Nu är jag i Umeå för säsongens sista junior-cup. Vi åkte bil upp igår så vi var framme först vid åtta på kvällen. Idag sprang jag en stund på morgonen och körde lite rörlighet. Nu på eftermiddagen har vi testat skidor och banorna och vädret kan man inte klaga på i alla fall, vi får hoppas att det håller i sig så hela helgen! Imorgon är det en prolog som är runt 2,5 km och på söndag blir det jaktstart. Båda går i skate så det blir kul. Nu ska vi snart ner och äta middag här på hotellet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det har redan hunnit gå nästan två veckor sedan JSM, men tänkte att jag kunde skriva lite om dem tävlingarna nu eftersom jag inte hunnit med det tidigare. Vi flög upp till Luleå tidigt på tisdagmorgonen, så vi var framme redan vid lunch. Vi testade skidorna och banorna, och jag tyckte det kändes okej, det hade känts rätt tungt veckorna efter Falun men jag hoppades hela tiden på att det skulle vända. Resten av kvällen gjorde vi inte så mycket mer.

På onsdagen var det dags för första tävlingen, 10 km skate masstart, det var även den tävlingen jag sett fram emot mest under hela säsongen. Tyckte det kändes okej på uppvärmningen, hamnade lite efter i starten men efter några hundra meter kom ett platt berett parti där jag lyckades ta mig fram. Fram dit gick det okej, men efter det började det krångla. Förlorade mycket fart i en kurva precis innan en brant uppförsbacke, och några åkte om på insidan. Efter ett tag lyckades jag nästan ta ikapp det men då råkade jag kroka ihop men en annan och trilla. Ville gärna komma ikapp direkt så det blev rätt stressigt. Vi åkte två varv på en femkilometersbana, och efter att vi varvat fick jag väldigt ont i magen vilket höll i sig restan av loppet. Försökte hela tiden komma ikapp dem där framme, men mot slutet försökte jag mest hålla undan för dem som var bakom. Gick i mål som 12:a och var väldigt besviken, framförallt pågrund av hur det kändes. För något år sedan skulle jag varit väldigt nöjd med det, men när det inte känns bra är det svårt.

På torsdagen var det skate-sprint, det kändes inte alls bra på uppvärmningen och tyvärr gick jag inte vidare till heaten, tror jag var nån sekund ifrån. På kvällen var det prisutdelning och kamratmiddag i Kalix så vi åkte inte tillbaka till Luleå där vi bodde efter tävlingen. Istället åkte vi till Haparanda och en sväng in i Finland, man får passa på för det är inte varje dag man är så nära gränsen.

På fredagen var det vilodag, och vi började den med ett lugnt skidpass på isen. Vi bodde bara några meter från havet, så det var väldigt fint. På eftermiddagen tog vi en tur till hamnen där vi hört att man kunde låna sparkar, så fick testa att sparka för första gången. Och vilken tur vi hade med vädret, inte många moln på himlen. Det var verkligen så fint!!

Lördagen var sista tävlingen för min del eftersom jag inte skulle köra stafetten. Det var 5 km klassiskt på en 2,5 km bana och även under denna tävlingen kändes det tungt. Tror även jag valde lite fel skidor tyvärr, glidet var bra men fästet var det lite sämre med. Vet inte exakt vad jag hamnade på för plats, 20 nånting.

Efter tävlingen åkte vi mot Umeå och stannade där under natten och på söndagsmorgonen åkte vi lite skidor innan vi åkte vidare mot Torsby.

Så detta JSM: et blev inte alls som jag hoppats på. Lite tråkigt då det är under den veckan man vill att det ska kännas som bäst. Men så blev det inte iår, så nu får jag hålla tummarna att det känns bättre under den sista cup-tävlingen som är redan nu till helgen.

