Team Oksana, Träning

För ca en vecka sedan så var vi i Motala på ett läger i fyra dagar för att testa på det här med terräng. Oksana är ju bara så grym i ALLA discipliner, så att starta en fälttävlan är ett måste med henne.

Första dagen vi hoppade terräng, både min och Okis livs första terränghoppning, så var väl Oksana kanske inte superintresserad utan var bara taggad och ivrig över att få springa på ett fält tillsammans med en massa andra hästar. Däremot, sista dagen på lägret, bara gled vi igenom en tenn P90 bana samt ett enstjärnigt hinder (?)!! Hur grym är hon inte lilla Oki?! Så himla kul att få testa på detta när Oksana gör det så sjukt bra. Älskade häst!

Så förmodligen gör vi debut i fälttävlan våren 2018. Om jag ska se på långsiktiga vägar, alltså mina mål i fälttävlan. Så är det att kvala lag SM nästa år, samt SM framöver om möjligt. Alla berömmer Oksana så mycket och säger att hon skulle kunna gå hur långt som helst i fälttävlan. Riktigt kul att höra <3


Här får ni en liten bildbomb från förra veckans läger 😍

Alla bilder tagna av @langleysphoto på instagram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Bjuder på några bilder från senaste dressyrträningen för Mikaela Alderin 😍

  • 56 readers

Likes

Comments

Team Oksana

För en gång skull så bloggar jag nu från datorn och hade tänkt att dra hela historien om när vi tog beslutet att sälja min förra ponny Apache, eller Packe, och då ta steget vidare och hitta en ny ponny.

Till och börja med så är hela processen med att sälja sin ponny och då hitta ny ponny ytterst komplicerat. Varför sälja underbara Packe som vi bara hade haft i ETT år? Både jag och mamma är glada för att vi beslutade oss för att sälja honom, det kunde inte blivit bättre för varken mig eller Packe just då.

Till att börja med så köpte vi Packe sommaren 2015, alltså är det två år sedan nu. Jag hade inga större ambitioner för att komma ut och tävla eller hoppa några höjder. Och dressyren var inte ens ett alternativ i min hjärna just då, ursinnigt tråkigt och "onödigt", vad lilla Lisa som bara ridit shettis i hela sitt liv tyckte, på den tiden.

Under detta år hade vi inte upplevt mer än några uteslutningar och elimineringar i LE och LD. Kunde hända att vi hade en bra dag och kanske endast fick med oss ett stopp på hela banan. Det var stort, att ha fyra fel i LE, nästan som att rida SM för mig. Helt underbart var det. Men den där fyrafelsrundan räckte inte länge, för vips så vart vi uteslutna med tre stopp på 1:an i LD:n igen. Då kändes allt onödigt, varför red jag ens? Varför skulle just VI bli uteslutna den dagen? Att åka 1 h i bil till Aneby för att rida en lokal LD var stort då, det var en ny utmaning. En ny utmaning som vi hade tränat på så länge, så mycket. Och det skulle alltså krävas 10 gånger mer blod, svett och tårar, för att utföra en felfri LD i lilla Aneby. Inget kändes mer värt än det andra, allting kändes lika värdelöst. För mig så var Packe inte vatten värd efter den tävlingen.

Tog då beslutet att lägga ut honom på annons på Hästnet. Tufft men rätt beslut. Klokt beslut. Istället för att vi skulle fortsätta tampas på tävlingsbanorna gång efter gång med lika dåliga resultat, så blev detta bäst för både mig och Packe.

det ringde allt från ridskolor och rena nybörjare och ville komma och titta på honom. Inget av det kändes särskilt rätt. Tillslut så ringde ett par goda vänner till oss som bor i Dalsland på ett stort säteri. Det kändes så rätt att sälja lilla P till dem. En yngre tjej fick ta över honom, som varken hade tävlingsambitioner eller andra höga krav på honom. Dem rider honom nog inte mer än en gång i veckan, vilket jag tror är ett perfekt liv för Packe. En lite lat, 17-årig, söt liten charmig welshblandning som nästan bara får gå runt och lufsa i stora hagar tillsammans med kompisar och får komma ut och vara lite skogsmulle ibland. Älsklingen, saknar honom så mycket. Världens bästa, sötaste, underbaraste Packe. Trots att tävlingarna gick rent utsagt skit, så var han ändå värd det bästa. Det bästa livet för en ponny som han.


