Jeg er tosproget. Min far er dansker og min mor er tysker. Så det gøre mig automatisk til tosproget, det vil sige halv dansk og halv tysk. Jeg er personligt utrolig glad for, at være tosproget da det er en god følelse i kroppen, at kunne to brugbare sprog udenad.

At kunne tysk er en stor succes inde for arbejdsmarked. Det med, at man kan flere sprog er rigtig godt, så jeg er meget taknemmelig over jeg kan sproget. Men det med at være halv tysker er ikke altid fedt. I mine øjne, skal der jo nærmest være ulemper ved alle ting, og som det står i min situation hedder jeg i nogens øjne “ny nazist” eller “nazist” Det også helt fint, for jeg kan tage det med et smil på læben. Men der ville altid være nogen der ikke kan, og det gøre mig trist de skal udsættes for noget de ikke kan gøre for de er (flersproget)

Det med, at være tosproget gøre også, at man har muligheden for, at være to steder i verden flere gange end de fleste mennesker måske er i dag. I mit tilfælde er det i Danmark og Tyskland da jeg har familie begge steder.


Til info er jeg født og opvokset i Danmark, men er i Tyskland ca. 5-6 gange om året i ca 1-2 uger pr. tur. Så samlet omkring 1-3 måneder spredt ud på et år.


-Lisa_Maria

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Jeg er født på Sjælland i en form for storby, med navn Frederikssund. Så jeg er født sjællænder og “halvt” opvokset sjællænder. Jeg boede der til jeg fyldte 4 år, og derefter tog vi ellers den lange rejse til Jylland, som jeg har boet i siden.

Jeg husker ikke meget, men jeg husker, det var langt væk, anderledes, og meget nyt. Jeg skulle starte helt forfra. Få nye venner. Lærer byen Vejen at kende. Jeg skulle have en helt ny børnehave, og ikke mindst forstå, at vi var flyttet fra noget “der var engang” og som ALDRIG kommer tilbage.

Men må være ærlig, det påvirkede mig egentlig ikke som sådan. Da jo var 4 år.

Tiden gik.....et helt år før jeg kom i børnehave på grund af mine forældre selv skulle falde til, og vi skulle finde lejlighed da vi boede ved min oldemor i Vejen (i starten) Vi fant også en ny lejlighed, men det var i byen ved siden af Vejen, med navn Askov. Den var/er lille, og det tager dig tja...7 minutter, at køre igennem den.


Så hvad man kan sige lidt om min flytning var, at det tog tid før jeg blev en del af mit nye liv.


-Lisa_Maria

Likes

Comments