Header

JAG VET! Hemskt av mig att inte uppdatera dessa dagar! Ska ge er en kort liten "berättelse" om varför jag inte uppdaterat som jag borde och vad jag gjort dessa dagar sedan i torsdags.

I torsdags var jag som sagt och tatuerade mig! är jättenöjd med resultatet som vanligt! Bästa Affe!! Efter att jag och min kompis Amanda hade gaddat oss så blev det subway! Fy vad gott det är att fylla på magen efter en sittning. Sedan åkte vi hem och jag for vidare till stallet. Troccen fick sig en skrittrunda, vilket var mysigt! Sedan var det snabbt hem till duschen och kvällsmaten.

Sedan var det fredag och jag var sjukt trött, som vanligt.. Skolan gick snabbt och min kompis Moa mötte upp mig i Mjölby när vi slutat. Vi gick hem och tog det lugnt och snackade massa skit, som vanligt, då vi ej har tid att träffas så mycket. Sedan åkte vi till stallet och fotograferade porträtt vilket jag är väldigt nöjd med, hon också får vi väl hoppas! Den dagen gick så sjukt snabbt, vilket jag tyckte var lite tråkigt eftersom jag visste att lördagen skulle bli jobbig..

Lördagen kom snabbt och det var bara motvilligt kliva ur sängen klockan 07:30 och åka mot stallet. I lördags var det hagfix på schemat vilket tog tolv timmar!! Finns inte så mycket att berätta om lördagen då det var inprincip det vi gjorde, så vi hoppar direkt till söndagen.

Igår var det söndag och jag hade en uppsats i samhällskunskap som skulle göras så det var bara sätta klockan och gå upp när den ringde. När den var klar åkte jag ner till stallet och skulle skritta ut på Troccen, vilket blev en lite kortare stund än planerat då vi mötte på uppåt 7 vildsvin ute i skogen och Troccen blev spänd som en fiolsträng, så vi vände hemåt istället flr att riskera fler skador.

IDAG, finally, har jag varit i skolan, vilket var tråkigt, som vanligt, haha.. Kom hem runt halv fem, satte mig själv i arbete och städade mitt rum, tvättade lakan och skicka in den där satans uppsatsen som jag pratade om. Efter denna helg så hoppas jag att ni kan förstå att bloggen hamnat i andra hand.. Men nu kör vi igen! Äntligen fått hem en ledighetslapp inför den 17/10, vad som händer då får ni se!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Sitter just nu och kollar på lite olika sorters utrustning, såsom benskydd (behöver nya), ett mer vardagsaktigt träns och ett dressyrträns och ett snyggt och stilrent, brunt hoppschabrak. Hittar ingenting som faller mig i smaken faktiskt.. Vilket är väldigt synd, de jag har hittat är en huva från hööks, en brun som jag tycker om både färgen och passformen på, vill då hitta ett schabrak som jag kan ha till. Men de enda färgerna jag har i sadelkammaren är marinblått, svart, royalblått och oranget i hoppschabrak.. Vill verkligen ha en brun outfit så letar för fullt på hemsidor och liknande! Ska nog kolla lite imorgon med mamma!

Imorgon är det i vilket fall studiedag vilket jag utnyttjar genom att åka och tatuera mig! Surprise eller inte, då jag gjort mina tre senaste tatueringar inom loppet av 4 månader, och nu äntligen är det dags för den fjärde! Vad det blir för något får ni se imorgon! ;)

Allt rullade på med Troccen idag och han skötte sig som vanligt bra och var snäll och lugn! Ligger just nu i sängen och väntar på att klockan så jag kan kolla veckans sista avsnitt utav Paradise Hotel och sedan sova lite! Skönt!!

Huva Grand Prix Trinity´

Virkad huva i bomull, extra lång, med neoprenfodrade öron. Tryckknapp och elastik mitt fram. 249:-

Likes

Comments

Hejsan!

Tänkte ta och berätta för er om de tre tävlingar jag startat där känslan varit på topp!

De tävlingar där känslan varit bra är på de dessa tre tävlingsplatser:

Vetlandaortens Ryttarförening - hoppning

Åkerbo Rid&körsällskap - fälttävlan

Ridklubben Udden - Hoppning & stilterräng

Vi drar igång med Vetlandas tävling direkt. Detta var finalen utav Agria Trophy cup, som gick under ponny-SM 2014. Resultatet på denna tävling blev 4 fel i grunden. Vi råkade peta hinder nummer två, vilket jag tog på mig direkt då jag la honom fel! Anledningen till att känslan var så pass bra på denna tävling var troligen att han inte var tittig alls och försökte hela tiden rädda upp mina misstag. Helt enkelt, vi jobbade som ett team och hade kul inne på banan!

