Nu har vi bockat av lite till på min "to-do-list".
Passade på att inventera all utrustning till hästarna och putsa upp utrustningen till dem.
Claras utrustning har också fått kärlek eftersom hon har fått en ofrivillig vila då hon tänjt sitt ringband på vänster bak.
Hon ska vila ett par veckor med god prognos så länge hon håller sig i skinnet.🙄

Kvar på listan är transporten, den ska högtryckstvättas och saneras.
En enkel åtgärd eftersom den användas både i företaget, privat och hyrs ut så känns det viktigt att den rengörs ordentligt mellan omgångarna.
Dessutom har vi ställt ut extra sprit och virkon i transporten till de som hyr den, så den kommer tillbaka i samma skick.

Resten av dagen ska jag ta det lugnt hemma i Vargön innan det är dags att packa för midsommarfirande imorgon.😊🌸

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Försäljningshästar

Gertrud är till salu.
Hon är en riktigt charmig liten åsna på 3år.
Snäll i all vardaglig hantering och verkar vara en sådan individ som gillar att vara med och prova nya saker.
Som sagt riktigt charmig och social liten åsna.😍

Likes

Comments

Resor

När loggade jag in här senast?
Ja, det var ett tag sen.
Efter de senaste veckornas kaos, så blev det en spontan sista minuten resa för att hämta andan och lugna ner oss (läs mig).😉
Mitt blodtryck har gått upp och ner ett tag och jag är inte sugen på att bli inlagd.
Har väldigt svårt att slappna av hemma och det räcker inte med att åka lagom långt utan jag behöver komma iväg såpass långt att jag inte kan "påverka".

Den här veckan har vi sovit, sov 17-08,20 första natten och sen har jag sovit 9-10h per dygn, slappat vid poolen & stranden. Käkat god mat och njutit av att bara vara vi.

Skönt att kunna slappna av lite mellan varven, hästarna sköter Jennie och Matilda så har inte behövt ägna dem en tanke. De ser dessutom ut att ha trimmat till dem riktigt bra.

Idag är vår sista dag och den ska vi spendera på samma sätt som alla andra dagar, slappa och hämta energi inför hemresan.
Och som sagt jag är inte bra på att leva i nuet utan har redan börjat med min to-Do-list för kommande vecka..


Likes

Comments

Vardag

Jag råkade ju demolera min iPhone 6 på GHS i år och nu kunde jag äntligen förlänga mitt abonnemang. Så idag kom min nya telefon och det känns så skönt att ha en hel skärm och en touch som fungerar som den ska.

Livet blev liksom så mycket lättare. :)

Jag nojjar ihjäl mig över Claras ena bakben, det är så himla svårt att avgör om hon är stel början eftersom hon blir bättre ju längre hon går och aldrig är halt utan, så får ringa kliniken och rådfråga imorgon. Om jag känner mig själv rätt att jag kommer vilja boka ett besök bara för att checka av henne så jag kan fortsätta med gott samvete eller få en tidig behandling så hon inte felbelastar någon annanstans.

Hon invigde i alla fall en av sina fina lyckoänglar idag, tror dock hon hade noll koll badboll på att hon fått en ny liten detalj på tränset men fin var hon i alla fall. :')

Likes

Comments

Veckorna bara rullar iväg.
Claras igångsättning är snart över och det är svårt att säga hur hon fungerar. Hon är pigg och glad, men bakbenet med såret är lite stabbigt. Men finns så mycket olika saker det kan vara känns det som, gräsätande, ärrvävnad m.m.
Vi ska förhoppningsvis lyckas debutera i helgen.

Investerade ett nytt flugtäcke till prinsessan som var tok-konstigt i passformen, fanns ju ingen hals på det?!
Men annars satt det bra så får väl duga.
Sen fick clara sina lyckoänglar som hon ska få bära på lördag.💕

Utöver hästeriet så har vi hunnit med en mini-semester med camping och Kolmården.
Så skönt att få komma bort och se Ebba njuta av lite familjeliv.🌸

Likes

Comments

Åsikter

Tidningen Ridsport kommer göra ett reportage om missnöjda kunder som köpt häst av försäljningsstall, ”hästhandlare”.

Frågan är när kommer artikeln som speglar andra hållet. Alla de köpare som man som säljare lägger tid och kraft på men som ändå är missnöjda eller aldrig blir nöjda.

Eller alla de gånger man biter sig själv i tungan för att inte svara något otrevligt eller man tar ett djupt andetag och artigt förklarar en gång till, allt som redan står i annonsen.

Det är givetvis en del av arbetet att möta olika människor och kunna bemöta dem proffsigt men ibland tar det faktiskt emot som i vilket serviceyrke som helst.

Standardfrågor, som man får minst 1 gång per dag, som är omöjliga att svara på utan att få mer detaljer.