Och så började det mest spännande, men ändå det mest krävande projektet. Att hitta ny ponny.

Vi var och kollade på allt från ungponnyer på Öland till heta hopp-ponnyer som hatade att rida dressyr. Men vad var verkligen rätt? Vi hade ute både kiropraktor och veterinär till en av dem, men det kändes sådär. Ingen kändes 100% på varken det ena eller det andra sättet. Men TILLSLUT, så fick vi tips av mammas jobbarkompis om en superfin och välriden maxad C-ponny från Kungsbacka. Och visst blev det OKSANA?! <33 att rida henne är som en dröm, nästan som att flyga på rosa fluffiga moln. Provridningen kändes som vårt hundrade pass tillsammans, som om vi varit ett team i flera år tillbaka. Det var klockrent alltsammans. Vi ringde redan på vägen hem och sa att vi ville ha henne bara hon gick igenom besiktningen, och visst gjorde hon det!

Allt blev så perfekt, vi var perfect match redan från början. Underbara, lilla Oksana. Så glad att vi gav oss in i all denna röra, så värt det. Och att vi redan varit med om så sjukt mycket, när inte ens ett år gått. Älskade Oki <3


kramar

Lisa L

Likes

Comments

Nu är vi påväg hem efter ett par helt otroliga dagar på Svenska New Forest Mästerskapen! Enda dagen efter den andra, vinst efter vinst. Underbara Oksana. Min superstar.

Vi lämnade vardagen i torsdags och började lite smått leva oss in i "meetinglivet", sovit 4-5 h varje natt, upp klockan 05 för att morgonfodra och sedan kvällsfodring någonstans där vid 22:00. Märker nu när man lämnar allt hur slutkörd man är, iaf om man heter Lisa och har en speciell dygnsrytm ;)

Dag 1, i fredags, så startade vi två regionala dressyrklasser, en A:1 och en B:1 varav B:1 ingick i kombinationen. I första klassen så fick vi faktiskt inte med oss en superkänsla hela vägen in i mål, men det räckte ändå till 65% och en andraplats. Sedan i LAn hade vi en sån SJUKT bra känsla, bästa ritten vi gjort, men domaren (vart en annan domare i A:1n) var ju givetvis snål som sjutton så vi fick med oss 62%. Trots att ALLT var helt perfekt, fann inte ett enda fel i den klassen. Antar att de andra utklassade oss ;)

Lördagen var också super. Vinst i B:1 på 68% och så fett bra känsla med oss hela ritten, trots att domaren var väldigt snål med poängen till alla ekipage. Inga superprocent till alla direkt. Går inte att jämföra lördagens B:1 med söndagens ALLS, sjukt stor skillnad på både känsla och utförande av moment. Sedan så var det utställningen då, vad ska man säga, Oksana är väl som hon är 😬 Inga superpoäng då hon inte var ETT DUGG intresserad av att visa upp sig, lilla Oki <3

Och så dagens resultat då. Grym dag. Grym häst och grymma rundor. Älskar det. Vi började dagen med en LC, bara som en uppvärmningsklass inför LB:n. Oksana sätter en SÅ snygg runda och vinner den, så välförtjänt. Även LB:n gick sjukt bra, helt perfekt runda med rejält speed i omhoppningen. Och kan ni gissa vad?😌 VINST!! Så glad!! Allt detta sammanlagt räckte alltså till en tredjeplacering i LB-kombinationen, sååå nöjd och glad. 


"Några" bilder 😍

  • 116 readers

Likes

Comments

Åsiktsinlägg

Trots att alla ser det där inlägget du la upp häromdagen när det gick skitbra på en tävling, när den nya transporten kom hem eller när du hade på dig en supersnygg klänning, som du fick så sjukt många positiva kommentarer om, så sjukt bra respons på helt enkelt. Så finns det alltid en eller två personer som sitter där hemma och bara stirrar ner i skärmen.

