Måndag och nu är jag hemma i Torsby igen. Jag har haft en jättebra helg i Idre fylld av skidåkning, ett bättre sätt att få fira min 18-års dag på är svårt att komma på!

Spåret där uppe var ungefär 4.5 km och för att bara vara oktober var det väldigt bra! Lite isiga spår nån morgon men annars var det perfekt! Och även om vi har tunneln att snurra runt i i vanliga fall blir det en helt annan sak när man äntligen få komma utomhus och åka skidor igen. Så vi har hunnit med några fina skidpass, men även lite skidtester då jag fick mina nya skidor däruppe. Nu är det inte långt kvar till vintern!

Idag har vi skola under dagen, så ska snart börja göra frukost innan jag cyklar dit. Ikväll blir det kvällsträning, jag tror det var löpintervaller men är lite osäker på om mitt knä och fot klarar det så vet inte riktigt vad det blir för min del än.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!
Igår var det dags för mig att fylla 18 år, så dagen började med lite sång av familjen via FaceTime! Efter det gick jag till skolan för att göra ett prov, innan jag körde klassiska intervaller i tunnel som faktiskt kändes bra. Jag körde 8 st, ett varv i tunneln var en intervall, med målet att varje intervall skulle ta lika lång tid.

När träningen var klar åkte jag hem och duschade, och sen gick jag och mötte upp pappa på Valbergsängen för att äta lunch. Efter det åkte vi hem till lägenheten för att fixa det sista med packningen innan vi började åka mot Idre. Vi ska nämligen vara här över helgen för att åka skidor och det ska bli jättekul att äntligen kunna åka skidor utomhus igen. Håller tummarna på att det blir lika bra väder som igår! Nu ska jag äta frukost, och sen ska vi ut på dagens första pass!

Likes

Comments

Igår var det dags för höstens andra brutallopp, det första hade vi början av höstterminen. Brutalloppet är alltså ett löptest på ungefär 10km i väldigt kuperad terräng och genom myrar. Jag tyckte att det kändes helt okej för min del men inte riktigt lika bra som förra testet, men jag lyckades faktiskt slå min tid från förra gången med över en minut vilket jag inte trodde, så det var kul och skönt att se att träningen gått bra även om känslan inte varit den bästa. Ända dåliga var att jag fick rätt ont i knät när jag sprang, så jag får hoppas det går över fort med mycket stretch.

Idag hade vi ett klassiskt roligt pass i tunnel med många olika övningar, och eftersom man hela tiden hade något att fokusera på gick tiden fort. Imorgon är tanken att jag ska vara med på morgonens styrkepass, och sedan tar jag tåget till Karlstad för ett besök på klarälvskliniken och sedan tänkte jag avsluta dagen med ett skidpass i tunnel. Det blir nog bra.

Likes

Comments

Hej! Hoppas allt är bra med er! Förra veckan var lite lugnare träningsmässigt, på tisdagen hade vi ett lite längre skatepass med impulser uppe på rullskidbanan vilket blev ett bra pass och jag tyckte det kändes helt okej med tanke på hur det känts tidigare veckor. På kvällen kom pappa upp till Torsby, så på onsdag morgon var vi ute och sprang en stund tillsammans. På eftermiddagen var jag uppe vid tunnel och gjorde ett laktattest. Träningen har för min del som sagt gått väldigt tungt de senaste veckorna, så jag visste inte riktigt vad testet skulle visa. Men det blev inte alls så illa som jag trodde, utan jag lyckades faktiskt göra mitt bästa test hittills trots att känslan inte var den bästa vilket var skönt att få se. Efter testet åkte jag en stund i tunneln.

På torsdagen hade jag en lugn dag då jag bara en lektion på morgonen, och sedan träning och tränarsamtal under eftermiddagen. På fredagen hade jag vilodag och inga lektioner så jag tog ett tidigare tåg hem så var framme i Göteborg redan vid tre. Gick sedan runt några timmar i stan och kollade i affärer för att vänta på att pappa skulle sluta jobba, innan vi åkte hem. Både lördagen och söndagen såg rätt lika ut för min del, på lördagen pluggade jag en hel del på förmiddagen och sen åkte jag och pappa ett rullskidpass på eftermiddagen. Även på söndagen åkte jag rullskidor men denna gång skate, pluggade lite och på kvällen tog jag tåget hem till Torsby igen.

