Header

Hellu! Lite sent om man tänker på att det var igår jag red. Kunde lika gärna skrivit detta inlägg igår.
Jazzo, aka den stora svarta faran, var i vilket fall jättefin igår. Han var kontrollerad hela passet, trots att vi var ute i skogen. Med vissa kontrollhjälpmedel så gick det galant!

När Jazzo var klar så han jag mig ut och skrittade i 20 minuter på Troccen, han var hur pigg som helst och hur glad som helst, haha någon förvånad? På grund utav hans skada är ju 20-30 minuter i skritt max för honom.
Även ikväll ska han skrittas.

Tillbaka till verkligheten. Idag var det skola och jag var hur trött som helst. Försov mig så fick stressa som en galning för att hinna med tåget, usch för pendellivet ibland.. Men jag hann förvånansvärt nog. Sitter just nu [17:10] och väntar på att pappa ska hämta mig då mitt tåg hem blev inställt. Sedan mot stallet och sen hem och plugga! Vill vara barn på nytt, tonåren och gymnasiet är inget att längta efter. Det gäller bara att kämpa, så kommer det också gå galant!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 154 Readers

Likes

Comments

Nu bär det av mot stallet för en tur i skogen. Jazzo ska få komma ut idag, får väl se om jag håller mig kvar.. Spöregn är ingen ovanlighet svär på hösten, så lär väl bli skapligt blöt också. Wish me luck.

Vi drar en bild från midsommar. Älskade värme, kom tillbaka!

Likes

Comments

Hellu! Efter lite mer än ett års paus så tänkte jag dra igång igen! Kul va? Tänkte att jag kan ta upp min och Troccens resa. Vi kör från dag 1, skojjsigt!

Här är filmen från provridningen utav Troccen. Jag var liten och orutinerad och han var stor och ganska lite riden vid den tidpunkten. Herregud vad tiden går fort, snart fyra och ett halvt år sedan.. [27 juli 2012]

Första vintern hos oss [2012/2013]

Tävlingsdebuten på hemmaplan, 0+0 fel i LC <3 [februari 2013]

Vinst i dressyrdebuten. LB:1 på 65,97%. Att vinna på sin egenutbildade ponny som trettonåring.. Det är stort.. Även detta är på hemmaplan.. [mars 2013]

Tävlingsdebut på bortaplan, Åtvidaberg. Stilhoppning och tredjeplacerade. [maj 2013]

Vi hoppar nästan 1 år fram i tiden, när jag debuterade LA:1 med 67% och vinst. <3 [april 2014]

Meeting i Kalmar, ingen bra helg tävlingsmässigt, men ett bra minne.[juli 2014]

Bild 1 är från p80 i fälttävlan, [augusti 2014]

Bild 2 är från en klass under Ponny-SM i hoppning, Vetlanda [September 2014]

LA:p1 debut med hela 68,96% och en andra placering. Helt sjukt. [oktober 2015]

Efter detta fick Troccen sin hovbroskförbening och vi kom inte riktigt igång igen.. Nu står vi där vi är idag, med 6 månader på box/sjukhage och en väldigt oklar framtid, snälla ni, håll tummarna för oss.

Likes

Comments

Som rubriken lyder, jag är helt slut! Slutade skolan vid 11, direkt efter mitt muntliga svenskaprov. Det gick över förväntan faktiskt! Super glad att jag bara har 2 muntliga prov kvar, som är imorgon. Är helt slut i kropp och knopp, men sätter mig konstigt nog och pluggat ännu mer. SO-uppsatsen som ska vara inlämnad innan jul och provet på fredag, sedan har vi en läxa på samhällskunskapen också. Ingen vila här inte!

Inläggen som jag har publicerat de två senaste dagarna har bara bestått utav skolan och plugget. Vilken tur för er att Lisa ska till stallet idag. Jag ska åka ner och fixa stallet, borsta och mysa. Räcker tiden till så skrittar vi nog en sväng ut i skogen. Äntligen påväg tillbaka!

Jag kan ju medans jag ändå håller på introducera er till en nyare vän jag har fått att göra med. Jazzo heter han. Svart valack som närmar sig 170 cm i manken. Honom ska jag rida och ta hand om nu när Troccen inte är igång helt, så jag inte tappar allt. Oerhört tacksam för den chansen, då det är en häst som har kvalitéer.
Vi hörs ikväll, då jag ska lägga energin på plugget nu!

