View tracker

Söndag, andra advent och ytterligare en vecka börjar gå mot sitt slut. Jag har haft en fin helg, den har varit ganska lugn vilket varit skönt för jag är SÅ trött. Veckan har varit ganska intensiv både med jobb, allt runt omkring och psykiskt. Nu sitter jag och dricker varm choklad och kollar ikapp på julkalender, ikväll ska jag träffa Ellen och hennes familj som är här över helgen för middag på Jamie Olivers vilket ska bli jätte mysigt. Hej från mig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej vänner och hej fredag! En dag som au pair i London börjar gå mot sitt slut och helglivet börjat ta form. Just nu sitter jag och dricker varm choklad för det var barnens uppgift i dagens lucka av julkalendern, och jag kan ju inte vara sämre!! Ikväll ska jag med familjen på konsert och middag efter vilket ska bli mysigt, vi gör aldrig saker ihop så det ska bli kul att göra något tillsammans med dom utan att känna att jag måste torka snor, se till att alla väntar vid övergångstället eller att ungarna äter upp etc. I helgen ska jag jobba några timmar, förhoppningsvis träffa Ellen, gå ut, yoga och mysa med tjejerna. Bilderna är ifrån gårdagen som vi spenderade på Winter Wonderland. Karuseller, marknadsstånd, stå käk, kanderade nötter, mulled wine<3333, lotterier, skridskor och crepes sammanfattar kvällen ganska bra. OCH världens finaste sällskap såklart. Åk dit om ni är i London under julen, det är så mys och julstämningen är total. Jag ska utan tvekan dit minst en gång till innan julen är slut! Ha en fin fredag. KRAM

Likes

Comments

View tracker

Från att alltid ha startat denna dag hemma, med skinka, senap och gröt framför julkalendern till att sitta i London känns surrealistiskt. Hade jag fått välja hade jag gärna teleporterat hem, enbart för att få spendera dessa minuter i köket med familjen. Idag startade jag istället dagen med att överraska mina värdbarn med en julkalender som jag pysslat ihop. För varje dag fram till jul har de ett litet uppdrag, pyssel eller treaty som väntar. Exempelvis; skänk en tröja till välgörenhet, drick varmchoklad, äta svensk julgröt, skicka önskelista till tomten, ge bort gratis kramar, skänka en leksak till barnsjukhuset, etc etc. De blev super glada, tips till andra au pairer och föräldrar!!! Jag kikade precis på första avsnittet av årets kalender för otroligt nog fungerade det att streama det från SVT, så jag ska minsann följa kalendern från London, gos. Tycker den verkar så mysig och jag älskar allt som december och dagarna fram till jul innebär. Bakning, mys, markader, dekorationer, lucia, advent och åh, december nu åker vi! KRAM

Likes

Comments

Hej fina. Hur mår ni? Jag mår bra och försöker förstå att december tar sin början imorgon, tiden går alldeles för fort för att jag ska hänga med. En liten rutin efter mina arbetsdagar har för mig blivit att äta en chiapudding toppad med massa smarrigt, & vissa dagar längtar jag efter att kvällen ska komma redan vid lunch för att jag äntligen ska få njuta av min superbowl. Fick frågan via min snapchat @lisafisaflorin om att skriva vad jag har i och vad jag brukar toppa med, så här kommer mitt recept!

Chiapudding:
2 msk chiafrön
2 dl plantbaserad mjölk, jag brukar använda mandelmjölk
Smaksättning:
1 tsk vaniljpulver
2 tsk cacao eller annan chokladigkrydda

Blanda ihop och låt stå i kylen i minst 4 timmar för att fröna ska expandera och frigöra alla vitaminer, mineraler och proteiner. Rör gärna om en eller två gånger under tiden. Jag brukar även smaksätta och man kan blanda i precis vad man vill och är sugen på, vanilj och choklad är mina favoriter men hallon eller mosad banan är också super smarrigt. Jag äääälskar cacaonibs, granola, nötter, frukt, frön jordnötssmör osv osv. Jag efter att jag toppat den med alla smarrigtheter kan man inte tro att det döljer sig en chiapudding under. MUMS

Här kommer 6 superbra anledningar till att äta chiafrön!

