Kardél Alfred, Starlit Night, Träning, Tävling

Nu var det ett tag sedan! Jag har haft ganska mycket i skolan på sistone, men det är inget att hänga läpp över. Jag har inte tävlat sen sist men tävlingen på Nisse gick bra, jag är nöjd även om docenten inte var på topp! Vi fick fina kommentarer och jag blickar framåt.

Sen sist har det varit Pernilla-träning på Nisse, vilket gick bra! Vi kom en bit på vägen och han var väldigt fin! Alfred och jag red en programridning på ca 68% i La:1 och det ska jag starta i helgen också, det är nämligen final i allsvenskan div 2!

Sen har båda ponnyerna fått lite vila och de har inte gått så hårt, mysiga skogsturer i det fina höstvädret! Jag älskar verkligen att vara ute i skogen och klättra i backar med hästarna bland alla fina färger, verkligen härligt!🍂🍁

I måndags var det hoppträning för Ellen, jag red Nisse och Mathilda red Alfred. De är så gulliga tillsammans❤ Nisse hade överskott energi och var otroligt laddad, speciellt i galoppfattningarna! Jag tyckte att det var jobbigt att hålla honom i tex galopp eftersom att jag inte har musklerna, men de kommer!💪

Igår fick Nisse vila och Alfred blev behandlad, så idag blev det bara skritt. Nisse blev tömkörd av hans ägare och han fick göra mycket enkla byten, så snart kommer de nog funka även när jag sitter på honom och ska göra dem!

Kram, Lisa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kardél Alfred, Starlit Night, Träning, Tävling

Hej allihopa!

Jag har inte haft tiden att blogga nu i veckan, men här kommer en liten recap!

I måndags var det hoppträning för Ellen och jag hoppade först Alfred, han har intehoppat sen innan sommaren så vi var lite ringrostiga men jag är nöjd ändå! Vi hoppade runt 60 cm och det är jag nöjd med, det som är lite svårare med Alfred är att han gärna vill stanna en gång innan han hoppar, men nu var det inte så vilket jag är glad över! Sen hoppade jag Nisse och han var fin, jag måste bara hitta knapparna! Vi hoppade runt 70-80 cm och hjälp vad jag måste rida! Jag måste bli starkare men när jag gör rätt är han så fin!!

I tisdags fick båda vila och jag fokuserade på skolarbetet! På onsdagen red jag Nisse en stund och tränade lite på programdelar ur La:1 och La:p1 som jag ska tävla i eftermiddag/kväll! Vi testade nya sadlar som vi lämnade hem och jag blev störtförälskad i en av de, så skön för både mig och Nisse! Sadeln behövde stoppas upp lite i bak så i torsdags kom en sadelstoppare ut till stallet och fixade till den! Alfred fick vila och ta det lugnt men Mathilda red en liten snabbis och jag hoppade upp för att se om hans sadlar låg bra.

I fredags red jag lektion för Ellens mamma Annika som har ridit Nisse mycket och det gick bra, men jag måste som sagt hitta knapparna och bli starkare. Hon hoppade upp på honom en synd och kände igenom honom. Efter det red jag hela La:1 och jag tyckte att det gick superbra! Alfred fick vila.

Igår lördag var vi iväg och handlade lite, på de senaste tävlingarna har det ju gått så bra och vi har fått presentkort mm så vi passade på att handla lite! Blev en hel del strumpor😂

Vid 12 ska vi åka ut till stallet idag och börja fixa med Nisse, för i eftermiddag ska vi åka och tävla! Det ska verkligen bli kul och Ellen åker med som coach! Vi att det bara och testar och jag har absolut inte höga förväntningar, det sla bara vara kul!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Kardél Alfred, Starlit Night, Tävling

Yes, klubbmästerskap 2016! Vinst i kategori A+B och klubbmästare på privatponny! Alfred fortsätter att briljera och han är verkligen min sagohäst!

Imorse åkte vi ut till stallet runt kl 08 för att fixa iordning Nisse som jag skulle tävla först. Med honom tävlade jag bland storhästarna, vilket var superkul! På framridningen var han superfin, lite seg men inte så värst! Jag jobbade honom mest i en ganska låg form som jag höjde allt eftersom. Jag gjorde öppnor och skänkelvikningar och jobbade även mycket på halterna! I galoppen var han fin, men som sagt seg. På banan var han såååå fin, något bakom ibland men han tog ut arven och vi gjorde allt korrekt, förutom att han då stundtals gick bakom och i skritten fick jag ett travinslag. Jag var så nöjd när jag kom ut och och jag sket bara i procenten, den blev ca 59%.

