Header

Alla fotografierna är tagna i Ångermanland (Långsele) den 13 juli 2017

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Tagna under regnet i Ångermanland (Långsele) 13 juli 2017

Likes

Comments

Årets första dopp togs idag, svindlande kallt men riktigt värt i efterhand. 27 grader och sol bjöds det på och dagen spenderades på bästa sätt. Längtan efter sommarlov just nu är enorm!! (Min fina bästavän Angkana på bilderna), som vanligt trivs jag allra bäst bakom kameran.

​Bilderna tagna i Tyresö strand den 27 maj 2017

Likes

Comments

Bilder från i onsdags då vår kvällspromenad tog oss till ett flygfält med en massa riktigt (!!) coola gamla plan, bland annat från 2:a världskriget. Lyllo han som äger dem, för alla är fortfarande i bruk och går att flyga. Men får man inte flyga så får man iallafall lov att stå bredvid och ta lite bilder! Hade ju tur som hade så snygga modeller framför kameran också, kan ju inte bli annat än bra då!

​Bilderna är tagna i Vallentuna den 24 maj 2017

Likes

Comments

​Bilderna är tagna i Vallentuna den 24 maj 2017

Likes

Comments

​Bilderna är tagna i Tyresö (Öringe) den 21 maj 2017

Likes

Comments

Något jag aldrig kommer trötta på att fotograferaär rosa himmlar, så fina och så olika varje gång! 

Likes

Comments

I kombination med min Mexico resa, åkte jag och min familj till New York i 3 dagar (januari 2017) på hemvägen. Jag kan direkt säga att staden faktiskt inte levde upp till mina förväntningar. En stor anledning till det var garanterat årstiden och oturen med vädret, ja ni ser ju på bilderna. Grått, kallt och otryggt. Minus 10 grader, snöstorm och blåst. Kan tänka mig ett härligare New York under sommaren och grönskan/hösten med färgglada löv.

Det fanns dock helt klart två höjdpunkter med resan. Nummer 1: Empire state building. Riktigt fin utsikt faktiskt, NY från ovan föll mig bättre i smaken än från marken. Dock riktigt dyrt (pris runt 55-75 dollar) för att gå upp, men helt klart värt när man ändå är på stället. Så är du i New York, gå upp i antingen ESB eller rockfeller center (top of the rock) - ett måste.

Nummer 2: Shoppingen. Den sviker dig inte. Billigt, bra, snyggt. Tips är att åka ut till outleten "The mills at Jersey Gardens" som ligger i New Jersey ungefär 40 min från Manhattan med buss.

Om vi istället går över till besvikelserna med New York istället är de tyvärr många, men jag kan rada upp några.

Nummer 1: Frihetsgudinnan. Absolut inget märkvärdigt. Inte speciellt hög, ful färg och trist. Dessutom tog vi gratis båten "Staten island ferry" som åker till en närliggande ö och passerar alltså frihetsgudinnan på vägen. Och som sagt, långt ifrån står en liten halvdan staty. Jaja, manhattans skyline påvägen tillbaka var iallafall fin och eftersom båtturen var gratis, förlorade vi inte onödiga pengar.

Nummer 2: Tunnelbanan. Otydlig information och två olika ingångar för uptown och downtown = förvirrande. Smutsigt och många hemlösa. Även här, grått och trist. Dyr transport.

Nummer 3: Väldigt många obehagliga män. Blickar, busvisslingar och avrunk framför en var faktiskt något jag på bara 3 dagar fick uppleva, sådant man känner sig illa till mods och extremt otrygg. Även väldigt många påfrestande och jobbiga säljare vid varje hörn som bokstavligen gör ALLT för att tjäna pengar.

Nummer 4: TIP. drix. Helt sjukt, säger jag bara. För exakt alla tjänster förväntas du ge drix annars blir stämningen inte så trevlig. Får du bärhjälp för resväskan fast du inte ber om det förväntas du drixa. Äter du på en restaurang där maten var skit och servicen var dåligt ska du ändå ge drix. Ett annat exempel var taxiresan till flygplatsen Newark på hemvägen. Restiden var 40 minuter men ändå blir priset 120 dollar (cirka 1000 kronor), vilket man kan tycka är nog dyrt, men nej, glöm inte drix. 20%, 25% eller 30%, välj själv. Och det finns inget alternativ på betalningen där man kan skita i drix.

Nummer 5: Vi kan avsluta med en besvikelse (men även ett tips). Hotellet vi bodde på "Pennsylvania hotell" låg väldigt centralt, precis vid bland annat Madison Square Garden och ESB. Dock hade hotellet 2 stjärnor, men mamma bokade det ändå eftersom vi bara skulle sova där 2 nätter, priset per natt var EXTREMT högt ändå, och det var fortfarande jullov och svårt att få tag i annat. Och på grund av bra, centralt läge som sagt. Iallafall, lobbyn såg riktigt bra ut vilket fick oss att tänka att det inte skulle bli så dåligt ändå. Hade vi rätt? Nja. Mitt tips är alltså boka inte hotell i New York under 3 stjärnor om ni inte vill ha extremt låg standard. Ofräscht, trångt och ja, inte bra helt enkelt.

Hur som helst är en tillbaka resa till New York ingen prio, jag är mer för berg, stränder, natural beauty mm. Men vi får se vart livet bär en. 


Likes

Comments

Lördag förmiddag bestod av fika och ett träningspass (kickboxning) med min best friendo Angkana innan jag på kvällen drog vidare på tacokväll med mina kära vänner. Mums.

Söndag var betydligt lugnare och tillbringades mestadels i soffan med att hinna ikapp serier jag missat, förutom den lilla springrundan jag tog. Och plugg blir det som vanligt alldeles för lite av.

Likes

Comments

Några bilder från en av mina senaste resor, nämligen Mexico i julas! Jag har varit där 2 gånger nu och jag kan inte få nog! Det är mina topp 2 bästa resor och Mexico som land är helt fantastiskt. Rekommenderar STARKT att besöka någon gång i livet. Det har så mycket att erbjuda både kulturellt men också miljömässigt. Fina stränder, djungel med unika djur, fantastiskt god mat och härliga mexikanare. (ett mer detaljerat inlägg om mexico, tips och sevärdheter kommer inom kort)

Likes

Comments