Postad i: Förskollärarprogrammet, Personligt

​Att hitta tiden till att blogga med sambo, hund och praktik är svårt märker jag.

Sedan sist har jag avslutat Estetiska lärprocesser i förskolan. Avslutades med en gestaltning som gick bra. Nu avvaktar jag bara betyget på den kursen.

Förra tisdagen var det dags för VFU och jag var tillbaka på förskolan där jag var för ett år sedan. Nya barn och delvis nytt arbetslag men jag har redan kommit in i det. Barnen ropar fröken och kramarna jag får är många.

I lördags var vi på bröllop. Vänner till N gifte sig. Ett fantastiskt bröllop. Underbar präst och trevlig fest. Många nya bekantskaper då jag endast kände brudparet (och N förstås).

Och idag har jag tagit ett stort beslut.
Funderingarna har varit många och diskussionerna med N likaså.
Avgörandet kom dock efter en kommentar idag.
Jag har idag, efter snart 9år, valt att säga upp mig från McDonalds.

Vemodigt, då jag har trivts väldigt bra men beslutet känns rätt då jag vill satsa allt på att bli den bästa förskollärare jag kan bli samt att inte behöva fundera på om jag kan hitta på något på helgerna eller om jag ska jobba.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Mat, Personligt

I helgen hade vi kalas för N och då han hade beställt prinsesstårta (med fria händer på dekorationen) och min bästa kompis är glutenallergiker fanns inget alternativ än att baka en den från grunden.

Jag har aldrig bakat en tårta från grunden och jag kan lova att det krävdes både svett och tårar innan jag var nöjd.
Receptet hittade jag på Tidningen Hembakats hemsida:

Botten
4 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
1 dl potatismjöl

Vaniljkräm
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
3 äggulor
1 ½ msk maizena majsstärkelse
1 ½ msk strösocker
2 msk vaniljsocker

​I originalreceptet är det även rårörda hallon men N ville ha jordgubbssylt och då fick han så klart det.

Så långt gick det ganska bra även om jag fick göra två bottnar.
Modellera bilen och flaggan gick också över förväntan.

Kavla ut marsipanen var dock inte roligt. Till slut blandade jag upp med sockerpasta men det blev inte optimalt det heller. Vet faktiskt inte vad det var för fel. Kan ha varit så enkelt att jag inte hade rätt verktyg för att kavla. Kavlade med träkavel mellan bakplåtspapper. Kanske får önska mig bättre grejer helt enkelt.

Men när tårtan äntligen var klar var jag nöjd och gästerna var imponerade.
Och N var så klart han nöjd med och det var det viktigasteLikes

Comments

Postad i: Vanda

Nu har Vanda varit hos oss i snart två veckor och vi har kommit till några nya insikter.

1. Hundägare hälsar på varandra
Alla hundägare hälsar på varandra, precis alla. Man småpratar inte med alla men ​alla​ hälsar

2. Övriga människor, utan hund, tittar, stannar och ler.
Vi börjar misstänka att det är just för att hon är mops men alla ler åt henne, några stannar och pratar.

Idag kom jag till en insikt till.
Jag har varit hängig och mest legat/suttit i soffan.
Vanda har knappt släppt min sida någon gång, inte ens när N kom hem innan. Då satt hon stilla i mitt knä.
När jag skulle plugga så skulle hon sitta i mitt knä, lätt att korrekturläsa en text då liksom.

Men samtidigt är det så gulligt att hon verkligen känner av att jag inte är pigg.
Hon ger så mycket kärlek den där lilla varelsen.


Likes

Comments

Postad i: Vanda

I förra inlägget skrev jag att vi hade fått en ny familjemedlem så låt mig presentera:

VANDA


Vanda är en 2,5år gammal mops.

Hon flyttade in här för exakt en vecka sen och det är inget underdrift att säga att det gick fort.
N hörde av sig på en annan hund på tisdagen, eller om det var onsdagen, dock hann den hunden bli såld innan vi hunnit fundera. Något besvikna konstaterade vi att det kanske inte skulle bli en hund just nu. Men då fick vi veta att hundens syster även den var till salu. Sagt och gjort, N hörde av sig till dem och ett dygn senare hade Vanda flyttat in.

På torsdagen smsade nämligen N mig och skrev att han skulle åka och titta samma kväll. Senare på dagen får jag ett nytt meddelande om att han nog skulle ta mig sig hunden hem om det kändes rätt.

