Leo, Träning, Tävling

Hej!
Nu var det länge sedan sist🙄. Har märkt att det blir allt fler veckor där det endast kommer blogginlägg på helgen🙁. Nu är det iallafall sportlov och imorgon göra jag och Leo vår tävlingsdebut, jag är så taggad! Vi ska starta en La:p1 och vi red det programmet på programridningen i lördags!

I veckan har han känts både bra och dålig, lite stel men idag släppte det verkligen! Jag fick fram honom ordentligt och han blev så fin! Det härliga just nu är att jag lär mig något varje gång jag rider honom!

Efter att vu hade varit i stallet åkte vi till min klubb, där jag även tävlar idag och byggde banan samt tvättade staketen! Det blev väldigt snyggt!🌟

Snyggingen!
Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Träning, Planering

Hej, såhär ser mitt och hästarnas schema för veckan ut!

Måndag: Alfred får ett lugnt pass med bommar, kanske ett litet skutt också!😜 Leo får nog även han gå ett pass med lite cavaletti!

Tisdag: Leo går ett pass med extra fokus på öppnor och slutor, inför söndagens tävlingsdebut!

Onsdag: Snabb tur i skogen för att sen hinna gå på en föreläsning med laget! Ser verkligen fram emot det!💪👌

Torsdag: Vila för Leo eftersom att jag är iväg på idrottsdag!⛄

Fredag: Programdelar så jag har koll på hela programmet och är väl förberedd inför söndagen!

Lördag: Skritt i skogen för kunna njuta och hitta energi så att vi kan ge allt på söndagen!

Söndag: Äntligen debut för mig och Leo, La:p1 och vi är taggade till tusen!🌟💪🐴


Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Träning

Hej hörni!
Nästan en vecka sen sist, men bättre sent än aldrig! Min vecka har bestått av skolan, mycket plugg och stallet, där emellan blir det lite svårt att blogga!

Sadeln vi har lånat är fantastiskt skön och ben blir bara skönare och skönare! Leo rör sig också mycket bättre i den! Just ni sitter jag faktiskt i bilen och vi är på väg till en likadan sadel som den hemma, men en mörkbrun!😍 Vi får se om den är bra men jag hoppas!!✊🏻

Leo har känts väldigt fin och jag lärde mig mycket på senaste Pernilla träningen, han var sååååååå fin! I torsdags red jag själv och han var inte alls lika lätt och fon som för Pernilla. Tog mig då i kragen och ansträngde mig verkligen, i slutet fick jag min vilja igenom och han gick på framåt med ett stadigt stöd.

Idag är det programtidning på min klubb, de arrangerar så mycket roliga aktiviteter! Jag ska rida en La:p1 och nästa helg ska vi starta en La:p1 så det känns toppen att få en liten koll på hur vi ligger till.

Sadeln, som är så skön!!😍😍

Likes

Comments

Leo, Träning

Hej hörni!
Ett litet tag sedan sist, lite stressad pga prov och mycket annat. I onsdags efter skolan åkte jag nämligen till fjällen, Vemdalen närmare bestämt! Min kompis undrade om jag ville hänga med och självklart ville jag det! Kom hem idag efter skidåkning och är trött i kroppen, likaså huvudet! Leo har fått vila/longerats utan bett!

Sadelprovare har vi även haft ute hos Leo och vi konstaterade att sadeln jag har ridit med den mesta av tiden är lite för tajt i bommen, så den ska vi sälja. Det svåra med Leo är att han är en häst med kort anläggningsyta för sadel. Amerigo sadlar är då bra har vi förstått! Medans vi kollar runt på lite sadlar så har jag fått låna hennes (sadelmakarens) sadel! Jag ska rida in den då den är helt sprillans ny! Så skön och fin! Helt kär!! Synd bara att den inte är min..😁

Utsikten från sovrumsfönstret!⛷❄️

En ren i backen!
Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Träning

Hej!
Lördag idag och min dag började på bästa sätt, mysig frukost med familjen och sen direkt ut till stallet på en givande träning för Charlotte! Han var lite stel och ville inte ta stöd direkt men han var riktigt fin mot slutet!

Vi fokuserade på att få honom att bli ordentligt lösgjord och varm, därav mycket skrittjobb. Vi övade mycket på öppnor och slutor. En bra övning vi gjorde var att på medellinjen göra öppna några meter och sedan en diagonalsluta till kvartslinjen och då öppna ytterligare några meter för att sedan göra en till diagonalsluta till spåret! Rekommenderas! Rider en lektion imorgon också, om jag har tur kanske mamma filmar en snutt! Ryttaryoga också vilket ska bli kul!

Nu på kvällen var vi också på en väldigt bra restaurang, restaurang AG. Gott och bra kött från djur som har levt ett bra liv! Det var allt möjligt och väldigt bra mat!!

