Sitter och ser på Idol denna fredagskväll och temat är "Det här är jag". Det får mig att undra vem jag är. Vad skulle jag sjunga för att beskriva mig själv? Jag har länge sagt att Faller av Lars Winnerbäck är min favoritlåt och vad säger det egentligen om mig?

Jag vet faktiskt inte hur jag ska beskriva mig själv. Vem är jag? Vad vill jag? Det finns en plan, att si och såhär ska jag göra den kommande tiden, men vill jag det? Eller vill jag någonting helt annat?

Jag har aldrig känt att "det här är jag" och aldrig riktigt känt mig hemma i mig själv. Aldrig riktigt passat in. Genom hela skolgången har jag alltid känt mig lite utanför. Visst, jag hade kompisar, inte många men några få och ett litet antal av dem finns fortfarande kvar i mitt liv. Men på något sätt har det alltid känts som att folk har haft någonting emot mig. Jag har aldrig kunnat sätta fingret på vad och önskar nästan att någon ärligt kunde säga vad. Kanske är det så att jag har i så många år mått dåligt, haft en mur runt omkring mig, haft dåligt självförtroende och varit blyg. Men ändå i perioder skuttat genom korridorerna med ett leende på läpparna. Hoppat mellan att vara lite "rebellisk" till fröken duktig lite hur som helst. Antagligen ganska svår att förstå sig på.

Det här börjar bli ganska luddigt men det är även så det är i mitt huvud och alltid kommer att vara I guess. Men jag har aldrig känt mig så hemma som nu när jag är mamma. Och aldrig har jag mått så bra som jag gör nu även fast huvudet är rörigt. Jag ska fortsätta försöka hitta mig själv och förhoppningsvis kommer jag något steg närmre inom någorlunda snar framtid.

Likes

Comments

Idag har vi haft @hannahelmersson och Meja här på en snabbvisit innan båda barnen behövde vila. Hanna hade med sig massa mumsigt fika som hon la upp på sin blogg för några dagar sedan. Måste verkligen testa att göra dumlekakorna, så otroligt goda! 

Nu vilar Thea sen en stund tillbaka och jag har fått i mig lite lunch. Ska hoppa in i duschen och fräscha upp mig lite och slänga in en tvätt innan Thea vaknar och vill ha en sen lunch.

Dessa tre plagg köpte jag till Thea för ett par dagar sedan. Tröjorna är från Lindex och byxorna från Cubus.

Likes

Comments

Hellu! I förmiddags fick jag ett samtal från min syster att hennes bil gått sönder på motorvägen och hon hade en utbildning hon hade bråttom till. Då var det bara att snabbt göra i ordning mig och Thea och sätta oss i bilen. Nu sitter vi i Tierp på salongen Sanna jobbar och väntar på att hennes utbildning ska bli klar. Thea somnade för en stund sen i vagnen och jag dricker smoothie och läser ikapp bloggar.

Eftersom jag inte bloggat på ett tag har ni inte heller fått hänga med på Theas utveckling. Tar därför tillfället i akt och ger er en liten uppdatering.

- Sedan typ två veckor(?) sedan reste hon sig upp för första gången utan stöd. Numera gör hon det ett par gånger per dag.

- I torsdags tog hon sina första steg utan stöd!!! Jocke sa att hon tog ett steg dagen innan och jag svarade att det inte gills. Några steg i rad ska det ändå vara. På torsdagen ropar Jocke "vad sa du, minst tre steg? Hon tog precis fyra-fem steg!". Jag springer dit och hon tar ett och ett halv steg när jag ser på. Då svämmande nästan stoltheten över. Alltså den stoltheten man känner som mamma när ens barn gör något stort är obeskrivlig! Nu väntar vi på att antal steg ska öka varje dag så vi snart får ha en gåendes tjej här hemma.

- Hon kan härma en del djur. Det mesta heter fortfarande vovve för henne men när hon ser en katt säger hon mau (mjau). Hon kan vad vovven, katten, kossan, lammet och ankan säger. Hon tror dessutom att alla fåglar är ankor. Och bilen låter brum brum.

- Hennes goa kagge gör att storlek 80 i tröjor blir för kort och även vissa byxor för tajta så vi har börjat gå över en hel del på strl 86 istället.

Likes

Comments

Nämen hej hörni! Idag fick jag äntligen ett himla sug att skriva något så förhoppningsvis kommer det börja rulla igång här lite igen.

Idag har vi haft en riktigt produktiv dag. Thea sov hos hennes farmor och farfar i natt så jag vaknade halv elva av att Jocke kryper nära och håller om mig och frågar om han ska gå och sätta igång kaffe åt mig. Det kändes som en riktig drömmorgon när jag annars är van av att släpa mig upp runt sjutiden av att Thea står och hoppar i sin spjälsäng och ropar på mig.

Efter en frukost i soffan började vi plocka lite här hemma. När Jocke var klar med disken bytte han om till träningskläder och tog sig en springrunda medan jag dammsög ur hela soffan och bakom den. Thea har vält ut en blomkruka som står över soffan tre gånger så det var fullt med jord överallt. Men nu är den som ny! Hann sedan bara helt klart med vardagsrummet till Jocke kom hem, så då gjorde vi oss i ordning och åkte för att hämta lilla loppan. Såklart hade hon haft en orolig natt och sovit dåligt. Vi möttes därför av både ett barn och två vuxna med stora påsar under ögonen. Vi handlade lite på vägen hem och väl hemma hann jag precis dammsuga klart innan pappa, Edvin och Sofia kom med lite fika. Strax därpå kom även mamma. När de åkt hem lagade vi mat, lekte med Thea och la henne för kvällen.

Nu ska jag fortsätta smälta dagens middag i soffan framför några avsnitt av Crazy ex-girlfriend. Trots en proppfull mage kan jag inte låta bli att längta efter nästa gång jag ska unna mig ett paket kräftor. Hade en minikräftskiva med Ida S och Tannaz förra lördagen och igår medan Jocke var iväg på hockey åt jag ett paket framför serien jag nämnde ovan.

Likes

Comments

Ni kanske undrar vart jag tagit vägen? Ser att ni är ett troget gäng som klickar sig in här varje dag för att mötas av inget som helst nytt. Varför kan jag inte riktigt ge er en förklaring på. Jag är bara så förbaskat trött, helt dränerad på energi och huvudvärk. Jag har varken orkat öppna datorn eller ens klicka in på nouw-appen. Min presentationsångest gör att jag mår dåligt när jag ser appikonen nu när jag inte presterar överhuvudtaget. Därför har jag inte läst någon av mina favoritbloggar och känner mig lite utanför när jag inte är uppdaterad på deras liv, hehe.. Förhoppningsvis är jag tillbaka till banan snart. Jag ska trycka i mig vitaminer och hoppas att motivationen kommer farandes. Så jag ber tusen gånger om ursäkt och förhoppningsvis dröjer det inte fem dagar till nästa inlägg.

Likes

Comments