Halv fem åkte han. Då hade precis Affe blivit hämtad efter en vecka här. Halv åtta får jag ett sms om att de blir två i bilen hem. Kvart i tio kom det in en flämtande och stirrig Vanda. Hon lugnade ner sig ganska snabbt men mycket till sömn fick vi inte den natten. Hon snarkar nämligen.

Nu, en vecka senare, är det som att hon inte gjort annat än bott här. Direkt blev hon trygg med oss, framförallt med N. Hon lyssnar bra på inkallning och så småningom kommer vi kunna ha henne lös.

Hon är en väldigt lugn och enkel hund. Ett skall har vi hört och hon är mest nöjd om hon får ligga i famnen och bli kliad. En riktig liten kelgris är hon.

Så från och med nu kommer även Vanda vara en stor del av blogg.
Och nu är det bäst att sluta för nu fick jag sällskap i soffan av en kelig hund.

Likes

Comments

Postad i: Personligt

Vet att blogginläggen dyker upp sällan men tiden finns inte riktigt där.
Har fullt upp med skolan och livet. Efter en veckas hundvaktande dök det helt plötsligt upp en ny familjemedlem men mer om det en annan gång.

Just nu i medierna diskuteras och kritiseras det för fullt om att skolor delar upp idrottslektionerna efter kön.
Jättebra att det lyfts men det som får mig att fundera är över varför det inte har lyfts tidigare. Det här är inget nytt påfund.

Jag började högstadiet hösten -98, det är nästan 20 år sedan. Då satt vi där i Hövdingen med tjejerna från klass 7A och 7B på ena halvan av hallen och killarna från som samma klasser på andra sidan hallen. Hallen var avdelad så vi kunde inte se varandra. Så hade vi det hela högstadiet, förutom när det var danslektioner då vi var tillsammans. Minns detta så väl då min ena klassföreståndare var killarnas idrottslärare, en lärare som vi tjejer mer eller mindre aldrig såg.

Där och då var det ingen som reagerade. Ingen tyckte att det var konstigt. I alla fall var det ingen som sa något högt. 

En liten tankeställare bara för vad är det i samhället som gör att vi reagerar nu när vi inte gjorde det då?

Likes

Comments

Postad i: Personligt

Känns lite konstigt men trots att det är fredagskväll så längtar jag något så otroligt till söndag kväll.

Jag vet att det är bra att vara ifrån varandra ibland. Men sen typ midsommar eller strax innan det så har nätterna ifrån varandra lätträknade. Några enstaka här och där när jag jobbade i somras och han inte var hemma. Att vara ifrån varandra dagtid är inget konstigt men när det är dags för middag och att krypa upp i soffan och sedan gå och lägga sig. Då, då är längtan som högst.

Men mindre än 48 timmar, sen är jag i hans famn igen ❤

Dagen idag har spenderats med att städa och så se till mitt andra hem. Har inte varit där sen han åkte så det behövdes se tills. Fiskarna behövde mat och blommorna vatten. Passade på att äta lunch där, finns mer mat där än här. Därefter gick jag till köpcentret och idag var shoppinghjärnan påkopplad.

Fick med mig ett par jeans, en topp, två linnen och en kofta.
Men jag måste säga att det skiljer på service och service i butikerna. I en butik var det knappt hon hälsade på mig och jag fick själv påpeka att jag är medlem och hon avslutade med orden "där har du lilla kvittot i påsen". I en annan butik handlade jag av en jättetrevlig tjej. Frågade henne om råd och vi pratade lite. Hon avslutade med orden om en önskan om en trevlig helg. Så tycker jag att alla säljare borde vara.

Nu ikväll har det bara blivit slapp framför TVn. Blir väl sängen så småningom också. För sent får det inte bli för helgen kommer bestå av arbete.

Likes

Comments

Postad i: Linneuniversitetet, Förskollärarprogrammet

Igår på bussen ut till universitet kunde jag inte låta bli att lyssna på tjejerna som satt framför mig.
Ganska uppenbart att det var nya studenter. Nyfunna vänner helt enkelt.
Det pratar om både det ena och det andra.
Så säger den ena tjejen att hon tycker att universitetet känns så mycket skönare än gymnasiet för nu slipper man alla jobbiga kurser.
Och jag kände bara att "du vet inte vad du har gett dig in på"
Universitetet är tufft. Här finns ingen lärare som säger exakt vad du ska läsa. Har du tur får du läsanvisningar men du kan lika gärna bli uppmanad att läsa fem böcker och sedan tenta av dem efter fem veckor. Att läsa fem böcker är inget du gör i en handvändning. Huvudet blir trött och det krävs extremt mycket självdisciplin.

