Jag är helt såld på Renee Voltaire´s bovete-crunch med kakao och kokos! Så häromdagen testade jag att göra en egen som blev super smarrig. Tycker det är SÅ gott och lyxigt att toppa yoghurt, smoothien eller gröten med en god granola eller musli till frukost och mellis! Jag själv följer sällan recept och när jag bakar eller lagar mat brukar jag köra på känn och smaka av. Ska jag göra något nytt googlar jag och utifrån olika recept gör en egen vision av det. Så receptet på denna granolan stämmer inte till punkt och pricka, men va inte rädda att göra för lite eller för mycket, ta bort eller lägga till något. Jag föredrar att ha mycket nötter samt kakao i, men det går såklart att både minska och öka på allt. Nedanför hittar ni receptet!

Du behöver:
3 dl kokat bovete
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
2 dl valfria nötter
1 msk kakao
2 tsk kanel
3 msk honung
5 msk juice
Lite salt

Gör såhär:
Koka bovete enligt förpackningen och skölj sedan med kallt vatten. Bred ut bovetet på en plåt och låt torka på 100 grader i ugnen i ca 1 h. Blanda alla övriga ingredienser, inte så att det är blött utan bara fuktigt och tillsätt bovetet efter att det varit i ugnen. Bred åter igen ut allt på plåtar och rosta i ugnen i ca 30 minuter på 150 grader alt. tills det torkat och är i en konsistens som du gillar! Toppa din frukost och njut!

Likes

Comments

Hej! Att det är regnigt, grått och ganska ledsamt väder ute gör mig faktiskt ingenting för tillfället. Jag tycker det kan vara skönt med gråa dagar då och då, för att måsten och krav försvinner och det känns okej att bara vara, ligga inne och inte göra någonting alls. Hittills denna veckan har jag till största del tagit det lugnt, pysslat lite, kikat på serier, varit på sjukhuset, bakat och umgåtts med familjen. Ikväll ska jag ut till min bror och hans flickvän för lite käk och onsdags-mys. I skrivande stund sitter jag även och äter mellis som idag består av min egen gjorda bovete-granola! Vill ni ha receptet på den? Är det något annat ni vill att jag ska skriva om, som ni vill veta eller något annat spännande? Jag själv föredrar att läsa vardagliga bloggar, ur "allsidiga" liv, med kanske lite tips, recept, mode och inredning. Skicka gärna ett mail eller lägg en kommentar med lite åsikter! Kramis

Likes

Comments

Jag fick minst sagt mersmak av att tillverka egna "gloria"-ljusstakar och denna omgången blev det även en minivas till enstaka blommor eller blad. Jag har även köpt hem sprayfärg i guld samt vit så förmodligen kommer dessa få en ny färg såsmåningom. Hållare till kronljus hittar du här. Se så fint det blev! Finns intresse att köpa/beställa, kommentera isåfall!!

Likes

Comments

Rubriken beskriver i korta drag hur min lördag spenderades. Tillsammans med min moster styrde vi planen om en lunch i stan ut till Rudenstams fruktodling i Kaxholmen. Vi svävande iväg i massa babbel och satt i deras super mysiga café ända fram till de stängde. Väl värt ett besök och en lagom lång roadtrip för oss som bor i Jönköping! Vi passade även på att ta svängen förbi Grafitgrå design som ligger i Kaxholmen och älskar all deras inredning. Tips! Senare hängde jag med min moster hem, träffade mina fina kusiner och åkte till kyrkan. Bra bra lördag. KRAM

Likes

Comments

Jag fullkomligt älskar dadlar, nötter, jordnötssmör, frön, kakao och choklad. & gott + gott + gott kan ju inte bli annat än MEGA-SUPER-DUNDER gott. Det blev i vilket fall min senaste sats dadelbollar, raw-food bollar, energibollar eller vad man nu vill kalla dem! Jag mixade allt i en matberedare till en konsistens som gick att forma till bollar. Några rullade jag även i kakao för att verkligen få fram chokladsmaken. Tips tips!

Likes

Comments

Likes

Comments

Igår lagade jag min paradrätt som också är en av mina absoluta favorit rätter, Lisas fiskelycka. Denna fiskgrytan brukar lagas vid lite speciella tillfällen, igår var mer än passande och som vanligt gjorde den succé. Hur enkel som helst att laga och makalöst god. Passar perfekt ihop med ett gott glas vitt, en god aioli och vitlöksbröd. Här kommer receptet:

(4 personer)
Du behöver:
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1 tsk basilika
1 tsk timjan
3 msk hummerfond
2,5 dl vitt matlagningsvin
2 dl vatten
2 dl créme fraiche
2,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
300g torsk
400g lax
150g räkor
Salt & peppar

Gör såhär:
Fräs löken i olja eller smör tills den blivit mjuk och gyllene. Tillsätt kryddorna och stek ihop med löken en lite stund. Rör sedan i de resterande ingredienserna och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt sedan fisken och sjuda ytterligare ca 4 minuter alt tills fisken är "aldente" & tillsist räkorna. ÄT & NJUT!

Likes

Comments

Vaknade och glad blev jag för mamma var hemma så vi åt mys-frukost tillsammans i soffan. Jag pysslade lite (om jag har lyckats kommer det upp på bloggen), mixade mig en smoothie och gjorde en smoothiebowl, drog mig ned mot stan för lunch och dagen till ära en ansiktsbehandling. Ikväll ska jag fira alla hjärtans-dag ihop med mamma och pappa, världens godaste fisksoppa och gos i soffan. Himla bra dag, med himla bra energi och lite extra LOVE såklart.

Likes

Comments

Efter en tuff och stormig inledning på helgen bestämde jag mig för att hänga med mamma, pappa och lillebrorsan till stugan för lite lugn och ro. Bra beslut för mysiga och avkopplande dagar blev det. Vi gick till vårt favvo-café för lunch och fika, pimplande på isen, spelade spel, mös i stugan, lagade goda middagar, läste och tog det bara lugnast möjligt! Idag efter lunch lastade vi bilen igen och begav oss mot Jönköping, kvällen antar jag kommer spenderas i soffan framför farmen, en film och gotte. Planerna inför nästa vecka är väldigt oklara hittills men vad jag ska försöka klämma in är att träffa farmor, fira morfar, gå på fifty shades darker, unna mig själv något på alla hjärtans dag och ringa mitt försäkringsbolag. Heja! Hoppas ni haft en fin helg. Kramis

Likes

Comments

Betong, en gammal såsburk, stearinljus, en grov ståltråd, lite vit färg och simsalabim - en bågljusstake.

Likes

Comments