Header
View tracker

Hej! Gårdagen startade tidigt för min del, då jag vaknade runt halv 6 och inte kunde somna om. Hatar när det blir så.
Runt 12 tiden startade jag med att göra i ordning mig inför dagen, som skulle spenderas i Göteborg. Jag och Cornelia skulle nämligen intervjua Helena som vi var i Kenya med till gymnasiearbetet.
Jag och mamma tog tåget in vid 13.39 och var där runt 20 över. Vi gick då först lite på stan, jag skulle ha några saker och vid 3 gick vi till Helenas jobb.
Var så konstigt att komma tillbaka till där allt startade för flera månader sedan, vi satt i samma rum som när vi planerade hela resan.Vi satte oss i alla fall och började prata och gå igenom lite, sedan kom Cornelia runt halv 4. Det var skönt att vi fick gjort det och har nu en grund till hur vi ska lägga upp filmen. Ska bli roligt att komma igång och starta med klippningen.
När vi var klara var klockan runt 6 och vi gick då och tog en fika, på ett café som ligger nära hennes jobb.
Tillslut när klockan var runt 7 begav vi oss mot Cornelias bil för att åka hemåt. Var väldigt skönt att sätta sig i en bil istället för att åka tåg hem.
Resten av kvällen spenderades i soffan.

Idag vaknade jag återigen tidigt. Förmiddagen har varit lugn med lite körkortsläsning, vilket är det som jag troligtvis kommer göra resten av dagen också.

Hoppas ni haft en bra helg och är taggade på en ny vecka!! Pussar och Kramar.

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!! Idag åkte jag in till skolan i vanlig tid, men när vi väl var där märkte vi att vår lärare hade skrivit ut att hon var sjuk. Vilket gjorde att vi inte hade någon lektion förens kl 11.45, vi fick ändå arbetat med det vi skulle göra.
Sedan bestämde vi oss för att åka och köpa med oss sallad då maten i skolan inte var så god. Blev en riktigt god kycklingsallad.
Skoldagen avslutades med idrott, först planerade vi inför denna terminen och efter det hade vi ett individuellt pass och då gick jag och gymmade. Har verkligen längtat efter att börja komma igång med träningen, så känns så skönt att äntligen börja bli frisk och kunna komma igång på riktigt!!

Kom hem för ca en timme sedan. Ikväll blir det en lugn kväll, vilket ska bli rätt skönt då jag känner mig rätt trött.

Hoppas ni haft en bra vecka!! Puss och Kram.

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!! Dagen började med körlektion, kl halv 10. Fick åka in till skolan med den tidiga bussen och vänta där en halvtimme innan jag begav mig bort mot trafikskolan. Längtar till då man inte behöver lägga all tid på dessa bussar, och man inte behöver anpassa sig hela tiden.
Körde i alla fall i 2 timmar och efter det släpptes jag av vid skolan. Eftersom jag inte har några lektioner på måndagar och jag ändå var i Stenungsund, bestämde jag och Cornelia att vi skulle försöka jobba lite med vårt gymnasiearbete. Vi kollade igenom en del filmer och fick även fört över massa till datorn, vilket tog en evighet!!! så när vi äntligen hade fått in det, var det dags för oss att dra oss hemåt.
Skönt i alla fall att allt material ligger på datorn och att vi nu bara behöver börja sortera och välja ut det vi ska använda.

Nu blir det till att sätta sig och plugga och hoppas på att det flyter på bra, känner att jag behöver komma in i lite pluggfokus nu!!
Puss och Kram


Likes

Comments

Hej!! Igår åkte jag och två kompisar till Grebbestad och provade balklänningar, butiken heter Åsa design.
Även om det är långt ifrån min stil och jag själv tycker det är lite för mycket, provade vi prinsessklänningar för skoj skull. Känns som det är en sak man bör göra en gång i livet.
Jag hittade tyvärr inte riktigt någon klämning jag fastnade för, men det är alltid roligt att prova.
Efter vi hade varit där stannade vi på vägen hem och käkade, då vi alla var hungriga. Sedan åkte vi hemåt.

När vi kom hem stannade jag och Sandra hos Amelia, där även Matilda mötte upp oss. Så skönt när man träffas och pratar av sig om allt möjligt.
Sedan var det dags för mig att dra mig hemåt.

Idag har jag börjat dagen med att övningsköra och nu resten av dagen blir det till att plugga lite körkort.

Hoppas ni haft en bra helg!! Puss och Kram.

Likes

Comments

Hej! Började dagen med sovmorgon, sedan blev det en kort dag i skolan. Älskar detta schemat vi har nu!! Slutade vid 1 och åkte sedan hem för att sätta mig och plugga körkort. Vilket jag gjort sedan dess. Väldigt skönt nu att vi inte har så mycket i skolan än vilket gör att jag kan lägga ner mer energi på det.

Ikväll blir det ridning, ÄNTLIGEN!! Då jag var i fjällen missade jag två ridgånger och det känns som en evighet sedan jag red. Är i alla fall väldigt taggad och det ska bli sjukt roligt.