Likes

Comments

Hejsan! I helgen stannar jag kvar i Torsby, men tog egentligen helg redan igår då vi inte hade några lektioner under dagen. Istället var jag ute och sprang en stund på förmiddagen följt av sjukgymnastik och stretching, innan jag gick till skolan för att äta lunch. Efter det satt jag kvar i skolan en bra stund och gjorde klart lite skoluppgifter, det är lite lättare att få det gjort när man sitter där kan jag tycka.

Idag var tanken att jag skulle cykla, men efter knappt tio minuter fick jag punktering på bakhjulet. Då var det bara att vända hem igen, men bytte snabbt om till skidskor och skaterullskidor och fick en fin tur i solen längst vägarna här i Torsby. Hösten är allt bra fin!

Likes

Comments

Hej! Idag har vi haft en lugn skoldag, då vi bara hade en juridik-lektion imorse. Efter att vi ätit lunch var det dags för dagens träning, och idag var det en klassisk sprint på rullskidsbanan. Var inte 100% säker på om jag skulle köra den eller inte, eftersom det gått lite tungt några veckor, men precis innan start ändrade jag mig startade i alla fall. Det är inte så ofta man får chansen att träna på just sprint, då det är lite annorlunda jämfört om man kör intervaller själv. Det blir en helt annan sak när man har personer runt omkring sig och mycket mer taktik på vilket sätt man ska lägga upp loppet.

För min del gick det lite blandat, kanske inte riktigt lika tungt som de senaste passen men det var ingen toppenkänsla heller. Hade dock lite strul, eftersom min ena rullskida svek då bakbromsen släppte flera gånger i diagonalen. Trodde i första heatet att det berodde på att det var halt på marken, men direkt i första backen på andra heatet släppte det igen och jag gjorde en liten vurpa, men då var det helt torrt och lövfritt på marken, så troligtvis var det skidan som krånglade i alla fall. Fick i alla fall låna ett par skidor till sista finalheatet vilket var snällt, det blir lite roligare att åka när man vet att sakerna fungerar. Som tur var hade vi i alla fall väldigt tur med vädret, det kan nog ha varit en av de finaste höstdagarna för i år idag. Nu ska jag börja med middagen och sen ska jag se om det går något bra på TV ikväll.

Likes

Comments

Hej. Igår var det måndag och dags för skola igen efter lägret förra veckan. Vi hade inte så många lektioner, men jag fick gjort en engelskapresentation vi jobbat med några veckor och det var skönt att få redovisa och bli klar med. På eftermiddagen körde jag intervaller i tunnel som inte gick så som jag hoppats på, utan var rätt trött så dem gick lite tungt.

Idag har jag varit i Karlstad för ett besök på Klarälvskliniken. Har haft ont lite här och där ett tag, så ett besök där passade väldigt bra nu. Men jag fick i alla fall jättebra hjälp med allt från axlar, knä, hälar/vader och fötter. Efter att jag var klar där hann jag äta lunch och kolla runt i lite affärer innan tåget gick tillbaka till Torsby. Nu ikväll har jag åkt rullskidor på rullskidsbanan, så nu ska jag snart sova. Godnatt!

Likes

Comments

Denna veckan har vi haft läger i hemma i Torsby, tidigare år har vi varit i Sälen vid den här tiden på året men i år bodde vi kvar hemma i våra lägenheter. Det blev ett bra läger och det var rätt skönt att slippa långa resor som det ofta brukar bli när man ska på läger, och vi har fått till bra träning här hemma och fått både lunch och middag serverad uppe på Valbergsängen.

Vi började lägret i måndags med ett crosspass på ungefär 4.30h då vi cyklade till Lekvattnet. När vi kom fram dit sprang vi en stund och sedan cyklade vi tillbaka mot Torsby igen. Det var ett bra pass, och speciellt att springa vid Lekvattnet då det är väldigt fint där. Tyvärr fick jag ont i knät under slutet av löpningen och cyklingen hem vilket har hållit i sig under resten av veckan, så det har inte blivit någon mer löpning för min del. Första lägerdagen avslutade jag sedan med ett styrkepass på eftermiddagen.

Vi har även hunnit med bl.a skidgångsintervaller vid Gräsberget, två pass i tunneln med fokus på teknik, ett styrkepass i gymmet ovanför tunneln, och några A1 pass på rullskidsbanan. Idag avslutades lägret med ett rullskidspass mot Utterbyn som blev stakning för mig. Överlag har träningen gått rätt tungt för min del både denna och förra veckan, men får hoppas att det snart vänder och känns lite bättre då jag nästa vecka har en vecka med lite lugnare träning planerat.

