Vardag, Träning

Är väldigt glad över att gå på en skola med inrikting ridsport så man får tid till att ägna sig mer åt sin sport och det man utövar på fritiden. Inte nog med att man får vara hemma en halv dag i veckan och rida, utan vi ska även till Elmia Scandinavian Horse Show hela SIH inriktning ridsport!! Det ska bli grymt kul att få gå Jan Brink-clinicen torsdag kväll samt hela fredagen med ledighet från ”vanliga” skolan 😃 på Elmia ska jag även träffa Oksanas förra ägare som ska tävla bland ponnyryttarna på ESHS! Ska bli grymt roligt att få umgås med alla vänner och hästar i flera dagar.

Som om schemat inte är späckat nog, så har vi även två träningar inbokade denna veckan. Imorgon, tisdag, så ska vi testa att träna dressyr för en tränare som kallas Piven. Kul att testa något nytt!

Och på söndag så ska vi åka till Motala för att träna terräng för grymma Tord Westergren!

Så en minst sagt rolig vecka blir det!!
Vilka träffar man på Elmia i veckan?

Enda bra bilden jag fick från idag när vi trimmade i ridhuset, arbetade lite lösgörande och övade skolorna mycket. Oksana skötte sig super, som vanligt ungefär 🙊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tävling, Team Oksana

Idag var vi med Oksana i Tranås på utställning. Det var en så kallade exteriörkurs där det skulle utbildas nya domare, och då fick vi förfrågan om vi ville ställa upp och samtidigt få en bedömning på hästen.

Själv så tycker jag Oksana engagerade sig mycket mer idag till skillnad från vad hon gjorde på New Forest-mästerskapen i Laholm i somras. Hon hade mycket finare skritt och trav och var pigg och glad! Dock så blev poängen inte mycket högre än sist, som sagt tycker de inte att Oksana är särskilt rastypisk och väldigt nätt för att vara en New Forest. Hennes exteriör och byggnad är inte alls som de flesta andra NF-ponnyer.

Men det var ändå bra träning inför nästa års mästerskap! Särskilt kul också att min kompis Tindra var där med sin superfina ponny Simba, som också vann själva utställningen <3


Likes

Comments

Tävling, Vardag

Hej!!
Som de allra flesta vet så var jag för nästan en veckan sedan nu och tävlade på Jönköpings Fältrittklubb med Oksana, LC och LB som en liten pepp inför Änglahoppet som vi hade anmält till. Till att börja med, så hade vi känt oss väldigt osäkra hela veckan och inte så samspelta. Detta efter när vi var i Mantorp, och Oksana vägrade hoppa pga det rent ut sagt hemska underlaget..
Jag funderade om vi skulle avanmäla LB och bara ta en LD istället, för att bygga lite mer självförtroende bara. Men vi tänkte att det kunde vara bra att ta en LB så vi får med oss lite god erfarenhet till Borås och Änglahoppet.

Till att börja med, så kändes allt super på framridningen och framhoppningen, hon har aldrig känts så fin på en framridning innan! Allting satt, hon var lösgjord och kändes inte ett dugg osäker på hinderna som hon gjort tidigare. Och väl inne på banan i LC då, så glömmer jag svängen till sjuan tror jag. Då blev det världens största volt i halva ridhuset, och sedan på den där sjuan igen.. blev så besviken på mig själv så det nästan inte fanns. Usch.

Och till LB:n så kändes sprången på framhoppningen minst lika bra som i LC. Kan ni gissa vad som händer sen inne på banan? Jo, jag glömmer samma hinder och samma sväng igen och styr på fel hinder i omhoppningen.
Kan någon ens fatta hur besviken jag vart på mig själv?? Detta var första och sista gången kan jag lova.

Men som hur var så hoppade Oksana helt fantastiskt i både LC och LB, vilket är ett stort framsteg från tävlingen innan denna! Jag är väldigt glad över att hon kändes så fin och så villig att hoppa.

