View tracker
Postad i: Pajer

Hejsan!

Ikväll har jag experimentet lite här hemma inom bakning.
Som rubriken lyder så gjorde jag äppelpaj med kanel och kaffesmak, tycker om att experimentera i recepten! Då hittar man sitt egna recept :)

Receptet på pajen kommer här.

4 äpplen
2,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk kaffe
0,5 dl havregryn
100g smör
Kanel

Sätt ugnen på 225°.
Blanda vetemjöl, havregryn och strösocker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och till sist kaffet och sedan finfördela allt till en grynig massa.
Blanda äpplena med socker och kanel i en ugnssäker form.
Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Postad i: Beställ hos mig

En kund bad mig om jag kunde fixa en smörgåstårta till ett kalas.

Det är så roligt att få beställningar, men i smörgåstårtan var det leverpastejröra och skinkröra.
Dekorerade med gurka, sallad, ost, skinka, ägg och handskalade räkor! Fick väldigt mycket beröm för smörgåstårtan.

Smörgåstårta är till 12-15 personer!
Jag gör smörgåstårta på beställning också fast jag inte är utbildad något sånt, men har lite grunder sen gymnasiet. 

Men för 12-15 personer smörgåstårta tar jag 600kr

Likes

Comments

View tracker

Hejsan, nu var det ett tag sen sist!
Jag har gjort lite sen sist, men hinner inte med så mycket nu när jag jobbar hela tiden, och när jag är ledig så vill jag vara ledig.

Men jag har hunnit med och gjort fläderblomssaft innan blommorna blommade över!
Fläderblomssaften blev riktigt god. Träffade min gamla klasskompis sen jag gick i Linköping, hon bor nu mera på Malta så blir inte så ofta. Gav bort en flaska till henne, hennes familj tyckte att saft va god och sa åt mig att göra mer nästa år!

Receptet jag använde:

20 st fläderblomsklasar
2 st stora citroner
1 liter vatten
1 kg strösocker
50 g citronsyra

Gör så här
1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
3. Koka upp vattnet och häll den heta vätskan över fläderblommor, citronskivor, strösockret.
4. Täck med lock och efter 1 dag så häll i citronsyran och rör om.
5. Låt saften stå i 3 dagar totalt. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.
6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)

Likes

Comments

Postad i: Beställ hos mig

Tjena igen!
Igår fyllde min mormor år, så idag kom tanterna och fikade så hon beställde tårta av mig!

Började baka tårtan vid 12 tiden, gjorde även bottnarna.

Fyllningen i tårtan var
Plommonsylt, vaniljkräm & grädde.

Som garnering så blev det jordgubbar och kex!!

Mormor och tanterna tyckte att den var riktigt god. Så fick mer än beröm för denna tårta, blev jätte glad

Likes

Comments

Hejsan och förlåt för dålig uppdatering!
Min idée i torsdagskväll vara ju till fredagens studentfirande, jobbade först mellan 6-12! Sedan vidare in till Västervik och se studenten.
Kom hem en timme innan det var dags och åka iväg till Överum, under tiden hemma fixade jag min idée!

Fanny har gått handel på gymnasiet så gjorde en klacksko åt henne av muffinsen och lite frostig, blev riktigt cool!

GRATTIS TILL STUDENTEN FANNY <3

Likes

Comments

Idag har jag jobbat lite på dan! När jag kom hem i eftermiddagen så villade jag lite framför EM-fotbollen.

Nu ikväll fick jag en idée tills imorgon när det är studentfirande, så bakade muffins!
Ni får se vad som händer med muffinsen imorgon eftermiddag. Men det är något roligt iaf

Recept på muffinsen:
100 gram smör
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Tillsätt detta växelvis med det smälta smöret och mjölken.
5. Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i 200 grader 15 minuter.

Likes

Comments

Som rubriken lyder är det hemmagjord pizza.
Gjorde en god sallad till med sallad, gurka, tomat och honungstekt ananas, till de blev det vitlökssås 🍕

Likes

Comments

Hejsan, nu är det ett tag sen jag skrev här på bloggen!

Igår när jag googlade runt lite, så hittade jag ett recept på honungstekt ananasskivor! Tänkte direkt att jag måste pröva det.
Så idag prövade jag att göra det.

Man behöver en burk ananas och honung. Öppna burken och häll ut spadet, sedan ska man doppa ananasen i honungen. Ner i stekpanna efter det och stekas ett tag.

Till servering, en skriva ljummen honungstekt ananasskiva med glass & kolasås.
Har tyvärr ingen bild på det men kommer att göras fler gånger.

Idag har min mormor "beställt" cup cake till på lördag när hon ska behöva tanterna.

Just nu: sitter jag och kollar på EM-fotboll och ska göra hemmagjord pizza, kommer bild senare ikväll

By lisaskonfektyr

Likes

Comments

Hejsan kära läsare!
Har odlat rabarber hemma på gården och idag har jag skördat dem. Rabarberna är riktigt fina och tjocka.
En del av rabarberna har jag lagt i frysen. Bär och frukt klarar sig i frysen i 12 månader.

Har gjort rabarberpaj med smuldeg och rabarbersaft.
Rabarbersaft receptet är hemligt.

Recept till rabarberpajen:

500g rabarber
1/2 msk potatismjöl
4 msk strösocker

1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
120g svenskt smör

Och till servering kan man bjuda på vaniljsås eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor.
2. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form.
3. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
4. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Bjud min mormor på rabarberpaj nu i eftermiddag när hon kom bort till oss.

Det blev ca 5 dl rabarbersaft 🍾

Likes

Comments

Bärpajen fick bli till efterrätt. Den blev riktig god med alla olika bär som var i (jordgubbar, hallon, björnbär, vinbär både röda och svarta).

Min pappa kom förbi på kvällskvisten så han fick oxå fika på bärpajen 🍓 Receptet är i inlägget nedanför om någon undrar.
Ni har väl inte glömt bort min bakinstagram @lisaskonfektyr

Likes

Comments