Header

Don´t let the fear of falling stop you from flying

Minnen/tankar

Min plan har alltid varit att skriva ett inlägg idag angående pride eftersom pride är något som jag tycker är fruktansvärt viktigt för att alla synliggöra hbtq-personer och att vi en dag ska få möjligheten att få vara oss själva utan att riskera hat eller behöva vara rädda. Nu när pride äntligen har kommit till min hemstad Stockholm planerar jag att få ut så mycket som möjligt från den här veckan i form av att gå på paraden, pride ung och framför allt sprida kärlek och respekt till alla i min omgivning, fast det är ett jobb jag försöker göra mitt bästa på hela året.

Idag såg jag även en artikel som gjorde mig alldeles varm i hjärtat. Denna artikel handlar om att försvarsmakten stått upp för hbtq-personers rättigheter vilket jag tycker är både bra och viktigt i tider som nu när Trump vill förbjuda transpersoner från att gå med i försvarsmakten. Dessutom gör det mig extra varm i hjärtat eftersom försvarsmakten gjorde detta trots att de inte får någon direkt ekonomisk vinning ut av det. Oavsett vad en tycker om försvarsmaktens verksamhet visar det verkligen det bästa människor har att erbjuda när en historiskt konservativ myndighet offentligt tar ställning för allas lika värde.

Alla kvinnor, män och icke-binära som läser detta hjälp oss att sprida kärlekt över Sverige under denna veckan och alla veckor efter det.❤️💛💚💙💜

http://www.expressen.se/nyheter/forsvarsmaktens-bild-infor-pride-kritiseras-vi-ger-aldrig-upp/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Vi alla tänker så ibland, erkänn, ibland vill en bara verkligen bada. Idag var en sån dag så jag hade tänkt att gå till blå lagunen med jonis men sen ville plötsligt alla i familjen bada så vi åkte till en liten brygga på Färingsö, blir perfekt tänkte vi. Tror ni att det blev det? Nej det blåste som in i helvete och jag var klädd för att bada.. tog lite stillbilder men var ihopkrupen under två handdukar största delen av tiden hehe.

Och på tisdag är det augusti, shit sommarlovet är ju snart slut. För mig är det exakt 3 veckor kvar till jag börjar på Sveriges ridgymnasium i Sigtuna, är sjukt nervös! När börjar ni skolan igen?

Likes

Comments

Vardag, Allmänt hästigt

Hej och förlåt för min frånvaro de senaste två dagarna. Har varit lite halvsjuk och har bokstavligt talat inte gjort något av intresse haha. Jag har sovit, ätit glass och varit ute med hundarna. Det enda intressanta jag kan meddela er är att hovslagare var här igår och helskodde Musse, Kotten och Niko, Jonis fick fortsätta att gå barfota. Allt gick väl ganska bra men Niko och Musse var riktigt jobbiga. Jonis var sist och han stod som ett ljus nästan som att han tyckte synd om hovslagare efter allt de andra hästarna hade gjort..

Visst är hästar söta när de ligger ner? Här är Musse och Kotten innan hovslagare kom.

Likes

Comments

Åsikter

Vi är människor. Vissa säger "vi är bara människor" men jag säger att vi har av världens miljoner organismer fått den turen att att födas med ett intellekt och en hjärna som starkt frånsätter oss från de andra organismerna. Och denna egenskap har vi i många, många fall använt väl eftersom vi har klarat av stordåd som vi själva knappt trodde var möjligt, vi satte människor på månen för i helvete! När vi klarade detta vad var våran reaktion? Den var inte "nu har vi kommit längre än någon annan så nu är vi nöjda" utan vår nyfikenhet och passion att ständigt utvecklas tog över så blickarna gick från månen till mars. I min mening helt fantastisk och visar verkligen vilken kämparglöd vi människor har i oss. Tyvärr verkar det som att denna strävan och förmåga ofta glöms bort i andra sammanhang. Om jag pratar om kvinnoförtryck i Sverige blir alltid svaren "men kvinnor har det mycket bättre i Sverige än i t.ex. Indien". Visst självklart är det sant att vi har det bättre i Sverige än i många andra länder men att använda det som ett argument till att sluta kämpa för jämställdhet ser jag som helt absurt. Vi kan inte nöja oss med "det är bättre här än där" eller "det är bättre nu än då" för detta tänk är i princip bara accepterat i frågor som jämställdhet och om en skulle börja prata i samma banor om ett annat ämne skulle personen bli utskrattad. Vilken rymdforskare, akademiker eller atlet har någonsin vunnit på att tänka såhär? Ingen och det är jag så otroligt glad över för annars hade jag inte suttit här framför min dator och skrivit det här, jag hade nog snarare försökt tända en brasa med hjälp av två stenar i en grotta någonstans.