Likes

Comments

Hej! Nu sitter jag på tåget mot Torsby. Jag har varit hemma i helgen och eftersom vi var lediga idag tog jag tåget nu på morgon istället för på söndag kväll som jag brukar.

Förra veckan var lite lugnare träningsmässigt än veckan innan, men jag hann ändå med några bra träningspass. Bland annat var vi inne och åkte ett pass i tunneln, det är lite ovant när man åkt rullskidor en hel sommar men man vänjer sig fort. Vi hann även med tossebergsintervaller, vilket blev ett bra pass med 4 intervaller uppför backen. Veckan som kommer nu blir lite kortare då vi inte går i skolan idag, men ikväll har vi kvällsträning då vi ska köra stavgångsintervaller, det blir kul. Nu ska jag skriva lite på en engelskapresentation vi ska hålla om några veckor, man får passa på när man åker tåg för då finns det inte så mycket annat att göra.

Likes

Comments

Hej!

Sedan jag skrev här sist har sommarlovet tagit slut och höstterminen har startat, så en hel del har hunnit hända sen dess. Jag har kunnat träna på bra och än så länge har jag hållit mig frisk från förkylningar vilket är väldigt skönt.

I slutet av sommaren var jag i Ramundberget med några tjejer från skidgymnasiet som hade hyrt en stuga där uppe. Där fick vi till en fin och bra lägervecka med mycket träning, och som tur var krånglade inte foten under löppassen där vilket var väldigt skönt då det är så fint att springa i fjällen. Så vi fick till många fina långa pass där men även två intervallpass och lite styrka.

I julklapp i julas fick jag även biljetter till Håkan Hellström på Ullevi hemma i Göteborg, det blev en jättebra kväll så det var en väldigt bra present.

Nu har som sagt skolan börjat igen och det är ändå rätt skönt att komma tillbaka till vanliga rutiner igen. Vi har hittills fått till många bra träningspass, och eftersom det inte har varit så mycket i skolan dessa första veckor har man haft gott om tid för träning. I början av terminen hade vi som vanligt en kick-off med skidgymnasiet i Trollhättan i samband med Alliansloppet där vi både tränade, tävlade och hade aktiviteter på kvällarna. Vi kom dit på onsdagskvällen och på fredag var första tävlingen för min del vilket var Sting Hill race, en back-sprint på lite mer än 1 kilometer. Jag tyckte det kändes bra och jag lyckades bli 3:a vilket var väldigt kul, det trodde jag inte innan start. Extra kul att vi var närmare 30 stycken med, det är inte ofta det är så många anmälda på en och samma rullskidtävling. Dagen efter var det dags för alliansloppet och jag körde 32:km. Kanske inte min favoritdistans men det gick ändå okej om man jämför med mitt lopp förra året.

Foto: alliansloppet.com och Rolf Zetterberg

Vi har även hunnit med en del tester nu sen skolan började, bland annat gjorde jag laktat + VO2max häromveckan. Det var jobbigt såklart men väldigt skönt när det var gjort och man får se hur träningen har gått sen sist man gjorde testet.

Ett hovfjällsrace och ett brutallopp har vi också hunnit med. Hovfjällsracet körde vi förra veckan och jag lyckades slå min tid med en halv minut sen mitt senaste test i början av juni, så det var kul att se.

Brutalloppet är en bana i väldigt kuperad terräng genom skog, stig och myr på ungefär 10km. Jag hade jag aldrig sprungit det testet innan då jag både varit sjuk och haft ont vid tidigare tillfällen, men i måndags kunde jag springa det för första gången. Det var lite svårt att veta vilken fart man kunde hålla eftersom man vare sig vill gå ut för hårt eller för sakta, men tyckte jag lyckades bra med att hitta en bra fart och för att vara andra löpintervallpasset för detta år är jag nöjd med hur det gick, men framför allt var det väldigt kul att springa då jag inte fick ont i vare sig foten eller knät.

Nu i helgen har jag varit kvar i Torsby och tränat på en del de senaste dagarna vilket jag kände av under förmiddagens pass. Jag har även hunnit med att baka kanelbullar nu i eftermiddag, så nu blir det lite kvällsmat och sen ska jag sova.

Likes

Comments