View tracker

Inför au pair

Hejsan allihopa!

Som jag skrev igår så skulle jag gå igenom min "att göra lista" inför resan. Den är ganska lång och jag kommer på nya saker som måste göras eller köpas hela tiden. Jag ska prata med familjen i London på måndag någon så då får jag säker mer punkter som ska skrivas ner på listan. Det är mycket som jag måste tänka på nu när jag ska flytta och vara borta ett helt år.

Här kommer i alla fall den lista som jag har just nu:

  • Förnya alla mina recept så jag klarar mig
  • Köpa presenter till barnen och till familjen
  • Fixa min telefon så jag får kontantkort istället för abonnemang (vill ju inte betala dubbelt då jag kommer skaffa ett brittiskt nummer)
  • Köpa lite saker som kommer att behövas, vissa saker kommer jag köpa där
  • Jag måste provpacka för att se om jag behöver en ny resväska
  • Fixa ett eget Spotify så jag slipper dela med familjen hemma i Sverige
  • Installera allt på denna dator och fixa bankID m.m
  • Kanske köpa en till adapter som passar i England
  • Fixa både bankkont och abonnemang i London men det får jag göra när jag kommer fram

Ja detta blev ändå en ganska lång lista och som sagt kommer jag säkert att skriva ner mer. Har ni någon idé på vad man kan köpa till en lite tjej på två år och en liten kille på fyra? Något typsikt svenskt kanske?

Nä nu ska jag hitta på något och peppa inför första fotbollsträningen sedan september som jag ska på ikväll.

John Lennon muren i Prag


Ha en bra fredag nu!

/Lisa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Hejsan allihopa!

Nu var det ett tag sedan jag satt framför datorn och skrev och det första gången på min nya dator (macbook pro med touch bar). Det har nämligen hänt ganska mycket den senaste månaden. Först åkte jag och min familj till Prag för att fira farmor och bara ha det bra. Prag var en väldigt fin stad och dit åker jag gärna tillbaka.

I tisdags vände jag mina sista hamburgare på BigBoy och sa för sista gången "Hej och välkommen till Big Boy det går bra att beställa". Det var nämligen mitt sista pass. Jag sa upp mig i mitten av oktober och sa då att jag skulle jobba november ut. Så nu sitter jag här arbetslös och har all tid i världen att göra saker. Detta jobba har varit bästa jobbet jag har haft och jag har aldrig haft bättre arbetskamrater, jag kommer att sakna er så himla mycket. Jag slutade nämligen bara för att jag ska hinna med annat nu innan jag åker till London (absolut inte för att det var något dåligt). Det är ungefär en månad kvar och nu ska jag börja provpacka, vara med kompisar och familjen och bara ta det lugnt.

Så igår hade vi en avslutningsfest/avskedsfest för mig på Udda, tror det eller ej alla kom. Vi skulle även överraska chefen för han fyller snart år och då hade de andra även fixat både en tårta och ett paket till mig. Jag kunde inte sluta gråta, det bara kom och kom glädjetårar. Efter detta gick vi vidare och sedan var det dags att säga hejdå till alla, om jag säger så här så var det inte sista gången jag träffade dessa underbara personer. Min andra familj min BigBoy familj.

Nu ska jag rensa lite i mitt rum och sedan gå igenom min långa "to do list" inför resan. Hoppas ni alla har en bra dag!


Detta fick jag igår! Hur söta är inte mina arbetskollegor :)

Här kommer det en bild från Prag, så fint

Ha det bra nu allihopa!

/Lisa

Likes

Comments

View tracker

Vardag, Inför au pair

Hejsan!

Nu är allt äntligen klart. Alla papper är ifyllda och jag har bokat en enkel flygbiljett till Londons flygplats Heathrow. Känns konstigt att inte boka en tur och retur biljett. Klockan 15.20 den 3 januari kommer jag sitta på flyget och troligen både vara spänd men ändå glad att jag äntligen är på väg till min au pair familj.

Jag bara längtar till denna dag, men nu ska jag försöka leva i nuet och verkligen ta vara på varje sekund jag får här hemma i Sverige. Innan jag åker ska mycket inhandlas och jag ska faktisk iväg på två resor under denna höst/vinter. Först blir det Prag med familjen, farmor och farfar. Sedan åker jag och mamma på en girlsweekend till Stockholm. Efter det är det packning som gäller för min del.

Om jag räknar rätt nu så är det exakt 92 dagar kvar innan jag åker. Det är många dagar kvar men förhoppningsvis kommer dessa dagar bara flyga förbi.

Något jag kommer att sakna är detta fotbollslag och denna tjej! Njurunda IK, jag kommer tillbaka :)

Ha en trevlig kväll allihopa!

Likes

Comments

Inför au pair, Vardag

Hejsan allihopa!

Nu har det hänt mycket sedan sist jag skrev. Redan samma dag som jag skrev förra inlägget matchade jag med tre familjer. Två av dem kändes faktiskt riktigt bra. En vecka senare satt jag vid skype och pratade med en familj. Det kändes jättebra och jag var jättenervös men det är nog alla.

