Då har jag varit själv med hela veckan. - väckt - klätt på - tjatat -fixat frisyr - gjort frukost - tjatat- kört till skolan - hem igen - underhållet mini- nap time- lunch- lekt- hämtat från skolan - tjatat- mellis -läxor -lekt -bad -fixat frisyren.. typ så ser en 10 timmars arbetsdag ut. Jag gillar det, förutom att tjata dvs.

Vi har varit till lekparken nästan varje dag, det har varit toppen väder här.. lite för varmt för min smak men jag vänjer nog mig. Mini gillar att vara i parken och jag gillar att vara ute så det är ju bra. Jag måste bara köpa en ny garderob så jag överlever denna vår och framförallt sommaren. Ni som känner mig vet att jag och värme inte är bästa vänner.. men det kommer helt klart att bli en upplevelse att spendera 12 månader här.

Imorgon jobbar jag oxå ca. 5 timmar så det har blivit många timmar denna veckan. Hoppas på bättre väder imorgon så vi kan vara ute och leka.

Nu medan jag skriver detta skakar huset av mullret. Regnet smattrar mot rutan, blixtarna slår kors och tvärs och mullret är rätt ovanför känns det som.. familjen tittar nyheterna om det är ngn tornados på g, larmet är inställt på telefonen så om det blir tornados så ringer den.. Känns lite läskigt måste jag erkänna.. Jag är inte riktigt van vid dessa typer av väder riktigt.. Hoppas verkligen inte att det blir ngn tornado inatt. Kommer sova med taklampa tänd och ena ögat öppet.. Enligt radarn ligger vi i stormen och den röda zonen är den hårdaste stormen..

Jag ska försöka sova så jag orkar jobba imorgon.. Vi ser väl om vi hamnar i garderoben (skydd ifall det blir tornados) mitt i natten, jag och resten av familjen 😂😬

Då får jag sjunga min lugna ner mig låt tyst i huvet.. Fungerar även om jag har svårt att somna vanligtvis. ( jag vill bo i en svamp annars får jag kramp, woh ).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Förlåt för otroligt dålig uppdatering.. men jag är verkligen ingen riktig bloggare..

Okej, jag vet inte riktigt var jag ska börja.. jag har nu varit i USA nästan 2 veckor, tiden springer iväg.. och jag har hunnit med massor av saker känns det som. Inte nog med att allt är nytt för mig och jag inte hittar så är det även nytt för familjen, som inte heller har bott i spring så länge.. I veckan har det varit spring break här så då har båda barnen varit hemma och även mamman. Jag har fått jobba lite medan L har packat upp deras flyttlådor.. men jag längtar tills måndag då L också börjar jobba igen och jag får lite rutin på mina och flickornas dagar. Det är skönt att ha en förälder med i början så att man kommer in i det hela men man når en gräns när man vill ha sina egna rutiner och där är jag nu känner jag.

Nåväl, ingen hemlängtan än så länge, vilket är ganska skönt. Jag gruvar mig för den dagen den slår till ordentligt.. Men jag saknar min familj ❤️

Förra helgen hade jag mitt första Au Pair möte, då träffas alla Au Pairer från APIA som är i området och gör något tillsammans. Och i söndags var det en heldag på Houstonrodeo. W O W!! Vilken upplevelse, sånt har man bara sett på tv. Så himla annorlunda än vad vi har hemma, men så coolt att få uppleva riktig Texas kultur.. vi fick en guidad tur, gå in till djuren, se rodeon, carneval och det hela avslutades med en konsert med the chainsmokers. Det var jag och 74 279 andra där (arenan rymmer 75 000 st), mäktigt!!

Onsdag åkte jag med mamman och flickorna till SAN Antonio för att få på Seaworld. Det var jättemysigt verkligen, men fruktansvärt mycket getingar.. ÖVERALLT!!

Och idag åkte jag till ett ställe som heter Sugarland.. jag trodde att vi skulle till en godispark, men det var en förort till Houston, typ.. där besökte vi ett tempel som var helt magiskt!! Jag och fyra andra svenska tjejer, kul att träffa lite nya människor som man kanske kan börja hänga med :)

Jag har det verkligen jättebra här, än så länge. Familjen är helt underbar och jag har nu börjar köra bil. Trafiken är hemsk men jag vågar mig ut på the highway, min host mom var väldigt stolt att jag vågade köra hela vägen till Sugarland (1h enkel väg) andra gången jag kör i Texas. Det är jag oxå! Jag är inte riktigt van vid 1 miljon bilar på vägen samtidigt som ska åt samma håll och trängs på 6 filer.. helt klart en annorlunda, galen upplevelse..

Nu ska jag sova, helt slut.. måste ladda batterierna så jag orkar besöka wallmart imorgon 💃🏻💃🏻

Likes

Comments

Anlände till Houston igår vid 9.50PM. Inte så farligt nervös, men ändå lite.. Mamman i familjen plockade upp mig på flygplatsen och vi åkte hem. Barnen sov så det var bara pappan uppe, lite obekvämt att prata engelska när man inte är van.. sov jätteskönt i min prinsessan på ärten säng:)

Fick lite förvarningar om att mini kan vara ganska mycket för mamma och pappa och att hon kan fälla många tårar och vägra vara med mig. Den större flickan kommer det gå bra med sa dom. Steg upp imorse vid 7.30 am och gjorde iordning mig, gick ner och där satt mini sneglade på mig och vände bort blicken.. ( jag förstår, hade jag oxå gjort om jag satt och åt frukost och det kommer en helt ny människa och sätter sig vid bordet).. Det tig kanske 15 minuter innan hon tittade på mig nästa gång.. vi åt frukost och sedan gick pappan upp m mini till lekrummet och lämnade oss ensamma....

Mini satt på en stol och stirrade ut mig medan jag byggde torn, tog ca 15 min och sedan satt hon i famnen, inga tårar inget skrik, vi har bondat... tror jag.. hehe

Familjen har just flyttat till ett nytt hus så det är lite kaos, lådor överallt och båda har varit lediga för att få lite ordning i huset. Var med och hämtade M från skolan och var lite nervös inför hur hon kommer att reagera, men jag fick en kram direkt och hon hade väntat på mig.. skönt det :) Nu ligger jag i sängen och ska sova, sjukt trött..

Ni får ursäkta mitt sätt att skriva på, är en sjukt ovan bloggare!!

Likes

Comments

Ja, det kan man verkligen kalla denna vecka... Känslorna har flödat och tårar runnit.. I onsdags jobbade jag sista dagen på jobbet, torsdag sa jag hejdå till familjen och flög till Stockholm. Kändes sjukt jobbig att säga hejdå- ses om 13 månader! Men nu väntar nya äventyr och helgen var en grym start på vad som komma skall :)

I går var vi på Stiftelsen och takida på annexet, vilken kväll, vilken konsert, finns inte ord som kan beskriva denna lycka!! Är fortfarande helt i EXTAS!! Tack Sofia för världens bästa present!

Nu blir jag i stockholm till onsdag, sen Gävle onsdag-lördag, tillbaka till Stockholm lördag-måndag och måndag flyger jag till USA... kan inte fatta att jag snart lämnar Sverige för 13 månader i USA... 13 MÅNADER!!!

Helt galet! Spännande! Overkligt!

Likes

Comments

En fantastisk dag till vittangiälven ☀️

Likes

Comments