Helgen bara flyger iväg och nu är det redan dags för nästa. Förra helgen så hann jag med ett nattpass+ en grymt rolig halloweenfest. Detta år lade jag pippi på hyllan och körde på lilla my, gick sådär. Hon var inte lika poppis som pippi. Så bara att damma av na igen nästa år. Nattpasset gick med bra, jobbade med bra folk så tio timmar blev till fem.

Så nu då, har varit i Falun och gjort sista seminariet för denna kurs. Har även blivit sjuk av något slag, kan dock inte sätta fingret vad det är för fel på mig. Svettas och fryser i mellan åt men har ingen feber, känner mig allmänt nere och trött. Vill inte göra någonting mer än att ligga under täcket och sova. Hoppas den här dippen går över, typ helst nyss. Orkar inte vara såhär ledsen och grinig. Tar så onödig energi.

Nej lite sömn på det här så hoppas jag att gamla Lisa är tillbaka imorgon.
Natti natt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ännu en gång har jag kommit in på den här bloggen. Inte ett dugg smartare än senast jag skrev ett inlägg, snarare tvärsom. Har suttit i några minuter och läst igenom gamla inlägg. Så mycket man glömmer bort under åren och va fort åren går. Första tanken som slog mig är att jag är på samma plats i livet som för fyra år sen när jag satt i min etta i Tranås. Men när jag tänker efter så har jag faktiskt hittat min stora kärlek, jag har köpt lägenhet med min kärlek och även köpt en hund en chow chow som jag nämnde i tidigare inlägg. Jag har även hunnit att avsluta med min stora kärlek samt hittat en egen lägenhet som jag har fixat i ordning. Har även snart pluggat en hel termin på sjuksköterskeprogrammet i Falun.

Men polis då kanske ni tänker? Ja säg mig vad jag ska göra. Har flyttat min plats från Umeå distans till en campus plats i Stockholm. Tankarna går fram och tillbaka, vad vill jag göra med mitt liv? Om någon bara kunde säga, Lisa gör såhär det kommer att bli bäst för dig. Det hade varit så mycket enklare.

Men jag måste välja och fullfölja något nu, har velat allt för länge. Har till årsskiftet att fundera. Stockholm eller Falun Falun eller Stockholm. Sjuksköterska eller polis polis eller sjuksköterska.Likes

Comments

Med skräckblandad förtjusning ska jag åka upp till Umeå imorgon. Har en bubblande känsla i magen, vilket jag kan tycka är helt naturligt. Allt det här är ju utanför min komfortzon. 

En liten undran som jag har är vad jag ska hitta på 9 timmar på ett jäkla tåg. Att det är så himla långt till Umeå, kan inte fatta. Nästan lite för långt. Får ta att ladda ner lite offline filmer på netflix/viaplay. Någon vänlig själv som har något förslag som man kan kolla på? Är så dålig på film, kollar jämt på samma. 

Ett annan liten undran är det där bytet jag ska göra. Har 20 minuter på mig att byta tåg med mina väskor. Sånt gör mig nervös, när jag inte har koll på läget. Jag har aldrig varit i Gävle och vet inte alls hur deras station ser ut. Fan, får göra det bästa av situationen och ta det lugnt. Brukar gå bäst så va? 

Vad kommer att hända i Umeå då? Ja tänk om jag visste det, då skulle jag nog inte vara lika nervös. Jag ska i alla fall börja Polishögskolan på distans. Så vi ska ha en introduktions vecka. Schemat som vi fick var helt galet vi ska gå 8-17. Kan inte minnas när jag gick upp så tidigt. Man blir bekväm när man jobbar natt. Vi kommer i alla fall att hinna en hel del dessa dagar, kommer garanterat vara trött i huvudet när dagarna är slut.

Men det kommer att bli spännande, hoppas jag.


Likes

Comments

Tror nästan att vädergudarna läste inlägget igår för just nu är det snöstorm ute. Så om ni läser bloggen vädergudarna ge oss gärna någon minus grad med, gillar inte slask.

Den här onsdagen började väldigt sent, vaknade vid 10, vilket inte hör till vanligheten. Blev en promenad med Ralph i nobelspåret och sedan lite handling på ÖB/Maxi. Så nu blev det ryggläge en stund innan jag ska dra igång med tvätten och dammsugning. Träningen idag blir oklart en så länge då jag slant i duschen igår (heja mig) så knät blev lite svullet efter det. Får ladda om för en ny träningsdag imorgon om inte annat.

Såg också att det kommer att bli minusgrader i Umeå när jag ska upp. Så behöver leta fram vinterjackan skulle jag tro. Har varit så lat här hemma så när det har varit minusgrader har jag tagit Roberts jacka när jag skulle någonstans. Men känner att det är bästa att ha sin egen där uppe haha. Jag kan ju inte se ut hur som helst nu när jag ska träffa mina nya klassmates.

