Header

Vardag

Blandade bilder från kameraalbumet

Ännu en vecka avklarad och mitt mående har verkligen gått upp och ner varje dag. Jag kämpar väldigt mycket med rutiner och att hitta en balans i vardagen för att orka med. Något jag är otroligt tacksam för är de skratt som tjejerna bjuder in till. Jag är ledsen men någonstans så finns det ändå glädje att finna.

Jag har varit och tränat varje dag och det har varit skönt att få svettas ut all frustration och tunga tankar. Har även jobbat en hel del och börjat plugga inför kommande tenta. Jag hoppas att det ger positivt utfall kommande vecka. När jag känner att jag gör någonting för mig själv eller för andra känns det bättre och därför vill jag gärna sysselsätta mig med saker hela tiden. Men ikväll har jag fått chansen att vila och vara ensam, det har varit både skönt och väl behövligt.

Kram Lisa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tankar, Familj

Vill börja med at säga att gårdagen blev otroligt tung. Att Modo Hockey igår hedrade Markus minne var fint och jag är glad att de gjorde det. Men jag vill inte veta av något som säger att hans död är verklig och konkret, det skär i mitt hjärta och gör mig helt tom på liv. Tjejerna var här på middag och jag är tacksam att jag inte behöver känna mig ensam. Men allt jag ville var att vara hemma med min familj. Jag vill gå till graven och jag vill kolla ut över havet och veta att han har det bra borta vid horisonten där vi inte kan nå honom.

Idag har jag valt att bara vara hemma, fixa med tvätt och städning, lyssna på podcasts, plugga juridik, träna och ta det lugnt. Jag tror att jag behöver det. Kram Lisa

Likes

Comments

Natur, Vardag, Vänner

Efter en lång dag har jag äntligen lagt mig till ro i sängen. Har varit på föreläsning, jobbat och pluggat för att sedan gå på BodyPump med Tove och Victoria. Hade aldrig orkat om de inte taggat igång mig. Tacksam i efterhand och nu kommer jag förhoppningsvis sova gott inatt. Har tyvärr fortfarande problem med mardrömmar och dålig sömn.

Jag har suttit med en ny uppdatering på datorn och fixat ett Microsoft Office program sedan jag kom hem. Varför tar sådant så otroligt lång tid att fixa? Känns som hela kvällen gått åt att göra ingenting. Imorgon ska jag hålla två möten och därefter ekar det tomt i kalendern. Ska passa på att tvätta och laga matlådor i förebyggande syfte. Låter deprimerande men det är så skönt när det är gjort. På kvällen kommer tjejerna hit och vi ska laga middag tillsammans. Tycker att det är trevligt att göra något sådant mitt i veckan.

Sov gott, kram Lisa

Där jag känner mig som allra tryggast, hemma på landet.

Likes

Comments

Vardag

Från en kaffeprovning med jobbet

Ny vecka och en ny Lisa. Började dagen i biblioteket, hade sedan ett jobbmöte och därefter följde 2 föreläsningar. Trött tog jag bussen hem, åt och mötte upp tjejerna för ett spinningpass. Så skönt att kickstarta veckan med träning, ett nytt fenomen jag önskar att jag upptäckt tidigare. Det tar bort ångest och stress och man känner sig nöjd efteråt,

Nu är jag hemma och ska duscha och sedan köra igång någon film innan sängen kallar. Imorgon väntar ett liknande upplägg och därefter ser veckan ut att tona ner i tempo, Det passar mig utmärkt. Det har varit lite för mycket av allt möjligt senaste tiden.

Kram Lisa

Likes

Comments

Återigen söndag och jag har haft en lugn och skön helg. Jag är nyss hemkommen från en långpromenad och har pratat med mamma i telefon vilket alltid lättar upp ett tungt hjärta. Funderar på att åka hem så snabbt jag lyckas hitta en lucka. Nu sitter jag i soffan och har precis öppnat skolböckerna. Ikväll ska jag, Victoria och Tove köra bodypump på gymmet och det känns skönt att få svettas ut veckans bekymmer och avsluta veckan på ett bra sätt.

Hoppas ni haft en bra helg, kram Lisa!

Likes

Comments

Vardag, Vänner

Torsdag idag och jag har varit på föreläsning, nu sitter jag och Tove på ett nyfunnet café och njuter av gott kaffe.

Kram Lisa

Likes

Comments

Vänner, Tankar, Vardagsinlägg

Bild från i lördags då jag och Tove var på den avslutande sittningen för nollningen.