Varför kan inte jag ha en sån häst? Varför kan det för en gångs skull inte gå så bra för mig? Vad är det för fel på mig, varför är hon så bra? Ingen är sämre än den andra, bara för antalet följare, likes, respons eller egentligen vad som helst.
Personen börjar sig känna nedtryckt, dålig och sämre än hon som la ut om sin nya klänning. Och sedan bara öses det på massa sjuka kommentarer på den som publicerat det där inlägget. Bara för att de känner sig nedtryckta och sämre än någon annan? Svagare än någon annan. Så ska de alltså få denna personen att känna likadant.
Att kasta skit och hat handlar inte om att den som hatar har varit stark och stått upp för sig själv och för vad den tycker. Alla får tycka olika, alla får även tänka olika och saker och ting. Men gör det saken bättre att offentliggöra vad man tycker? Att lägga den där kommentaren, gör det saken bättre? Tror du att folk kommer tycka likadant då och gå samman med dig? Nej, tack.
De som tar emot hat, eller kanske bara en suckande emoji regelbundet fastnar tillslut också i samma situation och fas som de som kommenterade "😞" på bilden du la upp förra veckan.

Vänta lite, så det betyder alltså att personen som la upp kommer att börja undra. Har jag gjort nåt fel? Vad menar dem? VARFÖR var det nödvändigt att lägga den nervärderande kommentaren egentligen?

Du kunde lika gärna publicerat att "Gud vad fin du är, så fin klänning, finaste ekipaget, bästa teamet eller cool dator", bara kanske inte "😐, det stavas så, ful du är" eller liknande. Som alla vet så finns det 10x värre saker att kommentera, vill inte ta upp de nu då de kan hamna på folk som de inte borde. Alla förtjänar bra respons, oavsett om man vunnit SM eller kanske bara petat en bom i Lätt D:n i lördags. Däremot förtjänar INGEN dåligt respons, om någon publicerar något som du tycker är helt vidrigt och sjukt elakt så förtjänar inte den personen nervärderande kommentarer för det. Varje handling en människa gör har med omvärlden att göra, varje sak är inte helt spikad att så är det. Vi är ju inte mer än människor någon av oss, alla är av kött och blod. Hon som har 400K på instagram är ingen supermänniska som är gjord av stål och konstgjort material. Alla är lika på sätt och vis och alla förtjänar också lika.

Personer stärks och sänks ner dag ut och dag in. Det är som en ond cirkel, som aldrig tar slut och som hela tiden fylls på utav nya människor. En omkrets som från början inte fanns, utan en som skapades av avundsjuka och svag självkänsla. Dåligt självförtroende. ALLA, förtjänar mer än att hamna i denna cirkeln pga andra människors handlingar. Allas handling spelar roll, inte bara din eller hans eller hennes. ALLAS.

Likes

Comments

Vardag

Vet att jag borde varit i säng nu, vart helt crazy hela kvällen. Typ vid kl 20 kom jag på miljoner saker att göra, allt från att rengöra foderhinkar till att frakta sadlar på cykeln. Ja, ni hör hur "crazy" det låter.

Idag har vi iaf varit i stan nästan hela dagen och bara kastat pengar i sjön, fast ändå inte. Kom hem med en hel påse från Hööks innehållande allt man kan behöva inför Laholm, i min situation 🤞 vi åkte också till TRE ställen, för att BARA köpa Slobber. Tillslut så ringde mamma till Hemmahallen, sista hoppet nästan. Och de hade EN kvar. Piuh. Trodde nerverna skulle explodera, ärligt talat. Efter att ha åkt till de mest optimala ställena där man förväntar sig att det ska finnas Slobbermash, så är det ju givetvis slut på båda ställena. Hoppas iaf att det gör susen inför Laholm, gav Oksana en näve idag och efter en stund så kändes det som om hon skulle kunna springa 10 varv i hagen utan problem. Haha, Oki❤️

Kände mig lite osäker på om jag skulle ta detaljerna om vad jag köpt idag, känns lite konstigt, eller vad tycker ni? Ska jag göra ett mer specialiserat inlägg om alla saker? Kommentera!!

Godnaaaaaatt 😘

  • Vardag
  • 167 readers

Likes

Comments

Vardag, Team Oksana

God eftermiddag får man väl säga 👋

Red ut en såå mysig tur med Elin idag, skrittade ut barbacka och red en sväng till kalhygget. Hästarna var på bra humör och skrittade på fint hela rundan. Oksana fick skutta över ett par stockar i skogen också, kul tyckte Oki men förstod inte riktigt grejen med det. Vet inte vart det tog av med min sits heller riktigt 😀

Vi släppte också ihop Bintje och Bitte med resten utav pållarna, gick jättebra! De var väldigt glada åt att se varann igen <3

Bakade lite till caféet som ska öppna efter att vi kommit hem från SM:et, sväng förbi Ravelsmarks Gård och ta en fika på vägen vetja 😝
Nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen, chilla lite typ. Vi hörs imorgon, ska förmodligen klippa och hoppa Oksana då.