Så på söndag drar jag, 70 mil från tryggheten. Men det blir nog bra, jag hoppas det i alla fall.

PUSS

Likes

Comments

Det var inte igår man satt här med en dator i knät och skrev ett inlägg på bloggen. Att jag ens kom ihåg lösenordet är ju guld. Men nu när jag har köpt en fin ny dator så måste den användas tänkte jag och det som kom upp i huvudet då var min gamla blogg. Tjihuu tänktes ni men som sagt så är detta ett försök till att kanske skriva nått inlägg i veckan, så räkna inte md att det kommer att fullföljas eller att det kommer bli uppdatering 2-3 gånger per dag för då kommer jag att redan nu göra er besvikna.

Läste igenom de senaste inläggen och det har ändrats en del sen dess både gällande mig själv och allt runt omkring mig. Jag har flyttat hem till Karlskoga kan jag börja med att säga bor inte i Tranås längre. Bor i en lägenhet just nu med min sambo och vi har köpt en liten vovvis. En chow chow som heter Ralph och han är inte så liten. Har bytt lite jobb fram och tillbaka men i vår så ska jag börja plugga igen. Denna gång till Polis. Kommer bli en rolig upplevelse, prova på något som man har drömt om länge. Får se om de passar just mig.

Annars så har det inte hänt några större förändringar. Vännerna är detsamma typ, nån har fallit bort men de närmsta står kvar. Mina vapendragare, krigare och älsklingar. Annars så har allting rullat på kan man säga. Våren är på ingång och det känns skönt. mot ljusare tider.

PUSS


Likes

Commentsbilder säger mer en tusen ord sägs det men de här bilderna är mer en så. ni är mina älsklingar, ett liv utan er skulle vara som cola utan rom som pannkakor utan sylt eller som mojito utan mynta. ni är helt klart mina bästa vänner och jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan er. finns bara tre ord att säga och det är jag älskar er! 

Likes

Comments

Livet flyger iväg. Tre ynka dagar innan jag tar mitt pick och pack för att lämna den här staden för sista gången. För tre timmar sen var jag så förväntansfull att äntligen få komma hem, att framförallt få träffa mina nära och kära. Men innan man ens har hunnit komma hem så börjar rykten att spridas. Skönt att man inte är den som är den som Niklas alltid säger. Fall människorna där hemma har så tråkiga liv så de vill vara med och förstöra i mitt så visst. Att inte bry sig visar nog i slutändan att de som sägs inte stämmer. Jag kör på det iallafall. De förtjänar inte min dyrbara energi. 

Mitt liv här i Tranås då. Ett år, drygt 300 dagar. Kom helt ny på livet, flyttat ut från mamma och pappa till en helt ny stad. Kan säga att det är ett av de bästa valen jag har gjort i mitt liv. Jag har inte bara lärt känna massa underbara vänner, vänner för livet. Jag har lärt mig massa om polisyrket , det är det här jag verkligen vill göra. Jag har lärt mig en helt ny stad själv, fått stått på egna ben och vuxit som person. Att vara utan mamma och pappa var tufft i början men nu klarar jag mig utmärkt. Nu finns det inget stopp på mig, bara att fortsätta att upptäcka världen, det är de den är tillför. Blir att flytta hem på obestämd tid till Karlskoga, staden där allt händer. Röra om lite i grytan, lugnet före stormen innan fredag så håll i er därhemma. Nej skämt och sido jag har faktiskt sökt in till Polishögskolan så jag får se fall det går vägen. Solna som första sen Växjö eller Umeå. Utöver det så har jag sökt lite högskolor i Karlstad och Örebro. Så bara att hålla mina tummar så får vi se vart jag befinner mig i höst. Någonting helt annorlunda som även har fångat mitt intresse är att gå bartenderutbildning. Helt tvärsemot det här året men varför inte? Känns som ett bra jobb att ha vid sidan, En ide som jag får spåna vidare på helt enkelt. Suga lite på den karamellen som man också kan säga. 

Nu eftersom sängen är i Karlskoga så får jag bädda ner mig i min sovsäck på min goa luftmadrass. Men innan jag ska invänta John Blund så sa jag ringa några samtal. Mina fina vänner som just nu är 20 mil ifrån mig men som innan en snar framtid bara är fem minuter bort. Kan knappa bärga mig. Året har gått alldeles för fort. Som min nära vän Madeleine sa idag, det var som igår vi höll om varan och grät för att jag skulle åka och vara borta i ett år. Åtta månader senare den 27 maj så sitter jag här i en tom lägenhet för att lämna det här äventyret bakom mig med tusen erfarenheter rikare. 

Godnatt! 

Likes

Comments