Header

Tankar

Jag vet att ingenting kan ändra på det som redan hänt men för mig hjälper det att gråta och skriva ut mina tankar och känslor. Jag skriver för att få tankarna och känslorna samlade och för att jag behöver lätta på hjärtat. Ni som läser får självklart avgöra vad ni själva tror på.

Text jag skrev tidigare idag;

Jag trodde att jag visste hur jag skulle leva mitt liv, vem jag ville vara och vilka personer som skulle få ta del av mitt liv. På något sätt trodde jag att ifall jag levde efter mina ideér och drömmar om hur mitt liv ska levas och hur jag ska vara som person skulle jag vara säker. Säker på min plats här på jorden, säker på vad jag ville åstadkomma och vem jag var. Nu är hela min världsbild rubbad och jag känner mig vilse i mitt egna liv. Jag får inte ihop ekvationen, varför tar människor med de allra finaste hjärtan skada?

Jag gör mitt yttersta för att acceptera livets gång och inser att jag har varit lättlurad. Jag har tänkt att man förtjänar sin plats och finns här av en anledning men nu förstår jag att hur man än lever så kan man inte avgöra hur det kommer sluta. Det finns inga garantier, det gör fruktansvärt ont. Markus, du förtjänar att vara här och allt annat är fel. Jag tänker på dig och jag saknar dig, nu och för alltid.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag finns det inte så mycket intressant att uppdatera er med tyvärr. Allt fokus ligger på plugget just nu men snart väntar många roliga aktiviteter som jag kan se fram emot. Är inte riktigt mig själv ikväll och ska lägga mig tidigt. Försöka sova bort lite stress och tunga tankar. Värmen har kommit tillbaka och helgen ser ut att bjuda på solsken vilket blir härligt.

Massa kärlek till er. Kram Lisa

Likes

Comments

Vardag, Vänner

I lördags åt jag och Tove god mat, drack vin, pratade om livet och skrattade en hel del. Tänk vad fint att en människa kan göra en så gott.

Idag har jag varit i skolan hela dagen och nu är jag hemma och har börjat laga matlådor för kommande dagar. Sedan ska jag lägga mig i soffan och ta det lugnt. Har haft tre nätter i rad med dålig sömn, har pluggat hela dagarna och bara att vara social och försöka hålla igång är rätt påfrestande. Igår drog Tove med mig på ett hårt träningspass och det känns i kroppen idag. Hade hoppats på att det skulle göra huvudet lite lättare men känner ingen större skillnad. Det jag försöker säga är att jag är ganska utmattad både psykiskt och fysiskt.

Så länge jag gör mitt bästa är jag nöjd. Kram Lisa


Likes

Comments

Tankar

Bild från vår champange-frukost hos mig på Valborg.

Efter en bra helg med både skratt och gråt är det återigen måndag. Det innebär mycket plugg för mig som har tentaperiod. Vi har läst denna kurs i snart två månader och jag känner mig nervös och stressad. Avverkade 8h i biblioteket idag och planerar att göra det de kommande 6 dagarna också.

Jag tycker att det känns lite jobbigt att maj månad bara springer iväg och att det snart är dax att packa sina saker och flytta hem. Samtidigt känner jag att jag behöver komma hem och sluta försöka "fly" från sorgen, vara med familjen och ta mig tid till att bearbeta. Här blir det att jag försöker intala mig själv att allt är som vanligt. Självklart gör det ont, trots mina försök till förnekande och när jag kommer hem till lägenheten känner jag mig helt tom, ledsen och trött.

Men att jag trivs med plugget, staden och mitt liv här gör det enklare och det är jag otroligt tacksam för. För ett år sedan hade jag inte kunnat föreställa mig att jag skulle befinna mig här och göra det jag gör helt på egen hand.

Kram Lisa

Likes

Comments

Vänner

Två bilder på en riktigt bra tjej. Så glad och tacksam över alla vänner jag träffat här i Karlstad. Strax ska jag bege mig till Tove för käk och sedan ska vi ta något glas vin på stan. Det ser jag fram emot.

