Hann aldrig publicera veckans bloggtips i fredags men bättre sent än aldrig - eller hur?

Denna vecka vill jag tipsa er om @joannajohansson's otroligt mysiga blogg. Hennes bilder är helt fantastiska och är en riktig inspirationskälla. Hennes son är två månader yngre än Thea och just nu väntar hon barn nummer två. Ni ska se vilka underbara familjebilder de tar och hur vacker hon är med sin gravidmage. In och kolla vetja, ni kommer inte bli besvikna!

Såhär står det i hennes presentation:

"Joanna Johansson, 24 år gammal från Örebro. Älskar allt som har med mode, foto och inredning att göra. Lever ett liv tillsammans med min pojkvän/sambo Oscar Jansson som är professionell fotbollsspelare och med vår älskade son Charlie född 24 oktober 2015. Här får ni följa min vardag i bilder och text!"

Likes

Comments

Ni andra mammor vet vad jag menar när jag säger att jag bubblar av stolthet just nu. För det är ju så man känner varje gång ens barn för ett framsteg i utvecklingen!

Thea har lärt sig att mamma och pappa kissar på toaletten och brukar säga just "kissa" om vi går till badrummet. Hon har haft en potta stått inne i badrummet ett bra tag nu men varit föga intresserad av den. Det är bara den senaste veckan som den blivit mer intressant och jag satt henne på den när jag ska kissa. Har sagt "nu kissar mamma på toaletten så kan du kissa på pottan" men hon har bara tyckt det varit kul att sitta där - både med kläder på och utan.

För någon vecka sedan när jag skulle byta blöja lät jag henne springa runt och lufta en stund innan den nya blöjan skulle på. Då hände det en liten "olycka" och hon tyckte det var obehagligt när kisset rann längs benen och sprang till mig för tröst. Efter det har jag sagt varje gång hon får lufta att hon inte får kissa, behöver hon kissa måste vi sätta på blöjan först. Ibland har det fungerat och hon har kommit fram för att ta på sig blöjan och ibland har hon sprungit åt andra hållet skrattandes, för det är ju så kul att vara lite rebellisk och inte slutföra blöjbytet. Då brukar jag få jaga henne för att ta på den nya blöjan haha.

Idag fick hon lufta lite medan jag smörjde in hela henne med en fet kräm och hon sprang fram och tillbaka i huset utan blöja. Efter ett tag frågade jag henne om hon behövde kissa och satt redo med blöjan. Då nickar hon och börjar springa mot badrummet. Går efter henne och frågar om hon ska kissa på pottan och hon säger ja. Hjälper henne till rätta på pottan och hinner knappt vrida på kranen - för lite hjälp på traven - innan jag hör att det låter i pottan. Hon kissade! Gissa om jag ropade på Jocke att han skulle komma så fort han kunde så han fick bevittna att hon satt där och hade kissat på pottan, därefter fick hon resa sig så jag kunde torka haha.

Tog aldrig tag i pottränandet i julas som jag tänkt från början eftersom hon inte var intresserad av det. Men nu ska jag allt börja fråga henne under dagarna om hon behöver gå på pottan. Tänk om vi kan få en blöjfri tjej redan runt tvåårsåldern, det vore något det! Det är dock inget mål utan vi tar det som det kommer, är hon inte redo då så är hon inte det helt enkelt.

Likes

Comments

Vilka underbara dagar jag haft hittills denna helg och förhoppningsvis blir inte söndagen sämre den! Okej, Thea vaknade förvisso vid sju och jag har fått stressa en del men i övrigt har det varit en fantastisk dag. Jag hämtade upp alla mina syskon på mammas sida och åkte till min moster som hade 50 årskalas. Efter jag lämnat av mina syskon igen åkte jag hem, hämtade upp Jocke och åkte vidare. Resten av kvällen spenderades med vänner, grillade ribs, vin och kanelbullekladdkaka. Vilken lördag! Nu har Thea precis somnat och jag har lagt mig i sängen och gör nog detsamma snart. Hoppas ni haft en fantastisk lördag ni också! <3

Likes

Comments

Är helt kär i de här tre plaggen - de kommer användas flitigt, inte bara i vår utan resten av året, både tillsammans men även i andra kombinationer.

Den stickade tröjan - Celia (direktlänk) - hade jag redan sedan innan i rosa och kunde inte låta bli att ta den i vitt också. Den är i oversize-modell och jag har XS/S på mina. Finns i tre färger och är just nu på erbjudande för 100 kr(!), originalpris 150 kr.

Bomberjackan - Qvilt (direktlänk) - har roséguldfärgad dragkedja och jag har storlek Small. Finns i tre färger och kostar 300 kr. Den rosa är så fin men har redan en rosa bomberjacka sedan tidigare annars hade jag absolut skaffat den rosa också.

Jeansen - Skinny (direktlänk) - är bara såååå sköna! De är mjuka och stretchiga vilket nästan är ett måste när man ska leka med småbarn. Älskar tvätten på dessa och "slitaget". Min kamera hann tyvärr - så himla typiskt - ta slut på batteri innan jag hann fota hela jeansen på men ni ser hur de ser ut över knäna i mitt förra inlägg när jag sitter i bollhavet. Jag har storlek Medium på mina och de sitter perfekt nu, måste dock ha skärp, men när jag gått ner mina extrakilon jag dragit på mig under två graviditeter kommer jag införskaffa mig ett par i Small istället. Jeansen finns i fyra färger, just denna tvätt kostar 300 kr medan de andra tre kostar 150 kr styck.

I samarbete med Lager 157 men allt i det här inlägget är mina egna ord och åsikter.

Likes

Comments

Hej hörni! Har jag hållit er på spänn idag? Det var inte alls med mening men ibland går inte saker som man planerat dem. Vi mötte upp @livetmedliten och Freja på Leo's lekland strax efter öppning och åkte därifrån tjugo över tolv för att plocka upp Jocke efter jobbet. Så trevligt att ses igen även fast man inte hinner prata så jättemycket mellan allt spring efter barn haha. Vid sådana tillfällen längtar jag tills Thea är några år äldre och jag kan sitta och dricka kaffe medan hon får springa runt själv. Men samtidigt älskar jag åldern Thea är i nu, helt underbar! Och det är ju ganska kul att springa runt där och leka med henne också.

Efter att vi hämtat upp Jocke handlade vi lite och åkte förbi Blomsterlandet - köpte hem en fredagsbukett samt en fredskalla till badrummet. Såklart lyckades Thea somna medan vi väntade på Jocke och trots att vi väckte henne och höll henne vaken hela vägen hem så vägrade hon somna hemma, därav uteblivet bloggande. Efter en stund bestämde vi oss för att ta en promenad i stället innan solen hann gå ner. Inte somnade hon i vagnen heller men hon somnade snabbt vid läggningen ändå - tack och lov! Ibland kan det också strula ifall hon inte fått vila ordentligt på dagen.

Åter till besöket på fostermedicinska - ingen av oss bär på något anlag! Det var som att en sten lyftes från mitt bröst när hon sa det, helt plötsligt gick det lättare att andas. En stor lättnad att veta att det är väldigt liten risk att det skulle kunna hända igen. Dessutom får vi extra mycket stöd och undersökningar vid en ny graviditet - då kanske vi kan slappna av lite och inte oroa oss alltför mycket.

Blev en riktigt bra fredag det här! Bjuder på några bilder på våra små troll, trots att kameran var med blev det inte bättre bilder än såhär - de är ju inte stilla en sekund haha. Ha det bäst!

Likes

Comments