Leo, Tävling

Hej!!
Nu är jag tillbaka, ännu en gång. Så dålig på att blogga så att det finns inte..😂🤷🏻♀️

Jag och Leo var i Gripen på deras meeting och det gick bra, jag är nöjd med min och hans prestation.
Första dagen gick vår klass inomhus i ett minst sagt väldekorerat ridhus, han gick inte nära domaren, eller några av dekorationerna, det slutade på 55% i Lagtävlan för ponnyallsvenskan. Han stängde av helt, blev okontaktbar och spänd.

Dagen därefter fick jag hjälp av min kompis mamma, vi fick kämpa på och hålla energin uppe. Det kändes bra men fortfarande spänt, ändå slutade vi på ca 63% i La:P1 och vi satte vårt första nationella kval, så glad! Klassen gick ute också, kanske var bra det..🙄🤔😂

Tredje och sista dagen gick inne och han kändes fin på framridningen, något matt men fortfarande fin. Inne på banan var han hyfsat fin, lite på tårna men jag la volter och kom längre och längre ner. Då blåser domaren, hela 3 min för tidigt, och då sprack vår "fokusbubbla" gjorde det jag kunde och det samtidigt som två småkillar stod på andra sidan ridhusväggen och kastade flaskor, menmen, det kommer alltid vara distraktioner så jag får lära mig leva med det. 59% i La:P1 och jag är nöjd!

Just nu är jag ute i skärgården och har firat midsommar, saknar Leo, hur ska detta sluta?? Tur att jag åker hem imorgon!Finaste prinsen, när vi skulle åka till Gripen!

Kram, Lisa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit ledig från skolan och jag ha tränat för Daniella. 

Leo var väldigt fin för Daniella och traven var helt underbar, allt stämde. Vi la idag extra fokus på skolor, och de vart till slut riktigt fina, speciellt diagonalslutorna som han efter ett tag gjorde helt underbart.

Likes

Comments

Leo, Träning

Hej, igen!

I kväll var jag, mamma och Mathilda ute i stallet och red i ridhuset. Han har känts fin, men samtidigt stel och nästan lite seg. Så var han i början av dagens pass, vi började med att mamma gick bakom och hjälpte mig med skritten, han har nämligen lite svårt med att komma igång i början och jag tycker att det hjälper när mamma kan gå och bakifrån "dutta" lite.

Sen travade jag igång i en ganska lång och låg form, märkte då genast att han var mycket mer framåt. Gjorde mycket öppnor och skänkelvikningar för att få koll på honom och lösgöra. Därefter började jag i galoppen och gasade på ordentligt några varv för att sen göra tempoväxlingar och se till att han lyssnar på mig. Tempoväxlingar och övergångar tycker jag fungerar bra på honom, för att få snabbare reaktion och en en häst som är mer framåt.

Övade mycket på halter och till slut stig han stilla, jämt på alla fyra! Kul att känna resultat snabbt!


I går fyllde jag år också fick lite grejer, det jag är gladast över är min nya hjälm och Leos nya pannband från PS of Sweden! Bild på båda här nedan!

http://www.horze.se/ridhjälmar/uvex-perfexxion-glamour-hjälm/304819-B-XS-S.html?gclid=CJfhp4j1ldQCFRlfGQodRzsPTw

Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Träning

Tillbaka, igen! Inte mycket intressant har hänt de senaste dagarna förutom ett grymt pass idag och två bra pass för Charlotte! Han kändes väldigt fin och det känns bra inför tävlings i helgen! Nu ser jag iaf fram emot juni och framförallt sommarlov! Mycket roligt planerat i sommar och även annat spännande som pågår just nu!

Kram, Lisa

En favorit med laget!🌟

Likes

Comments

Leo, Träning

Så här ser Leos vecka ut!

Måndag: Jag red slingan och samlade galoppen men behöll framåtbjudningen!

Tisdag: Daniella-träning!

Onsdag: Leo rids på hackamore för att vila munnen!

