Nytt avsnitt av min podd rödvinssamtalet är ute. Varje avsnitt har jag en ny gäst som jag diskuterar en hobbyfilosisk- och rödvinskompatibel fråga med. Denna gång var min babe-vän Karin med i podden. Vi pratar dejting, om att spela spelet och hur man fångar någons intresse. Mycket spännande saker alltså. Lyssna här eller på iTunes.

Puss trevlig helg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är mycket på gång och mycket nytt - försöker bli en local i Copen, hitta nytt boende, bli bra på branding och lära mig danska räkneord. Tycker det är dags för en update, och den blir i form av bilder med varierad kvalité tagna de senaste veckorna. Det här är vad jag har gjort:

Druckit kaffe (ur både trendiga muggar business muggar med INSPO-quotes), fotat färgglada hus och hängt med babes.

Flyttat in i tillfälligt rum på Østerbro, i ett typiskt Köpenhamnshus med fin trappuppgång.

Sett coolt avslappnad ut vid en vägg, hello I'm down for whatever.

Också druckit vin, mimosas, sett Lorentz i Lund, vart på halloweenfest hos Andy. Jobbat och insett att marketing är min grej Även blivit 18% fluent i Danska viket jag ser som en bedrift. Det var alles för nu, vi ses!

Likes

Comments

Är äntligen påväg. Ska börja mitt nya kapitel i livet - Intern på reklambyrå i fina Köpenhamn. Bestämde mig efter att jag var där i somras för att jag vill flytta dit. Nu två månader senare gör jag det.  Imorgon är första dagen på byrån och jag har ordnat med tillfälligt boende. Jag vet inte hur allt kommer att bli sen, men jag har en bra känsla. 

Fått blogg-feeling igen i och med detta. Kommer nog bli sporadiskt uppdaterande, när jag känner för det liksom. To be continued. 

Likes

Comments

Idag satt jag med donnan ovan på ett hippt café i Majorna och pratade lägenheter. Vi planerar nämligen att testa bli sambos i Göteborg för en period. Varför inte liksom. To be continued.

Likes

Comments

En favoritehuman

Drogs in i "nu är det sol och då ska vi bli livsnjutare"-modet idag. Köpte pizza, satt i en kvarterspark och lyssna på spansk musik. Bästa med Angie: ena dagen kan vi sitta med röda klänningar och dricka bubbel, andra äta pizza ur en kartong på en bänk.

Likes

Comments

Igår kom våren och jag fyllde jag 24. Älskar födelsedagar, både mina egna och andras. Firat med tårta, paket, brunch, bubbel, pinchos och dans! Amaze.

Som 23 åring har jag gjort så mycket, det har vart den händelserikaste tiden hittills i mitt liv. Jag har bott i Barcelona, fått vänner från hela världen, sett mitt favoritband i Berlin och London, blivit drogad, vågat stå upp för mig själv, skrattat mycket, haft ångest, ofta sagt JA men också lärt mig säga nej, kärleksbombat, startat projekt och tagit examen. Nu börjat livet som 24, och vad som kommer hända vet jag verkligen inte. Vart kommer jag bo? Vart kommer jag jobba? Vart kommer jag resa? Det läskiga och härliga i ovisshet. Men jag har mina mål och ideér, och som Angie skrev i kortet hon gav, fortsätter jag att tro på klyschor, drömmar och att vänner och vin löser det mesta. 

Likes

Comments

Jag och Angie har bestämt oss för ett experiment: testa att padda.

Vårt poddkoncept är att vi varje vecka försöker besvara en hobbyfilosofisk-fråga (eller nåt i den stilen). Det första, knaggliga avsnittet är klart, och det ligger nu ute på podbean här, och snart på itunes. Denna vecka diskuterar vi "Vad är det som gör att man klickar med någon?", och pratar om kärlek vid första ögonkastet, att "ha det" och hur man lyckas på Tinder.

Likes

Comments

Bilder ifrån pintrest och tumblr

Shout out till alla powerladies. Vad vi är bra. Det är fint att vi hyllar och stöttar varandra. Inte bara idag, utan varje dag. En dag kanske det inte längre behövs en kvinnodag, och att vi istället bara lever lush life, jämställda och lyckliga.

Likes

Comments

För mig är det här med personlig utveckling och att bli den bästa versionen av mig själv viktigt. Mår man bra påverkar det alla delar av ens liv. Jag pratar inte alltid om det för jag inte vill bli sedd som nån nån new-age flummare, men det är viktigt för mig. Det finns nog inga quick-fixes för att bli lite lyckligare, som självhjälps-böcker vill få en att tro. Det kräver snarare uthållighet. Ibland kraschar man, men det är okej - "vi är bara människor" osv, och går stegvis framåt. För att få inspo om att lyckas, tror jag på att titta på hur människor som har uppnått det man själv vill nå, har gjort. I boken "Tools of Titans" står det om bland annat mönster i rutiner och tankar hos flera framgångsrika personer (förutom att jobba röven av sig mot sina mål osvosv). Jag har fått inspiration därifrån och försökt få in egna må-bra vanor även i mitt liv. Tre av dessa vanor kommer här:

1. Yoga
Yoga är verkligen bästa. Det gör en smidig och framförallt stillar mina tankar. Efteråt känner jag mig mer stressfri och inspirerad. Dock är det en vanesak och som jag nämnt kräver det uthållighet. I början var jag mest rastlös och kunde inte helt slappna av i det, men nu älskar jag yoga. Absolut inga avancerade grejer jag snackar om här, ren amatöryoga.

2. Förbättra-sömnen-kur
Jag är livets nattmänniska och sover ofta för lite. Men ett tips jag läst för att sova som ett barn, är att man 30 minuter innan man lägger sig ska dricka en kopp varmt vatten med:

Jag har faktiskt känt mig piggare när jag vaknat, efter detta. Värt att testa (obs smakar ruttet äpple).

3. 5 minutes journal
Många personer i "Tools of titans" poängterar att det är morgonen som "sets the tone of the day", och att ens morgonrutin därför är viktig. En morgonrutin från boken är att skriva en "5 minutes journal". Jag har börjat med det, där jag på morgonen bland annat skriver vad som skulle göra dagen bra och tre saker jag är tacksam över. Detta för att börja dagen lite mer positivt helt enkelt. Om man inte kan uppskatta det man har idag, hur ska man någonsin bli nöjd, du hör mig? Här finns en sådan bok att köpa (jag skriver dock bara i en vanlig anteckningsbok).


P.s Mål om att utvecklas och må bra kan också bli en stress. Det är viktigt att de finns för att DU vill, inte från någon press utifrån. Att ha en 5 minutes journal varje morgon exempelvis, kanske inte passar alla, medan det för mig känns som något kul och positivt. Jag tror på må-bra rutiner o.s.v, men så länge de känns lätta. De ska inte bli ytterligare en del i ens prestationsångest /tankar från en caféstol med en dyr latte i kroppen.

Likes

Comments