Idag pratade jag med samma familj och jag var väldigt spänd, de frågade lite frågor om när jag kunde komma men de sa inte helt klart att jag kunde bli deras au pair. Men efter en timme fick jag ett mejl och där stod det att de gärna vill ha mig som au pair i deras familj. Jag blev överlycklig, sprang runt i huset och blev så glad.

Familjen som jag nu ska bo hos i ett år har två barn och de bor i ett stort hus ganska nära London. De har en liten tjej och en liten kille. Jag vet inte hur mycket jag får skriva om familjen, har inte frågat dem ännu.


Har även klippt mig som ni ser på bilden :) Det blev väldigt kort denna gång och det är så skönt!

Ha en bra kväll allihopa!

/Lisa

Likes

Comments

Inför au pair, Vardag

Hejsan!

Nu var det ett tag sedan ni hörde något från mig och det har faktiskt hänt en del. Jag skickade in alla dokument för två veckor sedan ungefär och det gick inte många dagar innan STS hörde av sig. De hade nämligen skickat vidare alla dokument till en organisation i England. Samma dag fick jag ett mail från Heavenly Au pair and Nannies. Dessa hade jag ett kort samtal med idag över skype, sjukt nervös var jag men det gick bra.

Detta kommer att vara min organisation just nu framöver så snart kommer jag att bli kontaktad av familjer. Det skulle dröja till oktober innan det kommer hända men är så taggad.

Annars har det inte hänt så mycket, ledig idag så har bara chillar, bakat och ikväll ska jag vara barnvakt :)


Vill ha värme!

Ha en fortsatt bra dag allihopa!

Likes

Comments

Inför au pair, Vardag

Hejsan allihopa!

Som titeln beskriver så är det nu nära att jag ska åka iväg men ändå så långt bort. Det är ungefär fem månader innan jag förhoppningsvis sitter på ett plan på väg till England. Men trots det är det nära, jag kommer snart bli matchade med olika familjer. Jag har nämligen skickat in alla papper förutom några bilder och ett papper som ska bli underskrivet. 

Har nämligen suttit hela helgen för att bli klar med allt skrivande och nu är det iväg skickat så nu finns det ingen återvändo. Jag hoppas jag blir klar denna vecka med allt så jag äntligen kan komma igång med nästa steg.

Vad står annars på schemat idag? Jo, jag ska jobba stängning ikväll, ska försöka hinna åka och handla lite innan. Får se vad jag kommer hem med, en luftmadrass till familjen vet jag att jag ska köpa i alla fall, då vår har gått sönder. 


Saknar detta så otroligt mycket! Vill bara utomlands igen och sola och bada.

Ha en bra måndag nu allihopa!

Likes

Comments

Vardag

Hej allihopa!

Just nu sitter jag och äter lite sen lunch på jobbet. Har ungefär halva rasten kvar sedan är det dags för jobb igen. Som ni kanske vet jobbar jag på det nyöppnade BigBoy i birsta. Ett roligt jobb fast ibland blir det nästan lite för mycket och för stressigt.

Då vet ni vart jag jobbar denna höst men inte så mycket mer och det hade jag tänkt att ändra på i detta inlägg. Jag heter Lisa Lilieqvist och är 19 år. Jag tog studenten detta år och det är den bästa dagen jag någonsin har upplevt. Jag gick Ekonomi på Hedbergska och det kan jag säga var både plus och minus.

Vad ska jag mer berätta? Jo jag spelar fotboll på fritiden i Njurunda. Detta är det bästa jag gjort, att byta fotbollsklubb och lag. Även fast vi inte vinner så ofta så har vi det sjukt kul hela tiden och alla är så otroligt snälla.

Annars är jag väl som en vanlig 19-åring, gillar att slappa, läsa, sitta vid datorn och "fönstershoppa" m.m.


Ha en bra lördag!

/ Lisa

Likes

Comments

Inför au pair

Hejsan allihopa!

Tänkte berätta lite om hur jag gick tillväga för att påbörja min resa till att få bli au pair. För det första måste man bestämma sig vart man vill åka och om man vill åka privat eller genom någon förening. Jag valde STS för det kändes bäst och jag har då ett sorts skyddsnät om något går fel. Denna förening börjarjag med men sedan kommer jag att bli skickad till en annan förening som finns i England, som hjälper mig att hitta rätt familj.

Efter att jag hade bestämt mig så ansökte jag, man skulle bara svara på några frågor i ett formulär. Efter någon vecka kom det en räkning som jag skulle betala in och det är nu det roliga börjar. När denna är inbetalad fick jag ett mail med själva ansökan. Det är denna jag håller på med just nu. Det är som en checklista, jag ska ha kopia på pass, kopia på körkort, bilder när jag är med min familj m.m. Jag ska även skriva ett personligt brev på engelska och fylla i ett formulär på åtta sidor. Det är även lite andra referenser som ska med, så det är detta som tar tid.

När detta är klart och intervjun är gjord (som jag har gjort) är det bara att skicka in och vänta på att man ska bli kontaktad av en familj, eller jag tror det går till så i alla fall... Har ju inte kommit till det stadiet ännu.Bilden får tala för sig själv, känner mig så lycklig och glad att jag är påväg ut i världen. 

Ha en fortsatt bra torsdag!

Likes

Comments