Header

Don´t let the fear of falling stop you from flying

Vardag

Alla djur är olika men min hund Curry är nog lite mer annorlunda än de flesta.. Han är en tvåårig jaktlabrador som minst sagt är, hmm, uttrycksfull i sina miner;)

Eller min personliga favorit:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Åsikter

Vi är människor. Vissa säger "vi är bara människor" men jag säger att vi har av världens miljoner organismer fått den turen att att födas med ett intellekt och en hjärna som starkt frånsätter oss från de andra organismerna. Och denna egenskap har vi i många, många fall använt väl eftersom vi har klarat av stordåd som vi själva knappt trodde var möjligt, vi satte människor på månen för i helvete! När vi klarade detta vad var våran reaktion? Den var inte "nu har vi kommit längre än någon annan så nu är vi nöjda" utan vår nyfikenhet och passion att ständigt utvecklas tog över så blickarna gick från månen till mars. I min mening helt fantastisk och visar verkligen vilken kämparglöd vi människor har i oss. Tyvärr verkar det som att denna strävan och förmåga ofta glöms bort i andra sammanhang. Om jag pratar om kvinnoförtryck i Sverige blir alltid svaren "men kvinnor har det mycket bättre i Sverige än i t.ex. Indien". Visst självklart är det sant att vi har det bättre i Sverige än i många andra länder men att använda det som ett argument till att sluta kämpa för jämställdhet ser jag som helt absurt. Vi kan inte nöja oss med "det är bättre här än där" eller "det är bättre nu än då" för detta tänk är i princip bara accepterat i frågor som jämställdhet och om en skulle börja prata i samma banor om ett annat ämne skulle personen bli utskrattad. Vilken rymdforskare, akademiker eller atlet har någonsin vunnit på att tänka såhär? Ingen och det är jag så otroligt glad över för annars hade jag inte suttit här framför min dator och skrivit det här, jag hade nog snarare försökt tända en brasa med hjälp av två stenar i en grotta någonstans.

I min mening ska vi ha ett mål, jämställdhet mellan könen, vita och icke vita, cispersoner och icke binära, mellan alla sexuella läggningar och alla människor ska ses som de människor de är utan fördomar eller hat och detta mål ska vara ett mål som existerar oavsett om vi i Sverige har det bättre än folk i andra länder. Det ska vara ett mål som alla på hela jorden ska hjälpas åt att sträva efter och först när vi åstadkommit det kan vi säga att jämställdhet verkligen existerar.

Likes

Comments

Vardag

Ni vet känslan när en vaknar upp skitpigg kl 9 på sommarlovet, känner för att idag ska jag ta världen med storm! Exakt så kände jag tills jag var på väg att gå upp och kände hur ont i huvudet och halsen jag hade.. Juste, jag är sjuk. Jippi.

Nu blir det väl till att leva på honungsvatten och alvedon.

Likes

Comments

Åsikter

I mitt liv har jag många drömmar men jag tror nog jag bara har en önskan. Den önskan som jag värdesätter högre än något annat och lägger ner så mycket tid och energi på att förhoppningsvis en dag kanske kunna uppfyllas är att få slippa vara rädd. Varje gång en man går förbi mig med mindre än en armlängds avstånd känner jag hur mitt hjärta börjar slå fortare. Varje gång jag möter en man på kvällen ensam märker jag hur jag instinktivt placerar nyckeln mellan fingrarna. Varje gång en bil saktar in för att tuta på mig eller för att chauffören ska ropa "komplimanger" efter mig känns det som att tiden står stilla och varje sekund är som år medan jag väntar på att de ska lämna mig ifred. Eller, värst av allt, när jag känner främmande mäns händer längs med min kropp som bara blir mer och mer hårdhänta ju mer jag knuffar undan dem. Allt känns bara så hopplöst och min största skräck - att bli våldtagen - känns allt mer som en fråga om när istället för om för det är så vår våldtäkskultur ser ut, alla hoppas på att få vara undantaget. En blir bara så trött, så otroligt trött. Det finns så otroligt många som påstår att feminister överdriver, att vi hittar på för uppmärksamhet men det här är våran verklighet och jag tror inte att dessa människor förstår den enorma tröttheten det ger att alltid försöka stå upp för kvinnors rättigheter eller den enorma viljan att bara krypa ihop i fosterställning under en sten och hoppas att om en ignorerar det tillräckligt länge så försvinner det. Men nej, vi fortsätter att kämpa trots allt hat och all rädsla.