Vi hade ju anmält till Änglahoppet i Borås, som verkligen var höjdpunkten på hela denna säsongen. Men istället så bestämde vi oss för att avanmäla efter denna tävlingen, då vi helt enkelt behöver mer rutin både jag och Oksana tillsammans. Jag vill inte stressa upp med henne i högre klasser och sätta press på oss båda som vi egentligen inte kapabla till just nu. Istället ska vi ta ett antal träningar för grymma Tord Westergren, både terräng och hoppning, så vi kan debutera fälttävlan nästa år och kvala lag-SM förhoppningsvis. Ibland så måste man ta träningar före tävlingar, eftersom att det är väldigt viktigt att ha bra rutin på en viss höjd innan man klättra vidare uppåt i klasserna, så man inte helt plötsligt behöver trappa ner igen pga att man gått för fort framåt.

Älskar min Oksana över allt annat❤️

Just nu så är jag faktiskt i Danmark och bor på "hotell" med la familia. Det är väldigt mysigt här nere och vi bor i en nybyggd "stuga" med jacuzzi 200 m från Lalandia, superlyxigt! Nu är det frukost som gäller och sedan bad hela dagen o kanske lite shopping också.

Kram Lisa Lundberg

Likes

Comments

Tävling

Eftersom att så många frågade om gårdagen, vad som hände osv så tänker jag att jag tar upp detta i ett blogginlägg.

Vi var då i Mantorp och tävlade igår, vi skulle göra debut i LA. Allt hade känts toppen hela veckan och vi var mer redo än någonsin.

Inför LB:n så kändes allt super på framridningen, helt magisk att rida som vanligt. Dock så tyckte jag att hon inte bjöd så mycket på framhoppningen och det kändes inte riktigt som det brukade göra. Väl inne på banan så stannade hon på ettan och tvåan, och sen fick vi med oss några tidsfel också. Hon kändes så himla försiktig och vågade inte galoppera på eller ta av rätt på hinderna alls. Allt kändes bara så konstigt, hon kändes inte som hon brukade alls och jag kunde förmodligen inte hålla nerverna i styr heller för den delen. Hur mycket jag än drev henne, hur mycket jag än smackade och försökte ge henne självförtroende så vågade hon inte gå fram för mina hjälper alls.


Men vi bestämde oss för att starta LA ändå bara för att vi var där och att det alltid brukar gå lite bättre i andra klassen. På framhoppningen till LA så kändes hon super och bara helt fantastisk, som det brukar kännas. Sedan stannade hon på första hindret i LA:n, rev trean och nådde inte fram i kombinationen och då blev vi uteslutna.


Tror jag tänkte för mycket på LA:n hela dagen, och så blev allt bara fel. Oksana har alltid känts lite osäker i Mantorp, underlaget är hårt och ridhuset är ljust och hinderna glansiga med lite konstiga färger. Är bara så besviken på både mig själv och Oksana. Jag red henne ordentligt men ändå ville hon inte gå fram och kändes jättekonstig i båda klasserna. Inget stämde idag.

Nu i efterhand tycker jag själv att jag har all rätt att skylla på underlaget och min nerver.

Som tur har jag världens bästa ponny som räddar mig i alla lägen och ändå alltid gör sitt bästa, trots hårt packat underlag som är gropigt och eländigt. ☹️👎❤

Likes

Comments

Team Oksana, Träning

För ca en vecka sedan så var vi i Motala på ett läger i fyra dagar för att testa på det här med terräng. Oksana är ju bara så grym i ALLA discipliner, så att starta en fälttävlan är ett måste med henne.

Första dagen vi hoppade terräng, både min och Okis livs första terränghoppning, så var väl Oksana kanske inte superintresserad utan var bara taggad och ivrig över att få springa på ett fält tillsammans med en massa andra hästar. Däremot, sista dagen på lägret, bara gled vi igenom en tenn P90 bana samt ett enstjärnigt hinder (?)!! Hur grym är hon inte lilla Oki?! Så himla kul att få testa på detta när Oksana gör det så sjukt bra. Älskade häst!

