Jag tänkte inte ge Thea någon paketkalender, känns lite onödigt med 24 paket innan julklapparna. Funderade på en bokkalender bara, hade sett några olika där vi handlar mat. Men så kom mamma/mormor med en julkalender man sätter på väggen. Kunde därför inte låta bli att köpa några små klappar till Thea. Tanken är dock att det mest ska sitta lappar med aktiviteter som vi kan göra tillsammans.

I lucka ett fick hon en låtsasklocka. Hon brukar alltid sno våra klockor om hon hittar på dem och nu vägrar hon ta av sig sin egen. I lucka två var istället en aktivitet - dekorera apelsiner. Jag minns inte om jag någonsin har gjort det så tänkte inte på att det kunde vara lite svårt för Thea att få i nejlikorna. Kom dock på att hämta en grillpinne som hon kunde göra hål med först och sedan trycka i dem i hålen, fungerade perfekt. Vi höll oss sysselsatta ett bra tag och hon var riktigt nöjd över sin apelsin. Hon visade stolt upp vårt verk när Jocke kom hem från hockeyn. Tänk att så lite kan göra ett barn nöjt. Hon har inte ens brytt sig om de andra paketen som hänger på kalendern.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev här och jag antar att det kommer kunna vara så fram och tillbaka ett tag framöver också. Tänkte i alla fall uppdatera lite kring graviditeten nu så jag har något att kolla tillbaka på i framtiden. Varning för mycket negativt, men tyvärr är det sanningen bakom många graviditeter. Tur att man hela tiden har ett mål, att dagarna räknas ner till det magiska ögonblick då man blir ett barn rikare.

- I går natt vaknade jag och fick vadkramp. Det är en ganska vanlig grej under graviditeter men få så obehagligt det är. Fick samma sak med Thea några gånger i slutet. Det släppte tack och lov ganska snabbt men har fortfarande ont i vaden, som en rejäl träningsvärk.

- Det knäpper massa i magen. Oftast när han är väldigt aktiv. Efter lite googlande verkar det vara bebis leder som knäpper till när han sprattlar.

- Den där brännande och stickande känslan under högra bröstet/revbenen gör i princip konstant ont nu. Det släpper bara ibland när jag ligger ner.

- Bröstryggen gör även den mer och mer ont. Inte lika ont som med Thea men helt klart ont. Mina kvällar efter att Thea somnat spenderas liggandes i sängen för att försöka få kroppen att slappna av.

- Sammandragningar har jag haft mycket av länge men har även fått en del förvärkar senaste veckorna. De är mer som molande värk i ländrygg och nedre delen av magen, som mensvärk. Minns inte att jag hade sådan värk med Thea så jag ringde förlossningen (var helg) och pratade med dem. Fick en tid på deras mottagning på måndag förra vecka för en kontroll och allt såg bra ut. Livmodertappen var tack och lov inte påverkad. Lilleman var i nästintill fixerad i alla fall.

- Har huvudvärk nästan varje dag och känner mig utmattad men har svårt att sova. Både att somna och sover oroligt. Vaknar flera gånger per natt och vrider och vänder på mig, blir även en hel del spring till toaletten.

- Får yrsel ett par gånger per dag. Frågade läkaren idag om det och hon trodde det beror på mitt blodtryck. Jag har hela tiden haft bra blodtryck, runt 110/70 i princip varje gång. Men antagligen beror min yrsel samt mina plötsliga hjärtklappningar på blodtrycksfall.

- Jag är sen förra tisdagen sjukskriven på halvtid och fick det förlängt idag till 22 december då jag går på semester och föräldraledighet fram tills bebis kommer.

Likes

Comments

I söndags åkte jag till Ida S för att ha en brunch med mina tjejer. Vi hade lyckats pricka in en dag då alla kunde och jag såg fram emot att fixa en brunch tillsammans och bara snacka goja ett par timmar. Thea sov borta hos svärföräldrarna och jag behövde bara kliva upp en liten stund innan för att hinna piffa till mig lite. Åker dit och ser genom fönstret att de börjat förbereda redan och att de verkar vara där allihopa. Traskar fram och öppnar dörren och möts av ett drös människor i hallen. Thea kommer springandes med en stor "It's a boy"-ballong.

