View tracker

Don´t let the fear of falling stop you from flying

Hej och förlåt bloggen för senaste tidens inaktivitet har haft så mycket på sistone.

Som jag skrev lite om i senaste inlägget så har jag varit på prao. Det har varit, hmm.. annorlunda? Nej men det har varit otroligt roligt och jag har lärt mig massor men det har varit så extremt JOBBIGT. Förra veckan kunde jag knappt gå pga all träningsverk.

Men ja, vad har jag gjort på praoen då? Allt mellan himmel och jord känner jag, Städat massor, sopat stallgångar, mockat etc och såklart ridit!

Hästen jag fick rida hette Kavat och var underbara att rida, men ack så het haha. Var verkligen tvungen att jobba för att få resultat, men det är väl så det ska vara;)

Vad mer har jag hållit på med på sistone då? Jo skola, ridning, övat på massa nya sminktekniker och har till och med anordnat en bal!

Sensate månaderna har som sagt varit sjuka, så hoppas ni vill läsa om dem i nästa inlägg.

Likes

Comments

Uncategorized

Galopp, galopp, galopp och så springa FORT, ja det var så Jonis tänkte idag;) 


Jag skrittade honom för hand till en stubbåker nära mig och så fort jag satt upp börja han takta. Sen tänkte jag lite lätt vi kanske ska trav nu, jepp han skjuter iväg i underbar energisk trav. När vi efter ca 300 meter kommer till åkerns ände så tänkte jag o Maia att vi kunde ju gå in i skogen! Men nej grenar, stockar och diken var för mycket för Niko så ut på fältet igen och galoppera, och fort gick det! Jonis var så glad och pigg på alla varven vi tog runt fältet men var tvungen att sluta efter bara tre för att inte råka överanstränga honom.


Känner nu att livet leker med glad, frisk ponny och prao som börjar imorgon, ska va på ett stall! Gud vad jag längtar men är så nervös.. 

Likes

Comments

Uncategorized

Igår var det nog den perfekta dagen, jag red Jonis första gången sen 15/2, shit asså det är lång tid. Sen dess har han bara blivit tömkörd pga hälta. Men nog om det. Igår red jag ut alltså, först skrittade jag avsuttet ca 1 km och sen satt jag upp. Gud vilken underbar känsla det. När jag satt upp så hade jag den 700m långa galoppsträckan framför mig men var tvungen att krossa min ponnys drömmar genom att trava halva haha. Sen när vi vände efter galoppen så var det två inte så lite galna ponnys men samma där trava halva men när galoppen kom så satte de båda iväg och rejsade och ofc så vann jonis;)Musse blev också tränade. först tömkörde mamma honom och gud vad fint han gick. Sen satt jag upp och vi gick på en lite promenad. Är riktigt nöjd med honom för han har varit riktigt jobbig att ta ut på sistone.
Och sen på kvällen så åkte vi till kista. Innan vi åkte så testade jag en ny sminkning. Sotade ögon med guldglitter på ögonlocket och lyckades verkligen med counturingen.


Vad är era bästa sminktips?Likes

Comments

Allmänt

Ja nu är det väl min tur att börja blogga o tänkte presentera mig lite i det här första inlägget:)Jag heter Lisa Hellström och är född 01, bor på en gård i munsö, Stockholm med, min hund Curry, min katt Harry och mina fyra hästar.

Jonatan (Jonis), är en c-ponny född 92. Min familj har haft honom sen januari 2001 och han har en alldeles speciell plats i mitt hjärta då det var honom jag lärde mig rida på. Det finns nog ingen häst i hela världen som är så envis och manipulativ som honom men jag älskar honom ändå för inget slår känslan av trygghet som när jag är med honom. Han har de senaste 2.5 åren haft lite otur med huggormsbett följt av en kraftig infektion och feber i juni 2014, fång i september 2014 eftersom han inte kom i form tillräckligt fort efter huggormsbettet, sen var han inte sig själv och i höstas så testade vi honom för ppid vilket han hade. Sen lyckades han dra på sig en mindre hälta och sätts igång just nu och han verkar verkligen komma sig och bli riktigt fin nu igen (peppar, peppar, ta i trä)


Niko är min storasyster Maias c-ponny och är född 94. Han är riktigt söt men har många rädslor (pinnar, bommar etc) som vi jobbar med men är samtidigt underbar med småbarn, sitter en femåring på så lyder han denns minsta vink;)

Kotten är mest Maias och mammas men det är jag som rider honom och mamma tömkör honom, han är ca 160cm och född 08. Han är en riktigt go häst som älskar att kela och älskar att bli riden.

Musse är hagens yngsta häst på bara fem år. Han är den mest arbetsvilliga uppmärksamhet

kåta hästen jag någonsin träffat men är dock jobbig att hantera då han vill går jättenära och leka hela tiden men han förstår inte hur stark han är så han har råkat smälla till mig i huvudet flera gånger. Men han är den snällaste, gulligaste hästen som finns när man väl sitter på för han vill så gärna göra rätt.


Vid det här laget tror ni nog att jag är nån galen hästtjej som bara kommer blogga om hästar men nej, jag älskar smink, nagellack och maaaat. Gillar att testa olika frisyrer, sminkningar, bakverk och mycket annat så var beredda.Ja detta var nog allt för det här inlägget men det kommer komma mer, mer och åter meer;)

Likes

Comments