Likes

Comments

Hej! Sen jag skrev här sist har jag hunnit med en hel del, bland annat JSM I Kalix. Det blev inte riktigt som jag hoppats på, men tänker att jag skriver mer om det i ett annat inlägg. Kom i alla fall hem till Torsby i söndags kväll, och denna vecka har det varit väldigt mycket plugg varje ledig stund. Har bland annat gjort både samhälls- och matteprov, och så har vi hunnit med att vara på UF-mässan i Kristinehamn. Vi gick upp 04:00 på morgonen och var inte hemma förens närmare nio på kvällen så det blev en väldigt lång dag men kul dag. Därför hade vi egentligen ledigt i torsdags, men eftersom att jag skulle skriva ett matteprov fick jag ändå spendera några timmar i skolan. På kvällen kom Linn och Evelina över på tacos, väldigt mysigt och trevligt, och skönt med en lugnare kväll efter en vecka med fullt upp.

Likes

Comments

Förra veckan vi några dagar i Långberget för JSM-läger med skolan. Dem första dagarna kom det rätt mycket snö men sista dagen sken solen och spåren var perfekta, det var verkligen så fint! Där fick vi till några långpass och ett A2 pass, det var rätt många spår öppna så det var kul att inte behöva snurra på samma banor hela tiden.

Annars har pappa och Petter varit i Torsby i helgen. Jag har tidigare delat lägenhet, men i fredags fick jag äntligen gå och hämta nycklarna till min helt nya lägenhet! Så vi har flyttat över alla saker och städat ur den gamla, än är det långt i från klart men trivs redan! Mellan allt flyttande har jag även hunnit med att åka lite skidor. Nu är jag hemma i Göteborg eftersom jag har sportlov, men redan på torsdag åker jag upp till Torsby igen för att kunna åka skidor och heja på Petter som ska åka Folksam Cup.

Idag har jag haft vilodag så jag har inte gjort så mycket. Åt en sen frukost och när Harry kom hem från skolan gick vi ut och jagade lite Pokemons i regnet innan vi spelade lite basket på uppfarten.

Likes

Comments

Vilken rolig helg det varit i Falun!! Åkte upp med en minibuss från skolan i torsdags morse för den tredje Scandic-cup helgen och när vi var framme gick vi för att äta lunch. Efter det satt jag kvar och väntade på pappa och när han kom fram testade vi lite skidor och sprintbanan. För i fredags var det alltså sprint, denna gången i skate för första gången denna vinter. Sprint har inte riktigt varit min favorit, men lyckades för första gången gå vidare i en sprint då jag slutade som tjugonde i prologen (30 går vidare) vilket var väldigt kul!! Det trodde jag inte i början av vintern! I kvartsfinalen fick jag starta i första heatet och det var så kul men tufft, och tar med mig många nya saker jag lärt mig för nog finns det en hel del saker man kan förbättra.

Idag var det klassisk 5 km och inte heller klassiskt har varit någon favorit hos mig, men idag kände jag äntligen att det gått åt rätt håll och det kändes väldigt bra i början av loppet. Dock tappade jag en hel del i sista delen av banan vilket såklart var lite surt, och i mål var vi fyra stycken på samma sekund så det var rätt jämnt, dock var inte marginalerna på min sida denna gång. Slutade därför 22:a, men för att vara klassiskt kändes det bra och hade väldigt bra fäste under skidorna under största delen av loppet vilket jag var väldigt glad för!!

Förutom tävlingarna har vädret varit på topp och i lördags när solen sken var det riktig vårvärme! Det kan man inte klaga på :-) Nästa stora tävling är JSM i Kalix om några veckor, det ser jag fram emot. Har känt mig piggare och piggare dem senaste veckorna så hoppas det fortsätter på samma spår, då blir det nog kul!

Nu har jag varit hemma i Torsby någon timme, åkte med skolans minibuss hem när tävlingarna var klara eftersom vi inte har något stafettlag på distriktsstafetten som annars är imorgon. Så nu ska jag ta det lugnt, äta middag och kolla på melodifestivalen.