Allt vi vill är att ses som människor, bli respekterade, få samma rättigheter som män och få möjligheten att sluta vara rädda, är det verkligen så mycket begärt?

Likes

Comments

Minnen/tankar

Alla dagar är olika, och det är en av de sakerna jag älskar med världen men otroligt många av dessa dagar blir bara så vardagliga att de klumpas ihop och nästan glöms bort.

Min skolavslutning 9/5-17 när jag slutade nian tror jag dock inte kommer vara en sån dag. Började nästan gråta när min lärare höll tal, höll tal själv och hade en fågelunge i handen! Och efter dagen kom jag hem med feber haha. Men det var bara en så underbart mysig dag som var så speciell på så många fronter och det är nog en dag jag kommer komma ihåg i många många år framöver.

Likes

Comments

Vardag, Ridning

De senaste 24 timmarna har onekligen varit bland de mysigaste på hela sommaren. Det var stilhoppning igår och jag fick en andra placering på 73%, avslutning på ridlägret med banhoppning och så har jag träffat alla mina vänner. Utöver detta har det varit så underbart väder med strålande sol och nästan molnfritt.

Likes

Comments

Åsikter

Det finns många saker jag stör mig på i världen och "gömd" sexism är verkligen en av dem. Råkade snubbla över den här bilden tidigare idag och blev så arg över innehållet.

Men vad är det som är så hemskt med denna bild då? Jo formuleringar som "The man she needs" är först och främst väldigt heteronormativ och "she" behöver inte någon man att stå upp och försvara henne, hon är en människa som ska behandlas som en människa och inte som en försvarslös kattunge. Dessutom får formuleringen det att låta som att mannen i relationen (eftersom det alltid måste vara en man i en relation "kräks") måste bete sig som definitionen av mansrollen, annars är han inte en vettig kandidat. Sen att relationen ska vara jämställd eller att alla söker olika saker i en partner, nej det är oviktigt..

Säger bara suck på uttalanden som detta.

Likes

Comments

Vardag

Igår skrev jag om programridningen och hur fin Ludde kände sig. Gällande procent och så tänkte jag väl att allt över 55% är bra. Men gissa vad? Jag fick 66.67%😎 känner mig jättestolt, fick t.o.m. en 8.5. Dessa 66.67% gav mig en tredje placering, hihi😊

Ska ha stilhoppningen nu så får skriva ikväll hur det gick.

Likes

Comments

Vardag

Idag var det programridning på morgonen, jag red först och var lite nervös över att rida fel vägar eller att Ludde skulle bli rädd och sticka. Men trots dessa farhågor gick det verkligen så bra! Han var avslappnad, mellan hand och skänkel och bara så fin! Känns verkligen som jag förstår mer hur jag ska rida honom nu.

På eftermiddagen var det hoppning och blev nästan ännu mer nervös till det här passet eftersom det kändes som att oddsen att det går bra två gånger i rad kan väl inte vara så stor men uppenbarligen var den det! Han var så fin och avslappnad och det var så kul att hoppa då.

Har tyvärr bara lite stillbilder från en video men men (förresten är det bara jag eller får hans martingal honom st se riktigt snygg ut?)

Likes

Comments

Åsikter

Genom åren har jag varit i otaligt många diskussioner som i princip handlat om att "feminister vill ta mäns privilegier och styra världen". Men att förklara hur en menar när personen en pratar med redan har kommit fram till att exakt det som hen tycker är rätt är mycket svårt. Därför brukar jag använda exemplet nedan för att för illustrera hur jag menar (bilden är inte min men har använt det exakta exemplet även innan jag hittade bilden). Personligen älskar jag det exemplet eftersom det är så rätt därför att det är ​inte​ synd om en privilegierad person (t.ex. en man) att bli tvingad att stå tillbaka medan den utsatta gruppen (t.ex. kvinnor) kommer ikapp alt att mannen får ge upp sina privilegier i viss mån till fördel för kvinnorna. Jag kan dock självklart förstå att en tycker att det mest rättvist att dela allt nytt lika men när en har minsta till att börja med så blir det inte speciellt rättvist.

Likes

Comments