Sen åt jag lite lunch i stallet och fixade iordning Alfred, som stod näst på tur! Jag red fram honom hemma av olika anledningar och han var verkligen på hugget idag, rodeo! Sen blev han fin och mjuk! När vi kom fram blev jag så nervös och det var vääääääldigt pirrigt i magen! Jag var ändå ganska lugn på samma gång för att jag presterar bäst under "press". 67% trots en felridning men jag är supernöjd! Grattis också till mina fina tävlingkompisar! @FILIPPANYBLOM red superfin och kom på en 2:a plats i kat D!

Imorgon står det hoppning på schemat för båda ponnyerna!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Kardél Alfred, Starlit Night, Träning

​Idag red jag Nisse på Pernilla-träning, och det gick sååååå bra!! Jag är verkligen jättenöjd! Vi började med att trava lång och låg och jag fick verkligen tänka på att hålla koll på tempot ​hela tiden, ​​annars blir det lött så att jag travar på och han ökar tempot mer lite i taget och helt plötsligt rider jag i tempot han har valt, så jag måste bli mer konsekvent i in ridning och hålla koll på honom hela tiden!

Sen satte jag mig ner i traven och han var riktigt fin. rund i formen och travade i tempot som ​jag​ bestämde. Vi gjorde lite skänkelvikningar på diagonalen, där måste jag hålla koll på vägen och att han flyttar sig tillräckligt mycket! Vi jobbade även på att han ska ut i hörnen och inte ta den snabbaste vägen! I galoppen jobbade vi mycket på att jag skakunna hålla galoppen och så fort jag känner att han börjar sakta ner lite ska jag vara på honom. Även i galoppen jobbade vi mycket på hörnen och det gick väldigt bra i slutet! Så skönt när man har en härlig känsla och det bara rinner på!

Nu i veckan har Alfred gått en gång (igår), han vilade i måndags och har haft tandläkare idag så han får vila nån dag till den här veckan och sen är det KM på söndag, det ska verkligen bli superkul!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Kardél Alfred, Starlit Night, Träning, Tävling

Idag var det omgång 2 av allsvenskan med laget! Superkul och vi kommer nog med till final!! Individuellt gick det också bra, det kändes inte lika bra som det har gjort de senaste helgerna men jag är ändå nöjd med min fina Alfred❤

Jag startade kl 10.19 så jag började rida fram vid ungefär kl 09.30 och skrittade länge så att han skulle bli mjuk och varm, det gick bra och jag började trava fram. Alfred var helt vild och ville bara galoppera och busa,så jag lät honom springa av sig lite... Det resulterade i en lite seg ponny senare.. Men då har jag lärt mig att inte låta mig "luras" av det! Både framridningsbanan och själva tävlingsbanan var väldigt tunga och djupa så Alfred måste ha tyckt att det var tungt i ridhuset! Ett plus var dock att ridhuset var svält och skönt att rida i.

Ritten kändes inte toppenbra och det är ju inte så många starter kvar innan jag är för gammal för att tävla på b-ponny, så de ritter som inte känns bra känns ännu sämre och jag blir så himla besviken! 67,8% blev det och även denna helg en vinst, så kul att det går bra för mig nu. Det har verkligen släppt nu!

I helgen är det KM och det ska bli spännande!!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Kardél Alfred, Starlit Night, Tävling

Wihoooo, DISTRIKTSMÄSTARE 2016 på b-ponny!! Gud vad glad jag är, min fina lilla Alfred❤ I söndag var det DM och jag ställde upp med Alfred! Superfint anordnat och väldigt trevligt! Jag var andra startande i klassen och jag red fram i ca 40 min! ÄLSKAR tävlingsplatsen det hölls på, alltid så trevligt!! Resultatmässigt var jag rankad 4 och jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna! Alfred kändes fin på framridningen, lite stel i högersidan men sen blev han mjuk och eftergiven!

När jag gick in på banan och red programmet hade jag Pernillas röst i mitt huvud ​hela tiden​! Jag red så noggranna vägar som jag kunde, ut i varje hörn och rida heeeeela tiden, inte åka häst! Några små missa och han bjöd framåt hyfsat bra genom programmet! När jag kom ut från banan kändes det inte så jättebra men de känslorna måste jag skita i... Ekipaget innan fick runt 64% och det såg väldigt fint ut, då kändes det som att det inte skulle bli någon fantastisk procent, men ändå helt ok!