Så förmodligen gör vi debut i fälttävlan våren 2018. Om jag ska se på långsiktiga vägar, alltså mina mål i fälttävlan. Så är det att kvala lag SM nästa år, samt SM framöver om möjligt. Alla berömmer Oksana så mycket och säger att hon skulle kunna gå hur långt som helst i fälttävlan. Riktigt kul att höra <3


Här får ni en liten bildbomb från förra veckans läger 😍

Alla bilder tagna av @langleysphoto på instagram.

Likes

Comments

​Bjuder på några bilder från senaste dressyrträningen för Mikaela Alderin 😍

  • 296 Readers

Likes

Comments

Team Oksana

För en gång skull så bloggar jag nu från datorn och hade tänkt att dra hela historien om när vi tog beslutet att sälja min förra ponny Apache, eller Packe, och då ta steget vidare och hitta en ny ponny.

Till och börja med så är hela processen med att sälja sin ponny och då hitta ny ponny ytterst komplicerat. Varför sälja underbara Packe som vi bara hade haft i ETT år? Både jag och mamma är glada för att vi beslutade oss för att sälja honom, det kunde inte blivit bättre för varken mig eller Packe just då.

Till att börja med så köpte vi Packe sommaren 2015, alltså är det två år sedan nu. Jag hade inga större ambitioner för att komma ut och tävla eller hoppa några höjder. Och dressyren var inte ens ett alternativ i min hjärna just då, ursinnigt tråkigt och "onödigt", vad lilla Lisa som bara ridit shettis i hela sitt liv tyckte, på den tiden.

Under detta år hade vi inte upplevt mer än några uteslutningar och elimineringar i LE och LD. Kunde hända att vi hade en bra dag och kanske endast fick med oss ett stopp på hela banan. Det var stort, att ha fyra fel i LE, nästan som att rida SM för mig. Helt underbart var det. Men den där fyrafelsrundan räckte inte länge, för vips så vart vi uteslutna med tre stopp på 1:an i LD:n igen. Då kändes allt onödigt, varför red jag ens? Varför skulle just VI bli uteslutna den dagen? Att åka 1 h i bil till Aneby för att rida en lokal LD var stort då, det var en ny utmaning. En ny utmaning som vi hade tränat på så länge, så mycket. Och det skulle alltså krävas 10 gånger mer blod, svett och tårar, för att utföra en felfri LD i lilla Aneby. Inget kändes mer värt än det andra, allting kändes lika värdelöst. För mig så var Packe inte vatten värd efter den tävlingen.

Tog då beslutet att lägga ut honom på annons på Hästnet. Tufft men rätt beslut. Klokt beslut. Istället för att vi skulle fortsätta tampas på tävlingsbanorna gång efter gång med lika dåliga resultat, så blev detta bäst för både mig och Packe.

det ringde allt från ridskolor och rena nybörjare och ville komma och titta på honom. Inget av det kändes särskilt rätt. Tillslut så ringde ett par goda vänner till oss som bor i Dalsland på ett stort säteri. Det kändes så rätt att sälja lilla P till dem. En yngre tjej fick ta över honom, som varken hade tävlingsambitioner eller andra höga krav på honom. Dem rider honom nog inte mer än en gång i veckan, vilket jag tror är ett perfekt liv för Packe. En lite lat, 17-årig, söt liten charmig welshblandning som nästan bara får gå runt och lufsa i stora hagar tillsammans med kompisar och får komma ut och vara lite skogsmulle ibland. Älsklingen, saknar honom så mycket. Världens bästa, sötaste, underbaraste Packe. Trots att tävlingarna gick rent utsagt skit, så var han ändå värd det bästa. Det bästa livet för en ponny som han.


Och så började det mest spännande, men ändå det mest krävande projektet. Att hitta ny ponny.