1. De är rika på omega-3
Chiafrön innehåller högre halter av den nyttiga omega-3-fettsyran än något annat naturligt livsmedel. Omega-3 motverkar bland annat PMS och depressioner samt hämmar inflammationer.

2. De innehåller mycket protein
Fröna har en proteinhalt på 21 procent och innehåller 18 av de 20 aminosyrorna. Det är lika mycket protein som i nötkott, vilket gör chiafrön till en mycket bra källa till vegetabiliskt protein, som hjälper dig att bygga muskler.

3. De förser kroppen med viktiga mineraler
Chiafrön innehåller bland annat magnesium (som är bra för skelettet), zink (som är bra för huden och håret) och kalium (som är bra för njurarna).

4. De är fiberrika
Nästan 90 procent av kolhydraterna i chiafröet utgörs av vattenlösliga fibrer, som jämnar ut blodsockret och förbättrar tarmfunktionen. Alla frön tas heller inte upp av kroppen utan passerar genom tarmen utan att påverka ditt kaloriintag.

5.De är proppfulla med antioxidanter
Chiafröet innehåller mängder av antioxidanter, vilka skyddar kroppens celler mot att skadas av fria radikaler, som annars kan ge upphov till sjukdomar.

6.De fyller på kroppens järndepåer
Känner du dig alltid trött? Då kan du lida av järnbrist – och chiafröet är en utmärkt källa till järn

  • Recept, Tips

Likes

Comments

Tanken eller min plan var att jobba på Urb-it idag efter mitt förmiddagspass så jag halvsprang dit men när jag kom insåg vi att jag blivit dubbelbokad. Så istället tog jag en omväg hem, passerade alla mina favorit spots i stan och åh, lyllos mig som får bo här. Trots att det inte är någon snö här än så är julstämningen total, alla belysningar och dekorationer dominerar verkligen och den krispiga luften, solljuset och kombinationen av allt bakar ihop det till en så fin atmosfär. Ska bli så kul att spendera december i London! Nu sitter jag på ett kafé, dricker en cappuccion och ska snart dra mig hemåt och laga middag till ungarna. Efter mitt pass ikväll ska jag möta Moa som äntligen kommit hem från Miami. Imorgon är det redan onsdag, sista november och min plan för morgondagen är att träffa Inez, promenera, dricka kaffe, njuta av solen som inte slutar skina, jobba (obviously), skypa med hjärtan och köpa min bästa choklad för att kompensera för de tårar jag fällde förra veckan. På torsdag ska jag på Winter Wonderland med alla fina urbers och börja december på bästa juliga sätt. Hur är vädret, julstämningen i SWE? Kramis

Likes

Comments

Hej kompisar. Lika fort som helgen kommer tar den slut i samma sekund och direkt börjar man längta efter nästa. I fredags träffade jag upp världens bästa gäng på Somerset House för skridskoåkning, mulled wine (typ glögg/glühwine) och gött häng. Så himla roligt och kan verkligen rekommendera Somerset House, så mysigt och jag fick äntligen lite julfeelings. I lördags vaknade jag, avverkade några minuter på yogamattan och drog sedan in till stan för en stadig frukost på The Grind. Resten av dagen spenderade jag i solen, tog en nap och framåt kvällen begav jag mig mot middag, vin och en kalaskväll i trevligt sällskap! Vaknade idag, utan bakisångest, gick på en så bra yogaklass och efter det käkade jag brunch ihop med gårdagens sällskap på Hoxton Holborn, mmmm. I eftermiddag har jag hängt med Inez, adventsfikat, skrattat och gråtit lite ihop och nu ska jag strax laga mig lite kvällsmat och lägga mig tidigt. Är helt slut efter denna helgen, en bra helg och hellre det än pigg efter att man inte gjort något. Hoppas ni mår bra och njuter av julstämning, advent och lussekatter. KRAM

Likes

Comments

Igår hade jag fått ett brev när jag kom hem och kunde genom det hämta ut det största paketet jag någonsin fått skickat till mig, ren lycka levererat från Swe.