Det tog ett tag innan min procent kom, men när den kom blev jag positivt överraskad! 65% och jag låg då etta(av två) sen kom de andra resultaten ut och jag tänkte att det i bästa fall skulle bli placering! Fler resultat kom in och jag låg till min förvåning kvar på förstaplatsen! Efter ytterligare några resultat visade det sig att jag vann! Ingen var nog mer chockad än jag!😂

Något som jag faktiskt uppskattar väldigt mycket är att folk kom fram efteråt och gratulerade mig, de sa att de var glada att just jag vann och det blir jag så glad över❤ Det är väldigt roligt att man kan lära känna de man tävlar mot❤❤

Nu i veckan har Alfred vilat måndag-tisdag dels eftersom att han var så duktig på DM men också för att han fick massage i måndags! Jag hoppade Nisse för hans ägare som är jätteduktig och det var superkul!! I tisdag fick han vila och igår red jag honom lite lösgörande och han var riktigt fin, Alfred fick vila men idag red jag honomlång och låg, han kändes superfin!


Likes

Comments

Kardél Alfred, Tävling, Starlit Night

Idag var det första omgången av allsvenskan div 2 för ponny! Superroligt och laget är verkligen ett härligt gäng! Först var det en förklass och den var Lc:1! Den här veckan har jag haft fullt upp eftersom att det har varit en häst mer än vad jag är van vid, men det är ju bara kul!! Alfred har fått ta det lite ledigt den här veckan och Nisse har fått gå ungefär varannan dag!

Igår red jag Nisse för en jätteduktig tränare som heter Charlotte Wittbom, han var väldigt fin och och hon var positiv till Nisse! Tips jag fick från henne var att inte stressa utan göra allt på mina kommandon, och att göra mycket lösgörande för att bygga muskler på rätt ställen! Han var väldigt fin men jag upplever ibland att jag inte kan stanna honom och även det gav hon mig jätte bra tips för!


Idag var det ju som sagt tävling, på hemmaplan dessutom! Vi hade anmält Lotta till Lc:1 men nu när vi har Nisse valde vi att testa att rida honom i den klassen! Jag skrittade fram i ca 15 min innan jag började trava igång, han kändes fin men inte samma energi som han brukar ha. Inne på banan var han fin och travade snällt runt med sin fina trav, han var stundtals lite hög i formen men jättefin annars! Vi fick ihop 61% och jag är väldigt nöjd, det var ju faktiskt bara femte gången jag red honom! VI slutade på en 13:onde plats av 22 startande vilket jag blev glatt förvånad över! Sen åkte han hem till ägarna för att skos och kanske mysa lite också😉

Vi körde upp och ner till stallet några gånger eftersom att det ligger så nära tävlingsplatsen och hämtade respektive lämnade hästar. Alfred och jag startade en Lb:1 och jag är nöjd med resultatet men känslan efter var inte tip top. Så är det oftast, när det inte har känts bra får jag oftast en superbra % och när känslan är helt perfekt för man dåligt betalt (tycker jag själv i alla fall) men det är en bedömningssport och domaren dömer!

Jag kände på framridningen att jag var otroligt stressad och tyckte att jag hade för lite tid på mig att rida fram, men det gick bra ochjag är nöjd, jag red överdrivet noggranna vägar men det kan bli ännu noggrannare, så det är bara att jobba vidare! Det blev 68% i den klassen vilket ledde till en 1:a placering i klassen där i kategori B/C-ponny. Jag hade inte väntat mig det och blev såklart överlycklig!

Laget kom på en 4:de plats och alla var superduktiga! Nästa gång ger vi järnet!!

Tack för idag @FilippaNyblom , @Idunglas och @Ericanzalone !

Kram, Lisa


Här var jag glad!😜😉😊

Fin bild på Nisse från i tisdags!

Likes

Comments

Kardél Alfred, Tävling, Starlit Night

Hej! Hann inte skriva igår eftersom att det blev så sent! Nu kommer utvärderingen i alla fall! Idag har Alfred fått vila och ta det lugnt och imorgon blir det nog en lugn skogsrunda!