Vi var och kollade på allt från ungponnyer på Öland till heta hopp-ponnyer som hatade att rida dressyr. Men vad var verkligen rätt? Vi hade ute både kiropraktor och veterinär till en av dem, men det kändes sådär. Ingen kändes 100% på varken det ena eller det andra sättet. Men TILLSLUT, så fick vi tips av mammas jobbarkompis om en superfin och välriden maxad C-ponny från Kungsbacka. Och visst blev det OKSANA?! <33 att rida henne är som en dröm, nästan som att flyga på rosa fluffiga moln. Provridningen kändes som vårt hundrade pass tillsammans, som om vi varit ett team i flera år tillbaka. Det var klockrent alltsammans. Vi ringde redan på vägen hem och sa att vi ville ha henne bara hon gick igenom besiktningen, och visst gjorde hon det!

Allt blev så perfekt, vi var perfect match redan från början. Underbara, lilla Oksana. Så glad att vi gav oss in i all denna röra, så värt det. Och att vi redan varit med om så sjukt mycket, när inte ens ett år gått. Älskade Oki <3


kramar

Lisa L

Likes

Comments

Nu är vi påväg hem efter ett par helt otroliga dagar på Svenska New Forest Mästerskapen! Enda dagen efter den andra, vinst efter vinst. Underbara Oksana. Min superstar.

Vi lämnade vardagen i torsdags och började lite smått leva oss in i "meetinglivet", sovit 4-5 h varje natt, upp klockan 05 för att morgonfodra och sedan kvällsfodring någonstans där vid 22:00. Märker nu när man lämnar allt hur slutkörd man är, iaf om man heter Lisa och har en speciell dygnsrytm ;)

Dag 1, i fredags, så startade vi två regionala dressyrklasser, en A:1 och en B:1 varav B:1 ingick i kombinationen. I första klassen så fick vi faktiskt inte med oss en superkänsla hela vägen in i mål, men det räckte ändå till 65% och en andraplats. Sedan i LAn hade vi en sån SJUKT bra känsla, bästa ritten vi gjort, men domaren (vart en annan domare i A:1n) var ju givetvis snål som sjutton så vi fick med oss 62%. Trots att ALLT var helt perfekt, fann inte ett enda fel i den klassen. Antar att de andra utklassade oss ;)

Lördagen var också super. Vinst i B:1 på 68% och så fett bra känsla med oss hela ritten, trots att domaren var väldigt snål med poängen till alla ekipage. Inga superprocent till alla direkt. Går inte att jämföra lördagens B:1 med söndagens ALLS, sjukt stor skillnad på både känsla och utförande av moment. Sedan så var det utställningen då, vad ska man säga, Oksana är väl som hon är 😬 Inga superpoäng då hon inte var ETT DUGG intresserad av att visa upp sig, lilla Oki <3

Och så dagens resultat då. Grym dag. Grym häst och grymma rundor. Älskar det. Vi började dagen med en LC, bara som en uppvärmningsklass inför LB:n. Oksana sätter en SÅ snygg runda och vinner den, så välförtjänt. Även LB:n gick sjukt bra, helt perfekt runda med rejält speed i omhoppningen. Och kan ni gissa vad?😌 VINST!! Så glad!! Allt detta sammanlagt räckte alltså till en tredjeplacering i LB-kombinationen, sååå nöjd och glad. 


"Några" bilder 😍

  • 357 Readers

Likes

Comments

Åsiktsinlägg

Trots att alla ser det där inlägget du la upp häromdagen när det gick skitbra på en tävling, när den nya transporten kom hem eller när du hade på dig en supersnygg klänning, som du fick så sjukt många positiva kommentarer om, så sjukt bra respons på helt enkelt. Så finns det alltid en eller två personer som sitter där hemma och bara stirrar ner i skärmen.

