Hej Gänget,

Vill försöka ge lite live updated från min vardag mellan restipsen och hade kameran med mig hela helgen för att idag inse att jag glömt sätta i minneskortet. Fruktansvärt tråkigt och oruttat... SÅ ny helg nya tag. Ikväll är det Nicks Systers 21 års fest. Temat är olika nationaliteter. Jag är ledig från jobbet idag så ska åka bort till Danielle i Newton runt 1 tiden och hjälpa henne att börja förberedda för den stora tillställningen.

Nick satt uppe till 03:40 inatt (!?) Och redigerade en video till sin syster, Själv sov jag djupt och ovetandes med mina öronproppar...

Nya uppdateringar med min utklädnad och bilder ifrån kvällen kommer senare i helgen.Bild ifrån en coastal walk med mina roommates förra fredagen..(Och min roommates maskot..)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Airbnb var min och Rebeckas number one go to när vi reste runt. Våra två första nätter i Sydney bokade vi via airbnb och sedan fortsatte resten utav resan i ungefär samma mönster. Utbudet på airbnb är HELT galet, finns så mycket att välja på du får dock räkna med att betala mellan 170-280 :- /Natten (och detta är dom billiga ställena)

Bild ifrån vårt Boende i Freshwater då vi fick en check på 1000:- Av Airbnb

Mindre bra med att boka Airbnb...

- Att komma fram till ditt boende och upptäcka att det inte stämmer överens med beskrivning. Detta hände mig och Rebecka en gång men Airbnb var mycket hjälpsame och gav oss en check på 1000:- som vi kunde använda till att boka andra boenden för.

-Location, det hände att vi hamnade ganska långt ifrån de ställen vi ville besöka när man underskatta distanserna på kartan hehe.


Postitivt med att boka Airbnb...

+ Priserna, om du är ute i god tid så är Airbnb definitivt ett utav de billigare sätten att resa runt, nästan alla våra boenden med Airbnb var billigare än Hostel (!)

+ Se mer utav Australien, När du bor hemma hos en Australiensare så upplever jag att man lär sig mer om landet än när du bor på hostel med backpackers. Har du en bra värd (dom absolut flesta i Aus är) Så har du din egna lilla lokala guide där du bor, dom vet ju garanterat what to do and don't do i sitt eget område.

+ Mat :D Många av boende erbjuder sina gäster en liten hylla i kylen med bröd,ägg,mjölk etc. Små saker som du kommer uppskatta när det känns som att pengarna bara rinner iväg haha.

+ Det känns väldigt säkert att bo med Airbnb tycker jag. Du bor i någons hem och förhoppningsvis har ju ingen bed buggs eller tjuvar etc i sitt hem. Ger mig en trygg känsla när jag reser.

Utsikt från balkongen när vi bode en vecka i Cairns med Airbnb

Att tänka på när man bokar Airbnb...

- Kolla igenom boendets omdöme, vi höll oss till de ställen som hade mycket och bra omdömen.

- Kolla noga upp läget på en karta, för ibland kan läget på boendet vara väldigt "off" när man bokar med airbnb.

- Boka i så god tid som möjligt, detta gäller ju såklart alltid med alla typer av boende etc när man reser men vill man ha dom billiga ställena med bra location så får man vara ute i god tid om du ska resa under "Backpacker säsongen".

- kolla att boendet erbjuder wifi (om du vill spara internet på kontantkortet)


Summan av kardemumma: Boka Airbnb om du ska vara på resande fot i Australien.

Likes

Comments

Som alla storstäder så är även Sydney SVINdyrt att bo i. Det finns en del olika sätt att ta sig till väga beroende på hur länge du tänker bo på ett och samma ställe samt vad som faller dig bäst i smak och prisklass. Jag tänker i olika inlägg skriva om de olika sätt som vi bodde på under vår resa/hur jag bor idag.

Hostel

Ett alternativ om man ska vara på resande fot mycket och inte slå sig ner på samma ställe. Dom populäraste ställena bokas snabbt under högsäsongen för backpackers (Nov-Feb). Men du kommer garanterat alltid kunna hitta sovplats på hostel i en storstad som Sydney. När det kommer till att bo på hostel så är det nog väldigt olika hur man trivs beroende på hur man är som person. Jag sov på Hostel I Melbourne, Byron Bay och Airlie Beach. Det va samma Hostel kedja (den dyraste men också mest populära Nomads). Alla gånger då vi sov med Hostel var det pågrund utav att vi va sent ute med att hitta boende, vilket ofta var vårat fall då vi gjorde väldigt spontana beslut under resans gång.

Positivt med Hostel

+ Priserna

+Location (Hostel har alltid i särklass bäst läge)

+Träffa nya människor/ Festa

Negativt med Hostel

- Sova i Sovsal (Kan kännas jobbigt och osäkert att lämna dator/kamera etc på rummet m.m.

