View tracker

Idag hämtade jag och Thea upp Sandra och Tindra för ett besök på Biotopia och en liten lunch på det. I mitt minne var Biotopia större än det var i verkligheten men vi höll oss sysselsatta ett tag ändå. Thea tyckte det var väldigt intressant att kolla på alla uppstoppade djur samtidigt som det var lite otäckt när lamporna släcktes och bara några djur lös upp i taget. Då skulle hon upp i knät eller gömma sig bakom mitt ben. Vid ett av båsen(?) började det "åska" och lät som regn, då drömde vi oss bort till sommaren.

Likes

Comments

View tracker

Vem är din förebild i livet just nu?

Min mamma.

Försökte komma på något roligare att skriva om men tankarna kom ändå tillbaka till min mor hela tiden. För trots att livet sparkat, hoppat och spottat på henne säkert tusen gånger står hon ändå på benen och kämpar på <3.

Detta är en del i @VICTORIAJONGARDs januari-utmaning, klicka HÄR för att läsa mer.

Mamma & jag 2012.

Likes

Comments

View tracker

Vilken film eller bok har inspirerat dig mest i livet? Så lyder dagens rubrik/frågeställning ur @VICTORIAJONGARDs januari-utmaning (klicka HÄR för att läsa mer). Tycker vissa av dessa frågeställningar är riktigt kluriga. Nu försöker jag liksom skanna igenom alla böcker och filmer jag någonsin sett eller läst, inte fungerar det speciellt bra för så bra minne har jag inte. Men eftersom det faktiskt står "inspirerat" måste jag ändå säga filmer (kan inte välja bara en) där någon lyckas. För att förtydliga - filmer där huvudpersonen börjar från botten och lyckas kämpa sig till toppen/sitt mål. Oavsett om det har med en sport att göra eller till exempel en uppfinning (såsom Steve Jobs). Det är inspirerande för mig!

Det räcker med att söka på "quotes steve jobs" på pinterest för att bli inspirerad så här kommer några citat från honom samt från några andra.

Likes

Comments

Hej finisar!

Jag sitter i soffan med en kopp kaffe och ska alldeles strax åka och hämta Sandra och Tindra. Vi ska till Biotopia och sedan äta lite lunch i deras kafé. Senare idag ska vi ses igen men då ska vi ner hela familjen och äta middag hemma hos dem, känns som att detta blir en bra dag. Ha en fin fredag allihopa!

Likes

Comments

Januari:

När jag tittar tillbaka i arkivet i januari tänker jag bara att fy vilken tråkig månad det var. Jag verkar bara ha suttit hemma, druckit kaffe och läst böcker för Thea. Tänk när man fick läsa böcker för henne, när hon inte hade något annat val än att sitta där i babysittern och lyssna på mig, det var tider det haha. Försöker man läsa för henne nu blir hon arg om hon inte får hålla boken själv och vill helst byta sida hela tiden så vi får nöja oss med pekböcker.

Höjdpunkten var i alla fall babyshowern för Tannaz!

Februari:

Under februari blev Theas rum färdigrenoverat och hon fick flytta in där till sin spjälsäng istället för vaggan bredvid oss. Det gick jättebra och efter några dagar sov hon helt själv (de första dagarna sov jag på en tältsäng inne hos henne). Vi var på begravning för Jockes farfar. På alla hjärtans dag föddes Timmy och Tannaz son Alexis. Och Jocke överraskade mig med en ny kamera.

Mars:

I mars träffade vi Alexis för första gången, han var så liten och späd då. Inte kunde vi tro att han skulle vara nästan lika stor som Thea några månader senare haha. Vi slutade med amningen då Thea totalt tappade intresset när hon fick mer och mer annan mat. Precis som med säng- och rumsbytet gick det hur smidigt som helst att ge upp amningen, hon brydde sig inte ett dugg. Hon började säga mamma. Vi lämnade bort henne för första gången för att gå ut och äta och se en film på bio. Thea vände sig äntligen(!) från rygg till mage för första gången, från mage till rygg gjorde hon redan några dagar innan hon blev tre månader. Hon tog sig även från sittandes till mage för första gången. Vi gick ner till badet och grillade korv med Patrik och Sandra.

Likes

Comments