Créma Catalana, riktigt god dessert!
Kram, Lisa

Likes

Comments

Kardél Alfred, Leo, Träning

Glad fredag!
Inte mycket bloggande den här veckan heller men Leo har känts huuuur fin som helst! Börjat hitta knapparna på honom!

I onsdags var det träning för Pernilla och vi jobbade mycket i traven, riktigt fin när han väl släpper igenom och när jag gör rätt! Inser däremot att jag måste börja träna bål och rygg för att orka!

Igår fick han vila och Alfred fick först en lugn tur ut i skogen och sen mycket galopp i ridhuset, han är en dröm att rida, gör absolut allt jag ber honom om! Avundsjuk på lin lillasyster, han kan ju allt!

Idag blir det promenad i skogen innan två dagars träning för Charlotte!
Kram, Lisa

Likes

Comments

Idag hade jag verkligen det bästa passet på Leo någonsin, bästa känslan och allt var ändå inte perfekt. Jag hade mycket prov förra veckan och därav inte så mycket blogg men kommande vecka har vi utvecklingssamtal och jag slutar tidigt, alltså mer på bloggen!

Igår var vi iallafall på träning för Pernilla, mycket bättre än sist och han var mjuk från start, allting blev bara så bra och han känns så himla fin just nu! Jag fick igenom honom ordentligt och nu kör vi bara vidare! Idag red jag först ut en sväng och sen i ridhuset, han kändes lite motvillig i början, galopperade då igenom honom ordentligt och han blev riktigt maffig, vi testade ännu ett nytt bett idag, äppelbett. Han var riktigt fin på det och var mjuk och fin i formen, det enda dåliga var att jag hade en så sjuk träningsvärk i mina ben, då blir det ju svårt att driva honom framåt ordentligt men bortsett från det var allt hur bra som helst!

Här kommer veckans schema:

Måndag: Markarbete för Leo.

Tisdag: Vila med lite massage.

Onsdag: Träning för Pernilla!

Torsdag: Lösgörande.

Fredag: Mysig skogspromenad🍃

Lördag: Träning för Charlotte, jätteduktig och man får en fantastisk känsla varje gång!😍

Söndag: Träning för Charlotte, igen! Lyckliga jag!

Fina Nisse, han har nu hittat ett nytt hem❤ Saknar honom, han var en speciell häst, one of a kind✨🌟

Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Träning

Usch, nu är jag trött! Alldeles för mycket plugg och sena dagar på det...💤 Leo vilade idaa, lite gallig bak men såret ser fint ut, han var inte halt och han hade inte feber, så imorgon blir det lite lugnare träning. Resterande delen av kvällen har bestått av plugg, fysikprov på torsdag och prov i svenska på fredag, dessutom tyskaglosor till torsdag.. Ska inte klaga nu, jag får ju ändå gå i skolan.

Nu har jag även hunnit smälta allt från föreläsningen och mycket bra var det. Hon som föreläste hette Anna Nordin och hennes hemsida http://www.enastaende.se/?page_id=80 är absolut värd att kika in!

Nu ska jag sova, så att jag klarar av morgondagen också!😉

Vill tillbaka, fina hästar och fint väder!🐴☀

Kram, Lisa

Likes

Comments

Föreläsningen igår var en riktig tankeställare och den var hur bra som helst. Hon började med att berätta om en olycka som gjorde att hon började med mental träning. Hon pratade mycket om att våga gå utanför sin "komfort-zon" när man exempelvis lägger sina mål. Det jag minns allra starkast är att hon sa att man inte ska tänka "jag vill vad jag kan" utan "jag kan vad jag vill". Viktiga saker och ibland måste man ge sig själv en självförtroende-boost.

Efter igår var i allafall min motivation på topp och jag kände även det på dagens markarbete/gymnastikhoppning! Leo var fin och mjuk, men även lite laddad. Alfred däremot var raka motsatsen till Leo😂 Leo hade även fått ett sår på ett av bakbenen så beroende på hur det ser ut lägger jag upp veckans schema.

Veckans fortsatta schema ser i allafall ut såhär (än så länge):


Tisdag: Leo antingen promenad eller jogging.

Onsdag: Antingen lektion eller promenad.

Torsdag: Fokus på programdelar La:p1.

Fredag: Vila för Leo.

Lördag: Jag kanske hänger med pappa ut på ett litet äventyr och då får mamma kanske tömköra lite😉Om inte rider jag nog ut en sväng och sen förmodligen i ridhuset.

Söndag: Förhoppningsvis en lugn tur ut i skogen om det inte är alldeles för halt!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Allmänt

Fick en skön start på dagen med lite yoga! Lämnade mina syskon och sen gick jag och mamma på lite ryttaryoga! Bra övningar för både styrka och stretch samt även för att hitta sitt lugn! Skönast var nog avslappningen i slutet..

Nu ska jag vidare på mental träning så hörs vi senare!

Kram, Lisa

Likes

Comments