i r hade jag dåligt med julkänsla och bingolotto som ska ge en det kvällen innan var en besvikelse, var inte ens i närheten av att vinna något, men i och för sig gjorde Marcus mamma och bror det. Klockan nio gick vi upp och satte oss vid granen för att öppna lite paket vi köpt åt varandra min sambo och jag. Vid tolv efter julfrukost och julfix åktevi till kyrkogårdne för att tända ljus, sedan vidare till min familj för att spela spel, äta julbord samt julgodis, kolla på kalle anka och musse pigg och öppna paket igen. Vid klockan kvart i sex skjutsade vi hem mormor och sen åkte vi till Marcus familj för julfirande nummer 2. Där åt vi julbord igen och återigen öppnade paket. Sedan hade vi det mysigt framför braskabinen resten av kvällen. God jul från mig!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​För två år sedan avslutade jag min tid som simmare på Västerviks simsälskaps årliga aqua Luciatåg då jag var Lucian, då rusade tåget så fort förbi lektaren att ett ljus i min krona slocknade (som Elin sedan tände). I år var Elin och jag ansvariga och allt vad det innebar. Vi såg till att alla hade någon att gå med, vilken ordning alla skulle gå, vi lärde ut formationerna (utom den till fackelsimmarna) och mycket mer. Elin höll i musiken medan jag med darriga händer försökte tända ljusen på årets Lucia. Några simmare spelade fyrhändigt på piano (wow) och tvärflöjt. I år var första gången som jag inte deltog i tåget men det var ändå magiskt och alla var så duktiga.

Likes

Comments

Nu tidigare i december hade vi ett födelsedagsbarn i familjen, nämligen min mormor Ingrid. den nioende decmeber fyllde hon jämt hela 80 år och det firade vi med delar av släkten. Mormor gjorde oxfiléskivor, min moster sallad, min morbror rotatoille, mamma och pappa klyftpotatis och jag och Marcus gjorde tårtorna. Sockerkaka och chokladbotten med jordgubb- och vaniljmos omsvept i grädde och chokladfingrar med jordgubbar på toppen. En bra dag och trevligt firande för mormor.

Likes

Comments

​Känns som det var ett tag sen och det var ju för 3 månader sedan. Sen dess har 18:åringen på bilden hunnit skaffa körkort också, grattis till bruttan och se upp på vägarna. Vad jag minns från den kvällen är att det var väldigt goda drinkar, gott vin, pajer och väldigt bra nytt sällskap. Presentöppning för Elan, lekar, sjungande och dansande på sahara natten lång. det var en bra kväll och flera efter har jag haft! 

Likes

Comments

Så lyckliga och så nykära för 3 och ett halft år sedan. Idag har vi exakt 3 år tillsammans min bästa vän, min sambo, min älskling, Marcus. Du gör mig gladare för varje dag som går att jag har dig. Jag är så lycklig med dig. 

Likes

Comments

Idag är det lördag och underbart med helg. Under veckan har jag pluggat och tittat på superlive på datorn på kortbane-SM i simning i Helsingborg. Mina föräldrar är där och tittar på min bror Anton som igår lyckades ta sin första SM-medalj! Jag är en stolt lillasyster till den tredje bästa bröstsimmaren i Sverige! På tal om annat håller jag och Marcus till i vardagsrummet denna helg. Det är lite trångt och det blir lite ljusare på morgonen när vi vaknar. Men imorgon flyttar vi in i sovrummet igen som då är nymålat i en gråbrun nyans. Äntligen kommer man känna lugn av att vara i sovrummet och inte panik av långa tapetremsor som katten slitit bort. För att belöna vårt slit med utflyttning av möbler, spackling, slipning och måleriet bakade vi under dagen. Marcus va sugen på cheececake och jag på oreo så vi kompromissade och gjorde en supergod oreo cheececake. Nu ska vi mysa lite till i soffan innan vi kryper under täcket och släcker lampan.

Likes

Comments

Idag har jag vaknat väldigt trött och sömning och bestämde mig för att starta plugget med två faktafilmer i soffan. Sedan efter någon timmes skrivande på datorn kom Marcus hem och vi åkte och tränade rygg och mage på TR. Vid fyra åkte jag, Marcus mamma och Anton upp till Norrköping för att möta pappa, Viktor och Rebbe. Vi skulle nämligen fira pappas födelsedag idag på Pappa Grappa matbaren. Jag tog en Pollo al forno (kyckling) som var väldigt gott och vi avslutade med en glassdessert. Nu är vi hemma i Västervik igen med kissen och myser i soffan. Där jag började dagen får den också avslutas!

Likes

Comments

Idag har jag varit med Elin och hennes mamma med upp till Linköping för att leta efter en perfekt balklänning till hennes bal i maj. Elin trodde att vi skulle få stå och se henne prova klänningar i fyra timmar men det slutade med att hon valde den tredje klänningen hon provat, men den va så helt rätt och verkligen perfekt på henne. Sedan åkte de vidare till ikea medan jag träffade Viktor och pappa så lunchade vi på Texas Longhorn som är en hamburgerrestaurang för er som inte vet. Jag tog en eldorado som va stark och spicey. Efter det gick jag och Viktor på stan en snabbis innan jag blev upplockad och vi körde hem. Fick med mig en mössa och en grön långärmad klänning. Väl hemma igen i staden har jag jobbat i simhallen, handlat, lagat mat och myst med Marcus.

Likes

Comments

Den här veckan har bara gått utför. I måndags hade jag kemiprov som jag tror gick ganska bra, medelbra om man säger så. Jag har sedan en vecka tillbaka varit lite snorig och förkyld men det har nu bara eskalerat. Jag lever på nässprej, halstabletter och snyter mig stup i kvarten. Vi har ingen febertermometer här hemma men är nästan säker på att jag har feber. Värst av allt, jag har en hel dag framför mig imorgon på gymnasiet för att göra högskoleprovet och det skulle gå bra hade jag tänkt (men nu är jag inte så säker längre). Får se till att bara ligga i soffan idag, köpa godsaker att äta och försöka sova länge (om inte katten ska va elak och jama under natten). Vad är det värsta som kan hända? Att jag får sämre resultat än första gången jag gjorde provet (då kommer ändå de provet med högst resultat vara det jag söker med) men vet ni då kommer det ju fler tillfällen om det inte är tillräckligt! Lycka till allihopa som ska göra provet imorgon med mig! Hoppas ni mår bättre!

Likes

Comments

Inatt har varit en jobbig natt, katten har gnällt över vi vet inte vad mellan klockan fyra och sex och Marcus har hållit mig vaken. Men dagen däremot har varit toppen, vi åkte nämligen upp i dimman till Linköping, först blev vi bjudna på fika av Viktor i hans lägenhet där han också gav mig lite tips till högskoleprovet, sen gick på runt på stan, shoppade lite och åt lite frozen yoghurt. Sen åkte vidare en sväng mot IKEA, där inne gjorde vi dock inte många knop och besvikna vart vi på maten, pommesen hade bytts ut mot potatis och beasåsen mot pepparsås, dessutom var kolsyramaskinen trasig. Men vi köpte lite gott som vi åt på vägen hem i bilen medan Marcus förhörde mig inför ett prov jag har på måndag. Jag kom hem med tre nya toppar och Marcus med mjukisbyxor och en tröja. Vi är mer än nöjda.

Likes

Comments