Varför kan inte jag ha en sån häst? Varför kan det för en gångs skull inte gå så bra för mig? Vad är det för fel på mig, varför är hon så bra? Ingen är sämre än den andra, bara för antalet följare, likes, respons eller egentligen vad som helst.
Personen börjar sig känna nedtryckt, dålig och sämre än hon som la ut om sin nya klänning. Och sedan bara öses det på massa sjuka kommentarer på den som publicerat det där inlägget. Bara för att de känner sig nedtryckta och sämre än någon annan? Svagare än någon annan. Så ska de alltså få denna personen att känna likadant.
Att kasta skit och hat handlar inte om att den som hatar har varit stark och stått upp för sig själv och för vad den tycker. Alla får tycka olika, alla får även tänka olika och saker och ting. Men gör det saken bättre att offentliggöra vad man tycker? Att lägga den där kommentaren, gör det saken bättre? Tror du att folk kommer tycka likadant då och gå samman med dig? Nej, tack.
De som tar emot hat, eller kanske bara en suckande emoji regelbundet fastnar tillslut också i samma situation och fas som de som kommenterade "😞" på bilden du la upp förra veckan.

Vänta lite, så det betyder alltså att personen som la upp kommer att börja undra. Har jag gjort nåt fel? Vad menar dem? VARFÖR var det nödvändigt att lägga den nervärderande kommentaren egentligen?

Du kunde lika gärna publicerat att "Gud vad fin du är, så fin klänning, finaste ekipaget, bästa teamet eller cool dator", bara kanske inte "😐, det stavas så, ful du är" eller liknande. Som alla vet så finns det 10x värre saker att kommentera, vill inte ta upp de nu då de kan hamna på folk som de inte borde. Alla förtjänar bra respons, oavsett om man vunnit SM eller kanske bara petat en bom i Lätt D:n i lördags. Däremot förtjänar INGEN dåligt respons, om någon publicerar något som du tycker är helt vidrigt och sjukt elakt så förtjänar inte den personen nervärderande kommentarer för det. Varje handling en människa gör har med omvärlden att göra, varje sak är inte helt spikad att så är det. Vi är ju inte mer än människor någon av oss, alla är av kött och blod. Hon som har 400K på instagram är ingen supermänniska som är gjord av stål och konstgjort material. Alla är lika på sätt och vis och alla förtjänar också lika.

Personer stärks och sänks ner dag ut och dag in. Det är som en ond cirkel, som aldrig tar slut och som hela tiden fylls på utav nya människor. En omkrets som från början inte fanns, utan en som skapades av avundsjuka och svag självkänsla. Dåligt självförtroende. ALLA, förtjänar mer än att hamna i denna cirkeln pga andra människors handlingar. Allas handling spelar roll, inte bara din eller hans eller hennes. ALLAS.

Likes

Comments

Vardag

Vet att jag borde varit i säng nu, vart helt crazy hela kvällen. Typ vid kl 20 kom jag på miljoner saker att göra, allt från att rengöra foderhinkar till att frakta sadlar på cykeln. Ja, ni hör hur "crazy" det låter.

Idag har vi iaf varit i stan nästan hela dagen och bara kastat pengar i sjön, fast ändå inte. Kom hem med en hel påse från Hööks innehållande allt man kan behöva inför Laholm, i min situation 🤞 vi åkte också till TRE ställen, för att BARA köpa Slobber. Tillslut så ringde mamma till Hemmahallen, sista hoppet nästan. Och de hade EN kvar. Piuh. Trodde nerverna skulle explodera, ärligt talat. Efter att ha åkt till de mest optimala ställena där man förväntar sig att det ska finnas Slobbermash, så är det ju givetvis slut på båda ställena. Hoppas iaf att det gör susen inför Laholm, gav Oksana en näve idag och efter en stund så kändes det som om hon skulle kunna springa 10 varv i hagen utan problem. Haha, Oki❤️

Kände mig lite osäker på om jag skulle ta detaljerna om vad jag köpt idag, känns lite konstigt, eller vad tycker ni? Ska jag göra ett mer specialiserat inlägg om alla saker? Kommentera!!

Godnaaaaaatt 😘

  • Vardag
  • 410 Readers

Likes

Comments