  • Passar den hästen mig?
  • Jag söker en häst.
  • Kan jag rida ut i 1.5h och då får hästen inte göra det här, eller det här eller det här.
  • Hur högt kommer den kunna hoppa i framtiden?

Allting beror ju på förutsättningarna som ges.

Det är självklart att man ska ställa frågor, men ställ relevanta frågor och gör inte massutskick,

Läs annonsen noga och försök sammanfatta det som står, innan du ringer och bilda dina frågor utifrån det. Det är alltid mycket trevligare och lättare för mig som säljare att besvara frågor av någon som läst annonsen och då ställer frågor om just den hästen och inte allmänna/standardfrågor. Precis som jag försöker sälja in hästen, får du försöka sälja in dig själv och det du kan erbjuda hästen, utan att skriva en roman. Det som är väsentligt att veta är ju vilka ”krav” du har, vad du förväntar dig kunna få ut av ditt hästköp, att du är medveten om de positiva egenskaper som med hästen har, också kan bidra med vissa mindre charmiga egenskaper te.x vill du ha en vaken häst på banan, där vi uppskattar att den är känslig och reaktionssnabb, är den ju också vaken i skogen vilket ofta leder till att det är svårt att ha den där avslappnande barbackaturen mitt i vintern. Det är ganska svårt att få ALLT och dessutom så att det passar plånboken. Kanske är det bättre att spara lite till, eller tänka igenom sitt köp ännu en gång, vad är det jag egentligen vill ha.


De senaste veckorna när försäljningen rullat igång lite efter vinterns sjukdomar och vila så har jag lyckats möta ett par kunder som verkligen vetat vad de vill ha.

De är de bästa kunderna som vet vad de vill ha, vilka förutsättning som de själva har och de har framför allt förståelse för att det är en häst, ett levande djur som de köper. Alltså kan jag som säljare lämna uppgifter om hästen på ett sätt med vissa undantag för att hästen faktiskt kan ändra sig när den byter miljö och köparen är införstådd med det.


Hästen som djur glöms idag bort. Köparen vill ha bytesrätt, och säljaren vill sälja. Den som lider mest på en tvist eller bytesrätt är hästen. I ett byte får den åka fram och tillbaka, och eftersom den byts ut har den antagligen hamnat i orätta händer som inte kunnat ge hästen den form av underhåll och vård som den behöver - det saknas kunskap och förståelse.

Jag har slutat sälja till kunder där jag har dålig magkänsla, även fast de vill köpa just den hästen.

Jag vill kunna ge mina hästar hem där de får stanna eller i alla fall hamnar hos människor som besitter kunskapen att slussa dem vidare till nya hem efter att ha utbildat dem.

En tanke man ska ha med sig när man köper häst är att - hästen får aldrig eller i alla fall väldigt sällan chans att välja just sin människa, vi däremot väljer fritt fram vilken häst vi VILL ha, oavsett vad hästen tycker.

När jag säljer häst, så önskar jag inget hellre än att det ska fungera mellan hästen och den nya ägaren. Det ska vara roligt att ha häst.


Likes

Comments

Efter att ha städat upp mitt bokföringskaos under förmiddagen och svurit på programmet ett antal gånger, har jag också hunnit städa lägenheten.

Jag under tiden som jag städat blivit helt övertygad om att kvinnor har en städgen som män saknar i alla fall saknar Anton den.
Han har under tiden jag varit sjukskriven och rätt orkeslös varit snäll och "städat", städa insåg jag nu i efterhand att det kan definieras olika...

Damma, vad är det?
Lyfta på saker, flytta på saker och dammsuga under och inte bara runt.
Putta in skräp under mattan, byrån..
Jo, men jag tror också potatismoset som vi åt för 14 dagar sen tar sig till soppåsen självoch ställer man alla nya matvaror framför så...
😉

Anton är bra på mycket men tror jag tar tillbaka städ och tvättdelen i vårt hushåll nu när jag är på benen igen..

Likes

Comments

Vardag

Vi hade en fantastisk helg som avslutades med en käftsmäll både fysiskt och psykiskt.
Så idag har jag vilat mig igenom hela dagen och försökt behålla det jag stoppat i mig.

Charlie dansade igenom sin besiktning så han är nu såld. Dock kommer han bo kvar ett litet tag men så är det ibland.😊

Likes

Comments

Vardag

Är ju visserligen bara ledig två dagar men ändå.
Vädret är i alla fall underbart och jag ber till högre makter att jag slipper pigmentsfläckar, för jag kan inte riktigt låta bli att lägga mig i solstolen och slappna av en stund efter att bokföringshetsen är slut.

Tidigare i veckan har vi tagit första "ute"-lunchen på strandgatan och igår klickade jag den här söta bilden på Ebba och Nollan.
Visst, dör man söthetsdöden?😍

Likes

Comments