Kan inte riktigt fatta att det redan är fredag i morgon. Veckan bara springer iväg, men ska i alla fall bli skönt med helg.

Hoppas ni haft en bra dag! Puss och Kram

Likes

Comments

View tracker

Hej! Började som vanligt idag halv 9, och hade lektioner fram till halv 3. Egentligen skulle vi haft lektion till 4 men vår lärare hade bokat in ett möte så vi fick sluta tidigare, vilket inte är helt fel.
Då vädret har sett lite ostabilt ut visste vi inte om vi kunde ta oss in till Göteborg idag, men efter mycket om och men så bestämde vi oss för att åka in. Vi skulle nämligen prova balklänningar. Har länge kollat runt på olika hemsidor och instagmmar för att se vad dom olika har för utbud. Vi åkte in till dressroome som ligger på linne gatan i Göteborg. Fick provat dem klänningarna som jag sett på deras instagram och fastande verkligen för båda två.
Kändes så konstigt att ha på sig dom fina klänningarna, men också en riktigt rolig känsla. Man kände sig verkligen som Askungen!!
Så ska fundera lite och troligtvis åka till en annan butik också, men kändes verkligen som jag hittade två drömklänningar.
På hemvägen stannade vi och käkade en snabbis och sedan fortsatte vi hem.

Puss och Kram!!

Likes

Comments

Hej på er! Idag började dagen med körlektion kl 10.50. Körde i 2 timmar och när jag var färdig var klockan runt 1.
Efter körlektionen gick jag en snabbis förbi torget för att köpa ett USB till mamma. Sedan passade jag på att gå upp till mormor då jag ändå var ledig och var i Stenungsund. Vi åt lunch och pratade, alltid lika mysigt att vara där.
Vid halv 4 tog jag bussen hem och sedan dess har jag tagit det lite lugnt och ska nu börja plugga körkort.

Hoppas ni haft en bra första dag i skolan (ni som började idag)!! Puss och Kram.

Likes

Comments

Som avslutning på detta lov åkte jag, min syster och pappa på bio. Vi såg den senaste Star wars filmen. Tyckte att den var jätte bra förutom det att dom har gjort ordningen på dessa filmer väldigt rörigt.
Det blev en lyckad kväll i alla fall, och som ett plus fick jag även övningskört.

I morgon startar dagen med körlektion och sedan får jag se hur schemat ligger till, som det ser ut nu är jag ledig på måndagar men det kan ju ändras som sagt. Hade dock inte varit fel med en extra helgdag.

Hoppas ni haft ett bra lov!! Puss och Kram.

Likes

Comments

Hej på er!! Det nya året startade i Sälen (Lindvallen) tillsammans med massa kompisar.
Vi åkte upp på torsdagen och var där en vecka. Blev en vecka full av roliga och galna saker. Kunde nog inte startat året på ett roligare sätt!!

Efter i torsdags när jag kom hem har jag tagit det lugnt, då man var rejält sliten efter den veckan. Har även försökt plugga så mycket körkort som möjligt, då jag verkligen vill ta det så snart som möjligt!!

Imorgon börjar skolan igen. Känner mig rätt taggad på det, då det är sista terminen för mig. Helt sjukt när man tänket efter. Denna terminen kommer gå såå himla fort så det gäller verkligen att njuta, för sedan kommer allt vara över.
Att jag ska ta studenten är bara såå konstigt. Hela gymnasiet har verkligen bara sprungit iväg.
Så tipps till er som börjat gymnasiet eller ska börja är verkligen att njuta så mycket det går, för tiden går verkligen såå himla fort.

Har nu tänkt komma igång med bloggen lite mer, vilket jag är taggad på. Så hoppas ni också är det.

Får bli lite bilder från skidresan här nedan.

Puss och Kram!!

Likes

Comments

Att ha varit med om denna resan har verkligen varit en resa för livet. Jag kommer ihåg när vi för flera månader sedan bokade biljetterna och att man först då förstod att den skulle bli av, men att det då låg långt fram i tiden. När dagen väl var här kunde jag inte förstå att vi faktiskt skulle åka, tiden hade gått så himla fort.
Vi har fått uppleva och vara med om såå mycket. Alla möten med olika människor. Att komma till platser och få tårar i ögonen, av glädje men också av ledsamhet och chock. Hur man flera gånger lett och skrattat så mycket att man fått kramp i kinderna. Denna resa har gett allt!!
Jag är verkligen jätte tacksam över att få ha varit med om detta och kommer verkligen bära med mig så mycket genom livet. Så tack vare Helena och hennes kontakt med Eric kunde vi genomföra denna resa. Hade det inte varit för henne hade vi inte ens haft tanken på att åka till Kenya och göra vårt gymnasiearbete.

Stort tack till er Helena och Eric!! Tack också till alla er som bidragit med att skänka kläder samt pengar som gått till bindor och trosor.

Vill ni läsa ännu mer om resan och Helenas arbete med Africraft får ni gärna gå in på Africraft.se och kolla vad dom säljer, samt läsa på deras blog om resan.

Kramisar!!

Likes

Comments