Likes

Comments

Sitter och väntar på att det ska bli min tur att genomföra nationella, börjar klockan 10, så det är en liten stund kvar. Nervöst? Ja tack 🙄

Likes

Comments

Nu ligger jag klistrad i sängen med biologiböckerna i knäet. Prov på fredag och vill göra mitt bästa inför våran nya no-lärare. Höjer volymen på musiken och stänger in mig. Bästa sättet att plugga på.

Fattar inte hur vi orkar hålla på såhär med prov och läxor. Vi har ju ändå en fritid också. Inte nog med provet på fredag, utan 9orna på lagmansskolan känner nog en ganska stor press inför de kommande dagarna då vi har Muntliga Nationella Prov både onsdag och torsdag. Jag har Svenskan imorgon och Engelskan och Matematik på torsdag, känn ingen press!

Ibland känner man bara för o krypa ner i sängen och sova ett år eller två, men det är stora saker som kommer att ske, så nu ska jag jobba hårt för uppnå alla mina framtida mål! 💪🏼

  • 287 Readers

Likes

Comments

Tisdag, favoritdagen på veckan, vet inte varför, men den är så skön på något vänster.

Slutade klockan 13,25, vilket är vanlig tid. Kom nyss hem, och är obeskrivligt trött eftersom dagen bara har bestått utav stress i skolan. Så nu ska jag bara ta det lugnt, plugga biologi till provet på fredag och kollar något avsnitt på Gossip Girl.

Ska självklart ner till Troccen ikväll, fixa hans hovar, ut och gå eller tömköra en sväng, lika nyttigt båda två, och borsta o mysa. Mamma har redan varit nere i stallet på morgonen och gjort slitgöran'. Hon är bra att ha hon!

Likes

Comments

Med en restart på livet och hästen kör vi också på en restart på bloggen! Allt har rullat på med Troccen, han är superfräsch och har fått tillbaka sitt hull igen!

Han klipptes igår och fick därav vila. Jag och mina föräldrar har planerat en dag på terrängbanan, vilket jag inte riktigt vet hur det kommer gå. Varken jag eller Troccen har varit där sedan 3 månader tillbaka, så tiden och nyklippt häst kommer vara en utav anledningarna till att jag troligen kommer ligga på backen. Ska be mamma ta med sig kameran, så kan ni få en bildbomb ikväll!
😏

  • 334 Readers

Likes

Comments

Lowis Trocadero

valack *2002

e. Pommac RC 44 - ue. Hagens Jaguar RC 58

uppfödare: Stuteri Lowis, Loucie Wilhelmsson


Troccen, som han kallas var min tävlingsponny och är min bästa kompis. Mina föräldrar köpte Troccen åt mig sommaren 2012. Då var han 10 år gammal. Troccen var en fantastisk förstaponny. En snäll kille som gjorde allt man bad honom om var precis vad jag behövde. Trots att han var så snäll och gjorde allt jag sa åt honom var det fortfarande mycket jobb kvar, särskilt dressyrarbetet.


Troccen är en maxad d-ponny utav rasen connemara. Han är utav den grövre, mer "gammalmodiga" typen utav ponny. Han är väldigt personlig häst som kräver sin ledare. Rävar bakom öronen har vi så det räcker och blir över. Någon som vill ha?

Troccen tycker terrängbanan är det roligaste som finns, både häst och ryttare älskar det! Innan vi köpte Troccen hade han startat p90 med placeringar och en tredjeplacering i Connemara-SM. Vi hann inte längre än att kvala till p90 innan Troccen diagnotiserades med hovbroskförbening. Redan där stoppades alla våra framtida mål inom terrängen, så vi satte upp nya mål om att rida nationell dressyr istället.


Redan i april 2016 krossades dem drömmarna då Troccen blev mystiskt halt. Det visade sig att han hade en hovledsinflammation. Den har kommit och gått i ca 6 månader och vi väntar på tid för röntgen i Strömsholm, datum är 22/10 -16.

Likes

Comments

Jag har funderat på länge, hur det kommer bli med Troccen nu när han är fräsch. Ska jag vara ärlig har jag funderat på att bli nästintill bara dressyrinriktad, jobba upp honom ordentligt där. Lägga ner hopp- och terrängtävlandet, men fortfarande träna det, om det nu kommer funka.

Iår kommer det inte bli någon mer terräng för Troccen, bara för att han ska få en sådan mjukstart, självklart kommer vi hoppa då och då, men inga megahöjder. På lördag flyttar Troccen till ett nytt stall, och vem vet? Vi kanske börjar vårat nya liv då.
Likes

Comments