Jag vet inte om det är mitt mående eller om jag helt enkelt blivit gammal, men att nollningen är över, att skolan och jobbet drar igång på riktigt, att jag hinner laga ordentliga middagar samt komma igång med träningen är mer än välkommet. Jag gillar hösten och rutinerna som medföljer, mysiga kvällar i soffan, tända ljus, dricka te och kolla film, kläderna som kommer in i butikerna och att luften känns frisk men ännu inte kall.

Mitt mål är att träna på gym minst två gånger i veckan, gå en promenad minst en gång i veckan och äta nyttigt åtminstone måndag till torsdag. Min förhoppning om bättre sömn och hälsa är stor och det gör mig motiverad till att klara detta. Har aldrig levt speciellt hälsosamt men har förstått att det är viktigare för mig nu än någonsin så jag ska göra mitt allra bästa.

Nollningen har varit väldigt rolig, missförstå mig inte, men det blev för mycket för min del. Jag orkade inte hänga med i tempot och kroppen ville inte förtära mer alkohol redan efter första dagarna. Än fast jag tog det relativt lugnt och hade det väldigt trevligt. Det jag upplever är det allra svåraste är att livet i Karlstad är detsamma som tidigare, men att jag är förändrad och mitt liv är helt förändrat.

Nu har jag precis käkat middag efter en lång dag på skolan, först marknadsförde jag tillsammans med jobbet oss på en mässa på Universitetet och sen hade vi föreläsning. Nu ska jag snart träffa Tove och gå och träna. Det ska bli skönt att få avsluta dagen i soffan senare. Kram Lisa

Likes

Comments

Natur
Jag vill börja med att säga att jag saknat bloggandet under min oplanerade paus. Jag får utlopp för mina känslor, jag kan gå tillbaka i arkivet och finna glädje i gamla minnen och de som står mig nära men inte kan närvara i vardagen får möjlighet att följa med mig. Så nu är tanken att jag ska försöka ta upp bloggandet igen.

De senaste veckorna har varit riktigt tunga, jag är tillbaka i Karlstad efter en sommar med mycket känslor att bearbeta. Jag känner mig utmattad och har efter två veckors nollning inte hunnit landa ordentligt. Nu väntar en hel del plugg och ett nytt jobb vilket även det bidrar till stress. Trots att jag kämpar för att orka med vardagen så känner jag mig ganska stark, jag har fina vänner och klarar att ta mig framåt.

Det är ledsamt gå runt och känna att man inte är sig själv och att livet känns monotont. Jag känner mig god till mods så länge jag sysselsätter mig, ibland glömmer jag bort hur viktigt det är för mig att lyssna på kroppen och då tippar bägaren över. Oftast då jag kommer hem på kvällen och slappnar av. Det är extra jobbigt då jag är ensam hemma i lägenheten, helst skulle jag vilja vara med familjen där hemma och det blir därför påtagligt att jag är så långt hemifrån.

Det blir svårt att blogga om vad jag har haft för mig sen sist och jag vet inte riktigt var jag ska börja, men tänker att det får dyka upp lite bilder från sensommaren och vad jag har haft för mig framöver. Det känns även bra att starta ett nytt kapitel här på bloggen!

Puss och kram, Lisa

Likes

Comments

Vardag

Dagarna springer iväg och bloggen glöms bort. Har äntligen hittat till riktiga sommarkänslor och jag tror jag har helgen att tacka för det. Det har varit strålande sol både lördag och söndag samt att dagarna tillbringades vid havet. Har så fina omgivningar omkring mig hela tiden och det är jag så tacksam för.

Nu är första dagen på arbetsveckan gjord och därifrån kan det bara bli bättre. P&K Lisa

Likes

Comments

Nu är jag inne på arbetsvecka 4 och har tagit mig halvvägs. Det känns helt okej att gå till jobbet nu mera och jag har hittat till rutinerna vad gäller att gå och lägga sig i tid och komma upp på morgonen. Även fast det alltid är tyngst på måndagar.. Det känns som att tiden springer iväg och att jag snart kommer sitta på tåget tillbaka till Karlstad. Vilket fall så är det väldigt skönt att jag har några helger kvar och att sommaren inte är över ännu.

Idag efter jobbet hämtade jag upp Alva och vi åkte ut till landet för att käka middag med familjen och en del av våra släktingar. Nu ligger vi utslagna i soffan och strökollar på TV.

Kram och hoppas ni får en bra vecka!

Likes

Comments