La:p1: I den första klassen var han fin på framridningen men seg på banan, 57% blev det och jag var inte särskilt nöjd. Jag hade lite för lite tid att rida fram på och därför fick det bli som det blev. Han var inte riktigt framme och då blev jag stressad... Jag hade också i bilen på väg ut till stallet lärt mig FEI inledande som jag skulle rida sen och därför glömt bort La:p1, men @FilippaNyblom kunde snabbt fixa fram programmet som jag kunde lära mig på framridningen, en riktigt fin vän❤ Inne på banan var han seg vilket gjorde att jag inte riktigt kunde får den där perfekta känslan! Men det var bara att gilla läget och göra det bästa av situationen! Jag är nöjd med våran prestation och jag var den som gjorde missarna, men det är bara att träna vidare!

Vi visste först inte om vi skulle ställa upp i den andra klassen men jag ville ta revansch och valde därför att starta den klassen också. Vi lastade emellan och Alfred fick havre och lite tid att vila!

FEI inledande: Till den här klassen var jag mycket mer förberedd och jag kunde till och med programmet innan jag satt upp👏 Haha men jag han springa det några gånger. Jag började skritta honom ca 45 min innan start, först på en liten skogsväg och sedan skrittade jag programmet! Travade fram honom i en hyfsat låg form och det kändes bra. Jag värmde sen upp i galopp och han var lite busig, men 1000x hellre det än att han inte självmant går framåt. Sen övade jag lite delar ur programmet (som jag aldrig har tränat innan) och det kändes bra! Jag startade först och när jag kom in på banan var han fin, inte för pigg och inte för seg, alltså helt perfekt! Han blev också lite varmare och mjukare än inför första klassen och det var nog väldigt bra! I början var han för hög i formen och sköt upp nacken och han var lite långsam i de enkla bytena men bortsett från det är jag oerhört nöjd! Det slutade på 60% vilket jagär väldigt nöjd med, det var ju en godkänd FEI debut på min lilla b-ponny!

Jag hade också världens bästa hejarklack som var hur bra som helst❤👍 Pappa tog också med sig Bosse som fick komma och heja han med! En av fördelarna med stor familj är att man alltid har en stor klack på läktaren! Fina vänner är det också skönt att ha✨

Idag kom även en ponny hem till oss, Starlit night som är en d-ponny!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Kardél Alfred, Allmänt, Tävling

Wihoo, Nu sitter jag i bilen på väg till säsongens första tävling! Det är som sagt en La:p1 och möjligtvis en fei inledande, vi kanske ska stryka den beroende på hur han känns i första klassen! Extra roligt eftersom att det är många kompisar där idag!

Uppdaterar när jag är klar och utvärderar!
För övrigt blir den kommande veckan väldigt rolig, imorgon kommer en "ny" ponny hem och på söndag är det första omgången av allsvenskan!

Kram, Lisa

En till video från senaste Pernilla träningen!

Likes

Comments

Kardél Alfred, Träning

Wow asså, Alfred var sååå fin på träningen för Pernilla igår! Vi kom dit i god tid, jag ledde runt honom i ca 5 min innan jag satt upp, sen gjorde jag så att jag skrittade honom med tempo i en låg form, men han satt fast i sin högersida. Började trava fram efter ungefär 10 minuters arbete i skritten och han var framåt men som sagt stel! Tänkte då att jag skulle börja i galoppen dö det brukar funka, han har i galoppen lite lättare att bli rundare och mjukare i formen!

Sen drog träningen igång och Pernilla såg att han var lite stel och satt fast i högersidan, men sen har han lätt att gå ställd till vänster och det är något jag måste bli bättre på att korrigera. För att få honom rundare och lägre gjorde vi högersluta i vänstervarv och sen sänkte jag honom och det blev bättre!

Sen kortade jag upp formen igen och gjorde lite galoppfattningar, även i dem behövde jag tänka på att ha en rak mankam. Han var fin men satt fortfarande fast lite!

Sen tränade vi på öppnor och att i högervarv hålla bogarna på plats, vilket är svårt enligt mig men lätt att hålla honom på plats! När vi gjort öppnorna tränade vi på öppna sen en halvvolt och sluta från medellinjen till spåret! Svårt i början men på slutet blev det bättre!

Nu i helgen ska jag starta en La:p1 och kanske en FEI inledande, men vi får se!
Kram, Lisa

En liten filmsnutt från träningen!

Likes

Comments