Åkerbos årliga fälttävlan i maj och även våran p80 debut. Att gå runt och få en bra känsla när man debuterar är inte illa, att få till en stadig dressyr, nollrunda i hoppning och även nollrunda och inom tiden i terrängen ger en bra känsla och även ett bra resultat, om jag inte minns fel så knep vi fjärdeplaceringen!

SUPERHELGEN på RK Udden!

Det är en magisk känsla att vara på meeting där! När jag var där var jag där med två hästar, Troccen och även en stohäst som hette Lando. Det var våran kompis häst som pensionerats från de höga klasserna som jag startade upp till 110 cm felfritt med. Kalmar var väl inte riktigt hans helg, han hade en sådan jobbig 4-fels-helg. Men känslan var ändå bra och jag red så gott jag kunde! Han gick endast 90 & 1 meter den helgen!

Troccen skötte sig så extremt bra denna tävling, det är bara synd att ryttaren ska klanta till det så pass mycket i båda hoppklasserna.. Red LC och var dubbelnolla men den smarta ryttarinnan glömmer vägen och rider största omvägen och förlorar tid på det, första utanför placering men en bra känsla ändå! I LC+ så var vi vidare till omhoppning men då tänker jag lite för kvickt och svänger så att innan Troccen äns hinner tänka att han ska lyfta på benen.. Sedan gjorde piloten om samma misstag igen.. Trots ryttarmissar den helgen så var jag riktigt nöjd med båda hästisarna!!!

Likes

Comments

Godmorgon på er!

I måndags blev min och mammas lilla utflykt tyvärr inställd på grund utav det extremt dåliga vädret. Så igår efter att jag slutat skolan så åkte vi iväg istället. Vi var på plats runt klockan halv tre och åkte hemåt så vi var hemma runt 16-16:30.

Mamma och jag åkte sedan till Troccen och tanken var att longera honom idag för att se hur han såg ut på böjt spår, vilket vi också gjorde! En pigg och glad ponny resulterade till ett lite ojämnt resultat där man till 99% inte såg någonting. Hans fokus var inte riktigt åt mitt håll och då blir det lätt att han springer och sprätter med benen.. Min mupp!

Eftersom han såg fräsch ut har jag och mamma bestämt oss för att utveckla rehabiliteringsplanen och göra ett schema som liknar detta:

Måndag: promenad för hand (40 minuter)

Tisdag: tömköra 40-50 minuter.

Onsdag: skritta uppsuttet 30-60 minuter

Torrsdag: promenad för hand (ca 40 minuter)

Fredag: longering i skritt och trav (20-30 minuter)

Lördag & Söndag: Skritta uppsuttet en dag och vila en dag!

Förmodligen kommer en stor bomb att släppas redan v.42 och jag tror att ni kommer vara spända på detta, men antagligen inte lika spänd och glad jag kommer att vara!!


Likes

Comments

God morgon på er!
Precis gått upp ur sängen och ska sätta igång med att göra iordning mig lite. Det är ju dragetveckan på skolan idag så temat på dagens kläder är helsvart! Skojsigt när de händer lite, kan eventuellt filma och ta lite kort och vi hejar självklart på HUSAMEK! NT hoppas vi förlorar så våra röster kommer gå åt till att skrika "vilka vinner draget? Samhäll vinner draget! Vilka tappar taget? Natur tappt taget!". HUSAMEK vann ju förra året så tycker vi kan försöka göra en tradition!

I vilket fall så slutar jag 14:25 så mamma kommer och plockar upp mig vid den tiden sen rullar vi mot Linköping! Hinner tyvärr inte ta hand om Troccen idag på grund utav Linköpingsresan, så mamma skulle göra det på förmiddagen! Tur man har henne och pappa 💗

Likes

Comments

Hejsan! Idag är det söndag och, hmmm, jaa.. Jag mår väl inte direkt bra, med hosta och förkylning som har attackerat mig igen.. Idag har jag legat länge i sängen, försökt sova ikapp den sömn jag missade inatt på grund utav hostan. Har även varit i stallet hos Troccen och gjort det vardagliga arbetet och borstat lite. Pappa gick promenaden med honom idag. Ska ner runt 21 och fodra stallets fyra hästar och hämta hem min hjälm och mina stövlar! Jag ska nämligen iväg imorgon direkt efter skolan!

Förhoppningsvis kan jag snart även berätta en liten hemlis för er!

Likes

Comments