället för på höjden. Med och utan dörrar. Alla bilder har jag tagit från Pinterest.

Vad säger ni? Gillar ni hyllsystemet?

Likes

Comments

Instagram@bylisaryden