Contains affiliate links

Bland det bästa jag vet är smink.
Ja, det är faktist det. Sedan jag varit väldigt ung har det varit något som jag uppskattat väldigt mycket.
Så nu var det dags att köpa lite nytt. Min hud har förändrats från att vara normal/blandhy med finnar, till fet/blandhy. Så sminket jag hade förr i princip glider av mitt ansikte efter 3 timmar. Vilket är otroligt frustrerande.
Så efter mycket youtube tittande och blogg läsande har jag köpt lite nytt. Så fort en produkt har namnet matt i benämningen vill jag testa produkten.
Jag har många produkter på en så kallad wishlist i mitt huvud. Kommer nog att slå till på några av dem när jag reser till London med min mamma över valborg.
Kanske listar dem här i ett senare inlägg, det riktigt kliar i fingrarna efter mer nytt. Men jag får helt enkelt vänta!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Just nu händer det inte mycket. Jag är sjukskriven. Inte kul alls. Om jag räknar rätt, så har jag varit hemma i tre veckor. De måste vara de tråkigaste jag vart med om. Att må bra i de stora hela, men behöva vara hemma och vila och inte göra något fysiskt alls i princip.
Jag fick en inflammation i vänster hand som gått upp i underarmen och armbågen. De gör ständigt ont. Kan knappt skriva på datorn. Och jag får bara använda höger hand. Vilket inte skulle bli så svårt som trodde jag. Men nu när jag inte använder vänster märker man hur mycket den hjälper till i allt egentligen.
Så min plan att få ordning på mitt liv, ja. det tog stopp om man säger så. Jag kan inte laga mat, städa, träna är inte möjligt. Promenera kan jag. Men hur kul är det att gå samma runda varje dag? och spendera pengar kan jag inte göra. Jag är ju hemma, alltså inga pengar.
Inget blev som planerat. och jag har en resa med familjen i november till Dubai. Vet inte hur de ska gå till riktigt.
Känns inte som att det blir bättre heller även fast att jag vilat. Vilket betyder att när min sjukskrivning är slut på tisdag. Kommer den behöva förlängas. Vilket känns sådär.

Något positivt är att jag inte spenderat mycket pengar. Så jag har inte handlat onödigt tjaffs.
De känns bra iallafall..

Vill inte skriva negativt. Men just nu, inte så mycket positivt som händer.
Jag vill bara bli av med smärtan och inflammationen.
så de är vad jag siktar på. Sen ska jag komma tillbaka hit igen, på rätt väg och mot mina mål.Likes

Comments

Imorgon ska jag träffa en vän i mall of scandinavia för lite shopping.
Jag skulle vilja titta på lite saker hem, så som nya galgar till min garderob och kaffe koppar från ittala. jag har även tänkt hitta någon fin skinnjacka eller liknande då jag gjorde av mig med min gamla som sett bättre dar. Den åkte vid min rensning av kläder. Kanske i brun? känns som jag har de mesta i svart och behöver lite förnyelse. Och en ny blus eller skjorta vore bra till kommande höst garderob. Är så inspirerad av allt de här och vill verkligen skapa nått bra.
Senast i förr igår gick de hål i en favorit t.-shirt. Men den är från gina tricot och känner väl att de mesta går sönder efter bara några månader. Vilket är så tråkigt då mycket av kläderna är fina.

För att jag nu ska hålla mig till att inte shoppa för mycket. Har jag gjort en lista. För mer än de ska jag inte köpa. Har heller inte tänkt köpa allt de imorgon. Bara om jag hittar de jag verkligen vill ha och känner kommer passa med resten av min garderob.

För efter imorgon har jag tänkt att jag inte får köpa något mer klädesplagg fören i november, då de börjar bli kallt och dags att ta fram vinterkläderna.

Dock kommer jag åka till värmen i Dubai i november, men ju mer och längre jag väntar desto bättre. Jag vill verkligen se hur länge jag kan vänta och hålla mig till de kläder jag äger nu och efter i morgon.

Detta är vad jag ska leta efter imorgon, vi får väl se vad jag kommer hem med! 

Likes

Comments

Min enda semester vecka spenderades på älskade kreta i chania och kalyves.
Längtar tillbaka redan!

Likes

Comments

Jag har sakta men säkert börjat rensa bland mina saker, vilket är det första steget jag tagit i rätt riktning. Jag har i flera månader rensat bland kläder och saker. Nu har jag börjat på riktigt. Så har jag tömt största delen av min garderob. Den är liksom inte jag längre, inte vart på några år egentligen.
Jag har börjat läsa en bok Marie Kondos bok om hur man lever ett "clutter free life". Jag gör väl egentligen inte riktigt som hon säger, men tar inspiration därifrån. Något jag tagit till mig är att när vi rensar bland våra saker ska vi göra det kategori vis. Alltså börja med till exempel kläder och då tar jag bara itu med ALLA kläder. Och när man tagit fram allt man äger så plockar man bort de man älskar och ger en bra känsla. Istället för att börja med de man inte vill ha. För om man tar undan de man älskar och verkligen vill ha kvar. Då finns de ganska mycket som kan kastas bort.
Precis de började jag med igår och fortsatte med idag. Nu har jag inte mycket kvar. Jag känner ändå inte att de är något jag kommer sakna. Allt som jag behåller vill jag ha på mig och de får mig att känna mig bekväm och må bra.
Min stil har förändrats så mycket de senaste åren och nu vill jag bara få in nytt, köpa kläder med bra kvalitet med eftertanke och planering. Inga impulsköp. Allt ska planeras!
Jag har i flera månader tittat på pinterest och fått tipset att titta på bilder på kläder och outfits jag gillar. Sedan när jag vill kan jag titta igenom mappen för att se om de finns en röd tråd på alla plaggen. Och ja, de kan man väl säga att det gjorde.

I princip allt jag gillar ser ut såhär,
Tröjor med lose fit och jeans i olika varianter. 
Det här är också de jag känner mig mest bekväm i. 


Likes

Comments

När något bara funnits där hela tiden. En vilja och längtan att skapa något bättre. Den viljan har liksom krypit inom mig, snurrat i huvudet med massor av olika tankar och idéer.

Nu kan jag äntligen känna att jag är där. Jag har kommit till den punkt i livet då jag vet vad jag vill och uppnå med allt jag kommer göra framöver.

Jag känner inte att de är en tyngd, mer en lättnad och att jag äntligen kan andas.

Vägen dit har varit otroligt svår, de har varit hinder på vägen dit både mentalt och fysiskt. Jag har valt en väg för mig själv, och jag trodde aldrig jag skulle ta den.

Att priotera mig själv, vad jag mår bra av och vad jag vill ha utav mitt liv. Jag finner det otroligt viktigt, då det är faktiskt jag som ska leva det. Jag har fortfarande en lång väg kvar, men att faktiskt skriva om det gör att jag kanske inte alla gånger tar den lätta vägen ur och struntar i något jag skulle må bra utav i längden.

Därav denna blogg, som ett litet löfte till mig själv att fullfölja de jag vill ha utav livet.

Så till att börja med lovar jag mig själv att leva mer i nuet och inte bara blicka framåt mot mitt mål. För att finna fina och bra stunder här och nu. Rensa bland så kallat "tjaffs" runt omkring mig.

Ut med de gamla och in med de nya.

Likes

Comments