Trevlig helg allihopa!

Kram Lisa

Likes

Comments

Vardag, Vänner

I köket står numera en tomatplanta jag inhandlade för några dagar sedan. Hoppas jag kan hålla den vid liv. Älskar verkligen tomater. Nu längtar jag tills grillsäsongen kommer igång, kött är så mycket godare när det är grillat tycker jag. Men detta dög långa vägar, har fått craving på tsatsiki och sötpotatis.

Kram Lisa

Likes

Comments

Inredning

Funderar fortfarande på vilken matta jag vill köpa till allrummet. Vill få in lite färg mot allt vitt men däremot funderar jag på om jag kommer bli trött på den och vilja byta ut den om den är mönstrad. Beige kommer förmodligen bli rätt smutsig och svår att hålla ren. Vad tror ni?

Ska försöka hitta den perfekta mattan innan jag flyttar hem över sommaren, får uppdatera er med resultat senare.

Kram Lisa

Likes

Comments

Hej vänner. Jag sitter i soffan, dricker kaffe och kollar OTH. Det är fredag idag och jag tänker bara ta det lugnt, eventuellt plugga lite men annars bara vara. Så ser hela min helg ut, har inget planerat och det är faktiskt väldigt skönt. Eventuellt blir det taco-kväll ikväll och kanske något glas rosé imorgon om vädret tillåter. Har tenta om ca 1,5 vecka så måste få ihop en hel del pluggtimmar också. Kram Lisa

Likes

Comments

Tankar

Tänkte bara titta in och säga att det har varit en ganska bra dag idag. Har fått ett sommarjobb, skrivit på avtal om att hyra ut min lägenhet över sommaren och det känns som att jag har en bra plan för kommande månader med variation av skola, arbete och fritid. Har ingen ork eller motivation till att syssla med jobbansökningar och sådana saker i nuläget och försöker verkligen lägga fokus på att klara sista tentan för att slippa anstränga mig mer än vad jag behöver i höst.

Är en väldigt stressad människa och försöker att strukturera upp så mycket som möjligt för att minska ångest och känslan av att man inte riktigt räcker till. Under åren som gått har jag hittat sätt att hantera stressen men trots dem så blir det lätt att jag faller tillbaka. Vill alltid göra mitt bästa och se till att vara den bästa versionen av mig själv men med allt som hänt känns det tungt och minsta lilla motgång eller bekymmer blir större än de egentligen är. Pendlar mellan att känna mig stark och vilja kämpa vidare till att allt känns meningslöst.

Jag vill hoppas att så länge man försöker kommer saker och ting falla på plats med tiden. Vissa saker går inte att ändra på och det kan man inte göra något åt. Även om det är hårt och känns fel så måste jag intala mig själv om att livet har sin gång, sin mening och sitt slut och att det gäller att göra det bästa av situationen. I dagsläget känner jag att livet är mörkt och fyllt av orättvisor men på något sätt vill jag tro att vi finns här av en anledning och att vi som lever bör ta vara på tiden vi har.

Kram Lisa

Likes

Comments

Vardag, Vänner

Igår kom jag fram till Karlstad efter en lång och tung dag på tåget. Tove kom till mig och vi snackade ikapp lite och såg på hockeyn. Det blev mest att jag gjorde annat, har köpt en golvlampa som jag monterade och sedan kollade jag på sänggavlar och mattor på internet..

Idag har jag varit i skolan hela dagen och träffat tjejerna igen. Det var trevligt och jag tycker att det är rätt mysigt att sitta i biblioteket, prata, dricka kaffe och lyssna på musik. Måste försöka lära mig allt vi ska kunna tills den 22:a. Ska bli skönt att skriva sista tentan för terminen.

Nu är jag hemma igen och ska byta om inför träning med Tove. Vi tänkte gå på Bodypump på gymmet och jag som inte alls är i form just nu känner mig lite nervös. Sedan ska jag hem och vila upp mig inför morgondagen som också ska tillbringas i biblioteket.

Kram Lisa

Likes

Comments