Jag har lyckats kirra en biljett till det kända lucia firandet i Westminster Cathedral om två helger! YES!

Vädret i denna staden alltså. 12 grader, klar blå himmel, vindstilla och sol. SÅ härligt.

Idag har jag strosat i stan, shoppat lite, kollat in Black Friday rean och njutit av solen. Om en stund ska jag gå och fika och efter det dra vidare och möta upp några fina för skridskoåkning på The Somerset House Icerink, är galet pepp! Ha en fin fredag vänner. KRAM

Likes

Comments

I förrgår lagade jag morotsbiffar med indiska kryddor till middag. Dom blev SÅ goda och familjen åt som aldrig förr. Kul! Fick en fråga om att lägga upp receptet på dom, dock är jag väldigt dålig på att följa recept och brukar freestyla, experimentera och krydda lite efter vad jag är sugen på och vad som finns hemma. Men här nedanför kommer i vilket fall receptet så nära på vad jag hade i dem.

Recept:
1 kg morötter
2 ägg
1 gullök
1 näve spinat
1 ½ dl ströbröd
1 dl blandade frön, t ex sesam-, solros- och pumpafrön
Salt och svartpeppar
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
Ett lagom stort knippe persilja
1 msk harissapaste

Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Blanda alla ingredienser och forma till små biffar och stek i smör eller olja på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Till detta åt vi ris som jag blandade i färsk persilja och ärtor, vid sidan hade vi även en klick yoghurt. Super smarrigt! TRY IT!

  • Recept, Tips

Likes

Comments

Bilder från dagen
​Hej vänner. Igår hade jag en riktigt depp-dag, livet i London kändes verkligen lönlöst, jag hade ångest i varje kroppsdel, kunde inte somna och saknade min familj så himla mycket. MEN imorse började jag med 10 minuter på yogamattan och möttes av världens bästa ungar, åt en god frukost, tog en prommis, jobbade några timmar, möttte upp Clara för en lunch, unnade mig en kaffe på ett kafé innan eftermiddagspasset, kom hem och möttes åter utav två solstrålar och massa kramar. Precis som vädret i denna staden gick mitt mood från värsta tänkbara till bra. Märkligt hur en storm kan bryta ut för att sedan vända och bli till solsken. Bra grej! Jag och Clara var på The Detox Kitchen som ligger i Kingsly Court och drog en lunch, SÅ gott! Glömde ta kort på vad vi käkade, men kika in på deras instagram för färgglad matinspiration och tips till er som har vägarna förbi London! Ikväll firar mina värdföräldrar deras bröllopsdag vilket betyder att jag har babysit, så nu blir det serier, te och choklaaaad. KRAM

Likes

Comments

För ett par veckor sedan gjorde jag ett inlägg om att gro avokado-kärnor i glas som ni hittar HÄR och här kommer en lite uppdatering från hur det går för min lilla odling. Det tar som sagt lite tid för kärnan att spricka och börja gro och jag har nog slarvat lite med att byta vatten i glaset, MEN kolla resultatet hittills!! När man kommit hit kan man antingen plantera den i en kruka eller fortsätta ha den i ett glas. Jag ska låta min vara kvar och växa vidare i glaset för att förhoppningsvis och tillslut få detta resultatet:

Nu sitter jag med världens största kopp kaffe i handen, läser min bok, hör regnet bokstavligen ösa ner utanför och ska snart göra morotsbiffar. Hur mår ni? KRAM

Likes

Comments