Likes

Comments

I helgen har jag varit i Falköping för att köra Tour de Mösseberg för femte (?) året i rad. Lika roligt varje gång! Det är fyra tävlingar under lördagen och söndagen, och dem har gått lite blandat. 100 m sprinten har aldrig varit min favorit och det var inte annorlunda iår heller. På eftermiddagen var det en klassisk masstart, eftersom det gick så dåligt på 100 m så fick jag starta väldigt långt bak. Banan var på många ställen smal och det var mycket folk överallt i början. Efter nån kilometer vet jag inte riktigt vad som hände, men trillade och allting krånglade väldigt mycket, så jag var långt bakom den näst sista när jag väl fortsatte åka igen. Efter ytterligare en vurpa som dock inte tog lika lång tid kom jag tillslut in i loppet och gick i mål som femma, men av många anledningar väldigt besviken och ledsen. Vi åkte sedan tillbaka till hotellet vi bodde på och åt en god middag innan kvällen avslutades med lite poker med Petter och Rebecca.

Söndag förmiddag inleddes med en tekniksprint med allt i från gupp till slalomportar. Inte heller detta är någon stor favorit, och låg 10:a inför den avslutande etappen: jaktstart uppför slalombacken. Backen var tyvärr kortare i år pågrund av att det fanns så lite snö, men gick helt okej ändå och kunde åka om några och tillslut gå i mål som trea.

Annars har jag hunnit med skola och träning som vanligt denna veckan. Igår körde jag ett klassiskt intervallpass som nog var det jobbigaste på länge, men det kändes ändå rätt så bra! Körde 7 st 5 minutersintervaller som avslutades med en impuls i sista backen, jobbigt men kul! Idag var vi uppe tidigt för att åka till Mattila och träna, redan vid 7:30 gick bussarna från skolan, men det var det värt för att få åka på lite nya spår. Vi fick till ett fint långpass, men fick världens dipp efter någon timme så sista delen av passet var lite småseg, så när vi väl var tillbaka i Torsby igen gick vi direkt till matsalen där det serverades tacos, det satt fint :-) Efter det gick vi hem och duschade innan vi gick tillbaka till skolan för en kort ekonomilektion men eftersom vi hade klassfika på den timmen blev det inget skolarbete gjort, det klagar jag inte på!

Likes

Comments

I helgen var vi i Ulricehamn och kollade på världscupen, och det var så bra!! Även om det var folk överallt fick vi helt okej platser och vädret var på topp! Bättre kan det knappt bli. Efter tävlingarna åkte vi till Hallbystugan då vi skulle bo där under natten tillsammans med dem andra i SAIK. Framme där lagade vi tacos till middag, bra avslut på en bra dag. På söndagen hade jag en egen tävling med pappa och Petter, 10 km klassiskt. Med lösa spår, halvdåliga skidor och mycket folk blev det sådär men men, så är det ibland.

Denna veckan har sätt ut som vanligt men redan idag har jag tagit helg eftersom morgondagens lektion blev inställd. På träningarna har vi kört A1 med impulser, så många impulser jag kört under dessa tre dagar har jag nog inte kört på hela vintern sammanlagt :-) Haha nej, inte riktigt men nästan. Men det är kul och tiden går fortare när man har något annat att tänka på. Imorgon tar jag troligtvis tåget hem efter träningen, för på fredag åker vi till Falköping för Tour de Mösseberg. Förhoppningsvis blir det lika kul som vanligt!

Likes

Comments

Heeej! Nu sitter jag på tåget hem, för imorgon ska vi kolla på världscupen i Ulricehamn, det kommer nog bli superkul!! Denna veckan har jag hunnit med en hel del, men kan ju börja med att berätta om förra helgens tävling då det var GM i Tranemo. Det var 10 km klassisk masstart och när starten gick kändes det faktiskt väldigt bra för att vara klassiskt och hade väldigt bra glid, men det roliga tog slut efter ett varv då en åkte på min stav bakifrån och den bröts. Att det var min helt nya swix-stav gjorde ju inte saken bättre, men det är sånt som händer. Tappade i alla fall en del men fick rätt fort en ny stav av någon snäll längst banan, som dock var för lång. När jag väl fick min "riktiga" extrastav krånglade remmen lite men tog ändå ikapp på dem där framme och gick tillslut i mål som tvåa. Så även om jag inte var särskilt nöjd över allt krångel så tog jag i alla fall med mig att känslan var bra vilket var det viktigaste.

