Försäljningshästar, Åsikter

Allt för ofta får jag som säljare mail där folk skriver romaner om sig själva och hur de kan erbjuda mina hästar fantastiska hem. Good to know. Men det finns vissa meningar i dessa fantastiska beskrivningar som får mig att må lite dåligt och det är när vuxna som utger sig för att vara hästkunniga uttrycker att de vill köpa en "pigg ponny till sina barn som är x och y gamla, gärna med en bra utbildning, sportmodell men den ska också kunna vila i någon vecka, i alla fall minst 3-4 dagar i rad, utan att kasta av barnen sen och den får max kosta 25 000kr."

Det förekommer faktiskt lika ofta som att barn eller ungdomar säkert utan sina föräldrars vetskap mailar på diverse hästar och säger att de låter precis som deras drömhäst. 

Alltså det är en ponny du ska köpa och det är en levande varelse som inte går att sätta på "standby" för att ditt barn eller du har andra aktiviteter - en häst är ett ansvar.. Den har faktiskt inte heller on eller off. Köper du en Ferrari så får du också se till att stimulera den på det sättet som den kräver annars skulle du kanske köpte en V70. Dessutom så kostar en felfri Ferrari mer än en V70 både i inköp och reservdelar/underhåll.  

Så snälla ni som ska köpa häst, tänk igenom det en gång till. Vill vi ha en ny familjemedlem? För det är faktiskt det man investerar i. Så mycket kärlek som en ponny kan ge, och tröst till den som är ledsen eller motivation till den som är skoltrött. Om man tillåter sig att köpa en ponny som kanske inte stämmer in helt i mallen men att känslan stämmer mellan häst och ryttare. Att köpa V70n trots att alla andra har begagnade Ferraris. Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Den senaste veckan har bestått av väldigt många för första gången.

💕 Känslan att se sin hästs namn i startlistan med en annan ryttare är alltid en konstig känsla. När man hade ponny var man väl inställd på att man växer ur sin ponny men att se Clara i startlistan med någon annan kändes i hjärtat.

💕 Att vara smärtfri. Superkonstig känsla att vara smärtfri. Men väldigt skönt att vara det och kunna sova ut på nätterna och vakna utvilad efter 8h.

💕 Fått en fast anställning.

Likes

Comments

Vardag

Jag var hos en osteopat förra veckan, tänkte berätta mer om det i ett eget inlägg.
Han lyckades att få mig smärtfri efter alla år med smärta i nacke och huvud. I skrivande stund är jag det fortfarande.
Men som en process i kroppen efter behandlingen har jag blivit förkyld och inte lite utan delux med snuva, halsont, feber och frossa.
Blä.

Har lyckats orka göra stallet och ett halvt röj i lägenheten. Tar igen mig i soffan med vatten och soppa.
Ska försöka ta tag i lite annat sen om det finns ork kvar.
Hoppas ni har en bättre start på veckan.

Likes

Comments

Vardag

Så då fick vi tummen ur och åkte iväg och köpte spånpellets till grymt bra pris, därav ett impulsivt beslut.
Tänker lite att tid är pengar och tänk vad mycket tid jag kommer spara + att jag sparade 500kr i inköpspris.😉

Hästarna har fått nystrött, Tösen fick en ny grimma och Cosmos ett ridpass. Så nu tar jag faktiskt helg.😊

Likes

Comments

Vardag

Den ständiga frågan, känns det som.
Matplanering, veckovis har hjälpt mig lite med fantasin, variationen på mat då jag tror det är viktigt för barn att inte bara leva på snabbmakaroner, hehe.
Idag står det paj, japp men vad för paj? Jag har beslutsångest för att jag har pms och är sugen på allt.
Ost & skinkpaj, broccoli och ädelostpaj eller tacopaj?🙄
Beslutsångest delux.

Jag har några timmar till på mig att fundera.
Jobbar till 14 idag och ska sen försöka hinna åka förbi och mocka till hästarna, sen ett möte i stan, hämta Ebba och försöka få i henne ett mellanmål innan jag åker till stallet och rider.
Ikväll blir det bonde söker fru med Marie och såklart med pajen, vilken det nu blir..😉

Likes

Comments

Vardag

Hästarna är installade nu och fy, halm är en plåga att mocka. Dels för att det tar tid, men det största problemet är att det luktar så himla fränt. Allt luktar, hår, skor, kläder, känns nästan som lukten nästlar sig fast i kläderna.
Nä, det blir till att investera pellets inom kort.

Likes

Comments

Vardag

I morse när jag skulle åka till jobbet tänkte jag wow, jag är i tid, till och med 3 min tidig. Men efter ett snabbt överslag så insåg jag att, nehe jag har visst glömt att borsta tänderna och vips så var de tre minuterna borta. Typiskt, liksom.

Jaja, jag kom i tid och har haft en underbar arbetsdag. Jag trivs verkligen och har väldigt goa arbetskamrater.
Så dagen gick fort och jag kom allt mer in i jobbet.

Avslutade dagen med ett stallpass, mysigt att de är installade men mycket mera jobb. Jaja, man kommer väl in i det också.
Nu sitter jag helt utslagen i soffan och tittar på tvn och ja, för en gångs skull njuter jag av min ensam tid. Känner dock att ju mer jag slappnar av ju, närmare kommer John Blund😉.
Så tänkte nog faktiskt ta en tidig kväll idag.
Har tre visningar och en tvättid att se fram emot imorgon.


Likes

Comments

Vardag

Mitt nya effektiva jag, har startat denna fredagen med frukost och sedan ridit båda hästarna, släppt ut de hästar som är installad och gjort klart alla andra morgonsysslor i stallet.

Handlat, och städat lite, lagat lunch och ska sätta mig vid datorn, då synkar såklart inte datorn med telefonen så får inte över det jag behöver för att kunna jobba. Så surt!

Får försöka göra det jag kan i pappersarbetsväg trots att tekniken inte riktigt vill vara vän med mig.
Skönt att hästarna skötte sig med bravur och är laddade inför helgens visningar.
Blir en fullspäckad helg med lite av varje, så häng med!

Likes

Comments

Vardag

Hur många gånger har man inte sagt åt sig själv att bryta den onda cirkeln och försöka sig på ett nyttigare och sundare liv?
Jag kan i alla konstatera att det händer rätt ofta och det varar ett tag innan man faller tillbaka till gamla vanor.
Nu efter den här veckan känner jag att det är dags att göra en förändring.
Min kropp börjar återigen skrika om att den inte riktigt tål att bli dåligt behandlad igen.
Därför tänkte jag att den här gången drar vi i handbromsen tidigare, eftersom jag trivs med att vara igång och jobba igen efter nästan 9 månaders sjukskrivning. Det har varit ett väldigt tufft familjeår som skapat mycket energibovar.

Prioritera sig själv tycker jag är väldigt svårt men är något jag behöver bli bättre på.
Ikväll har jag listat upp en del saker som jag vill förändra. Jag vill hitta tillbaka till min energi och ett fullspäckat schema som stämmer på minuten.
Så nu gäller det att försöka hålla min nya plan och komma tillbaka igen.

En liten notis för idag är att Nico idag har flyttat till sitt nya hem och jag hoppas att han kommer glädja många små ryttare.

Likes

Comments