Lite bilder från idag ❤️

Likes

Comments

Tävling, Team Oksana

SÅ nöjd över dagen, kunde inte gått bättre! I vår andra LB:1 så sätter vi dryga 70% och VINNER klassen med världens grymmaste känsla. Helt perfekt ritt enligt både mig och mamma, och delvis domaren ;) sedan i LA:1 går vi ut starkt med 69% och vinner ganska överlägset där med, grym känsla, grym häst och grym ritt helt enkelt. Vi sätter även personbästa i A:1 med en %, så sjukt nöjd. Oksana är bäst!<3

Grym dag, so far, helt enkelt. Älskar min pålla nåt enormt!! Nu har vi med oss världens bästa känsla inför Laholm nästa vecka. Känns skitbra om jag få uttrycka mig någorlunda.

Resten av veckan ska Oksana få ta det lite lugnt, bästa uppladdningen inför NF SM om man frågar Oki. Alla filmer finns strax ute på youtube inkl. ärevarven.

👋

Underbara ponny 😍

Likes

Comments

Godmorgon alla!

Idag klockan 11:07 rider jag min första klass som bara är en lokal Lätt B:1, och andra klassen är en regional Lätt A:1. Bara att hoppas på det bästa och köra järnet helt enkelt. Gå för de bästa procenten.

Var precis ute och morgonfodrade Oksana med lite kraft, gick in och kikade väderprognosen och såg att det ska börja regna NU. Så slängde på Oksana ett regntäcke i all hast. Ska bli spännande att rida i regn & blåst, favoritvädret 😬

Om ca 30 minuter så kommer min kompis Frida som ska följa med på tävlingen, så då börjar vi göra iordning Oksana. Sedan skrittar vi bort till Gbrf kvart över tio. Taggad till 1000, vill verkligen göra bra ifrån oss nu när NF-SM går nästa vecka, då vill man prestera on top. Har inga förväntningar alls, utan vill bara höja procenten sedan dess, here we go.

Håll tummarna.

  • 190 readers

Likes

Comments

Tävling

Eftersom att vi ändå ska på meeting i slutet av nästa vecka så tänkte jag dela med mig utav min packlista, det finns säkert någon som vill veta 😉

Ryttarutrustning:
Vita ridbyxor x2
Tävlingsstrumpor x3
Ridstövlar + sporrar
Ridväst
Samshield
Vita handskar
Equilinetröja
Animoridbyxor
Sportbehå
Kavaj
Jodphurs
Skärp
Ev. regnrock

Vanliga kläder:
Adidasbyxor
Träningstights
Piké
T-shirt
Shorts x2

Hästutrustning:
Ledträns
Ps träns + tyglar
Vitt hoppschabrak
Vitt dressyrschabrak
Blått sammetsschabrak
Tävlingsbenskydd JW
Eskadron dressyrskydd
Tränings/ledbenskydd
Hoppsadel + hoppgjord
Dressyrsadel + dressyrgjord
Lädergrimma
Grimskaft x3
Transportskydd + boots
Huvor x2
Pullarträns + tyglar

Skötsel:
Vattendunk + hink
Grep
Ryktväska (glansspray, borstar, hovkrats, snoddar, sax, fickkniv,
nummerlapp, horslyx, putsgrejor + svamp, babyservetter, babyolja)
Kraft + morötter + betfor
Foderskålar
Spånbal x1
Bajshink
Schabrak/täckeshängare
40 kg hö (5 påsar)
Licenser + pass!!!
Dressyrspö + hoppspö

Övrigt:
Hårsnoddar x3
Donut
Hårnålar
Schampoo + balsam + tvål + lotion
Filmkamera + laddare
Mobil + laddare + hörlurar
Kudde + täcke +madrass + överdrag
Solglasögon

Tror jag fått med allting nu, kanske bäst att dubbelkolla listan innan jag börjar packa. Skriv gärna något som jag inte fått med och som ni skulle tagit med er :)

Kramar

Lisa

  • Tävling
  • 202 readers

Likes

Comments