Igår hade vi musiklektion. Musik på förskolenivå är så roligt, eller om det är läraren som gör det roligt. Väldigt roligt att se klasskamraterna sitta där på golvet och leva sig in i rörelserna också. Jag som inte kan sjunga och inte har mycket till taktkänsla funderar på riktigt att välja musik när det är dags för val. Känner jag mig själv rätt kommer det nog bli bild dock, brukar alltid bli bild för mig.

Något jag inte kommer välja är det ämne vi ska ha idag. Drama. Där känner jag mig inte alls bekväm. Men det är bara att bita ihop. Det är en del av yrket också och barnen har rätt till att få ta del av alla estetiska lärprocesser.

Efter dagens föreläsning/lektion ska jag möta upp några i klassen och äta lunch. Och i eftermiddag ska jag träffa en kompis för fika. Frågan är när jag ska plugga idag 😉 Läsningen har trots allt kommit igång ganska bra och imorgon har vi självstudier. Då ska jag försöka börja med en inlämningsuppgift. Den ska inte in förrän den 26e men vi har ganska många uppgifter så lika bra att beta av de som går.

Nä, nu måste jag göra mig klar här. Bussen går snart.

Likes

Comments

Postad i: Diabetes, Personligt

Förra veckan var jag och lämnade ett långtidssocker (hbA1c) och hade väl inga förväntningar på det.

Kost- och levernesmässigt har jag inte levt som en diabetiker borde leva. Istället har jag levt och njutit av goda saker. Det har slunkit ner både det ena och det andra. Grillat har vi gjort i massor och med söta såser till det. Lite godis, chips och kakor. Lite vin och öl har också slunkit ner.

Sedan har jag heller inte tagit den tablett min diabetessköterska ville att jag skulle ta då jag upplevde att jag fick ont i magen av den. (Dock har jag tagit den den senaste veckan).

Så med det sagt hade jag alltså inga förväntningar.

Idag ringde telefonen.

51 mmol/mol

I våras hade jag 55 mmol/mol

Jag kan inte vara annat än nöjd.

I lördags så testade jag även blodtrycket med hjälp av Ns mammas blodtrycksmätare. Även det gjorde mig riktigt nöjd, 107/78. När mitt höga blodtryck upptäcktes var övertrycket över 160 och undertrycket 116. Så mycket har hänt sedan i januari förra året. Håller det här i sig kanske jag till och med kan minska medicineringen vilket vore en dröm.

Likes

Comments

Postad i: Förskollärarprogrammet

Igår var det så dags, tredje terminen på förskollärarprogrammet.
Första kursen heter Estetiska lärprocesser i förskolan och är precis lika bred som det låter.
Igår hade vi rörelse med föreläsning och aktiviteter i idrottshallen. Idag hade vi bildlektion, därav bilden till vänster. Imorgon har vi musik och på torsdag har vi drama. Och så här kommer veckorna se ut i fem veckor framöver.

Tråkigt är dock att vi har allt i halvklass och nästa kurs är det VFU så hela klassen kommer inte ses förrän till mattekursen som startar i början av november. Samtidigt kan jag förstå att vi inte kan vara helklass då alla föreläsningar även består av praktiska moment och det hade inte funkat i helklass, det förstår jag med.

Ps. Bilden till höger är min pluggmorot. Att hitta tillbaka till läsandet är nog den svåraste biten får jag erkänna.

Likes

Comments

Postad i: Personligt

Strax efter 7 i morse kom N in med paket och skönsång (även om jag bad honom sluta ;))
Och vaken var jag. Har en förmåga att alltid vakna tidigt så det berodde inte på att det är min födelsedag.

Två paket fick jag. Det ena köpte jag själv igår och det andra råkade jag få syn på både häromdagen och igår.
Det stora paketet innehöll underkläder (därav att jag köpte dem själv) och det andra innehöll det bilden visar.
Ett halsband.

Berlocken är en oändlighetssymbol och den ska symbolisera vår kärlek.
Mer romantiskt än så kan det knappast bli ❤

Hur dagen ska spenderas vet jag inte. Det är ju en helt vanlig vardag.
Funderar på att åka in till stan en sväng. Skulle behöva lämna ett prov på vårdcentralen och kolla posten hemma.

Ikväll kommer några vänner hit på middag och tårta.
Och tro det eller ej, jag som älskar att baka har beställt en tårta.
Fick syn på bilder på tårtor från ett café här i närheten och enligt deras kunder på Facebook ska de vara riktigt goda så kunde inte låta bli. Besparar mig lite jobb också för det är lite pill med att göra en tårta.


Likes

Comments