Jag blev helt chockad och fick knappt fram ett ljud. Var helt ovetandes den här gången. Med Thea hade jag en föraning att något var i görningen men denna gång hade alla lyckats dölja det riktigt bra! Brunch blev det i alla fall men allt var nästan klart så jag kunde bara ta för mig. Sedan öppnade jag paket, som ni ser lite längre ned, och vi körde lite lekar såsom gissa bajset, gissa magomfånget och alla fick gissa på vilken dag han kommer födas och vad han då kommer väga och hur lång han kommer vara. Det var en lycklig och fortfarande lite chockad gravid som åkte hem några timmar senare. Tack alla inblandade! <3

Han fick även ett Nalle Puh-gossedjur men Thea hade snott den så missade den när jag fotade.

Likes

Comments

Det har varit tyst här ett tag och det beror på stor del att vi har sjukstuga här hemma. Jag fick halsont och kände mig hängig under förra veckan och sedan har det bara blivit värre. Jobbade hemifrån på torsdagen då sotaren kom hit och var ledig på fredagen eftersom det var dag före röd dag. Skulle ha firat min storasyster som fyllde år men jag orkade inte ta mig iväg. På lördagen lämnade vi Thea hos Jockes föräldrar och han åkte vidare på hockey men jag satt inte ensam för det utan Sanna kom hit med rester från kalaset som åts framför tvn.

I söndags kände jag mig tillräckligt pigg för att ta mig iväg för att ha en brunch med mina tjejer helt ovetandes vad som egentligen väntade. Visst blev det en brunch men när jag öppnade ytterdörren hos Ida så möttes jag av ett helt drös människor i hallen. Blev totalt överraskad med en babyshower! Men mer om det i ett eget inlägg.

Sedan kände jag mig värre på kvällen och har varit hemma hela veckan. Thea är också hemma med mig då hon eventuellt har vattkoppor. Japp, jag skrev eventuellt då vi inte har en aning om det är en väldigt väldigt mild variant eller något annat. Men oavsett är hon också lite hostig och hängig och har haft feber idag så det är väl tur att vi är hemma ändå.

Jag håller på att hosta lungorna ur mig. Får inte sova ordentligt på grund av det och många gånger är jag nära att kräkas av all hosta. Dessutom blir magen så ansträngd att jag får massa sammandragningar av det. Gav upp och ringde mvc idag och frågade vad jag kunde ta mot hostan. Hade både Bisolvon och Mollipect hemma men vågade inte ta någonting. Fick klartecken att Bisolvon gick bra men att kanske bara ta en dos när jag ska sova. Det var bättre om jag tog Strepsils som de vet är helt ofarliga. Jag som trodde att jag inte ens fick äta dem. Hoppas att det ska hjälpa annars var det bara att träffa läkare och få Cocillana utskrivet.

Nej nu ska jag sluta babbla och försöka sova lite om lillskruttan lyckats somna om. Hon vaknade nyss och är jättevarm men vägrar medicin sen hon var sjuk senast. Varken suppar eller flytande form går i..

Likes

Comments

In cooperation with Metapic
Kläder i storlek 104 - Kläder till växalådan uppskattas alltid, dessutom använder hon en del i den storleken redan.

Lego Duplo - En stor favorit här hemma!

Utbildande leksaker - Leksaker som vi kan använda i lärande syfte.

Böcker - Thea älskar att läsa böcker. Helst ska jag läsa en gång först och sedan vill hon "läsa" en gång efter mig. Förslagsvis korta böcker med enkla meningar och bilder som hon kan koppla med det jag läser.

Lite övriga leksaker - Kaffebryggare, kassaapparat, doktorväska och parkeringsgarage är några exempel på saker jag tror skulle uppskattas väldigt mycket av vår donna. De ni ser nedan är dessutom väldigt fina att se på också haha.

Likes

Comments