Torsdag: Vila

Fredag: Charlotte-träning

Lördag: Lb:1 på Söderby!🌟

Söndag: Slingan igen!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Kardél Alfred, Leo, Tävling

Hej!
Jag är tillbaka, mer motiverad att blogga än någonsin!🎉🌟

Igår var jag med laget och tävlade omg 2 div 3! Jag och Leo var inte riktigt på topp inne på banan men jag fick ändå 64% vilket jag ändå är ganska nöjd med, då det kunde gått mycket sämre! Nicole red sedan ihop 69% på Alfred och resten av laget presterade också bra!! Nicole och Alfred vann individuellt och Alma som red sin fina Menja kom på en tredjeplats!

Laget vann också vilket var hur kul som helst! Gillar verkligen tjejerna i laget, de är bäst!🎉❤️🌟

Resultatlistan

Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Tävling

Jag gör comeback!

Glad påsk allihopa! Hur har ert lov varit hittills? Mitt har varit fullt av hästaktiviteter i alla dess former, med andra ord helt fantastiskt!!

Tävlade i fredags och fick 66% i Lb:1 efter en spänd ritt, vilket jag är nöjd över och lyckades få ut det sista ur honom i La:p1 vilket gav oss 59%1 Om det finns något att klaga på var det vädret, snön bara öste ned!😂

Imorgon startar jag en La:p1 på hemmaplan, vilket blir spännande!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Hej hörni!
Nu sitter jag i bilen och är påvlig till Heby, där jag idag ska starta en La:1! Det har nu i slutet på veckan varit lite dåligt med uppdatering men ni het, sista veckan innan ett lov och man måste göra det sista, nu är det iaf påsklov, eller i mina öron låter det mer som "hästlov"!😜😂

Nu till allvarligare saker, terrordådet i Stockholm. Usch vad hemskt, jag hade aldrig riktigt tänkt att det hade kunnat hända i min närhet men det är ju klart, för det kan hända närsomhelst och varsomhelst. Kom ihåg att ta hand om era nära och kära, för man vet aldrig när det tar slut.❤️

Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Träning

Hej hörni! Idag var jag iväg på träning för Daniella, det var min tredje träning för henne och andra gången med Leo, jag tränade för henne på täby i början av januari och jag tyckte att det var så himla bra och beslöt mig för att testa igen! En av mina kompisar rider också för henne och det är ju extra kul!

Mamma kom och hämtade mig på skolan idag, med transport och allt! Sedan åkte vi dit, det var verkligen hur fint som helst, ridhuset var ljust, stort och bra underlag var det också! Bäst av allt var ju träningen, såklart! eftersom att jag inte ridit för henne så mycket tog vi dagens lektion som en "lära känna-lektion" men vi hann ändå göra så mycket bra saker, övningar som passade mig och Leo som handen i handsken!

Vi gjorde mycket sidvärtes och övergångar, vilket var bra för Leos framåtbjudning. Början av lektionen bjöd han inget alls men i slutet efter all lösgörande gick det undan! Jag är väldigt nöjd med dagens träning och längtar redan till nästa! Imorgon kanske det kommer ett klipp, vi får se om jag hinner!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Tävling

Jag vet inte hur jag ska sammanfatta Leos och min start igår... Den var mittemellan bra och dåligt, framåtbjudningen var inte på topp men det var mycket mycket annan som faktiskt fungerade bra! Jag var med i div 3 omg 1 igår och den går i Lc:1. Det är ett program som jag tycker är ganska svårt om jag får erkänna det, långa transportsträckor och man bara rider där i sin arbetstrav, utan att något händer!

Hela förra veckan var han helt överladdad och hade oändligt mycket energi, men han fick springa av sig ordentligt på fredagen, sen på lördagen tränade jag för Charlotte och han ändes lite seg, men inte så väldigt mycket. På framridningen däremot, seg som sirap. Han var väldigt seg och dessutom las min starttid 15 min senare så hela planeringen gick åt skogen, därav för lång framridning vilket ledde till en trött häst!

Procenten blev 64,444% och vi alla tyckte nog att jag förtjänade lite mer (kanske bara var jag😜) men det är domaren som dömer och den här gången blev det inte som vi hade tänkt oss! Jag får iallafall glädja mig med att jag har världens bästa lagkompisar som hejar och stöttar, ni är bäst!❤

Kram, Lisa

Likes

Comments