View tracker

Ser så många fina gravidmagar i fina tajta klänningar och är riktigt sugen på att köpa hem några själv. Just nu finns det en hel del längre modeller i stretchigt tyg som borde fungera med en gravidmage. I alla fall ett tag hoppas jag. Har hittat dessa klänningar hos Gina tricot och har tänkt åka och testa dem i butik för att vara säker att magen har lite utrymme att växa i dem. Den dyraste av dessa kostar 349 kr.

Om någon har tips på enkla klänningar som en gravidmage kan få plats i får ni gärna dela med er!

Klicka på bilderna för att komma direkt till klänningarna. Innehåller ad-links.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I onsdags blev det förståeligt nog ingen playdate för oss på Leos lekland men de andra mammorna plus barn. Men eftersom Thea varit pigg och glad sedan onsdag morgon blev den planerade lekdejten med @varamorsa och Lilly av idag. Jag mådde inge bra alls på förmiddagen, gör sällan det numera, men mot lunch brukar det lätta lite, om inte vilar jag medan Thea gör det. Idag hade jag inte riktigt tid att vila men den lilla pressen (i mitt huvud) att städa undan lite innan besök gav mig lite energi. Plockade undan det som kunde plockas undan och drog en snabb sväng med dammsugaren. Sen hann jag precis fräscha till mig lite innan Thea vaknade igen och de var på väg hit. Med sig hade dem massvis av fika så vi satt och pratade vid matbordet medan vi mumsade på vår fikabuffé. Sedan fick barnen leka en stund i vardagsrummet medan vi fortsatte prata i soffan.

Det är kul att de mer och mer börjar bli intresserade av varandra när de leker. Dock är Thea lite väl hårdhänt. Hon slår andra barn när hon tycker att de är för nära henne. Säger alltid åt henne att det inte är ok, att hon måste vara snäll, men vet även att det är vanligt med en sådan period hos barn. Tack och lov slog hon aldrig så hårt att Lilly började gråta men det kan såklart ske om hon fortsätter såhär. Hoppas bara det beteendet hinner försvinna innan bebis kommer.

Glömde såklart att ta kort på barnen, hade ju fullt upp att prata haha.

Likes

Comments

View tracker

Känner nästan att jag måste förklara mig lite efter föregående inlägg "önska kön på barnet".

Självklart är det viktigaste av allt att barnet är FRISKT! Skulle ju aldrig "välja" en sjuk tjej framför en frisk pojke. Ser det som en självklarhet och tänkte därför inte ens på att skriva ut det.

Jag vill så gärna ha en tjej till men har bara tänkt ha två barn, vilket innebär att bebis i magen troligen är sista barnet vi kommer skaffa. Därför håller jag tummarna att det är en liten tjej.

Dock lät nog inlägget lite värre än det var tänkt. Det är sant att jag inte kan se mig själv som pojkmamma NU. Men det kommer givetvis ändra sig om det visar sig vara en pojke. Jag kommer älska en honom exakt lika mycket som jag kommer älska en henne, ingen tvekan om saken. Sen undrar jag såklart om det är möjligt att älska ett till barn lika mycket som jag älskar Thea, men så tänker nog de flesta innan barn nummer två kommer <3.

Update - Vem vet, hade Thea varit en pojke istället hade jag kanske känt helt tvärtom och önskat mig en pojke till haha.

Likes

Comments

När jag var yngre ville jag ha två barn. En pojke och en flicka - i den ordningen. Men under graviditeten med Thea, redan innan vi fick reda på könet kände jag på mig att det var en liten tjej därinne. Då blev jag helt fast vid att det skulle vara en flicka och inget annat. Jag ville inte ha en pojke då. Trots att vi fick bekräftat att det var en tjej envisades Jockes pappa med att det var en pojke. Och på förlossningen har jag ett svagt minne av att jag sa åt Jocke att säga till sin pappa att det inte skulle vara någon jävla pojke. Japp, jag svor till och med. Och ärligt talat vet jag inte hur jag hade reagerat om det faktiskt hade blivit en pojke då. Självklart skulle jag älskat honom, antagligen exakt lite mycket som Thea även fast det är svårt att föreställa sig att älska någon så mycket som jag älskar just henne. Men det finns nog en risk att det hade blivit en förlossningsdepression där och då, att de gett mig fel barn, innan det hela hade fått sjunka in. En bekant var med om just det och det tog ett par månader innan moderskänslorna kom. Då hade de ändå gjort två ultraljud med samma resultat men det blev det motsatta. De säger ju på ultraljuden att de inte kan vara hundra procent säkra. Det finns alltid en risk, eller chans beroende på hur man ser det, för det motsatta och visst borde man vara inställd på det men det är svårt när man vet vad man vill.

Enda sedan vi fick Thea har jag sagt att jag vill ha en flicka till. Jag vill, rent krasst, inte ha en pojke. Låter förjävligt att säga så men jag kan inte se mig själv som mamma till en pojke. Jocke vill såklart ha en liten kille och drömmer om alla outfits han vill att pojken ska ha. Dessutom säger (och hoppas) nästan alla omkring mig att det är en pojke denna gång. Har till och med själv börjat säga "lillebror" eller "han", men förbannar mig själv varje gång. Har egentligen ingen känsla alls vad det kan vara för kön på knytet. Mer än att graviditeten är nästan exakt som med Thea och att det då förhoppningsvis är en tjej igen men det finns ju inga belägg alls för att det är så. Försöker i alla fall ställa in mig på att det kan vara en pojke och försöka acceptera det redan nu. Försöker hitta något pojknamn som fastnar men alla ratas efter ett tag. Mycket lättare med tjejnamn, där har vi ett par stycken det står i mellan.

Nästa onsdag, alltså den 14/12, har vi rutinultraljudet och vi ska ta reda på könet då. Vad tror ni att det är? Ni får säga pojke utan att jag blir arg haha. Och är det någon annan som känt som jag?

Knytet i vecka 14 när vi gjorde kub-testet <3. Synd att man inte kunde få reda på könet redan då.

Likes

Comments

Thea ligger och vilar nu vilket verkligen var behövligt då ögonen hängde ner till hakan, typ. Hon kom äntligen till ro och somnade runt halv två igår och sov till åtta i morse. Skönt för oss båda och jag är så glad att hon verkar må bättre idag. Hon är inte varm och hon har fått i sig lite att äta. Till frukost fick hon bara en formfranska med smör på för att se om hon fick behålla den. I vanliga fall vill hon ha två plus pålägg. Några timmar senare fick hon även en banan och hittills har allt fått stanna i magen. Kommer ändå ta det lite lugnt med maten för hennes del idag, med milda lättsmälta saker.

Just nu är tvättmaskinen igång och den kommer nog gå varm idag. Annars tar vi det lugnt hela dagen då alla är sega från natten.

Likes

Comments