I min mening ska vi ha ett mål, jämställdhet mellan könen, vita och icke vita, cispersoner och icke binära, mellan alla sexuella läggningar och alla människor ska ses som de människor de är utan fördomar eller hat och detta mål ska vara ett mål som existerar oavsett om vi i Sverige har det bättre än folk i andra länder. Det ska vara ett mål som alla på hela jorden ska hjälpas åt att sträva efter och först när vi åstadkommit det kan vi säga att jämställdhet verkligen existerar.

Likes

Comments

Vardag

Ni vet känslan när en vaknar upp skitpigg kl 9 på sommarlovet, känner för att idag ska jag ta världen med storm! Exakt så kände jag tills jag var på väg att gå upp och kände hur ont i huvudet och halsen jag hade.. Juste, jag är sjuk. Jippi.

Nu blir det väl till att leva på honungsvatten och alvedon.

Likes

Comments

Åsikter

I mitt liv har jag många drömmar men jag tror nog jag bara har en önskan. Den önskan som jag värdesätter högre än något annat och lägger ner så mycket tid och energi på att förhoppningsvis en dag kanske kunna uppfyllas är att få slippa vara rädd. Varje gång en man går förbi mig med mindre än en armlängds avstånd känner jag hur mitt hjärta börjar slå fortare. Varje gång jag möter en man på kvällen ensam märker jag hur jag instinktivt placerar nyckeln mellan fingrarna. Varje gång en bil saktar in för att tuta på mig eller för att chauffören ska ropa "komplimanger" efter mig känns det som att tiden står stilla och varje sekund är som år medan jag väntar på att de ska lämna mig ifred. Eller, värst av allt, när jag känner främmande mäns händer längs med min kropp som bara blir mer och mer hårdhänta ju mer jag knuffar undan dem. Allt känns bara så hopplöst och min största skräck - att bli våldtagen - känns allt mer som en fråga om när istället för om för det är så vår våldtäkskultur ser ut, alla hoppas på att få vara undantaget. En blir bara så trött, så otroligt trött. Det finns så otroligt många som påstår att feminister överdriver, att vi hittar på för uppmärksamhet men det här är våran verklighet och jag tror inte att dessa människor förstår den enorma tröttheten det ger att alltid försöka stå upp för kvinnors rättigheter eller den enorma viljan att bara krypa ihop i fosterställning under en sten och hoppas att om en ignorerar det tillräckligt länge så försvinner det. Men nej, vi fortsätter att kämpa trots allt hat och all rädsla.

Allt vi vill är att ses som människor, bli respekterade, få samma rättigheter som män och få möjligheten att sluta vara rädda, är det verkligen så mycket begärt?

Likes

Comments

Minnen/tankar

Alla dagar är olika, och det är en av de sakerna jag älskar med världen men otroligt många av dessa dagar blir bara så vardagliga att de klumpas ihop och nästan glöms bort.

Min skolavslutning 9/5-17 när jag slutade nian tror jag dock inte kommer vara en sån dag. Började nästan gråta när min lärare höll tal, höll tal själv och hade en fågelunge i handen! Och efter dagen kom jag hem med feber haha. Men det var bara en så underbart mysig dag som var så speciell på så många fronter och det är nog en dag jag kommer komma ihåg i många många år framöver.

Likes

Comments

Vardag, Ridning

De senaste 24 timmarna har onekligen varit bland de mysigaste på hela sommaren. Det var stilhoppning igår och jag fick en andra placering på 73%, avslutning på ridlägret med banhoppning och så har jag träffat alla mina vänner. Utöver detta har det varit så underbart väder med strålande sol och nästan molnfritt.

Likes

Comments

Åsikter

Det finns många saker jag stör mig på i världen och "gömd" sexism är verkligen en av dem. Råkade snubbla över den här bilden tidigare idag och blev så arg över innehållet.

Men vad är det som är så hemskt med denna bild då? Jo formuleringar som "The man she needs" är först och främst väldigt heteronormativ och "she" behöver inte någon man att stå upp och försvara henne, hon är en människa som ska behandlas som en människa och inte som en försvarslös kattunge. Dessutom får formuleringen det att låta som att mannen i relationen (eftersom det alltid måste vara en man i en relation "kräks") måste bete sig som definitionen av mansrollen, annars är han inte en vettig kandidat. Sen att relationen ska vara jämställd eller att alla söker olika saker i en partner, nej det är oviktigt..

Säger bara suck på uttalanden som detta.

Likes

Comments