-VÄGGLÖSS (Jag hatade att bo hostel dom få nätterna vi gjorde de för va så sjukt rädd att få med mig vägglöss)

-Kulturen (Hostel innebär ofta mycket fest & droger. Jag uppskattar absolut att träffa nya människor men på hostel är det ofta folk som är väldigt careless om sin framtid och typ allt..(?) vilket har sin charm men jag kan tycka att det är svårt att connecta med folk som inte har driv i sig hehe. Skaffade inga vänner för livet på hostel om man säger så i alla fall. Nu generaliserar jag såklart väldigt mycket men.

-Hygien, Städning etc etc etc (Köken är ofta rätt vidriga, och gud vet vilka sjukdomar man får om man duschar utan flipflops)

Vet att jag låter fett pretentiös men min personliga åsikt är att undvika Hostel så mycket som möjligt helt enkelt. med UNDANTAG för Nomads i ByronBay, helt grymt läge, fräscht och riktigt bra uppstyrt hostel. Absolut mest prisvärda stället att bo på i Byron Bay.

Hur bokar jag?...

Det är egentligen bara att googla "Hostel" så får ni upp alla möjliga hemsidor för att boka boende. Det finns hostel på alla dom stora sidorna booking.com osv. vi använde oss utav Hostelworld.com för att boka några av våra boenden.


​Rebecka, Naturreservatet i Noosa. 

Likes

Comments

Jag tog studenten i Juni 2016. Efter det möglade jag runt/jobbade och andades ut efter gymnasiet. Runt jul 2016 så började jag få lite kli i benen av att vara i Göteborg så jag och min barndomsvän Rebecka <3 Bestämde oss för att boka flygbiljetter till Sydney. Vi flög ner den 21 Februari och hade INGA planer i Australien mer än att vi hade bokat 2 nätter med Airbnb i östra Sydney (Maroubra Beach). Därefter planerade vi våra 3 månader allt eftersom i eget tempo. Kommer givetvis komma fler inlägg om min och Rebeckas resa så går inte in mer på det nu.

Under de 5 veckor som vi spenderade i Sydney så lyckades jag bli kär vilket inte alls är planen när man är ute på "sitt stora äventyr", Men kärleken kommer väl nästan alltid på besök när det passar som sämst. Så efter 3 månader sa jag hejdå till värmen och nya pojkvännen och flög hem till Sverige i slutet av Maj för att spendera den svenska sommaren med Familj,Hund och vänner.

Nu (Augusti 2017) är jag tillbaka i Sydney igen, Flyttat hemifrån, Flyttat utomlands och flyttat ihop med min Pojkvän. För att försöka hålla mina egna tankar i styr, få skriva på svenska och förhoppningsvis ge hjälpsamma tips till folk i liknande situationer så vill jag gärna dela med mig av min vardag. Allt ifrån bilder på avocado mackor till hur du går till väga för att skaffa ett bankkort i Australien.


Likes

Comments

Sol och solstolar finns överallt, därför valde jag att lägga fokus på annat under min vecka på Sal, Kap Verde.  

(sol och solstolar äger givetvis fortfarande fruktansvärt mycket) 

Likes

CommentsFina krille

Idag har vi studiedag, faktiskt väldigt behövligt efter dansen igår somna inte förens runt 2 igårkväll. Idag ska jag plugga hela dan och planera hur ja ska få ihop min ekonomi med julklappar osv haha:/ im so screwed

Likes

CommentsHade mobilen i väskan hela kvällen så fotade inte så mycket tyvärr, men lite bilder iaf. Nu har jag dansat 2 av mina 3 år, tycker verkligen Lusse är så kul, stämningen,kläderna och alla är så finfula haha

Likes

CommentsJag har sån hatkärlek till att skriva inlämningar. Tycker det är så svårt att börja försöka få struktur på ett arbete när man sitter med ett blankt office dokument framför sig och ska börja. Men sedan älskar jag å andra sidan när man ser hur sitt arbete börjar växa till liv och man går in o fin slipar på sina stycken tills man sitter där med sitt helt egna verk!

Japp sitter just nu och skrivet på en debatt artikel om keynesianism, därav ovanstående text.

Likes

CommentsVarför jag inte bloggat på flera dagar är för att min mobil är halvt sönder, den lever sitt egna liv på touchen så de är väldigt svårt att skriva och fota. Idag blir en vanlig söndag för mig, plugga och träna, samt fixa i ordning för lussedansen som är imorgon, jättetaggad ::::)

Likes

Comments
Hade en lång och kul fredag som började med massa ärenden i stan med Elsa och sen middag hos Rebecka för att sen dra vidare till hållkäften festen. Kul kul

Likes

Comments