Header

Som rubriken lyder, jag är helt slut! Slutade skolan vid 11, direkt efter mitt muntliga svenskaprov. Det gick över förväntan faktiskt! Super glad att jag bara har 2 muntliga prov kvar, som är imorgon. Är helt slut i kropp och knopp, men sätter mig konstigt nog och pluggat ännu mer. SO-uppsatsen som ska vara inlämnad innan jul och provet på fredag, sedan har vi en läxa på samhällskunskapen också. Ingen vila här inte!

Inläggen som jag har publicerat de två senaste dagarna har bara bestått utav skolan och plugget. Vilken tur för er att Lisa ska till stallet idag. Jag ska åka ner och fixa stallet, borsta och mysa. Räcker tiden till så skrittar vi nog en sväng ut i skogen. Äntligen påväg tillbaka!

Jag kan ju medans jag ändå håller på introducera er till en nyare vän jag har fått att göra med. Jazzo heter han. Svart valack som närmar sig 170 cm i manken. Honom ska jag rida och ta hand om nu när Troccen inte är igång helt, så jag inte tappar allt. Oerhört tacksam för den chansen, då det är en häst som har kvalitéer.
Vi hörs ikväll, då jag ska lägga energin på plugget nu!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sitter och väntar på att det ska bli min tur att genomföra nationella, börjar klockan 10, så det är en liten stund kvar. Nervöst? Ja tack 🙄

Likes

Comments

Nu ligger jag klistrad i sängen med biologiböckerna i knäet. Prov på fredag och vill göra mitt bästa inför våran nya no-lärare. Höjer volymen på musiken och stänger in mig. Bästa sättet att plugga på.

Fattar inte hur vi orkar hålla på såhär med prov och läxor. Vi har ju ändå en fritid också. Inte nog med provet på fredag, utan 9orna på lagmansskolan känner nog en ganska stor press inför de kommande dagarna då vi har Muntliga Nationella Prov både onsdag och torsdag. Jag har Svenskan imorgon och Engelskan och Matematik på torsdag, känn ingen press!

Ibland känner man bara för o krypa ner i sängen och sova ett år eller två, men det är stora saker som kommer att ske, så nu ska jag jobba hårt för uppnå alla mina framtida mål! 💪🏼

  • 106 readers

Likes

Comments

Tisdag, favoritdagen på veckan, vet inte varför, men den är så skön på något vänster.

Slutade klockan 13,25, vilket är vanlig tid. Kom nyss hem, och är obeskrivligt trött eftersom dagen bara har bestått utav stress i skolan. Så nu ska jag bara ta det lugnt, plugga biologi till provet på fredag och kollar något avsnitt på Gossip Girl.

Ska självklart ner till Troccen ikväll, fixa hans hovar, ut och gå eller tömköra en sväng, lika nyttigt båda två, och borsta o mysa. Mamma har redan varit nere i stallet på morgonen och gjort slitgöran'. Hon är bra att ha hon!

Likes

Comments

Med en restart på livet och hästen kör vi också på en restart på bloggen! Allt har rullat på med Troccen, han är superfräsch och har fått tillbaka sitt hull igen!

Han klipptes igår och fick därav vila. Jag och mina föräldrar har planerat en dag på terrängbanan, vilket jag inte riktigt vet hur det kommer gå. Varken jag eller Troccen har varit där sedan 3 månader tillbaka, så tiden och nyklippt häst kommer vara en utav anledningarna till att jag troligen kommer ligga på backen. Ska be mamma ta med sig kameran, så kan ni få en bildbomb ikväll!
😏

  • 153 readers

Likes

Comments

Lowis Trocadero

*2002

e. Pommac RC 44 - ue. Hagens Jaguar RC 58

uppfödare: Stuteri Lowis, Loucie Wilhelmsson


Troccen är min tävlingsponny och bästa kompis. Mina föräldrar köpte Troccen åt mig sommaren 2012. Då var han 10 år gammal. Ingen skulle kunna hitta en bättre häst till mig. Så många gånger tårarna faller över kinden för det känns som man misslyckats, dubbelt så många gånger faller tårarna utav glädje!


Troccen är en maxad d-ponny utav rasen connemara. Han är utav den grövre typen och påminner om en stridsvagn som bara rullar. Han är väldigt gosig på sina egna villkor, alltså är det ingenting man kan göra när man känner för det. Rävar bakom öronen har vi så det räcker och blir över. Det är som tydligast ute i skogen, oavsett om man går med honom för hand eller sitter uppå.

Troccen tycker terrängbanan är det roligaste som finns, både häst och ryttare älskar det! Jag och många fler kan stå för att det inte finns någon lyckligare häst när man lastar ut vid terrängbanan, det lixom sprätter i benen från första steget i gräset.


Under en tävling sommaren 2015 så satte en skada hos Troccen stopp för vårat terrängtävlande. Troccen har under sina ynka 13 år sprungit på sig hovbroskförbening. Inga hårda underlag och varsam ridning så ska han hålla i flera år till! Vi håller oss till dressyren och hoppningen så får vi se hur det blir till våren, kanske vi kan starta någon p70?

Likes

Comments

Jag har funderat på länge, hur det kommer bli med Troccen nu när han är fräsch. Ska jag vara ärlig har jag funderat på att bli nästintill bara dressyrinriktad, jobba upp honom ordentligt där. Lägga ner hopp- och terrängtävlandet, men fortfarande träna det, om det nu kommer funka.

Iår kommer det inte bli någon mer terräng för Troccen, bara för att han ska få en sådan mjukstart, självklart kommer vi hoppa då och då, men inga megahöjder. På lördag flyttar Troccen till ett nytt stall, och vem vet? Vi kanske börjar vårat nya liv då.
Likes

Comments

Idag, nu ikväll var jag hos kiropraktorn! Larry är den grymmaste kiropraktorn ever!

Min rygg känns som ny igen, ska på besök hos honom igen den 9 augusti i Motala! Kan bara säga wow! Grymma människa!

Tack Johanna för att vi fick komma 😘

  • 402 readers

Likes

Comments

Igår var en minst sagt fullproppad dag!
Vaknade vid sju, drog på mig löparbyxorna och gav mig iväg, kom hem runt 8 och jag förbereder mig för att bli hämtad vid 9.

Klockan 10 satt jag i sadeln på Bonami och skulle hoppa henne! Stark som tusan, massor utav dressyrjobb behövs på den där hästen! Fin överlag och hoppade upp sig riktigt trevligt på de hindren vi hoppade. Efter ridturen nickade jag hos Troccen och gjorde hans mat. Förhoppningsvis blir det igångsättningen i slutet utav nästa vecka! Klockan 15, ungefär, var jag hemma, duschade och fixade iordning mig. Städade rummet, drog på mig träningskläderna och drog ut och sprang/gick, ca 9,5 km och avslutade dagen i med att gå till stallet och kvällsfodra! Så mysigt!

Idag har jag varit i stallet och fixat till Troccen och borstat av honom. Ska vid 16-tiden vara i Motala och gå till kiropraktorn! Välbehövligt!

  • 377 readers

Likes

Comments