I veckan har jag som vanligt gått i skolan och vi har hunnit snurra en väldans massa varv på skidspåren på Valberget. Pappa och Petter var även här en sväng i onsdags så fick sällskap av dem på eftermiddagens pass. Som tur är kunde vi åka ända till vägslutet igår när vi på morgonen skulle köra ett 3-timmars pass så det var tur, då gick tiden lite fortare. Igår kväll firade vi även Linn som fyllde 18 år med fika och spel, mysigt och kul!! Och idag var det styrka och löpning på morgonen och sen tog jag det bara lugnt fram tills tåget skulle gå. Eftersom jag har näst intill fullt minne på mobilen så har jag inte tagit många bilder i veckan, får se till att radera lite bilder så jag kan ta många bilder imorgon för då ska vi som sagt till Ulricehamn och kolla på världscuptävlingarna. Hejdåå så länge!!

Likes

Comments

Hej! Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något här, och sen sist har jag hunnit vara några dagar i Långberget och i Östersund för säsongens andra junior-cup.

Efter att ha varit hos farmor och farfar åkte vi på nyårsafton hem för att packa, för att på nyårsdagen åka till Långberget då det var läger med SAIK. Vi hade lite otur med isiga spår men det var skönt att kunna åka skidor så det gjorde inte jättemycket, men dagen jag och pappa skulle åka vidare till Östersund kom det väldigt mycket snö, så det var lite synd att den inte kom några dagar tidigare. Vi åkte i alla fall till Östersund på onsdagen och hann med ett stopp i Åsarna för ett kortare intervallpass.

På torsdagen gjorde vi inte så mycket utan förberedde oss för tävlingarna och kollade runt lite i Östersund. Det var runt -20 grader så att testa banorna och skidorna på kvällen var kallt men med flera underställ, mask och frosttejp kändes det inte riktigt lika kallt som det var, även om man frös lite om både tår och fingrar när man väl kom in i värmen igen.

På fredagen var det helgens första tävling, som dock inte hörde till Scandic cup utan det var JVM-test. Tävlingen var 5km skate, på en väldigt kuperad bana, och jag tyckte det kändes lite segt i början men efter ett tag kändes det lite bättre och slutade som 17:de i D17-20 och 5:a (tror jag, något sånt var det i alla fall) av oss som i vanliga fall kör i D17-18 klassen.

På lördagen var det sprint, och detta var den tävligen det resultatmässigt gick klart sämst i men som faktiskt kändes bäst om man jämför med hur det tidigare känts i klassiska sprintar. Det är absolut inte min favoritdistans, snarare den jag gillar minst men tyckte det kändes bättre än sprinten i boden så det tar jag med mig, även om man alltid vill mer. Men eftersom det tog slut redan efter prologen för mig så åkte jag och Ella en lång nedvarvning, så då fick jag se lite andra spår än bara tävlingsbanorna. På söndagen var det klassisk masstart och kände redan på uppvärmningen att det skulle bli en tung dag och det stämde rätt bra för det var inte mycket som kändes bra under den tävlingen, så det fanns inte så mycket att göra åt det. Efter det väntade några timmar i bil tillbaka till Torsby och nu är vårterminen igång. Nu kan vi även åka skidor utomhus istället för att snurra runt i tunneln, så det har vi gjort nästan varje dag denna veckan. Nu är tåget jag sitter på snart framme i Göteborg, för imorgon är det GM i Tranemo. Det blir kul!

Likes

Comments

I tisdags var jag, pappa och Petter och åkte skidor i Tranemo. Där mötte vi upp Jennie och Mikael och skateade ett pass innan vi åkte för att äta lunch. På eftermiddagen åkte vi klassiskt, och för att vara så grönt runtomkring var spåren helt okej!

I onsdags åkte vi till farmor och farfar och påvägen dit stannade vi även då till i Tranemo. Jag skulle köra en egen tävling eftersom den jag egentligen tänkt köra blev inställd men fick sällskap av Petter och pappa så var inte helt själv! Det blev en 5 km skate tävling, jobbigt men kul. Nu är vi hos farmor och farfar, vi åker hem imorgon för på nyårsdagen ska vi till Långberget då det är läger med SAIK. Förhoppningsvis är det mer snö där än vad det är här :-)

Likes

Comments